Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
putokaz1

#25801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Glasam za NS i brojim glasove kad ,brojioe 1/3 nema ga,1/2 nema ga,2/3 nema ja se prepao ''šta je ovo ukrali mi ga ispred nosa'' kad pri kraju evo ga,kad drugi se pitaju ko su ovi sad,imamo li njihov stiker,bila su još 2 pri kraju
Malo.
Ali kad se ima u vidu da u mjestu nije bilo ni kandidata ni aktiviste-dobro je.
Očekivao sam više
Ali ubilo ih
-ZOR
-epitet saradnje s sda(koji nije tačan) ali u narodu stvoren
-loš izbor kandidata za načelnika Centra
-loša organizacija na selu
-neiskorišten pad sdp ili df
zippoo87

#25802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Did wrote:
ovo boldirano je jos jedan paradoks razmisljanja nasih "biraca" ,da ih ne nazovem kako drugacije
zasto?
pa zato sto snagu nekoj stranci daju upravo glasovi i ljudi,tako da bi ti sto misle da ovi premalo rade trebali prvo pojacati stranku pa bi onda ovi sa vise kapaciteta mogli i vise uraditi
ovako oduzimaju snagu stranci a onda za uzvrat traze da stranka sa malim kapacitetima rijesava krupne probleme
pa brate,ne ide to tako,zna se sta je izborni legitimitet i snaga stranke,pa upravo glasovi

ako i ti ovako razmisljas,onda prvo trebas pocistiti dvoriste u svojoj glavi,posloziti prioritete pa onda traziti nesto od nekoga
uvijek je bilo da moras nesto dati,da bi dobio za uzvrat
ne mozes ne dati nista a ocekivati puno,nije logicno
Gdje piše da sam nešto tražio?
Kao prvo glasao sam i glasam za NS već dugo dugo s tim da sam im na prošlim izborima dao glas samo na kantonalnom nivou, dok sam se na višim nivoima opredijelio za jednu "veću" stranku. Jedan od 2 razloga je taj što sam dobio priznanje od osobe koja je križala/poništavala listiće NS i drugih manjih stranaka prilikom prebrojavanja listića. Nije se to usudio raditi za stranke čiji su predstavnici bili tu prisutni. Ovo sam i spomenuo u jednom postu na istom ovom forumu, kratko prije opštih izbora 2014. uz pitanje šta NS namjerava uraditi da se to ne događa. Taj post, koji se vjerovatno može naći još uvijek na ovoj temi, je izignorisan.
Vidiš, sudeći po ovom forumu, većina glasačkog tijela NS su obrazovani ljudi, FGR, pomalo snobovi, časni, pošteni, mladi sa osjećajem za pravdu, ali vrrrlo vrrrrrlo kritični. Puno je lakše npr. stranci SDA čija su baza polupismene dede koje jedino zamjere kašnjenje penzije, a i to oproste za predizborni paketić, nego Sabini, Peđi i Albinu ovde s nama gdje im se zamjeraju maltene gramatičke greške jebote. Pa vidiš u par postova iznad da se već traži odgovornost i djelovanje ko da se osvojila apsolutna većina, a ne 20% i manje!
E ali takvi smo kakvi smo. Ne možeš narod promijenit nego ga moraš osluškivat ako se ozbiljno misliš bavit politikom. Dakle, ja izašo na izbore, svoje odradio, šta će sad uraditi NS da se riješi ovaj gore navedeni problem?
PS. Ne sviđa mi se tvoj izraz "počistiti dvorište u svojoj glavi".
ma nista licno,nisam se osvrnuo samo na tebe,nego na sve
NS evo postoji 8 godina a neki i nakon 8 godina kao traze razloge zasto ne glasau za NS a glasaju za sve ostale
traze dlaku u jajetu i pisu da je upravo to razlog zasto nisu glasali za NS a za ostale kriminalne stranke kada glasaju,tada ne pitaju i ne provjeravaju nista
to su ovi kvazi glasaci NSa

opet ti naglasavam da NS nije u realnoj mogucnosti da sama mijenja izborni zakon ali evo i mene interesuje odgovor od Pedje,da vidimo moze li se barem pokrenuti to pitanje sa mrtve tacke
jer i pticama na grani je jasno da je ovakav sistem glasanja kreiran upravo za ostajanje na vlasti stranaka koje nam krv sisu a da ostali tu mogu uzeti neke mrvice ili i manje od toga
klasican primjer je kradja i muljanje sada kod nas u Gracanici,gledas svojim ocima i niko nista ne rjesava,policija kao rastjera i opet za 15 minuta sve ponovo
svi organi su u sluzbi rezima,policija,nadlezna tijela,CIK,komisije,tuzilastva...i bukvalno je doslo vrijeme da se kriminal nema kome prijaviti i niko ne poduzima nista povodom toga
NS je najmanje kriva zbog toga,tacnije nije nikako i ne treba njima spoticati kao da nista ne zele uciniti po tom pitanju,to je spinovanje
nightvision

