HAT

YPG

بلغ السيل الزبا ...وبلغت الروح الحناجر...
سكتنا عن كل مافعلتموه سابقا حرصا منا على وحدة الصف....
وليس جبنا" منا كما تتوهمون .....
أما اليوم تجاوزتم كل الخطوط الحمر ...
ووجهتم بنادقكم الى صدورنا....
وأطلقتم النار على عناصر الجيش والشرطة ليرتقي البعض منهم شهداء ....
وها أنتم تهينون رمزنا وعزنا ومصدر كرامتنا .....
تمزقون صور السيد الرئيس وتمرغون علم الجمهورية العربية السورية بالتراب.....
خسئتم ورب الكعبه أيها الاكراد القادمون من دولة الكرد من تل أبيب العراق ....
فتصرافاتكم هذه لا يرضى عنها كردي سوري يعيش بسوريا......
جائت أوامركم من تل أبيب وحكومة البرزاني وبدأتم بتنفيذها.....
ولكن أعدوا أكفانكم فلم تذوقو بعد شيئا من بأسنا وعزيمتنا ...
sarajevoxxxx wrote:Udarili ste na našu čast na naše simbole i izvor našeg ponosa. Pocijepali ste slike uvaženog predsjednika.
Nisam ja savo i nemoj me tako zvati.Krokodajl wrote:da Savo, nažalost i ja mislim da ih neko pokušava nahuškati, taj sukob nije u interesu ni Kurda ni SAA, a znamo kome Bogami jeste...
Krokodajl wrote:
Nego šalu na stranu, mislim da ovo neće uzeti nikakvog maha, svako malo se oni ovako pošoraju, generalno YPG je jači od NDF-a a kako ne bi i bili kad ih ima više, ali dugoročno Kurdima je pametnije da stanu uz Asada (naravno ne otvoreno) jer jedino im od njega ima kakve takve fajde, ovi revolucionari 0 bodova, a uz to i samo raspoloženje kod FSA i nije za Kurdsku autonomiju.
Osim toga, otvoreni sukob Kurda i SAA bi bio kud i kamo štetniji po Kurde, Režim bi izgubio dva strateški nebitna grada tj djelove istih, sa druge strane SyAFF bi sigurno ravnali "terorističke kurdske položaje" a to bi bio i vjetar u leđa Turskoj i njihovoj politici prema Kurdima u Siriji.
Izvori iz Kamišlija javljaju da su danas po prvi put i avioni SyAAF u niskom letu letjeli iznad grada, tako da nije daleko to razmišljanje od istine.Co0l wrote:Hoce izgleda i Kurdi da ostanu bez pijaca
Podsjeca me na jarana koji navija za Real i kaze "mi" a nikad na utakmicu nije otisao.dječak sa šibicama wrote:Sve sve ali kad kiki napise "mi Kurdi"![]()
![]()
astala_vistala wrote: Podsjeca me na jarana koji navija za Real i kaze "mi" a nikad na utakmicu nije otisao.
هنا كردستان , Kurdistan li vire
2 hrs ·
حصيلة اشتباكات قامشلو حتى الأن
تم تاكيد مقتل 16 عنصر من النظام وأسر 80 اخر وجرح العشرات منهم ، كما سيطر قوات الاسايش على شارع الوحدة وسط المدينة والفرن الآلي الذي كان تحت سيطرة الدفاع الوطني ، وتم تضييق الحصار على قوات النظام في المربع الامني وسجن علايا ...
Pogledaj prijevod
Kakva je situacija s druge strane nišana? Piše li igdje išta?sarajevoxxxx wrote:Epilog jučerašnjih sukoba u Kamišliju: 16 režimskih vojnika poginulo i 80 zarobljeno. Asajiš u potpunosti zauzeo zatvor Alaja.
هنا كردستان , Kurdistan li vire
2 hrs ·
حصيلة اشتباكات قامشلو حتى الأن
تم تاكيد مقتل 16 عنصر من النظام وأسر 80 اخر وجرح العشرات منهم ، كما سيطر قوات الاسايش على شارع الوحدة وسط المدينة والفرن الآلي الذي كان تحت سيطرة الدفاع الوطني ، وتم تضييق الحصار على قوات النظام في المربع الامني وسجن علايا ...
Pogledaj prijevod
Ovo je prorežimska stranica iz Hasake. Detaljno objavljuju vijesti o dešavanjima u Kamišliju:zrakomlat wrote: Kakva je situacija s druge strane nišana? Piše li igdje išta?
sarajevoxxxx wrote:Prilično jasan i sočan post i komentar jednog režimskog aktiviste na ova zadnja dešavanja u Kamišliju.
''Voda je došla do grla, šutili smo na sve ono što ste radili u cilju jedinstva, a ne zbog toga što smo kukavice kao što to vi mislite. Što se tiče ovoga danas prešli ste sve crvene linije.Uperili ste vaše puške u naša prsa, i otvorili ste vatru na pripadnike vojske i policije, da bi neki od njih pali kao šehidi.Udarili ste na našu čast na naše simbole i izvor našeg ponosa. Pocijepali ste slike uvaženog predsjednika.Bacili ste zastavu Arapske Republike Sirije na zemlju. Propali ste tako mi Gospodara Kabe.Vašim postupcima nije zadovoljan niti jedan sirijski Kurd koji živi u Siriji.Došle su vam naredbe iz Tel Aviva i Barzanijeve vlade i počeli ste da ih izvršavate, međutim, pripremite čefine za sebe.Vi još ništa niste okusili od naše snage i naše odlučnosti''.
