Dok su oni bili po Turskoj, Maleziji, Becu, TREZORU i drugim bjelosvjetskim esplanadama, po linijama je ginula isključivo bosanska sirotinja.sabina1 wrote:Svi muški članovi moje porodice su cijeli rat časno nosili uniformu Armije Republike BiH i nikada ni jednom ni u šali nije palo na pamet da zakorači a kamoli da se učlani u vašu ratno-profitersku organizaciju.mario001 wrote:.Sa tim da mu to nisu omogucili u Banja Luci, Kalinoviku, Sirokom Brijegu, mada su svi istiMan of steel wrote:uživaš u aposlutno svim slobodama koje su ti prije svega oni koje ti nazivaš nacionalistima omogućili.
I još desetine , stotine hiljada ljudi su časno branile ovu zemlju bez da su ikada bili ili će ikada biti vaši članovi.
Vi ste se izborili za Poljine a ne za bilo čije slobode.
Sramite se....
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
VjecitiStudent
#25851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- petunija
- ultima_palabra
#25853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peđa se makar nije u dimijama sakrivao...
-
VjecitiStudent
#25854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ili prodavao sirotinji oružje, pa onda zbrisao u Tursku.ultima_palabra wrote:Peđa se makar nije u dimijama sakrivao...
- JThomas
#25855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ovo je travestija, reći da je SDA odbranila bosnu a ne spomenuti taksiste...
-
VjecitiStudent
#25856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ili Brankovića, "zlatnog ljiljana", kojeg je dobio za povlačenje linije između dvije tačke.JThomas wrote:ovo je travestija, reći da je SDA odbranila bosnu a ne spomenuti taksiste...
-
homar
#25857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Patriotizam su ovdje počeli prosipati simpatizeri i članovi NS. Normalno je da se uzvrati, jer istina uvijek boli. Da patriota i onih koji su branili BiH ima u svim strankama, ali taj nije bio Peđa Kojević i to je istina.
-
mario001
#25858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je kao tema ove price???sabina1 wrote:Svi muški članovi moje porodice su cijeli rat časno nosili uniformu Armije Republike BiH i nikada ni jednom ni u šali nije palo na pamet da zakorači a kamoli da se učlani u vašu ratno-profitersku organizaciju.mario001 wrote:.Sa tim da mu to nisu omogucili u Banja Luci, Kalinoviku, Sirokom Brijegu, mada su svi istiMan of steel wrote:uživaš u aposlutno svim slobodama koje su ti prije svega oni koje ti nazivaš nacionalistima omogućili.
I još desetine , stotine hiljada ljudi su časno branile ovu zemlju bez da su ikada bili ili će ikada biti vaši članovi.
Sramite se....
Kako se desilo da u multi kulti ili sta vec ne Tuzli NS jedva prelazi izborni prag??
Banja Luku, Siroki Brijeg necu ni spominjati jer su tamo na nivou statisticke greske, ali zato u "zelenom" Sarajevu bez problema naprave rezultat??
-
mario001
#25859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Projektova je túnel kroz koji je Pedja otisaoVjecitiStudent wrote:ili Brankovića, "zlatnog ljiljana", kojeg je dobio za povlačenje linije između dvije tačke.JThomas wrote:ovo je travestija, reći da je SDA odbranila bosnu a ne spomenuti taksiste...
- draganbl
#25860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uspjeh u Sarajevu nisu napravili na osnovu podrške zelenih i takvih kao ti, već na osnovu malog procenta normalnih građana (kojih na sreću još uvijek ima u Sarajevu), koji su prepoznali kvalitetan rad i progresivnu politiku koju vodi Naša stranka.mario001 wrote:To je kao tema ove price???sabina1 wrote:
Svi muški članovi moje porodice su cijeli rat časno nosili uniformu Armije Republike BiH i nikada ni jednom ni u šali nije palo na pamet da zakorači a kamoli da se učlani u vašu ratno-profitersku organizaciju.
Sramite se....
