BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Artest

#25851 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Artest »

Robi bi cim prije trebao inkorporirati Loncara umjesto debilsona Besica. Bojim se da ce nas odlaganje ove nuznosti skupo kostati. Ako ni Loncar nije "taj", nastaviti sa potragom. Ima tu jos momaka koji mogu uletit. Na kraju krajeva, Hrvatska je igrala finale Svjetskog prvenstva bez klasicnog zadnjeg veznog. Bitno je da je igrac dinamican i ima u glavi.
Bazinga1234

#25852 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bazinga1234 »

:thumbup: Zaslužio je momak poziv, umjesto Vranjesa.
Venlo i Groningen odigrali su meč bez golova (0:0) u 15. kolu holandske Eredivisie.

Iako je na obje strane prilika bilo na kraju su odbrane ipak odradile odlično svoj posao, pa je meč završen sa nepopularnih 0:0.

Odbranom Groningena komandovao je bh. fudbaler Samir Memišević. Nakon šest utakmica na poziciji zadnjeg veznog, danas je igrao na svojoj prirodnoj poziciji štopera i odradio je jako dobar posao i sa kapitenskom trakom na ruci.
Grean

#25853 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

U nedjelju su u okviru holandske Eredivisije snage odmjerili Venlo i Groningen. Susret je završio bez pogodaka (0:0).

Akteri ove utakmice bili su bh. internacionalaci Tino-Sven Sušić i Samir Memišević. Sušić, koji je dolaskom u Holandiju ponovo uhvatio odličnu formu, bio je jedan od najboljih pojedinaca utakmice. Svjedoči tome i podatak sa Whoscoreda, da je naš veznjak u ovom susretu imao pet ključnih dodavanja, što nije napravio niti jedan drugi igrač na utakmici.

Sa druge strane, dobar nastup imao je i Samir Memišević, koji je u ovom susretu po prvi put nosio kapitensku traku u Gorningenu. Memiševiću ugovor sa ovim holandskim klubom ističe na ljeto, a već u januaru mogao bi promijeniti klub kako bi Gorningen barem nešto zaradio za papire našeg stopera.
Hajde kad se spominje Memisevic da kazemo da je jedan drugi bivsi reprezentativac bio medju najboljim na utakmici (istina da ovo sa kljucnim dodavanjima ne razumijem ali nebitno, bio jedan od najbolje ocjenjenih).

Ovo je pogotovo bitno sto se njegov status uvijek doceka sa nekim podsmijehom, ko' eto kakva je to liga i klub, gdje mu je Inter isl. Interesantno da se sa druge strane Memisevic priziva u makar cetvrtini postova na ovoj temi (i neka se priziva, nije to poenta).

Neobjasnjivo, ista liga, isti nivo, starosna razlika godinu dana. U stvari sasvim je jasno sta je upitanju i da to nesto nema veze sa kvalitetom Susica od kojeg su od sadasnjih veznjaka reprezentacije sve i jedan izuzev Pjanica i eventualno Gojaka znanjem i tehnikom ispod Susica.
spree

#25854 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by spree »

Pa ljudi imaju animozitet premijer tini (zna se zbog čega da ne ponavljam) koji mozda tek postaje dobar igrac (jer do sada je bio kriza) + igra na poziciji gdje imamo solidnih igrača i jos treba dodati da je vec bio pozivan, dok memisevic otkad je otisao u Holandiju igra u super formi, a nikada nije dobio priliku kako treba + stoperi kriza. Da dodam da apsolutno nisam protiv pozivanja tine, ako fakat dobro igra
Grean

#25855 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

Bio je Tino dobar i u to vrijeme, tada Gojakovih godina, perspektivan. Problem se napravio sto je Susicev amidzic i nista drugo.

Da je u pitanju bio neko drugi i u to vrijeme bio jedan od najboljih igraca Hajduka sa 22 godine svi bi rekli neka ga, on je buducnost.
cyprus

#25856 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

spree wrote:Pa ljudi imaju animozitet premijer tini (zna se zbog čega da ne ponavljam) koji mozda tek postaje dobar igrac (jer do sada je bio kriza) + igra na poziciji gdje imamo solidnih igrača i jos treba dodati da je vec bio pozivan, dok memisevic otkad je otisao u Holandiju igra u super formi, a nikada nije dobio priliku kako treba + stoperi kriza. Da dodam da apsolutno nisam protiv pozivanja tine, ako fakat dobro igra
Izvinit ćeš, ali stoperi su nam u ovom ciklusu Lige nacija bili možda i najjača karika...

