Grean wrote:Kvalitet prije svega a onda i sve ostalo, zelja, zajednistvo, trener, kontinuitet, sreca.
Da se vratim na taj kvalitet, istina je da je Safet najvise fulio formacijom sa Nigerijom ali ko se sjeca nasi igraci nisu mogli hodati od 60’ minute. Izgledali smo totalno nemocno bez snage da napravimo pritisak.
Nama je Mujdza bio zakletva i od njegovog odlaska nemamo desnog beka a on je bio rezervista Frajburga.
Lijevi bek je bio nezreli i neiskusni Kolasinac.
Stoperi krampa Sunjic i nikad dokazani Bicakcic.
Zadnji vezni Besic iz Madjarske.
I sto je najgore svi ovi igraci su za nas bili premija, mislili smo niko ko’ mi jer ih imamo. Znaci prvo kvalitet pa sve ostalo a taj kvalitet se gradi u klubovima.
Jedan od odraza naseg posla 4 godne nakon SP u Brazilu i covjek na svakom cosku gdje moze opravdava, brani, Susica u relativizira njegove pogreske jer radi zbog pogodite.
Susic je usrao Nigeriju to svari, usrao je sto je poveo TSS na SP i usrao je sto je ostao nakon SP u Brazilu.
Da stvar bude jos gora ovako relativiziraju i supljare i ljudi u vrhu naseg fudbala zato je Susic i ostao nakon SP i zato su mamuzali mrtvog konja pod izgovorom "jos je bodEva u igri" zato su i dali Bazdarevicu sansu u novom ciklusu iako se vidilo da je pomakeo goli kurac, znaci nije ama nikakvog poboljsanja igre bilo ali neka ga neka vodi ciklus kvalifikacija.
Sve je to jal radi nekog neznanja, neobjektivnosti, sitnih interesa, nezamjeraj se. @Grean moze sebi da dopusti da bude neobjektivan, covjek voli Susica i da mu gulis kozu s ledja nebi uvidio i priznao greske istog bez onog "ali...". Medjutim ljudi koji vode nas fudbal ne smiju biti neobjektivni to je za njih luksuz, ja mogu, vi mozete oni ne smiju. Pa jel Sabic pustio jednu jedinu kritiku prema Bazdarevicu i ljudi ga ukinuse ne samo sa FTV nema ga nigdje. Znaci ne smijes ni pomislit reci, mora i Bogu i narodu biti jasno da vise ne ide pa da se nesto mjenja pa i onda da se samo neko nesto na zamjeri.
Nadalje rak rana naseg fudbla, klubovi, jbg znam ja da to mnogi ovdje ne cuju rado ali nasi klubove vode poluamateri i tako isti i nastupaju i igranu takve i igrace proizvode takve i rezultate imaju. Koliko god savez imao i snosio krivicu za stanje oni ne proizvode igrace nego to rade klubovi, dovedi koga hoces ako nemas igraca ako ih ne pravis ako ti ne dolaze s strane baraz ti je vrh.