Kako se desilo da u multi kulti ili sta vec ne Tuzli NS jedva prelazi izborni prag??
Banja Luku, Siroki Brijeg necu ni spominjati jer su tamo na nivou statisticke greske, ali zato u "zelenom" Sarajevu bez problema naprave rezultat??
-
VjecitiStudent
#25861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Memiću, za bijeg u Tursku 1992., nije trebao tunel, bijeg su mu omogućili ilidžanski poslovni prijatelji.mario001 wrote:Projektova je túnel kroz koji je Pedja otisaoVjecitiStudent wrote:ili Brankovića, "zlatnog ljiljana", kojeg je dobio za povlačenje linije između dvije tačke.JThomas wrote:ovo je travestija, reći da je SDA odbranila bosnu a ne spomenuti taksiste...
-
Mohamad Sissoko
#25862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za takve kao ti Klej iz TZ koji je clan SDA se borio za Poljine...fujsabina1 wrote:Svi muški članovi moje porodice su cijeli rat časno nosili uniformu Armije Republike BiH i nikada ni jednom ni u šali nije palo na pamet da zakorači a kamoli da se učlani u vašu ratno-profitersku organizaciju.mario001 wrote:.Sa tim da mu to nisu omogucili u Banja Luci, Kalinoviku, Sirokom Brijegu, mada su svi istiMan of steel wrote:uživaš u aposlutno svim slobodama koje su ti prije svega oni koje ti nazivaš nacionalistima omogućili.
Sramite se....
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#25863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kome ste vi bilo šta omogućili izuzev Poljina ?mario001 wrote: To je kao tema ove price???
Koliko je aktivnih vetrarana boraca , KAKO ŽIVE , kakav im je status , imaju li porodice , razvedeni , imaju li djecu , gdje žive , rade li , u kom procentu rade , koju imovinu imaju....KOLIKO IH JE.....imate li dvadeset godina nakon rata odgovore na ova pitanja patriotska gospodo ?
Kako ste im POMOGLI ? PATRIOTSKI jel' tako , stojom sadake ?
Ko ste vi da sebi dozvoljavate pravo da umišljate da dozvoljavate ili nedozvoljavate bilo kome SLOBODU ?
Vaša sloboda je jasna , iz vaših aršina i pera nedvoslmisleno izrečena i potvrđena jednom jedinom rečenicom vašeg "genija" koji kao načelnik otvara saobraćajnice za čiju je izgradnju zaslužan kao i bilo ko sa Dobrinje ili Švrakinog sela :
"Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva". (Semir Efendić načelnik Novog Grada , SDA).
Ko ste vi da certificirate ko je kome šta dozvolio , kao i i certifikate ko kakav izborni prag prelazi i gdje ga prelazi ?
Ko vam je dozvolio da vi izdajete bilo kakve patriotske ili nepatriotske certifikate ?
Hoćete li nas iz "zelenog" Sarajeva preseliti u Široki Brijeg ili Tuzlu....to bi bilo najbolje jel' tako , malo ravnanja zgrada i parkova , eto novih tržnih centara , eto novih Poljina NA MOJOJ DJEDOVINI.
E pa malo sutra.
Znate vi vrlo dobro da nećete imati problema sa infatilnim DF-ovcima ili žestoko korumpiranim i potkupljivim SDP-ovcima koji (su) bi i rođenu mater prodali samo da ostanu FGR , puno hljeba i para a nimalo rada.
Još bolje vi znate da će Naša Stranka ma kako malena bila , u svim legalnim strukturama na sve legalne načine , opstuirati svaki pokušaj malverzacija , rastaljivanja I uništavanja onoga na šta nemate pravo.
Pa pripremate patriotske certifikate kako bi napravili zabunu.
VI jebote VI ?????
Imate još jedan problem , Našu Stranku podržava svaki istinski patriota ovog grada.
Sramite se....
-
VjecitiStudent
#25864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Što se tiče ovog dijela, živi, bili pa vidjeli.sabina1 wrote: ...