#25803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nightvision »

zippoo87 wrote:ne znam sta se tacno desavalo u kampanji u TZ ali opozicija i treba napadati poziciju i pokazivati na njihove greske
ako je tebe to prevagnulo da ne das glas NSu,onda ga nisi namjeravao ni dati,nego populisticki pises ovdje

nije da sam ja pobornik prljave kampanje ali to je legitimno kada se napada pozicija,naravno ako je istina ono sto su govorili a ne da su lagali
NS u Gracanici nije vodila prljavu kampanju ni sekunde

Sta se desilo? Preuvelicavanje gresaka pozicije, pripisivanje istih i gdje ih je bilo i gdje ih nije bilo, cenzura misljenja izrazenog putem njihovog glasila... Takve stvari. A onda i isturanje kandidata za nacelnika koji apsolutno nije imao sanse da osvoji mandat osim da oslabi najjacu opciju pozicije odnosno ljevice. Znaci ako NS racuna da pridobiju glasace koji razmisljaju mozgom onda nema mjesta za prljave rabote jer je upravo to njihova filozfija, zato i nece ni s kim u koaliciju, ali vise nisam siguran da su bas tako skroz principijelni. No nije iskljuceno i da je tuzlanksi ogranak kiksao.
zippoo87

#25804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

nightvision wrote:
zippoo87 wrote:ne znam sta se tacno desavalo u kampanji u TZ ali opozicija i treba napadati poziciju i pokazivati na njihove greske
ako je tebe to prevagnulo da ne das glas NSu,onda ga nisi namjeravao ni dati,nego populisticki pises ovdje

nije da sam ja pobornik prljave kampanje ali to je legitimno kada se napada pozicija,naravno ako je istina ono sto su govorili a ne da su lagali
NS u Gracanici nije vodila prljavu kampanju ni sekunde

Sta se desilo? Preuvelicavanje gresaka pozicije, pripisivanje istih i gdje ih je bilo i gdje ih nije bilo, cenzura misljenja izrazenog putem njihovog glasila... Takve stvari. A onda i isturanje kandidata za nacelnika koji apsolutno nije imao sanse da osvoji mandat osim da oslabi najjacu opciju pozicije odnosno ljevice. Znaci ako NS racuna da pridobiju glasace koji razmisljaju mozgom onda nema mjesta za prljave rabote jer je upravo to njihova filozfija, zato i nece ni s kim u koaliciju, ali vise nisam siguran da su bas tako skroz principijelni. No nije iskljuceno i da je tuzlanksi ogranak kiksao.
tuzlanski ogranak ima jednog bahatog covjeka,Zvjezdana Karadzina,koji voli malo da glumi autokratu,tako da ako je bilo to sto ti kazes,to je njegovo maslo,nicije drugo
putokaz1

#25805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Žao mi Gospodina Osmanovića u Lukavcu,sve korektno,pošteno
-zaradili su prekršaj
-dobili otkaz
i opet nisu prošli
zippoo87

#25806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

putokaz1 wrote:Žao mi Gospodina Osmanovića u Lukavcu,sve korektno,pošteno
-zaradili su prekršaj
-dobili otkaz
i opet nisu prošli
svi oni koji su nezadovoljni a u NSu vide spas,trebaju raditi po sistemu mreze
da ti objasnis jos 2-3-4 osobe sta je NS,sta propagiraju i sta nude pa da onda i oni svako od sebe jos prosiri pricu na 3-4 osobe i tako se to siri,piramidalno
ti stalno potenciras da NS nema odbore po selu,pa kako ce imati,evo ti prvi neces da se aktivno ukljucis i da ga osnujes
nece ni ostali a kukate kako NS nema odbore u selu
pa ne moze tako jbte...stvari se moraju uzeti u svoje ruke i rjesavati
zato nam i jest ovako,sto su kvazi pametni digli ruke a kabadahije iskoristile sansu i preuzele vlast
po selima se ljudi boje vise nego u ratu,svi se boje necega i nekoga a niko da imenuje to nesto i neko

pa cega se ljudi bojite,daj kazite to jasno i glasno,ko je taj nevidljivi neprijatelj ?
nightvision

