Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- ElRe
#25826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Radnici nisu na minimalcu, prekovremeni je placen.
A zasto da placaju 4.5 KM, kad ne moraju? Da moraju, platili bi.
Eto Prevent kao jedan od najvecih BH ponosa, niti placa prekovremeno, obicni radnici su na minimalcu, radnice koje su zbog posla narusile zdravlje nemaju pravo na lakse radno mjesto vec dobiju otkaz. Ali ja to razumijem, zasto bi placao nekog ko ne moze da radi... Fino na biro pa trazi nadoknadu od drzave.
Eto Prevent kao jedan od najvecih BH ponosa, niti placa prekovremeno, obicni radnici su na minimalcu, radnice koje su zbog posla narusile zdravlje nemaju pravo na lakse radno mjesto vec dobiju otkaz. Ali ja to razumijem, zasto bi placao nekog ko ne moze da radi... Fino na biro pa trazi nadoknadu od drzave.
-
sencobih
#25827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo kazem da ubijaju extra profit, jer mogu ići s cijenama puno niže kada se uzme sve u obzir.ElRe wrote:Radnici nisu na minimalcu, prekovremeni je placen.
- ElRe
#25828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
http://www.avaz.ba/clanak/210842/zeljko ... miliona-kmsencobih wrote:
Samo kazem da ubijaju extra profit, jer mogu ići s cijenama puno niže kada se uzme sve u obzir.
A sve napisase novine koje su pod kontrolom stranke koja ulazi u menadzment BH Telecoma i vlast FBiHPoznato je da reinvestirate svu zaradu ponovno u BiH, kakvi su planovi? - Daljnje usavršavanje naših mreža i servisa, kao i odnosa prema korisnicima. Na tome radi danas više od 450 zaposlenih i dodatno oko 300 ljudi u domaćim partnerskim kompanijama na izgradnji, održavanju, priključivanju usluga, prodaji, marketingu, distribuciji, naplati itd. Ponosan sam na sjajan tim vodećih ljudi koje smo uspjeli okupiti iz različitih industrija i 13 kompanija koje smo do sada akvizirali. Mi smo član lokalne zajednice, investitor, poslodavac, donator i sponzor. Pomagali smo ugroženima u poplavama, Banci koštane srži, roditeljskoj kući, edukaciji i poduzetništvu, školskim ustanovama, vjerskim zajednicama, sportu. Do sada smo svake godine reinvestirali kompletnu operativnu dobit u nove mreže, unapređenje starih mreža, korisničke uređaje i razvoj novih usluga. Tim smjerom namjeravamo nastaviti, jer BiH je zemlja kojoj treba znatno bolja infrastruktura za širokopojasni internet koji je u naprednim društvima osnova za razvoj ostalih grana ekonomije. UN i ITU su ocijenili BiH kao najnerazvijeniju zemlju u regiji po pitanju brzine i kvalitete pristupa internetu. Mi ćemo to promijeniti.
-
kakaljin
#25829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nivo grupe je kupovina za sveElRe wrote:Kupuju ih na nivou grupe, za odredjena podrucija. Jednostavno, kanal A kupe za dva trzista, B za jedno trziste, C za tri trzista. Kanal ne kupuje ni Telemach BiH, ni SBB ni Telemach SL. Kanal kupuje UG na osnovu procjene isplativnosti kupovine nekog kanala na odredjenom trzsitu.kakaljin wrote: Čekaj jeli ih kupuju na nivo grupe ili ih kupuju na nivou operatora na određenom prostoru. Jer korisnici su svi i ne mozes znati tačno za kojeg korisnika kupuješ, jedino grupno za odredjeni podrucije.
Oni su rekli na nivou grupe a ne za odredjeni teritoriji.
Tako su oni rekli, nisu nikakva nagađanja.
T-Com u HR ima kanal MediaTravel u ponudi, T-Com u CG ga nema, a oba spadaju pod DT.
Kupovina za odredjeno podrucije je kupovina za određenog operatora.
Kratko i jasno.
-
sencobih
#25830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ja planiraju da budu drustveno odgovorna kompanija. Lijepo nema šta. Kad je rekao isto kao da je i uložio. Hvala mu.
- Maharadza
#25831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ništa slađe nego gledati uhljebe kako pjene od muke...i straha od privatizacije! 