Još bolje vi znate da će Naša Stranka ma kako malena bila , u svim legalnim strukturama na sve legalne načine , opstuirati svaki pokušaj malverzacija , rastaljivanja I uništavanja onoga na šta nemate pravo.
...
U prošlom mandatu u Centru, načelnik Bećirević sve što je poželio, to je i dobio, sa troje nijemih NS-ovaca u vijeću.
Ni soli mu na rep niste stavili.
- Maystor
#25865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U Novom Sarajevu BPS za dlaku prešao izborni prag i otkinuo mandat SDP-u. Manevarski prostor za SDA se povećava.kluz franjo wrote:Neko je pitao, pa da ponudim kvalificirani odgovor.
Na osnovu zadnjih zvaničnih PRELIMINARNIH objavljenih rezultata CIK-a, a u skladu sa odredbama Izbornog zakona NS će na nivou 4 "gradske" opštine u Sarajevu osvojiti ukupno 19 vjećničkih mjesta i to kako slijedi:
Novi Grad (količnici stabilni, mala vjerovatnoća da SDA izgubi jedno, a SBB ili BOSS dobije još jedno mjesto):
SDA 13
NS 4
DF 4
SBB 3
SDP 3
BOSS 2
BPS 1
USD 1
Novo Sarajevo:
SDA 9
NS 6
DF 6
SBB 4
SDP 3
Penzioneri 1
GS 1
BPS 1
Centar: (količnici stabilni, postoji vjerovatnoća da SDA izgubi jedno mjesto, a SDP ili GS dobiju jedno dodatno mjesto)
SDA 10
NS 6
DF 5
SDP 4
SBB 3
Penz. 2
GS 1
Stari grad (količnici stabilni, tanka linija da DF izgubi jedno mjesto, a PLSG dobije još jedno mjesto):
SDA 8
PLSG 5
DF 4
SDP 3
NS 3
SBB 2
SSG 2
GDS 2
GS 1
BOSS 1
U svim "gradskim" opštinama je broj nevažećih listića značajno (+10%) iznad državnog prosjeka. Neko "neupućen" bi brzopleto zaključio da se krade i u bastionu...
-
mario001
#25866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovaj kojeg citiras ima duplo vise glasova od cijele NS u KSsabina1 wrote:Kome ste vi bilo šta omogućili izuzev Poljina ?mario001 wrote: To je kao tema ove price???
Koliko je aktivnih vetrarana boraca , KAKO ŽIVE , kakav im je status , imaju li porodice , razvedeni , imaju li djecu , gdje žive , rade li , u kom procentu rade , koju imovinu imaju....KOLIKO IH JE.....imate li dvadeset godina nakon rata odgovore na ova pitanja patriotska gospodo ?
Kako ste im POMOGLI ? PATRIOTSKI jel' tako , stojom sadake ?
Ko ste vi da sebi dozvoljavate pravo da umišljate da dozvoljavate ili nedozvoljavate bilo kome SLOBODU ?
Vaša sloboda je jasna , iz vaših aršina i pera nedvoslmisleno izrečena i potvrđena jednom jedinom rečenicom vašeg "genija" koji kao načelnik otvara saobraćajnice za čiju je izgradnju zaslužan kao i bilo ko sa Dobrinje ili Švrakinog sela :
"Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva". (Semir Efendić načelnik Novog Grada , SDA).
Ko ste vi da certificirate ko je kome šta dozvolio , kao i i certifikate ko kakav izborni prag prelazi i gdje ga prelazi ?
Ko vam je dozvolio da vi izdajete bilo kakve patriotske ili nepatriotske certifikate ?
Hoćete li nas iz "zelenog" Sarajeva preseliti u Široki Brijeg ili Tuzlu....to bi bilo najbolje jel' tako , malo ravnanja zgrada i parkova , eto novih tržnih centara , eto novih Poljina NA MOJOJ DJEDOVINI.
E pa malo sutra.