#25807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nightvision »

zippoo87 wrote:tuzlanski ogranak ima jednog bahatog covjeka,Zvjezdana Karadzina,koji voli malo da glumi autokratu,tako da ako je bilo to sto ti kazes,to je njegovo maslo,nicije drugo
Onda je garant to u pitanju. :thumbup:
putokaz1

#25808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Neprijatelj je vidljiv SDA prije svega ponegdje i SDP te kombinacija SBIH I SBB
Stati javno i nedat dopisivanje glasova je hrabrost,koja te može koštat prijatelja,posla,porodice
Da imam ''svoj život'' moguće da bi prije izbora pokušao kontaktirat lokalno rukovodstvo NS ali kad imaš ljude u porodici i okolo gdje se nesmiješ izjasniti
Gdje moraš glasat za šefa na poslu ili rođaka ili ko zna za koga onda je teško,sreća glasanje je tajno i uspjeo sam ne reći nikome(skoro nikome)
Da bi spriječio krađu u odborima moraš imat pokrivenu čitavu opštinu,u svakom odboru po par ljudi ili iz NVO ili iz stranaka koje su slične NS.
Reći da ne valja načelnik ili predsjednik MZ,da se radi stranački,da postoji prešutna povremeno koalicija SDP-SDA nije lako.Biti vezan s općinom a biti druga stranka nije lijepo niti poželjno
Slažem se u gradu je lakše i Puračić i Dobošnica su Ok Čaršijice ali zabačene sredine su haos.
Kad si stari SDP niko te ne dira ali nemoj stati na žulj SDA,a kad si neka nova stranka onda si izdajica,odpadnik,nisi naš pogotov ako spominješ Zakon,ponekad i Vlah postaneš(ako se ide u krajnost,a predsjednik ti Željko, ili Predrag).
Savjet ti je dobar,trenutno u praksi neprovodljiv za mene.
Vi imate Mirsu narod ga zna,voli,cijeni,poznatiji ste,nadam se da će i u Lukavcu napredovati,teško je kod nas glasove dobiti na ideju uglavnom ide na rođačke veze ili pare.
zippoo87

#25809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

putokaz1 wrote:Neprijatelj je vidljiv SDA prije svega ponegdje i SDP te kombinacija SBIH I SBB
Stati javno i nedat dopisivanje glasova je hrabrost,koja te može koštat prijatelja,posla,porodice
Da imam ''svoj život'' moguće da bi prije izbora pokušao kontaktirat lokalno rukovodstvo NS ali kad imaš ljude u porodici i okolo gdje se nesmiješ izjasniti
Gdje moraš glasat za šefa na poslu ili rođaka ili ko zna za koga onda je teško,sreća glasanje je tajno i uspjeo sam ne reći nikome(skoro nikome)
Da bi spriječio krađu u odborima moraš imat pokrivenu čitavu opštinu,u svakom odboru po par ljudi ili iz NVO ili iz stranaka koje su slične NS.
Reći da ne valja načelnik ili predsjednik MZ,da se radi stranački,da postoji prešutna povremeno koalicija SDP-SDA nije lako.Biti vezan s općinom a biti druga stranka nije lijepo niti poželjno
Slažem se u gradu je lakše i Puračić i Dobošnica su Ok Čaršijice ali zabačene sredine su haos.
Kad si stari SDP niko te ne dira ali nemoj stati na žulj SDA,a kad si neka nova stranka onda si izdajica,odpadnik,nisi naš pogotov ako spominješ Zakon,ponekad i Vlah postaneš(ako se ide u krajnost,a predsjednik ti Željko, ili Predrag).
Savjet ti je dobar,trenutno u praksi neprovodljiv za mene.
Vi imate Mirsu narod ga zna,voli,cijeni,poznatiji ste,nadam se da će i u Lukavcu napredovati,teško je kod nas glasove dobiti na ideju uglavnom ide na rođačke veze ili pare.
fino si opisao stanje uma na selu i ponasanje glasaca
znam ja to sve,ali upravo o tome i pricam,za promjene se mora boriti a ne povuci se na prvu
neko mora istupiti i pokrenuti stanje sa mrtve tacke
putokaz1

