Dešavanja u Srbiji

Great Cornholio

#25826 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Great Cornholio »

Hlapoje wrote:
Great Cornholio wrote: Znači, Srbi u Srbiji ne psuju Crkvu, to može značiti da je tamo Crkva poštenija, moralnija, ili su tamo Srbi pošteniji, kulturniji i moralniji. Ili to, ili se plaše da je psuju, radi Božije ili neke druge kazne.
Jel to pitanje, pretpostavka ili utvrdjena činjenica?
Pitanje, radosni reče da ne psuju, on reče da svi Srbi gotive srpsku pravoslavnu crkvu, i da im se "pokoravaju", bez obzira bili religiozni ili ne.
Martinez_

#25827 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Martinez_ »

Great Cornholio wrote:
Martinez_ wrote:Pa Srbi nisu religiozan narod, tolike crkve su sablasno prazne bilo kojim danom, čak i u ovo vreme sveprisutnog pravoslavlja. Da ne pričamo šta je bilo pre 25 ili 50 godina
Ti kaza :)
Tako ti je to pa vidi kako su popovi prikazivani po srpskim filmovima, nema većih grešnika.

Radosni ti ispravno govori, kad su u više talasa pristizale srpske izbeglice iz BiH i RH od 92. do 95., podučavali su domaće verskim običajima i zgražavali se nad njihovim bezbožništvom.
Great Cornholio

#25828 Re: Dešavanja u Srbiji

radostan dan wrote:
Great Cornholio wrote:
Znači, Srbi u Srbiji ne psuju Crkvu, to može značiti da je tamo Crkva poštenija, moralnija, ili su tamo Srbi pošteniji, kulturniji i moralniji. Ili to, ili se plaše da je psuju, radi Božije ili neke druge kazne.
ne živim u - zlatnoj dolini-... :mrgreen:

nema pojma, upravo obratno - srbi iz bosne rijetko psuju crkvu, a u srbiji - na svakom koraku, bar ovaj dio koji ja poznajem kao svoj džep,od čačka do niša.
i to mahom sve stariji ljudi, od 55-80 godina, ovi ispod 50 imaju konkretnije mete - redaju po familiji...
Sad mi ništa više nije jasno :-? :D

Nego, eno Partizan dobi CSKA :cry: Joj sad kad Vojvodinom zagrme ruski tenkovi :evil: :D
Hlapoje

#25829 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hlapoje »

Great Cornholio wrote:
Hlapoje wrote:
Great Cornholio wrote: Znači, Srbi u Srbiji ne psuju Crkvu, to može značiti da je tamo Crkva poštenija, moralnija, ili su tamo Srbi pošteniji, kulturniji i moralniji. Ili to, ili se plaše da je psuju, radi Božije ili neke druge kazne.
Jel to pitanje, pretpostavka ili utvrdjena činjenica?
Pitanje, radosni reče da ne psuju, on reče da svi Srbi gotive srpsku pravoslavnu crkvu, i da im se "pokoravaju", bez obzira bili religiozni ili ne.
Ja pročitah da Radosni napisa nešto sasvim suprotno.

Nije baš da se mnogo psuje crkva, al se prilično prezire. To jest, preziru se popovi, kao "velikomučenici" u mečkama i džipovima.
Great Cornholio

#25830 Re: Dešavanja u Srbiji

Martinez_ wrote:
Tako ti je to pa vidi kako su popovi prikazivani po srpskim filmovima, nema većih grešnika.

Radosni ti ispravno govori, kad su u više talasa pristizale srpske izbeglice iz BiH i RH od 92. do 95., podučavali su domaće verskim običajima i zgražavali se nad njihovim bezbožništvom.
Izgleda da se samo za Svetog Savu nema šta loše reć'.

Ja bih da sam umjesto Srba iz Srbije sve te Srbe iz Bosne protjerao nazad u Bosnu :D
radostan dan

#25831 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ovo boldano te buni vjerovatno -

radostan dan

odavno te -čitam-, vrlo su nam bliski stavovi, ali mi se čini da si zalutao u teritoriju za koju vjeruješ da je donekle znaš, a sve bez mape i kompasa...
-jebem ti džamiju- nisam čuo u svom vijeku da musliman kaže...a crkva u pomenutom kod srba zauzima visoko treće mjesto, odmah iz sestre i djeteta (pomoravlje).

htjedoh reći -
srbin u pomenutom kraju, pomenutih godina, prvo psuje nekog iz familije, a odmah zatim crkvu...
još preciznije, ovi od 55-80 godina prvo će opsovati crkvu pa tek onda zaredati po drugome.
Hlapoje

#25832 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hlapoje »

Great Cornholio wrote:
Martinez_ wrote:

Ja bih da sam umjesto Srba iz Srbije sve te Srbe iz Bosne protjerao nazad u Bosnu :D
Ne vredi...Sad ih je već mnogo i grupišu se.
U Vojvodini je mnogo kolonizovanog stanovništva iz Bosne, pa su tu svoji na svome.
Imaju i svoju crkvu :)
Bez zajebancije, u Bačkoj Palanci je nedavno izgradjena i "puštena u pogon" nova crkva u bosanskom delu grada. I štampane su majice "Naša crkva". :)
Great Cornholio

#25833 Re: Dešavanja u Srbiji

Hlapoje wrote:
Ja pročitah da Radosni napisa nešto sasvim suprotno.