-
sencobih
#25832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sigurno da pjene od muke i straha 
- Rugafet
#25833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Necu da zamisljam. Ima drzava i ko je placen za to, pa ako nije po zakonu - opleti. Od kokodakanja po forumu nema nista. Moje je da gledam kako da za manje dobijem vise. Napisao sam vec, kad mi to BHT ponudi eto me na celu kolone, sve dok to ne bude stanje se nece promijeniti.sencobih wrote:Kazu u onome saopštenju da ako bi pristali na cijenu koju trazi BN morali bi povećati cijenu krajnjem korisniku. E sad zamislite koja bi cijena paketa bila da rade po zakonu, kopaju kako treba,da plaćaju po banderi 4.5marke, autorska prava, da ganjaju građevinske dozvole, da radnici nisu na minimalcu, da plaćaju prekovremene, da rade barem dva saltera na naplatnom mjestu, slomi se ona cura a red do vrata, da izdaju normalan račun a ne nekakav printani nota blok na kom ne piše ni mjesec za koji je plaćen itd.
- skafiskafsnjak
#25834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
divi Sence cara... bola nisu na drzavnim jaslama pa da placaju sve to . Jebiga, BHT placa ... tj placamo mi - građani . Mi placamo bandere, vase nenormalno visoke plate , gradjevinske dozvole i ne znam ti sta .Rugafet wrote:Necu da zamisljam. Ima drzava i ko je placen za to, pa ako nije po zakonu - opleti. Od kokodakanja po forumu nema nista. Moje je da gledam kako da za manje dobijem vise. Napisao sam vec, kad mi to BHT ponudi eto me na celu kolone, sve dok to ne bude stanje se nece promijeniti.sencobih wrote:Kazu u onome saopštenju da ako bi pristali na cijenu koju trazi BN morali bi povećati cijenu krajnjem korisniku. E sad zamislite koja bi cijena paketa bila da rade po zakonu, kopaju kako treba,da plaćaju po banderi 4.5marke, autorska prava, da ganjaju građevinske dozvole, da radnici nisu na minimalcu, da plaćaju prekovremene, da rade barem dva saltera na naplatnom mjestu, slomi se ona cura a red do vrata, da izdaju normalan račun a ne nekakav printani nota blok na kom ne piše ni mjesec za koji je plaćen itd.
Boli me qrcina jel placaju ili ne placaju ... dok mi nude jeftinije i bolje od BHT - placat cu ... cim BHT ponudi bolje - eto me
-
sencobih
#25835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo kazem da vam deru guzove hladno .
-
smartXL
#25836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje si loyalty, 500KM za popustsencobih wrote:Samo kazem da vam deru guzove hladno .
- Maharadza
#25837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sencobih wrote:Samo kazem da vam deru guzove hladno .
Samo kažem da lažeš drsko i bezobrazno!-telemach ugovor na 12 mjeseci - 24/2 za 45 KM
-logosft 24 Mbps / 1 Mbps 22 KM, 80 Mbps / 10 Mbps 52 km!!!
-BHTELECOM sa ugovorom na 2 godine : 25/1 mpbs 49 km.
-HS internet: 30/2.5 mpbs 35 km
-
sencobih
#25838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gledam parovesmartXL wrote:Gdje si loyalty, 500KM za popustsencobih wrote:Samo kazem da vam deru guzove hladno .
-
Mustang1
#25839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jebo te televizija u pm. Pa jedini kanal koji gledam u sobi su ukinuli

-
sencobih
#25840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eto jeftinije za 4 marke, a ako nemas šljivu ispred kuće odmah nema tehničke mogućnosti da ti priključeMaharadza wrote:sencobih wrote:Samo kazem da vam deru guzove hladno .Samo kažem da lažeš drsko i bezobrazno!-telemach ugovor na 12 mjeseci - 24/2 za 45 KM
-logosft 24 Mbps / 1 Mbps 22 KM, 80 Mbps / 10 Mbps 52 km!!!
-BHTELECOM sa ugovorom na 2 godine : 25/1 mpbs 49 km.
-HS internet: 30/2.5 mpbs 35 km
- agent_zero
#25841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da tuspasim pitanjeagent_zero wrote:Zna li neko gdje mogu pronaći uputstvo za podešavanje tp link rutera nakon ažuriranja firmware-a i fabričkog reseta?