To ne znači da mislim da ne bi trebalo pozivati Memiševića... Volio bih da se nađe na spisku... Ali naglasio bih i ovo što Grean kaže: besmisleno je prizivati Memiševića, a pritom omalovažavati Tinu...
spree

#25857 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by spree »

Do ln se stalno govorilo da su stoperi kriza. Ln su stvarno odigrali svi pravo dobro, mada ja nekako kontam da bi memisevic mogao biti najkvalitetniji stoper kojeg imamo, barem po igrama za klub. Zuka ne igra fakticki, bico grijesi, br.6. ne voli drzavu, haj toni je solidan, mada nesto ne vidim da je kapiten i da timu kola kao memisevic. Svakako i Tinu treba zvati ako igra dobro. Ne pratim previse, ali mislim da bi se culo da je Tino u timu kola ili da ne eventualno kapiten. To opet ne znaci da ga ne treba zvati, samo kazem radi te usporedbe tino, memisevic.
cyprus

#25858 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

spree wrote:Do ln se stalno govorilo da su stoperi kriza. Ln su stvarno odigrali svi pravo dobro, mada ja nekako kontam da bi memisevic mogao biti najkvalitetniji stoper kojeg imamo, barem po igrama za klub. Zuka ne igra fakticki, bico grijesi, br.6. ne voli drzavu, haj toni je solidan, mada nesto ne vidim da je kapiten i da timu kola kao memisevic. Svakako i Tinu treba zvati ako igra dobro. Ne pratim previse, ali mislim da bi se culo da je Tino u timu kola ili da ne eventualno kapiten. To opet ne znaci da ga ne treba zvati, samo kazem radi te usporedbe tino, memisevic.
Ako je vjerovati whoscoredu i statistici, Šunjić i Sušić su najbolji igrači svojih klubova...

Šunjić je ubjedljivo najbolje ocijenjen igrač Dinama, treći najbolje ocijenjen u čitavoj ligi... Dinamo jeste u donjem dijelu tabele (valjda zato što im je napad kurčina), ali odbrana je primila samo 13 golova u 17 kola (samo dvije ekipe su primile manje), a očito da je za to najzaslužniji upravo Toni... Može se reći da je Šunjić trenutno najbolji defanzivac ruske lige, odnosno da je bar u najboljoj formi... Zašto mediji toliko ne pričaju o tome - ne znam...

Image

Sušićev Venlo stoji dosta solidno na tabeli obzirom da su novajlije (gornja polovina)... Tino je odigrao skoro sve utakmice i drugi je strijelac ekipe (četiri gola)... Kako rekoh, najbolje je ocijenjeni igrač VVV-a u dosadašnjem dijelu prvenstva, a dvaput je bio i igrač utakmice...

Ne znam za ostale, ali meni je pravo drago da su ova dvojica izašla iz krize u koju su bili duboko zaronili... Posebno zato što su dugo biti nepravedno i bespotrebno omalovažavani... Ovim naravno ne želim reći ništa loše za Memiševića, jer smatram da ni njemu Groningen nije plafon...
spree

#25859 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by spree »

:thumbup: :thumbup:
Hvala za info. Nadam se da i robi ovo zna. Koliko se ja sjećam toni je uvijek solidan bio kada je u pitanju reprezentacija tako da oko njega nije bi bilo nekih dilema. Haj nek je i bolji od memisevica, ali definitivno je Samir bolji od ostalih. Zato mi je skroz cudno napozivanje. A tino po ovome definitivno zaslužuje poziv.
Korisničkoime

