Pogrešno, jer kvotano nikada nije postojalo a Ukrajina je stotinama godina bila dio ruske državne cjeline. Paralele sa Srbima vode u zabludu.Fudo387 wrote:Karlovac-Virovitica-Karlobag.
_______
Ne, kao USA i Kanada, to je relativno blizak pogled.
Pogrešno, jer kvotano nikada nije postojalo a Ukrajina je stotinama godina bila dio ruske državne cjeline. Paralele sa Srbima vode u zabludu.Fudo387 wrote:Karlovac-Virovitica-Karlobag.
Naravno, tvom idolu Vladimiru sve je dozvoljeno.Challenger__ wrote:Pogrešno, jer kvotano nikada nije postojalo a Ukrajina je stotinama godina bila dio ruske državne cjeline. Paralele sa Srbima vode u zabludu.Fudo387 wrote:Karlovac-Virovitica-Karlobag.
Ne, kao USA i Kanada.
Prvo, nemam idola. Drugo, pripisuješ mi nešto što ne stoji, što niti pišem niti mislim. Odnos USA i Kanade je ono što pišem kada promišljam odnos RF i Ukrajine. Ako tiltaš na pomen Rusije, OK, razumijem, ali onda izlazim iz priče.Fudo387 wrote:Naravno, tvom idolu Vladimiru sve je dozvoljeno.
Aneksije, okupacije, asasinacije politickih protivnika, vojne intervencije...sta.
Vjekovna ruska zemlja.
Izvini, ti poredis odnos USA i Kanade sa odnosom Rusije i Ukrajine?Challenger__ wrote:Prvo, nemam idola. Drugo, pripisuješ mi nešto što ne stoji, što niti pišem niti mislim. Odnos USA i Kanade je ono što pišem kada promišljam odnos RF i Ukrajine. Ako tiltaš na pomen Rusije, OK, razumijem, ali onda izlazim iz priče.Fudo387 wrote:Naravno, tvom idolu Vladimiru sve je dozvoljeno.
Aneksije, okupacije, asasinacije politickih protivnika, vojne intervencije...sta.
Vjekovna ruska zemlja.
Sve su paralele nezahvalne ali ako baš moram, da: USA i Kanada.Fudo387 wrote:Izvini, ti poredis odnos USA i Kanade sa odnosom Rusije i Ukrajine?
Jebaji ga.Challenger__ wrote:Sve su paralele nezahvalne ali ako baš moram, da: USA i Kanada.Fudo387 wrote:Izvini, ti poredis odnos USA i Kanade sa odnosom Rusije i Ukrajine?
Likvidiran jos u oktobru prosle godine, miniran mu lift meni se cini u zgradi gdje zivi.Black swan wrote:sta je s motorolom???
Mozda i vaznije, gradjani Zaporozja, Harkova, Odesse u vecini su proruski orjentirani.Challenger__ wrote:Nezamislivo. Šta više, njihov "Z-4" je davno prihvaćen i zove se "Sporazum iz Minska". Najbitnije... Kremlj nije zainteresovan za Donbas, već za cijelu Ukrajinu. Iz njihove perspektive stanovništvo Donbasa i Donjecka nije ništa bitnije od stanovništva Odesse, Zaporožja, Harkova ili Žitomira u centralnoj Ukrajini.Fudo387 wrote:A mozda i proruruski pobunjenici odbiju neki Z-4...nikad se ne zna.
Oni su zainteresovani za sve.

Beati pauperes spiritu!_BataZiv_0809 wrote:Margaritas ante porcos.

Ono gore nije etnička nego lingvistička mapa. Kijevska. Iz 2009.dječak sa šibicama wrote:dobro, necemo sad pretjerivati sa proruskim mapama na kojima Ukrajinci skoro pa ni ne postoje.

A dobro i Hitlera su pustili isti oni koji su i Putina pustili da radi, a oko Austrije bi se dalo diskutovati, nije da im je to teško palo.animus wrote:Takva opravdanja se uvijek mogu pronaci u istoriji. Hitler je morao okupirati Cehoslavacku jer su njemci bili ugroženi u toj državi. Austrija je svakako nepravedno otcjepljeni dio njemacke itd. itd. itd.
joj ja sam njih dvojicu pobrkao sad je mnogo jasnijedječak sa šibicama wrote:Likvidiran jos u oktobru prosle godine, miniran mu lift meni se cini u zgradi gdje zivi.Black swan wrote:sta je s motorolom???
Givi ubijen jucer, sprzena mu bolnicka soba.
Slave ih kao heroje, ukri likuju misle da su atetnatori neki njihovi, po svemu sudeci likvidirani od strane FSB-a. Bolotov, lider Luganska, recimo otrovan je u Rusiji. Ono, "slosilo mu se nakon rucka".
Sumnjam da je rijec o nekim medjumafijaskim obracunima, likvidacije su izvrsene prilicno profesionalno i sto bi se reklo, spektakularno.
dje je crveno a i narandjasto tu je rusija!Challenger__ wrote:Ta mapa nema veze s vezom.
Crveno - ruski, narandžasto - suržik (mješavina ruskog i ukrajinskog) i žuto - ukrajinski.
Kompletna zapadna slika o Ukrajini je gomila nezapamćenih besmislica.