Na telemach stranici imaju sva uputstva osim tog
- Benq
#25842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pusti ih , to im je trenutno jedino preostaloIza Horizonta wrote:ova tema je otišla skroz u pogrešnom pravcu, svega ima sem podrške, nevjerovatno koliko se mržnje ispoljava prema korisnicima telemah usluga.
-
sencobih
#25843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Iza Horizonta wrote:ova tema je otišla skroz u pogrešnom pravcu, svega ima sem podrške, nevjerovatno koliko se mržnje ispoljava prema korisnicima telemah usluga.
Ko o cemu vi o mržnji, vazda vam je zamjena teza bila jaka strana. Ne bi li podrska trebala imati svoj kanal , da ne koristi javne forume, ali trošak je to, odraziće se na cijenu prema krajnjem korisniku.
-
acer5101
#25844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li neko problema da mu resiver d3 zaledi na jednom programu? Meni zadnje tri noci zakuca i moram ga izgasiti da bi dosao sebi.
Zvao sam podrsku i pitao u cemu je problem i onda ide ono standarno izgasite, pa rekoh nisam pored uredjaja, a ona meni da ja odbijam saradnju i da mi ne moze pomoci. Otvorice nalog, pa kad se nekome digne da ce doci pogledati. I naravno onda ce reci da je sve ok, te da povremeno treba resetovati.
Uglavnom, podrska telemacha postaje kao da je javna ustanova
Zvao sam podrsku i pitao u cemu je problem i onda ide ono standarno izgasite, pa rekoh nisam pored uredjaja, a ona meni da ja odbijam saradnju i da mi ne moze pomoci. Otvorice nalog, pa kad se nekome digne da ce doci pogledati. I naravno onda ce reci da je sve ok, te da povremeno treba resetovati.
- semirsar
#25845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
K'o SIM kartica, 3x fulis pin, nejma P(f)UK-a zovi podrskuacer5101 wrote:Ima li neko problema da mu resiver d3 zaledi na jednom programu? Meni zadnje tri noci zakuca i moram ga izgasiti da bi dosao sebi.
- Benq
#25846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne kaze ti sigurno da odbijas suradnju , moze ti samo reci da pozoves kada budes na adresi. Kada otvore nalog , rok za izlazak tehnicara je 48 sati tako je uvijek bilo kada sam ja zvao u sestrino ime i nikad ni najmanjeg problema. Jbg desavaju se smetnje to je normalno pogotovo sad kako ide spajanje sa HS-om.acer5101 wrote:Ima li neko problema da mu resiver d3 zaledi na jednom programu? Meni zadnje tri noci zakuca i moram ga izgasiti da bi dosao sebi.
- semirsar
#25847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala na pozivu i ponudi.Telemach wrote:Poštovani,
Pozivamo Vas na saradnju.
Da bi mi u potpisu ostalo ono "i dalje vas", neophodno je da prihvatite moju ponudu koja je sasvim odgovarajuca za obje strane.
DakleM,
*dobijam od vas CI, CAM modul ili kak ga vec zovete i D3 prosireni paket,
zauzvrat
*zadrzajem postojeci receiver,
*zadrzajem (dobijam) D3 prosireni paket na oba prikljucka (ci modul i receiver),
*ostaje mi u potpisu "jos uvijek vas"
i naravno, posto se sve vrti oko novca, spreman sam za sve navedeno iz svog budzeta izdvojiti dodatnih 5KM mjesecno, tj, 30 KM ukupno.
DakleM, do vaske je
Lijep pozdrav
Jos uvijek vas kokuz
- fortaleza
#25848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pojavljuje li se ikom ova greška na D3 GO.
Došlo je do greške, kod=53 (Screen capture error).
Kako riješiti?
Kako riješiti?
-
DON_eARL
#25849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno u pozadini imaš neki program za steamanje/snimanje, pa zbog toga sam ViewRight plugin neće da pusti protok podataka...fortaleza wrote:Pojavljuje li se ikom ova greška na D3 GO.
Kako riješiti?
- roki
#25850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Roditelji imaju telemachov trio paket i telefon uopšte nije pouzdan. Kada nazovu nekoga a da ne ukucavaju pojedinačno brojeve nego iz imenika, veza se skoro nikad ne uspostavi. Kada se bira broj tako da se svaki broj ukuca treba pola minute da telefon pozvanog počne da zvoni. Često kada ja zovem roditelje dobivam kratki ton bip bip bip i veza se prekine. Nakon 2-3 puta i ih uspijem dobiti