Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
roki wrote:Roditelji imaju telemachov trio paket i telefon uopšte nije pouzdan. Kada nazovu nekoga a da ne ukucavaju pojedinačno brojeve nego iz imenika, veza se skoro nikad ne uspostavi. Kada se bira broj tako da se svaki broj ukuca treba pola minute da telefon pozvanog počne da zvoni. Često kada ja zovem roditelje dobivam kratki ton bip bip bip i veza se prekine. Nakon 2-3 puta i ih uspijem dobiti
Imam isti problem, a podrska kaze da je to OK. Pocnu mi objasnjavati kako radi IP telefonija i ta sranja, onda me raspizde i budem toliko kulturan da im se zahvalim na neznanju i spustim slusalicu. Zvao sam ih 3 puta zbog toga i bili su upravu, ja odustao od poziva i prihvatio to kao OK. Al isto tako sad cu im racun platiti tek kad sve dovedu kako treba da bude, a mogu odmah izgasliti uslugu prema meni!
acer5101 wrote:Ima li neko problema da mu resiver d3 zaledi na jednom programu? Meni zadnje tri noci zakuca i moram ga izgasiti da bi dosao sebi.
Zvao sam podrsku i pitao u cemu je problem i onda ide ono standarno izgasite, pa rekoh nisam pored uredjaja, a ona meni da ja odbijam saradnju i da mi ne moze pomoci. Otvorice nalog, pa kad se nekome digne da ce doci pogledati. I naravno onda ce reci da je sve ok, te da povremeno treba resetovati.
Uglavnom, podrska telemacha postaje kao da je javna ustanova
Ne kaze ti sigurno da odbijas suradnju , moze ti samo reci da pozoves kada budes na adresi. Kada otvore nalog , rok za izlazak tehnicara je 48 sati tako je uvijek bilo kada sam ja zvao u sestrino ime i nikad ni najmanjeg problema. Jbg desavaju se smetnje to je normalno pogotovo sad kako ide spajanje sa HS-om.
Ti sad kao znas sta mi je receno na telefon? Jesi li preslusao snimak? Problem je u tome sto oni ne slusaju nas kad im nesto govorimo, nego se obracaju sa svojim pretpostavkama, kao na primjer da ja nju zovem iz kuce pored resivera! A ja ni blizu kuce .
To sto ide spajanje sa HSom ne smije uticati na postojece korisnike. Slazete li se?
A kad su praznici, roditelje nemogu dobiti nema te sile,padne im fiksna telefonija ko bhtelecomu mobilna. Imam i tetku na telemachu isto. Nju i roditelje dobiti ujutru za bajram je nemoguće, uvijek kao zauzeće.
acer5101 wrote:
Ti sad kao znas sta mi je receno na telefon? Jesi li preslusao snimak? Problem je u tome sto oni ne slusaju nas kad im nesto govorimo, nego se obracaju sa svojim pretpostavkama, kao na primjer da ja nju zovem iz kuce pored resivera! A ja ni blizu kuce .
To sto ide spajanje sa HSom ne smije uticati na postojece korisnike. Slazete li se?
Pa hajmo logicno , kako mislis da ti neko nesto pomogne ako nisi pored opreme , kako ce operater znati da li ti se stanje sa digitalnom popravilo ili je isto kao i prije.. Logicno da ce ti izdat nalog da izadje tehnicar na adresu jer niko nije vidovit da zna jel se tebi slika i dalje koci/trza/ledi... o tome ti pricam.
Sto se tice spajanja , moze doci do prekida signala ili smetnji u radu odredjene usluge u toku spajanja , to je sasvim normalno. Neko ne bude afektiran , nego bude, niko ti ne moze garantovat da ce ti biti sve med i mlijeko dok traje spajanje sa drugim operaterima. Jbg drug , strpis se malo , nazoves kad si u kuci i rijesis problem.
roki wrote:Roditelji imaju telemachov trio paket i telefon uopšte nije pouzdan. Kada nazovu nekoga a da ne ukucavaju pojedinačno brojeve nego iz imenika, veza se skoro nikad ne uspostavi. Kada se bira broj tako da se svaki broj ukuca treba pola minute da telefon pozvanog počne da zvoni. Često kada ja zovem roditelje dobivam kratki ton bip bip bip i veza se prekine. Nakon 2-3 puta i ih uspijem dobiti
Zdravo roki,
molimo Vas javite nam korisnički broj ili podatke, kako bismo provjerili sve što je potrebno u najkraćem roku.
acer5101 wrote:Ima li neko problema da mu resiver d3 zaledi na jednom programu? Meni zadnje tri noci zakuca i moram ga izgasiti da bi dosao sebi.