#25860 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

Uozbiljite se kakav crni Rin Tin Tin, ako nekada dodje sebi i pokaze sto navodno zna a nikada nije u okvirima ozbiljne ekipe i takmicenja dokazao onda se moze i razmisljati o Svenu. U propalom Hajduku je dao naslutit da bi mogao biti dobar igrac ali sve sto je nakon toga uslijedilo je pokazalo suprotno od toga.
Memisevic ima priliku da promjeni klub da napreduje pa ce se vidjeti sta ce biti od njega ako predje u jaci klub, jacu ligu a sto se evo vec godinu nagovjestava tamo se i dokaze onda bi i imali stopera za prvih 11 a ovako moze se opet probati mada ne treba upirati oci u njega kao rjesenje u odbrani barem ne jos, dok ne predje negdje u jacu ligu i tamo se dokaze.
cyprus

#25861 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Ma po meni i Sušić i Memišević trenutno spadaju u sivu zonu - da dobiju poziv ne bi bio neopravdano, ali i da ne dobiju, nije neki skandal... Ako ćemo Memiševiću dat prednost, onda ćemo to uraditi uglavnom zbog godina i shodno tome možda većeg potencijala da nešto napravi u budućnosti... Mada nije ni za Tinu prekasno, samo on mora smanjiti oscilacije... Još dok je u Hajduku igrao, forma mu je išla cik-cak... Jednu polusezonu bude među najboljim u ligi, sljedeću ga ne vidiš... Mislim da ga je ta nekonzistentnost u kombinaciji sa enormno visokim pristicima sa strane koštala...
Grean

#25862 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

Korisničkoime wrote:Uozbiljite se kakav crni Rin Tin Tin, ako nekada dodje sebi i pokaze sto navodno zna a nikada nije u okvirima ozbiljne ekipe i takmicenja dokazao onda se moze i razmisljati o Svenu. U propalom Hajduku je dao naslutit da bi mogao biti dobar igrac ali sve sto je nakon toga uslijedilo je pokazalo suprotno od toga.
Memisevic ima priliku da promjeni klub da napreduje pa ce se vidjeti sta ce biti od njega ako predje u jaci klub, jacu ligu a sto se evo vec godinu nagovjestava tamo se i dokaze onda bi i imali stopera za prvih 11 a ovako moze se opet probati mada ne treba upirati oci u njega kao rjesenje u odbrani barem ne jos, dok ne predje negdje u jacu ligu i tamo se dokaze.
Sve isto i vise vazi za Hajrovica pa se ovde place za njim.

Ako cemo po tome on nema sta traziti u reprezentaciji, propo' ko' zeton u Galati pa u Werderu. Doduse, upravo tako je argumentovao i Prosinecki za Hajrovica.
cyprus wrote:Ma po meni i Sušić i Memišević trenutno spadaju u sivu zonu - da dobiju poziv ne bi bio neopravdano, ali i da ne dobiju, nije neki skandal... Ako ćemo Memiševiću dat prednost, onda ćemo to uraditi uglavnom zbog godina i shodno tome možda većeg potencijala da nešto napravi u budućnosti... Mada nije ni za Tinu prekasno, samo on mora smanjiti oscilacije... Još dok je u Hajduku igrao, forma mu je išla cik-cak... Jednu polusezonu bude među najboljim u ligi, sljedeću ga ne vidiš... Mislim da ga je ta nekonzistentnost u kombinaciji sa enormno visokim pristicima sa strane koštala...
Kakvih godina? Jedan je 92' drugi 93'.
Bazinga1234

#25863 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bazinga1234 »

Na Izetovoj poziciji smo deficitarni, na Svenovoj ne.
Grean

#25864 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

Ma ne mislim da ikog od njih mora zvati, ja samo govorim kako se proizvoljno komentarisalo i komentarise zavisno ko je u pitanju.
Korisničkoime

#25865 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

Grean wrote:
Korisničkoime wrote:Uozbiljite se kakav crni Rin Tin Tin, ako nekada dodje sebi i pokaze sto navodno zna a nikada nije u okvirima ozbiljne ekipe i takmicenja dokazao onda se moze i razmisljati o Svenu. U propalom Hajduku je dao naslutit da bi mogao biti dobar igrac ali sve sto je nakon toga uslijedilo je pokazalo suprotno od toga.
Sve isto i vise vazi za Hajrovica pa se ovde place za njim.