Nije baš da se mnogo psuje crkva, al se prilično prezire. To jest, preziru se popovi, kao "velikomučenici" u mečkama i džipovima.
Ako tvrde da su sljedbenici Isusa Hrista onda bi se na Njega trebali ugledati, jer On je rekao " Ja sam došao da služim, a ne da mi služe".

Treba ljudima Bog, treba odvojiti vremena da se poslušaju Njegove riječi, i ne bi ljudi trebali odbacivati Boga zbog toga što ga, navodno, Njegove "sluge" predstavljaju u ružnom izdanju.
radostan dan

#25834 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

i ovo ti je živa istina...
Postao/la Martinez_ dana 18/01/2014 14:53

kad su u više talasa pristizale srpske izbeglice iz BiH i RH od 92. do 95., podučavali su domaće verskim običajima i zgražavali se nad njihovim bezbožništvom.
možda je termin -zgražavale- malo pretežak, ali da su se krstili nad viđenim/zatečenim -jesu... :mrgreen:
Martinez_

#25835 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Martinez_ »

Great Cornholio wrote:
Martinez_ wrote:

Pa nisam siguran da bi se to ostalim Bosancima sad dopalo :mrgreen:

Mada Bosanci su se po mom sudu lakše uklopili, dolazili su u više talasa, bilo ih je manje (dosta ih ostalo u RS) slabo su se ''grupisali''. Sa takozvanim krajišnicima je bilo zahebano :mrgreen: , grunuli su odjednom i ostali povezani
Great Cornholio

#25836 Re: Dešavanja u Srbiji

Hlapoje wrote:
U Vojvodini je mnogo kolonizovanog stanovništva iz Bosne, pa su tu svoji na svome.
Bez zajebancije, u Bačkoj Palanci je nedavno izgradjena i "puštena u pogon" nova crkva u bosanskom delu grada. I štampane su majice "Naša crkva". :)
Fakat čovjek ne zna šta bi na ovo rekao :-) Nek vam je Bog na pomoći.
radostan dan

#25837 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ja ću zamoliti moderatora putem pp-a da zadnju i po stranicu teme prebaci na temu -pravoslavna slava-, jer se dotiče religije, običaja, tradicionalizma, itd...ok?
Great Cornholio

#25838 Re: Dešavanja u Srbiji

Martinez_ wrote: Pa nisam siguran da bi se to ostalim Bosancima sad dopalo :mrgreen:

Mada Bosanci su se po mom sudu lakše uklopili, dolazili su u više talasa, bilo ih je manje (dosta ih ostalo u RS) slabo su se ''grupisali''. Sa takozvanim krajišnicima je bilo zahebano :mrgreen: , grunuli su odjednom i ostali povezani
Ma navikli smo se mi patiti, a ima i ona narodna "Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane" :D

Od Srbije mnogo zavisi i ono što se dešava u Bosni, stabilnija, mirnija i prosperitetnija Srbija znači i stabilniju , mirniju prosperiteniju Bosnu.
Great Cornholio

#25839 Re: Dešavanja u Srbiji

radostan dan wrote:ja ću zamoliti moderatora putem pp-a da zadnju i po stranicu teme prebaci na temu -pravoslavna slava-, jer se dotiče religije, običaja, tradicionalizma, itd...ok?
Ti si Srbin iz Federacije, slabo se tu vaša pika :D
radostan dan

#25840 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

nije ni dok holidej kO što je izgledO...opet fulaš...
kuckam iz eresa.
iznenađen?
:zoka:
Great Cornholio

#25841 Re: Dešavanja u Srbiji

radostan dan wrote:nije ni dok holidej kO što je izgledO...opet fulaš...
kuckam iz eresa.
iznenađen?
:zoka:
Ma svi ste vi Srbi isti :twisted: :D

Šalim se :)
radostan dan

#25842 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

:mrgreen:

danas si baš u formi, i treći put fulaš...ni ja sam još nisam izmjerio u kojoj mjeri su u meni zbućkani bokelj/hercegovac/crnogorac/srbin (može i obrnutim redom)...

ovo što ti je hlapoje napisao, ako te interesuje ta tematika, nisi ni svjestan koliko obični puk u srbiji prezire sveštena lica.
na žalost, moram napisati - ako ne većinu, onda bar polovinu crkvenog kora.

ps

samo nemoj gađati po 4. put, ubićeš nekog do mene :mrgreen:
Johnzy

#25843 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Johnzy »

radostan dan wrote: odavno te -čitam-, vrlo su nam bliski stavovi, ali mi se čini da si zalutao u teritoriju za koju vjeruješ da je donekle znaš, a sve bez mape i kompasa...
-jebem ti džamiju- nisam čuo u svom vijeku da musliman kaže...a crkva u pomenutom kod srba zauzima visoko treće mjesto, odmah iz sestre i djeteta (pomoravlje).