Znate vi vrlo dobro da nećete imati problema sa infatilnim DF-ovcima ili žestoko korumpiranim i potkupljivim SDP-ovcima koji (su) bi i rođenu mater prodali samo da ostanu FGR , puno hljeba i para a nimalo rada.
Pa pripremate patriotske certifikate kako bi napravili zabunu.
VI jebote VI ?????
Imate još jedan problem , Našu Stranku podržava svaki istinski patriota ovog grada.
Sramite se....
Nek iz zelenog Sarajeva probaju nesto napraviti u Sirokom Brijegu, Kalinoviku, Tuzli...to nema veze sa patriotizmom, ima veze sa politikom koju propagiraju, u koju vi vjerujete
- Dasi
#25867 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prvi i prva u Bošnjaka.
Bakano
U tome casu ovaj je diplomirani inzinjer arhitekture bio isto sto i tokom visegodisnje ratne radne obaveze: na duznosti direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.
Bakanovo luče
Na početku rata odlazi u Zagreb, gdje nastavlja specijalizaciju kod prof. Asima Kurjaka, da bi pred kraj rata specijalizirala ginekološke nauke i vratila se u Sarajevo na Ginekološko-akušersku kliniku. Slijedi magistrat, a odmah potom i doktorat.
I onda oni nekome nešto spočitavaju.
Bakano
U tome casu ovaj je diplomirani inzinjer arhitekture bio isto sto i tokom visegodisnje ratne radne obaveze: na duznosti direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.
Bakanovo luče
Na početku rata odlazi u Zagreb, gdje nastavlja specijalizaciju kod prof. Asima Kurjaka, da bi pred kraj rata specijalizirala ginekološke nauke i vratila se u Sarajevo na Ginekološko-akušersku kliniku. Slijedi magistrat, a odmah potom i doktorat.
Last edited by Dasi on 06/10/2016 11:15, edited 1 time in total.
-
Novak20
#25868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS očito nije stvorena sa namjerom da se mijenja kako vjetar puše ili da udovolji svakome pojedinačno. Stvorena je sa namjenom da mijenja postojeću političku praksu a samim tim i političke odnose u BiH. Sve je ovo jedan proces koji će trajati toliko dugo koliko smo mi građani spremni da ga prepoznamo, podržimo i prihvatimo. Ja u NS ne vidim ništa loše, pogotovo u odnosu na sve drugo što je trenutno na BiH političkoj sceni.
Djelovanje ove stranke daje mi nadu da se u BiH stvara nova i drugačija politička snaga koja će biti spremna za borbu protiv svih negativnih pojava koje su kompletnom BiH društvu vezale noge i ruke. Mi, a naročito mlađi ljudi sada trpe posljedice našeg prešutnog odobravanja da nas politika pravi budalama. I to ne jedan nego xxx mandata.
Peđa Kojović - predsjednik NS, što se mene tiče odlično. Interesuje me da li je čovjek pošten, principijelan i da li postiže rezultat. Sve drugo nije me briga. Od prošlosti i za prošlost se ne živi u današnjem globalnom selu. NS što se mene tiče više ne mora prozboriti ni jednu riječ o multikulturalizmu i ravnopravnosti jer je dokazuje u praksi ovakvim potezima. Mogao je i SDP komotno izabrati Bogića Bogičevića za predsjednika ali nije a puna usta multi-kulti priče.
Sposobnost i rad, lično poštenje i princip te građanska i nacionalna BiH pripadnost kao izraz patriotizma pa tek onda narod/i i puške je ono čemu trebamo težiti ako želimo da opstanemo u današnjem svijetu i bliskom okruženju. U našem društvu kao i u fizici djeluju centrifugalne i centripetalne sile. NS je po svemu do sada urađenom i viđenom (mojim očima) u službi "centripetalne" BiH sile.
Nije mi namjera da idealiziram NS ali ne tražim ni dlaku u jajetu jer vidim puno više pozitivnog nego negativnog.
