Ali sad više ne mogu optuživati Albance za ovo
Sent from my LT26i using Tapatalk
Šuti ba, ti si dobro proš'o, mene je veća nesreća snašla, otac hercegovac, a mati bosanka, ne postoji gora kombinacijaradostan dan wrote:![]()
danas si baš u formi, i treći put fulaš...ni ja sam još nisam izmjerio u kojoj mjeri su u meni zbućkani bokelj/hercegovac/crnogorac/srbin (može i obrnutim redom)...
ovo što ti je hlapoje napisao, ako te interesuje ta tematika, nisi ni svjestan koliko obični puk u srbiji prezire sveštena lica.
na žalost, moram napisati - ako ne većinu, onda bar polovinu crkvenog kora.
ps
samo nemoj gađati po 4. put, ubićeš nekog do mene
Ti "subotari" su iskreni vjernici, i trude se da nikoga ne veličaju više od Isusa, za razliku od većine Srba čije ponašanje slabo da ima ikakve veze sa onim što je Isus propovjedao.radostan dan wrote:pa...skoro i da nema srba a da nisu pravoslavci. ja u stvari znam igrom slučaja samo par njih, i to površno.
oni su subotari, tako da ću ih, uz dužno poštovanje spram onoga u što vjeruju, svrstati u modni trend, a ne u nešto što ima svoj istorijat, genezu, tradiciju..
.
Pa druze,mozda mislis na one u Kragujevcu ili Nisu npr. ali oni vjeruj bas gotive,ne samo Srbe vec bosance u cijelini sa ove strane Drine,naravno ako nije politika temaGreat Cornholio wrote:Ti "subotari" su iskreni vjernici, i trude se da nikoga ne veličaju više od Isusa, za razliku od većine Srba čije ponašanje slabo da ima ikakve veze sa onim što je Isus propovjedao.radostan dan wrote:pa...skoro i da nema srba a da nisu pravoslavci. ja u stvari znam igrom slučaja samo par njih, i to površno.
oni su subotari, tako da ću ih, uz dužno poštovanje spram onoga u što vjeruju, svrstati u modni trend, a ne u nešto što ima svoj istorijat, genezu, tradiciju..
.
Uglavnom, puno je nelegalno izgrađenih obEkata u BEljini, i zato valjda oni kulturni Srbi iz Srbije ne gotive plaho ove naše Srbe.
Yug wrote: Pa druze,mozda mislis na one u Kragujevcu ili Nisu npr. ali oni vjeruj bas gotive,ne samo Srbe vec bosance u cijelini sa ove strane Drine,naravno ako nije politika tema.A ovi u Beogradu i Vojvodini su ionako svi bosanci,crnogorci,hercegovci porijeklom sto prvo,sto drugo pa dalje koljeno i skor svako zna svoje dalje porijeklo i vole da kazu u zargonu da su bosanci,crnogorci,hercegovci.Uzmi samo primjer poznatih licnosti koji uvjek isticu svoje porijeklo dalje,Nikola Kojo,Dragan Bjelogrlic,Dejan Bodiroga,Aleksandar Vucic,Paspalj,Vujosevic,Voja Brajovic,Dusan Ivkovic,LJiljana Blagojevic itd itd,mnogo je teze naci nekog da nije porijeklom od nas
SPC, je jedan od najvecih izvora nesuglasica na balkanu medju juznim Slovenima.Nevjerovatno je koliko je imala uticaja na srpske nacionaliste u politici zadnjih 150 godina .Great Cornholio wrote:Yug wrote: Pa druze,mozda mislis na one u Kragujevcu ili Nisu npr. ali oni vjeruj bas gotive,ne samo Srbe vec bosance u cijelini sa ove strane Drine,naravno ako nije politika tema.A ovi u Beogradu i Vojvodini su ionako svi bosanci,crnogorci,hercegovci porijeklom sto prvo,sto drugo pa dalje koljeno i skor svako zna svoje dalje porijeklo i vole da kazu u zargonu da su bosanci,crnogorci,hercegovci.Uzmi samo primjer poznatih licnosti koji uvjek isticu svoje porijeklo dalje,Nikola Kojo,Dragan Bjelogrlic,Dejan Bodiroga,Aleksandar Vucic,Paspalj,Vujosevic,Voja Brajovic,Dusan Ivkovic,LJiljana Blagojevic itd itd,mnogo je teze naci nekog da nije porijeklom od nas