slobodno pitaj, istraživO ja naučno, ozbiljno...
Mogu da potvrdim ovo za crkvu, sestru, i naročito dete, jer živim trenutno u pomoravlju. Evo, naša, seoska crkva je prazna, osim kada je neka jača slava, kad su cveti i sveti Sava. Pop valja polovna kola i u dve trećine kuća ni ne ulazi kako bi osveštao pre slave, jer ga domaćini ne zovu. Inače, pop je obavezan za parastos svima.
oakville

#25844 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by oakville »

Hlapoje wrote:
Great Cornholio wrote:
Martinez_ wrote:

Tako treba, samo živjeti zajedno u Vojvodini. :D
CSKA

#25845 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Sto bi rekao Boda Ninkovic: "Ne bre batke,prvo da ih iselimo,pa posle da se naselimo" :D
valensija

#25847 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Kusturica: Srbija je moja otadžbina

IZVOR: TANJUG

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica izjavio je da je Srbija njegova otadžbina i da je netačno da se sa Mokre Gore seli u Andrićgrad, za koji kaže da je tačka koja spaja naš narod između praktično dve države Republike Srpske i Srbije.

Image

"Srbija je za mene ideja slobode i autonomije i, koliko god se ta sloboda i autonomija sužavaju i smanjuju, tu postoji posebna sloboda koju nema niko i koju poštuje. Ostaću tu da je gradim sa svima onima koji slično misle", rekao je Kusturica u intervju za Pres RS.

O Andrićgradu govori kao o svom doprinosu jačanja ne samo veza, nego i ideja o, kako kaže, našim velikim ličnostima u istoriji koje smo često zaboravljali Ili koje su često bile marginalizovane iz političkih ili ideoloških razloga.

"Mislim da Andrićgrad treba da bude kraj tome i početak nove ideje o našoj prošlosti", veli Kusturica.

Image

Govoreći o šestom "Kustendorfu", koji je sinoć počeo na Mećavniku na Mokroj Gori, Kusturica je istakao da je odabrao da ovaj festival otvori sa "disko perfomansom sa stavom".

"Uvek sam imao stav o svemu, pa i o pokušaju revizije atentata na (Franca) Ferdinanda. Performans treba da uvede istoriju u koreografiju", pojasnio je Kusturica.

Upitan da li iza pokretanja revizije stoji samo nemačka želja da ulepša svoju istoriju ili nešto drugo, Kusturica je rekao da to nije ništa drugo već pitanje da li Evropa treba da bude čvršće konstruisana, što je cilj Nemačke, dok Engleska koja je zadržala funtu ima drugačiji stav o tome.

"Meni je ta priča o reviziji, koju smo mi pobudili u Evropi, ništa više nego pitanje nemačko-britanskih odnosa. I sada mi stradamo u toj, kako je ja zovem `igri velikih brojeva`. Tako se raspala stara Jugoslavija, tako su se uvek rešavale stvari na Balkanu, svaki izazvani potres ili jači sukob dovodio bi do kataklizme kod nas", naveo je Kusturica.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25848 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Nisam ja nikakav veliki pravoslavac, niti Srbin, nego Hercegovac - izjavio je Kusturica
ljudi smo nismo Ercegovci...stara Bosanska :mrgreen:
Kal El

#25849 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kal El »

Da vidite komentare :) Proklinju što su Srbi..

Image

Eto, dokaz da srbi lažu i ubijaju svoje da bi mogli napadati neki drugi narod...

Sent from my LT26i using Tapatalk
Hodidid

#25850 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hodidid »

Zalosno. Kako god nisu se srbi tog koncepta prvi sjetili. Kad su ameri htjeli okupirati Kubu tamo krajem 19 vijeka iscenirali su potopljavanje jednog ili vise svojih brodova ukotvljenih u neposrednoj blizini Kube. Optuzili su spance za taj slucaj a ostalo je historija.

Rusi su iscenirali teroristicke napade u centralnoj Rusiji 1998-1999 u kojima je stradalo vise stotina rusa. Napadi na one stambene jedinice gdje je stradalo puno civila. Dobili slagvort za drugu intervenciju u Ceceniji. Prije toga likvidirali sami generala Lebeda koji je pretendirao na poziciju predsjednika Rusije. Imali su vec u planu Putina. Lebed nije imao namjeru ici u rat protiv Cecena a Putin jeste. Lebed je koliko se sjecam vodio prvu intervenciju ruske armije na Ceceniju.

Imas WTC u Americi. Imas one momke na Topcideru. Imas slucaj Reihl Kir 1991 godine u Osijeku kad su hrvati ukebali svoje ljude da isprovociraju sukob sa srbima u istocnoj Slavoniji iako bi i bez toga vjerovatno se zapucalo itd.
Post Reply