Zvao sam podrsku i pitao u cemu je problem i onda ide ono standarno izgasite, pa rekoh nisam pored uredjaja, a ona meni da ja odbijam saradnju i da mi ne moze pomoci. Otvorice nalog, pa kad se nekome digne da ce doci pogledati. I naravno onda ce reci da je sve ok, te da povremeno treba resetovati.
Uglavnom, podrska telemacha postaje kao da je javna ustanova
Ne kaze ti sigurno da odbijas suradnju , moze ti samo reci da pozoves kada budes na adresi. Kada otvore nalog , rok za izlazak tehnicara je 48 sati tako je uvijek bilo kada sam ja zvao u sestrino ime i nikad ni najmanjeg problema. Jbg desavaju se smetnje to je normalno pogotovo sad kako ide spajanje sa HS-om.
Zdravo acer5101,
Vaše podatke smo proslijedili kolegama na detaljnu provjeru i korekciju.
mirza_15 wrote:I kada ja kazem da je pots, pots i da voip kod telemacha nije pouzdan odmah me napadnu.
Kod Telecoma haman ništa nije pouzdano, pa šta se može. Ovi makar odmah pokušavaju riješiti, kod vas prijaviš kvar i gubiš živce par dana dok se neko smiluje da dođe, pa onda dođe neki naštelovani tehničar koji pojma nema i tako u krug.
Da, Telemach ima vrhunsku korisničku podršku, mogu biti primjer kako se rješavaju problemi. Ovo govorim iz svog iskustva, sigurno da ima i nezadovoljnih, ali vjerujem da su velika manjina.
Jedno pitanje , dobio sam stick od 8GB da nesto kopiram na njega , medjutim koristen je u D3 V20 resiveru i tako formatiran , sad je kapacitet nekih 380MB a unallocated 7GB, kojim softverom vracate ovakve stikove u normalu za pc ? Pokusao sam klasicni Format ali i dalje ostane samo 380MB..
Benq wrote:Jedno pitanje , dobio sam stick od 8GB da nesto kopiram na njega , medjutim koristen je u D3 V20 resiveru i tako formatiran , sad je kapacitet nekih 380MB a unallocated 7GB, kojim softverom vracate ovakve stikove u normalu za pc ? Pokusao sam klasicni Format ali i dalje ostane samo 380MB..
pa samo ga ubaci u komp i formatiraj i imat ćeš default postavke, barem sam ja tako radio.
Nece drug , i ja sam tako mislio da ce "procepit" al jok.. http://pokit.org/get/?65e42e751c1684db4 ... 76eb4e.jpg sa tom drugom particijom ne mogu nista , nemam nikakve dodatne opcije kad odem desnim klikom na nju osim Properties.
Benq wrote:Jedno pitanje , dobio sam stick od 8GB da nesto kopiram na njega , medjutim koristen je u D3 V20 resiveru i tako formatiran , sad je kapacitet nekih 380MB a unallocated 7GB, kojim softverom vracate ovakve stikove u normalu za pc ? Pokusao sam klasicni Format ali i dalje ostane samo 380MB..
pa samo ga ubaci u komp i formatiraj i imat ćeš default postavke, barem sam ja tako radio.
Nece drug , i ja sam tako mislio da ce "procepit" al jok.. http://pokit.org/get/?65e42e751c1684db4 ... 76eb4e.jpg sa tom drugom particijom ne mogu nista , nemam nikakve dodatne opcije kad odem desnim klikom na nju osim Properties.
E jeste mi hakeri . Ovako momčino (uh kako mi je mrsko ovo sam bar stotinu puta uradio al hajde)
1- Uđeš u command prompt (admin)
2. Ukucaš DISKPART
3. Zatim LIST DISK
4. SELECT DISK broj_koji_odgovara_tvom_usb
5. CLEAN
6.CREATE PARTITION PRIMARY
7. FORMAT FS=NTFS QUICK
8. ASSIGN
Ako sam šta falio , halali - za pomoć pogledaj komande za DISKPART
Poštovani korisnici,
u cilju unapređenja naše usluge, cijeneći i poštujući Vaše mišljenje, kreirali smo novu e-mail adresu putem koje možete iznijeti Vaš stav i mišljenje te poslati prijedlog za uvođenje novih kanala koji bi se mogli naći u našoj programskoj šemi.
Naš tim će prikupljati i evidentirati sve pristigle prijedloge, koje ćemo razmotriti te ukoliko se ukažu realne mogućnosti, nastojati uvrstiti u našu programsku šemu.