Ako cemo po tome on nema sta traziti u reprezentaciji, propo' ko' zeton u Galati pa u Werderu. Doduse, upravo tako je argumentovao i Prosinecki za Hajrovica.
cyprus wrote:Ma po meni i Sušić i Memišević trenutno spadaju u sivu zonu - da dobiju poziv ne bi bio neopravdano, ali i da ne dobiju, nije neki skandal... Ako ćemo Memiševiću dat prednost, onda ćemo to uraditi uglavnom zbog godina i shodno tome možda većeg potencijala da nešto napravi u budućnosti... Mada nije ni za Tinu prekasno, samo on mora smanjiti oscilacije... Još dok je u Hajduku igrao, forma mu je išla cik-cak... Jednu polusezonu bude među najboljim u ligi, sljedeću ga ne vidiš... Mislim da ga je ta nekonzistentnost u kombinaciji sa enormno visokim pristicima sa strane koštala...
Kakvih godina? Jedan je 92' drugi 93'.
Vazi i za Hajrovica isto, on je nagovjestavao, nadali smo se, bio je veliki potencijal ali onda je krenula stramputica i sada treba vremena za povratak u reprezentaciji, ono sto je blaga prednost Hajrovica je da nemamo zamjenu za Viscu i ta pozicija nam je tanka pored toga Hajrovic je pokazao dobru formu i u EL sto je ipak ozbiljnije takmicenje. Memisevic se takodjer spominje prije svega jer su nam stoperske pozicije problem i prije nego sto neko izleti sa statistikom reprezentacije iz LN da ga podjestim da nas je u svakoj utakmici osim posljednje posluzila sreca jer su se protivnici posteno napromasivali. Mi nemamo dva stopera koja su nedodirljiva koji igraju u jakim klubovima 5 da bi bilo koga na toj poziciji mogli otpisati.
Isto tako kao sto mnogi precrtavaju TSS zbog Safeta isto ga tako ti stalno spominjes iz istog razloga.
Kao i tada tako i sada forma TSS i njegova izdanja nisu takva da ga se ne moze zaobici prilikom pozivanja u reprezentaciju.
insomnia78

#25866 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by insomnia78 »

Eki nemere ovaj iz propalog ‘ajduka. Daj nam zato zvijezdI iz ŽeljA i Sarajva :lol:
Grean

#25867 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

Ne, ne, krila nemaju konkurenciju, Zakaric valjda taraba a centralni vezni su do jaja i nedostizni za Tinu.

Mislim koga imamo na centranom veznom sem Pjanica, imamo Sarica, Krunica, Cimirota, Besica, Prcica i sad Gojaka. Realno ni jedan nije pljacka izuzev posljednjeg koji je potencijal.
Banja Luka

#25868 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Banja Luka »

Grean wrote:Ne, ne, krila nemaju konkurenciju, Zakaric valjda taraba a centralni vezni su do jaja i nedostizni za Tinu.

Mislim koga imamo na centranom veznom sem Pjanica, imamo Sarica, Krunica, Cimirota, Besica, Prcica i sad Gojaka. Realno ni jedan nije pljacka izuzev posljednjeg koji je potencijal.
Pa zar TSS nije zadnji vezni :mrgreen: . Vidis, problem nije sto bi neko njega SAD pozvao, ako SAD dobro igra. Problem je sto smo igrali bez beka, da bi amidzic igrao. I za mene nije problem sto je on amidzic (vidim da neki to sad pokusavaju prodati), nego sto je igrao zato sto je amidzic i sto je zbog njega izmijenjena cijela taktika. A, ako je sad najbolji, odmah ga zvati, ali nekoga zvati 2014. zato sto ce 2018. MOZDA biti dobar igrac je bolesno. Ja bih bio presretan, da on sutra bude najbolji na svijetu, ali to ne znaci da je i 2014. bio i najbolji u mjesnoj zajednici.
Grean

#25869 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

Banja Luka wrote:
Grean wrote:Ne, ne, krila nemaju konkurenciju, Zakaric valjda taraba a centralni vezni su do jaja i nedostizni za Tinu.