بلغ السيل الزبا ...وبلغت الروح الحناجر...
سكتنا عن كل مافعلتموه سابقا حرصا منا على وحدة الصف....
وليس جبنا" منا كما تتوهمون .....
أما اليوم تجاوزتم كل الخطوط الحمر ...
ووجهتم بنادقكم الى صدورنا....
وأطلقتم النار على عناصر الجيش والشرطة ليرتقي البعض منهم شهداء ....
وها أنتم تهينون رمزنا وعزنا ومصدر كرامتنا .....
تمزقون صور السيد الرئيس وتمرغون علم الجمهورية العربية السورية بالتراب.....
خسئتم ورب الكعبه أيها الاكراد القادمون من دولة الكرد من تل أبيب العراق ....
فتصرافاتكم هذه لا يرضى عنها كردي سوري يعيش بسوريا......
جائت أوامركم من تل أبيب وحكومة البرزاني وبدأتم بتنفيذها.....
ولكن أعدوا أكفانكم فلم تذوقو بعد شيئا من بأسنا وعزيمتنا ...
sarajevoxxxx wrote:Ovo je prorežimska stranica iz Hasake. Detaljno objavljuju vijesti o dešavanjima u Kamišliju:zrakomlat wrote: Kakva je situacija s druge strane nišana? Piše li igdje išta?
https://www.facebook.com/%D8%B4%D8%A8%D ... 377177085/
Evo zadnjeg upisa.
- 27 kurdskih plaćenika zarobljeno među kojima sedam djevojaka
- 29 Kurda poginulo. Po režimskim izvorima uglavnom se radi o Kurdima koji ne žive u Siriji
- 6 pripadnika NDF-a poginulo
- 28 Kurdi zarobili među kojima i onih 9 ranjenih.
- 45 civila ranjeno
شبكة اخبار الحسكة الوطنية H.S.S 2
4 min. ·
الحسكة _ القامشلي
آخر المستجدات في القامشلي حتى اللحظة .. حسب ما وصلتنا ؟؟
سريان الهدنة التي فرضها الجيش في المدينة مع انتشار القناصة في المدينة بشكل كثيف وسماع بعض الانفجارات المتفرقة بين الحين والآخر .
لدى الدفاع الوطني بالحسكة 27 اسيرا من المرتزقة الاكراد بينهم سبع مرتزقات كرديات
المليشيات الكردية تحتجز 28 اسيرا من الدفاع الوطني والشرطة بينهم 9 مصابين
الحصيلة الاولية للمدنيين الجرحى بلغت 45 جريح
6 شهداء من الدفاع الوطني والشرطة ويوجد 29 قتيلا من المرتزقة الاكراد الحاملين للسلاح واغلبهم اكراد من خارج سوريا .
الصورة لأحدى المرتزقة الكرديات الاجنبيات وهي متخفية وتطلق النار باتجاه حواجز الدفاع الوطني
لضمان وصول منشوراتنا لكم ولحماية الصفحة يرجى الضغط على اعجبني + التعليق + المشاركة
⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓
لايك + تعليق + مشاركة للمنشورات
شبكة اخبار الحسكة الوطنية H.S.S 2
Ti mislis da je to tako jednostavno?Krokodajl wrote:Šta kaže zatvor u potpunosti oslobođen, još samo da i Kamišli oslobode od Dahija, ovaj Turaka, kako već ono ide
Nego šalu na stranu, mislim da ovo neće uzeti nikakvog maha, svako malo se oni ovako pošoraju, generalno YPG je jači od NDF-a a kako ne bi i bili kad ih ima više, ali dugoročno Kurdima je pametnije da stanu uz Asada (naravno ne otvoreno) jer jedino im od njega ima kakve takve fajde, ovi revolucionari 0 bodova, a uz to i samo raspoloženje kod FSA i nije za Kurdsku autonomiju.
Osim toga, otvoreni sukob Kurda i SAA bi bio kud i kamo štetniji po Kurde, Režim bi izgubio dva strateški nebitna grada tj djelove istih, sa druge strane SyAFF bi sigurno ravnali "terorističke kurdske položaje" a to bi bio i vjetar u leđa Turskoj i njihovoj politici prema Kurdima u Siriji.
Pa ovdje su najveci ratniciFantassin wrote:U toku dana bi se trebalo smiriti,ali izgleda da su najzesce borbe na forumu ovde izbile![]()
Pa i pun kurac sirijskih Kurda, predstavnika sirijskih kurdskih stranaka, je kritikovao proglasavanje autonomije.Kikibombona wrote:Kada su Kurdi proglasili autonomiju, Asad je na to ostro reagovao i rekao da je autonomija nelegalna. Dakle, prodavao je suplju i kupovao vrijeme. Da je zelio kurdsku autonomiju na sjeveru, povukao bi snage iz Kamislija i Hasake.