Djelovanje ove stranke daje mi nadu da se u BiH stvara nova i drugačija politička snaga koja će biti spremna za borbu protiv svih negativnih pojava koje su kompletnom BiH društvu vezale noge i ruke. Mi, a naročito mlađi ljudi sada trpe posljedice našeg prešutnog odobravanja da nas politika pravi budalama. I to ne jedan nego xxx mandata.
Peđa Kojović - predsjednik NS, što se mene tiče odlično. Interesuje me da li je čovjek pošten, principijelan i da li postiže rezultat. Sve drugo nije me briga. Od prošlosti i za prošlost se ne živi u današnjem globalnom selu. NS što se mene tiče više ne mora prozboriti ni jednu riječ o multikulturalizmu i ravnopravnosti jer je dokazuje u praksi ovakvim potezima. Mogao je i SDP komotno izabrati Bogića Bogičevića za predsjednika ali nije a puna usta multi-kulti priče.
Sposobnost i rad, lično poštenje i princip te građanska i nacionalna BiH pripadnost kao izraz patriotizma pa tek onda narod/i i puške je ono čemu trebamo težiti ako želimo da opstanemo u današnjem svijetu i bliskom okruženju. U našem društvu kao i u fizici djeluju centrifugalne i centripetalne sile. NS je po svemu do sada urađenom i viđenom (mojim očima) u službi "centripetalne" BiH sile.
Nije mi namjera da idealiziram NS ali ne tražim ni dlaku u jajetu jer vidim puno više pozitivnog nego negativnog.
-
VjecitiStudent
#25869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako to objasniti mozgu koji iz feudalizma nikad nije izašao, gdje je sasvim prirodno da su jedni kmetovi, a drugi gospodari?Dasi wrote:Prvi i prva u Bošnjaka.
Bakano
Bakanovo luče
-
Novak20
#25870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
VjecitiStudent wrote:Kako to objasniti mozgu koji iz feudalizma nikad nije izašao, gdje je sasvim prirodno da su jedni kmetovi, a drugi gospodari?Dasi wrote:Prvi i prva u Bošnjaka.
Bakano
Bakanovo luče
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#25871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
O Sebijinom dezertetstvu se ne moze govoriti jer je bila majka djeteta mladjeg od 12 godina, mislim. O ratnom profitetstvu, nepotizmu i sl, svakako ali o dezerterstvu ne. Prije o Sankinom koji je to sve isto samo sto je specijalizacija u Ljubljani, a pravni oblik dezerter. Poslije ministar zdravlja i direktor KCUS. Prema tome, glede dezerterstva ima ih svatko u svojim redovima....
- ultima_palabra
#25872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Isto tako je bila i doktor (ma kako prosječan), a doktora je uvijek trebalo u ratnom Sarajevu.KatarinaKosaca wrote:O Sebijinom dezertetstvu se ne moze govoriti jer je bila majka djeteta mladjeg od 12 godina, mislim. O ratnom profitetstvu, nepotizmu i sl, svakako ali o dezerterstvu ne. Prije o Sankinom koji je to sve isto samo sto je specijalizacija u Ljubljani, a pravni oblik dezerter. Poslije ministar zdravlja i direktor KCUS. Prema tome, glede dezerterstva ima ih svatko u svojim redovima....
-
quarterback
#25873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kao nekome ko ima 3 godine i 11 mjeseci staza u ARBiH meni ne ide u glavu da neko u 2016 godini jos uvijek nekoga proziva gdje je bio "kad je bilo najteze"
proslo je 20 jebenih godina i za tih 20 jebenih godina ja sam se samo uvjerio u to da oni koji su bili ovdje kad je bilo najteze nisu bili sposobni izvesti ovu zemlju na pravi put i sad se pojavljuju likovi koji ponovo to postavljaju kao bitnu referencu u izboru politicara
sto se mene tice nakon 20 godina razocaranja - referenca je da nisi bio ovdje kad je bilo najteze jer 20 godina gledam sta oni koji su bili ovdje rade od nas i od ovoga za sta smo se kao borili
cuj kretena, das skoro 4 godine svog zivota za ovu danas nazovi drzavu i onda ti dodje kreten da ti kaze sta ti treba biti referenca kod politicara, pa kretenu gdje si bio ti i imas li vise armijskog staza od mene da ti meni govoris kako ja trebam birati i za koga glasati i kakvo je znacenje rijeci patriotizam...