Za Bodirogu znam sigurno da mu je djed iz sela Bodiroge kod Trebinja, prič'o meni moj djed da mu je znao djeda, jer i moji su iz okolice Trebinja, i otac se tamo rodio, al' vala da sam ja umjesto pravih Beograđana sve bih ja ze pobrojane vratio u sela iz kojih su došli u Beograd pare da namlate![]()
Moj djed se izjašnjavao kao Srbin, a išao je u mejtef, i njegov otac isto, i valjda zato što su njegovog oca zaklali četnici, koje danas najviše brani i veliča Srpska pravoslavna crkva, a i drugom SV ratu su bili blisko povezani, on je znao nekad reći " Kad je mir, bolje ti je sa Srbima živjeti, ali kad je rat ne vjeruj im previše".
kao što reče @radosni, srpska pravoslavna crkva je nekad bila faktor koji je pomagao srbima, ali često je znala činiti stvari koje su i Srbima a i drugima mnoga zla nanijela.
ko će voditi srbiju ako mi svi(crnogorci/bosanci) odemo? od predsjednika preko parlamenta do studentskih domova?Great Cornholio wrote:
Za Bodirogu znam sigurno da mu je djed iz sela Bodiroge kod Trebinja, prič'o meni moj djed da mu je znao djeda, jer i moji su iz okolice Trebinja, i otac se tamo rodio, al' vala da sam ja umjesto pravih Beograđana sve bih ja ze pobrojane vratio u sela iz kojih su došli u Beograd pare da namlate![]()
ovo drugo ćemo drugom prilikom, nemam vremena trenutno, malo ti je nezgrapna i generalizirajuća formulacija...kao što reče @radosni, srpska pravoslavna crkva je nekad bila faktor koji je pomagao srbima, ali često je znala činiti stvari koje su i Srbima a i drugima mnoga zla nanijela.
Ma vama komunjarama je jedino bitno da ne bude BogaYug wrote: SPC, je jedan od najvecih izvora nesuglasica na balkanu medju juznim Slovenima.Nevjerovatno je koliko je imala uticaja na srpske nacionaliste u politici zadnjih 150 godina .
I da imas i Borisa Tadica,Cedu Jovanovica,Djindjica itd...Znas da su Kojo i Bjelogrlic po ocu ili djedu mislim hercegovci.
Pa vidi Beograd je veliki grad i ne bi bio veliki da nema doseljenika kao i sve svjetske metropole,danas u Beogradu imas vec generacije i Hrvata,Bosnjaka,Albanaca koji zive tamo.
Yug wrote: Pa vidi Beograd je veliki grad i ne bi bio veliki da nema doseljenika kao i sve svjetske metropole,danas u Beogradu imas vec generacije i Hrvata,Bosnjaka,Albanaca koji zive tamo.
Zvali su i mene u SDP na Vozdovcu,posto sam iz toga kraja.Mozda odem,svidja mi se Ljajic,mozda se i keshiramradostan dan wrote:Yug wrote: Pa vidi Beograd je veliki grad i ne bi bio veliki da nema doseljenika kao i sve svjetske metropole,danas u Beogradu imas vec generacije i Hrvata,Bosnjaka,Albanaca koji zive tamo.
pa jel ti na voždovcu rasim ljajić imao više glasova od čedinog ldp-a?
konkretno žileta nema, ali ima jednog solunca i dva narodna heroja.Great Cornholio wrote:@radosni, tebi samo fali da ti u venama ima krvi Mišić Živojina![]()
![]()
Dosta vala i mene za danas.