Pozivamo Vas na saradnju.
smile emoticon
Vaše prijedloge možete slati na e-mail adresu [email protected]
Iza Horizonta wrote:Hajmo šta ste sugestirali ili slali na novi email telemaha vezano za sugestije o programskoj šemi, ja sam poslao cinestar premiere, history2 i syfi HD kao i sugestiju za SCI-FI imaju sistem sličan HBO GO koji dozvoljava gledanje serija i filmova online.
Select your TV provider to watch live Syfy shows and to unlock full episodes.Tj http://www.syfy.com/apps
Ti najskuplje izabro
Ja cu pisat za rtrs plus, domaci, besplatan al barem valja, ugl. kolazni program
Nisi me dobro shvatio izgleda , ja sam taj stick dobio od osobe koja ga je koristila u D3 V2.0 resiveru.
ja konto da nisi direkt ušteko u tv pa koristio ko snimalicu
Nisam drug mada imam LG Smart u kuci i ima mogucnost snimanja ali nisam nikad ni pokusao jer mi nije potrebno , i ovako jedva da imam vremena film pogledat
Poštovani korisnici,
u cilju unapređenja naše usluge, cijeneći i poštujući Vaše mišljenje, kreirali smo novu e-mail adresu putem koje možete iznijeti Vaš stav i mišljenje te poslati prijedlog za uvođenje novih kanala koji bi se mogli naći u našoj programskoj šemi.
Naš tim će prikupljati i evidentirati sve pristigle prijedloge, koje ćemo razmotriti te ukoliko se ukažu realne mogućnosti, nastojati uvrstiti u našu programsku šemu.
Pozivamo Vas na saradnju.
smile emoticon
Vaše prijedloge možete slati na e-mail adresu [email protected]
mirza_15 wrote:I kada ja kazem da je pots, pots i da voip kod telemacha nije pouzdan odmah me napadnu.
Kod Telecoma haman ništa nije pouzdano, pa šta se može. Ovi makar odmah pokušavaju riješiti, kod vas prijaviš kvar i gubiš živce par dana dok se neko smiluje da dođe, pa onda dođe neki naštelovani tehničar koji pojma nema i tako u krug.
Sigurno. Kod telemach se npr. teleportira inzinjer elektrotehnike i to kakav bolji i iste sekunde rijesi problem-kaze ljudima tako ti je kako ti je. To ne moze da radi bolje (procitaj sta je covjek, korisnik TM napisao). Necu da sirim pricu na prepucavanje. Samo cu ponoviti: pots je space shutle za tm-ov voip.
Sigurno. Kod telemach se npr. teleportira inzinjer elektrotehnike i to kakav bolji i iste sekunde rijesi problem-kaze ljudima tako ti je kako ti je. To ne moze da radi bolje (procitaj sta je covjek, korisnik TM napisao). Necu da sirim pricu na prepucavanje. Samo cu ponoviti: pots je space shutle za tm-ov voip.
P.S. Odjavljujem se po ovom pitanju.
Nema uopšte materijala za "prepucavanje" kada je situacija jasna oko podrške: sasvim dovoljno je pogledati postove i "avanture" na bht temi i ovdje, support kao nebo i zemlja, and you know it!
Maharadza wrote:Nema uopšte materijala za "prepucavanje" kada je situacija jasna oko podrške: sasvim dovoljno je pogledati postove i "avanture" na bht temi i ovdje, support kao nebo i zemlja, and you know it!
Kad se sjetim kad sam kod njih nekad koristio telefon i.. jedan dan ciknula linija i jel ono ne zove mi se preko mobitela da javim kvar, vec eto cekaj doci ce u toku dana al nista, pa hajd sutra ce al nista. Prekosutra se spakujem i u direkciju BHT, na salteru za reklamacije "gospodji" pocnem objasnjavat za kvar, a ona meni ono hladno "jeste li prijavili kvar?" Ma nisam rekoh, kad ona ni pet ni sest kad izvadi neki formular da ja ispunjajem kao doci ce dispeceri ovo dana, jer ne mogu odmah zauzeti su, zapravo na nekom terenu (uhljebili se u toplo)
Hajd ovo je bilo malo sprdacine sa vecini nam ex davaocom usluga, da se mi vratimo na ozbiljnije price.. sta ste jos pisali za listu zelja o kanalima?
Kod telemaha je jedina vrsta popravke uputstvo da resetuješ resiver i to ti trebaju četiri ruke da pritisneš kombinaciju dugmadi. Tehničari na terenu samo dzekove znaju zamijeniti. Posebna je priča da dok ih dobiješ potrošiš pet maraka jer broj nije besplatan. Da ne govorim da mi je onomad bagerista iz firme ted-invest dolazio da priključi resiver, sad ne znam kakva je situacija. Nakon sto sam odjavio sve osim analogne i nju su počeli handriti, izbacivati kanale ne bi li koga navukli da uzme kakav dodatni paket