mrš
proslo je 20 jebenih godina i za tih 20 jebenih godina ja sam se samo uvjerio u to da oni koji su bili ovdje kad je bilo najteze nisu bili sposobni izvesti ovu zemlju na pravi put i sad se pojavljuju likovi koji ponovo to postavljaju kao bitnu referencu u izboru politicara
sto se mene tice nakon 20 godina razocaranja - referenca je da nisi bio ovdje kad je bilo najteze jer 20 godina gledam sta oni koji su bili ovdje rade od nas i od ovoga za sta smo se kao borili
cuj kretena, das skoro 4 godine svog zivota za ovu danas nazovi drzavu i onda ti dodje kreten da ti kaze sta ti treba biti referenca kod politicara, pa kretenu gdje si bio ti i imas li vise armijskog staza od mene da ti meni govoris kako ja trebam birati i za koga glasati i kakvo je znacenje rijeci patriotizam...
mrš
-
zippoo87
#25874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
cak i ovim padobrancima su stvarno nepotrebne i glupe price o dezerterstvu i vezanju NSa
lahko je iz perspektive mira pisati ovako ili onako a cinjenica je da se sada ispali jedan jedini metak,99% vas/nas bi pobjeglo gdje bi se prvo ukazala prilika
kada rat pokuca na vrata i kada skontas da sutra mozda neces prezivjeti,pobjeci ces tamo gdje te noge nose
zato ovi jadovi iz SDA neka se ne javljaju i neka ne pisu gluposti,SDA ima veze sa patriotizmom kao i sa postenjem i moralom
to je skup kriminalaca,probisvjeta,nepismenih i zatucanih ljudi i kabadahija,koji se priblize stranci iskljucivo zbog tih kriminalnih aktivnosti i sto namirisu novac u svemu tome
najjadniji slojevi drustva podrzavaju SDA
NS za ove jadove izgleda kao da je sa druge planete u svakom pogledu
lahko je iz perspektive mira pisati ovako ili onako a cinjenica je da se sada ispali jedan jedini metak,99% vas/nas bi pobjeglo gdje bi se prvo ukazala prilika
kada rat pokuca na vrata i kada skontas da sutra mozda neces prezivjeti,pobjeci ces tamo gdje te noge nose
zato ovi jadovi iz SDA neka se ne javljaju i neka ne pisu gluposti,SDA ima veze sa patriotizmom kao i sa postenjem i moralom
to je skup kriminalaca,probisvjeta,nepismenih i zatucanih ljudi i kabadahija,koji se priblize stranci iskljucivo zbog tih kriminalnih aktivnosti i sto namirisu novac u svemu tome
najjadniji slojevi drustva podrzavaju SDA
NS za ove jadove izgleda kao da je sa druge planete u svakom pogledu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#25875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Legislativno nije bila dezerter. O moralnom aspektu se moze razglabati. Samo sto je ironicno da joj to spocitava simpatizer Mesihoviceve stranke. Za njega to ne vazi?ultima_palabra wrote:Isto tako je bila i doktor (ma kako prosječan), a doktora je uvijek trebalo u ratnom Sarajevu.KatarinaKosaca wrote:O Sebijinom dezertetstvu se ne moze govoriti jer je bila majka djeteta mladjeg od 12 godina, mislim. O ratnom profitetstvu, nepotizmu i sl, svakako ali o dezerterstvu ne. Prije o Sankinom koji je to sve isto samo sto je specijalizacija u Ljubljani, a pravni oblik dezerter. Poslije ministar zdravlja i direktor KCUS. Prema tome, glede dezerterstva ima ih svatko u svojim redovima....