Normaaalno,dosta je vise balkanskog primitivizma.Eto neka pjevaju u Osijeku,Zagrebu i Splitu,tamo grmi od njih,gdje god udjes Aca,Ceca,Jeca,Maki ...CSKA wrote:Zezajte se vi,eno dobijamo umjesto zeljeznicke stanice operu.Sada cemo kulturno da se uzdizemo,nema vise Ceca,Aca,Saban...
Da je nekako snimiti Tomu Nikolica dva sata u operi sa onom prefinjenom facom.radostan dan wrote:opera, jel to ono DŽe se vrišti i naopako okrenutim dlanom se drže za vugla/čelo?
SPC je u stvari izvor najvećih nesuglasica medju samim Srbima.Yug wrote: SPC, je jedan od najvecih izvora nesuglasica na balkanu medju juznim Slovenima.Nevjerovatno je koliko je imala uticaja na srpske nacionaliste u politici zadnjih 150 godina .
To je prica za trenutke pored kotla gdje se pece brlja, a nakon sto oslijepi od iste pocinje "grand-finale" tamicenja Filip Visnjic.Hlapoje wrote:SPC je u stvari izvor najvećih nesuglasica medju samim Srbima.Yug wrote: SPC, je jedan od najvecih izvora nesuglasica na balkanu medju juznim Slovenima.Nevjerovatno je koliko je imala uticaja na srpske nacionaliste u politici zadnjih 150 godina .
Koliko god je kroz vekove pomogla u očuvanju srpskog identiteta, toliko je i odmogla u homogenizaciji srpskog etničkog korpusa.
Pri tom mislim baš na to izjednačavanje srpstva sa pravoslavljem i time otudjivanje nekih delova srpskog etnosa, uglavnom muslimanske vere.
Ali to je priča za neku drugu temu.
Šta pesnik želi reći?LBVIEW wrote:
To je prica za trenutke pored kotla gdje se pece brlja, a nakon sto oslijepi od iste pocinje "grand-finale" tamicenja Filip Visnjic.Evo, ja cu ti konkretno za B Krajinu reci da vam je bolje o porijeklu "jezik za zube", jer bi se mogla otkriti neugodna cinjenica o pretcima u akindzijskim martoloskim cetama-saveznicim Osmanlija
, o cemu svjedoci sadasnjost u vidu raznoraznih Curguza,Munjiza, Balabana-prezimena koja kod Bosnjaka neces naci .
Pa postoje u djelima slijepog pjesnika uz rakijski kazan i gusle.Hlapoje wrote:Šta pesnik želi reći?LBVIEW wrote:
To je prica za trenutke pored kotla gdje se pece brlja, a nakon sto oslijepi od iste pocinje "grand-finale" tamicenja Filip Visnjic.Evo, ja cu ti konkretno za B Krajinu reci da vam je bolje o porijeklu "jezik za zube", jer bi se mogla otkriti neugodna cinjenica o pretcima u akindzijskim martoloskim cetama-saveznicim Osmanlija
, o cemu svjedoci sadasnjost u vidu raznoraznih Curguza,Munjiza, Balabana-prezimena koja kod Bosnjaka neces naci .
Uopšte se nisam doticao "porekla", već samo činjenice da se politikom SPC-a odsrbio deo muslimanskog življa srpskog etničkog porekla.
Ili ti misliš da takvi ne postoje?
Pa prepoznali su ih.LBVIEW wrote: Pa postoje u djelima slijepog pjesnika uz rakijski kazan i gusle.![]()
Btw., kad "takvi postoje" zasto ih komsije nisu prepoznali, pa umjesto pred strijeljacki vod i logor,kuci na mezu i pice?
Pa prepoznali su ih. Prepoznaju ih vekovima.LBVIEW wrote: Pa postoje u djelima slijepog pjesnika uz rakijski kazan i gusle.![]()
Btw., kad "takvi postoje" zasto ih komsije nisu prepoznali, pa umjesto pred strijeljacki vod i logor,kuci na mezu i pice?