Pa zar TSS nije zadnji vezni :mrgreen: . Vidis, problem nije sto bi neko njega SAD pozvao, ako SAD dobro igra. Problem je sto smo igrali bez beka, da bi amidzic igrao. I za mene nije problem sto je on amidzic (vidim da neki to sad pokusavaju prodati), nego sto je igrao zato sto je amidzic i sto je zbog njega izmijenjena cijela taktika. A, ako je sad najbolji, odmah ga zvati, ali nekoga zvati 2014. zato sto ce 2018. MOZDA biti dobar igrac je bolesno. Ja bih bio presretan, da on sutra bude najbolji na svijetu, ali to ne znaci da je i 2014. bio i najbolji u mjesnoj zajednici.
Pricas gluposti, klasicna populisticka prica i upravo ona koja dokazuje da je stvarni problem sto je amidzic.

Utakmicu koju smo igrali bez beka TSS nije ni igrao. Znaci to je ono da se privali sto je Susic a prica nigdje veze. Nije tesko naci na internetu prije nego sto poletis.

Sto se pozicije tice jeste I zadnji vezni, kao sto su i Gojak i Pjanic zavisno od formacije ali to sta je pojam zadnjeg veznog vam je crtano vise puta tako da nema pomoci.

To sto se kvalitete tice, tada je sa 22 godine bio medju najboljim igracima Hajduka. Pozvan na istim osnovama na kojim je danas recimo Gojak ili Demirovic u timu. Perspektiva.

Ali sve to se nije gledalo iz prostog razloga, animozitet prema selektoru.
Bazinga1234

#25870 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bazinga1234 »

Pričam o krilnoj poziciji generalno, realno smo loše pokriveni tu. Imamo 3 krilna igrača u rosteru od kojih jedan ne igra u klubu.
Point.

#25871 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

Grean wrote:
Banja Luka wrote:

Pricas gluposti, klasicna populisticka prica i upravo ona koja dokazuje da je stvarni problem sto je amidzic.

Utakmicu koju smo igrali bez beka TSS nije ni igrao. Znaci to je ono da se privali sto je Susic a prica nigdje veze. Nije tesko naci na internetu prije nego sto poletis.

Sto se pozicije tice jeste I zadnji vezni, kao sto su i Gojak i Pjanic zavisno od formacije ali to sta je pojam zadnjeg veznog vam je crtano vise puta tako da nema pomoci.

To sto se kvalitete tice, tada je sa 22 godine bio medju najboljim igracima Hajduka. Pozvan na istim osnovama na kojim je danas recimo Gojak ili Demirovic u timu. Perspektiva.

Ali sve to se nije gledalo iz prostog razloga, animozitet prema selektoru.
Fazon sa Tinom pa i Anelom je bio što su uletili u avion za Rio bez da su odigrali i jednu minutu u kvalama za SP. Dok su Rahimić, Zukanović i Ibričić izvisili.
luckylaka

#25872 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Rahimic,Ibricic,Zukanovic... :-)
Grean

#25873 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

luckylaka wrote:Rahimic,Ibricic,Zukanovic... :-)
Ovde je jedino sramno sta se desilo sa Zukanovicem a istinu nikad necemo saznati.

Ibricic je putovao a nije trebao jos nakon prve kvalifikacione u Luxemburgu od koje nije odigrao ni minutu a bio je tu tako reda radi.

Rahimic nije htio na posudbu na pola godine sto mu je Susic predlozio da bi zadrzao mjesto u timu. Njegova odluka i mislim da se nema sta zaliti.
Point.

#25874 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

Pusti šta je Pape predlagao. Bilo je x broj igrača koji nisu igrali u klubovima pa ih je zvao, a govorio je bez igranja u klubovima nema poziva. Rahimić je bio zaslužio poziv što zbog ranijij zasluga i što je godinama bio u reprezentaciji i zbog činjenice da je bio potrebniji i bolji igrač od ove dvojice padobranaca, da ih tako nazovem.

Isto se može reći i za Ibričića.
Logovan

#25875 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

Point. wrote:Pusti šta je Pape predlagao. Bilo je x broj igrača koji nisu igrali u klubovima pa ih je zvao, a govorio je bez igranja u klubovima nema poziva. Rahimić je bio zaslužio poziv što zbog ranijij zasluga i što je godinama bio u reprezentaciji i zbog činjenice da je bio potrebniji i bolji igrač od ove dvojice padobranaca, da ih tako nazovem.

Isto se može reći i za Ibričića.
Ovo su nam svi govorili. Nema, nema i onda na kraju igraju. Jedino ne znam je li Robert govorio, mislim da nije. :D
Post Reply