#25810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Kod nas novi načelnik na netu pokrenuo grupu ''i vaš glas se broji'' i dozvoljava komentare i odgovara na pitanja postavlaj ankete i traže neke promjene a tek dan poslije izbora,daje nadu,da li će šta uspjeti pored vijeća iz suprotne opcije,dali stvarno želi promjene,uz njega je djelimično stala i NS,neke lijeve ali i neke desne stranke,prva anketa je da li ste za da se prenose na TV sjednice OV,i na koji način,te s nama se zeza kao da nas zna 100 godina ,blizak,raja Gospodin...Zanimljiv lik pravo Atipičan,suprotan od ostalih
artime

#25811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by artime »

@Pedja dali će NS koalirati sa "ljevičarskim" strankama u OV gdje je osvojila dosta mjesta. To je slučaj u Centru.
Pedja Kojovic

#25813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

artime

O tome nikada nije bilo ni govora.
Govorilo se nacelno samo o saradnji u formiranju GV s obzirom da sistem delegiranja gradskih vjecnika zahtijeva saradnju sa nekom od stranaka u opstinskom vijecu.
(Objasnjavao sam taj proces detaljno na prethodnim stranama ovog foruma).

p.k.
zippoo87

#25814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

evo nam i @Pedje
pitanje za Pedju
moze li odgovor na ovo pitanje,obzirom da je sigurno promaklo
by zippoo87 » 04/10/2016 18:50
osvrt na ovaj link od @inovation i ujedno i pitanje za @Pedju

da li NS planira u narednom periodu pokusati uraditi sta po pitanju izmjena izbornog zakona ,da li da se zagovara elektronsko glasanje ili da se biracki odbori kakvi su sada bolje organizuju ili da se uvede neki drugi sistem
naime,evidentno je da sve dok je ovakav izborni zakon i dok su ovakvi biracki odbori,stranke kao sto je NS ce uvijek biti pobijedjene inzinjeringom,stimanjem i kradjama i ponistavanjem glasova

ja mislim da je sada pravo vrijeme da se pocne vrsitit pritisak,sto preko Denisa Gratza u parlamentu,sto preko nevladinih organizacija i svim mogucim sredstvima,da se ovakvom legalnom lopovluku stane u kraj
da se uvedu prediki Izbora,da se uvedu kamere,da se nadje nacin

ja znam da ce ovi lopovi sto i ostaju na vlasti upravo zbog ovakvog zakona prizuti maksimalan otpor,ali nesto se mora poceti desavati oko izbornog zakona,ako ostane ovakav,mogu vijekovi proci ,u BiH ce na vlasti biti NACIONALISTI i njihove lijeve sluge
Did

#25815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Did »

Evo sad upratih Albinov tweet da je broj nevazecih listica na kojima je zaokruzena NS u Tuzli strasan. Kaze da sdp krade ko sda.
putokaz1

#25816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Did wrote:Evo sad upratih Albinov tweet da je broj nevazecih listica na kojima je zaokruzena NS u Tuzli strasan. Kaze da sdp krade ko sda.
Kod mene gdje sam broja nije bilo mnogo nevažećih 39 šaranih i 2 prazna,smao dva prazna čini se sumljivim,ali bar 85% listića mi je prošlo kroz šake,a bili su posmatrači raznih stranaka,NVO,i sl te glasove oid sda su provjeravali sdp ovci i obratno,moguće da s2 ili 3 glasa poneki uspjeli lažirat,ali nije bilo dopisivanja unutar stranačkih listi,nije bilo dozvoljene krađe,možda slučajne kroz umor ili mahinalne greške,rezultati koje smo popisali na kraju i izašli na netu se podudaraju,nije bilo tih malverzacija,nije bilo bar javnih posmatrača iz NS,d ali je neko tajno radio možda,ja sam zadovoljan nije bilo primjedbi niti svađe,ali kako čujem bivalo svega svugdje
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#25817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

peđa koliko mandata očekujete u kantonu sarajevo. prvnstveno mislim na četiri sarajevska općine, novi grad, novo sarajevo, centar i stari grad?
Pedja Kojovic

#25818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

malakh

Dok god se ne objave zvanicni rezultati necemo znati tacan broj mandata.
Po nasim informacijama, u gradskim opstinama ocekujemo 21-22.

p.k.
seln

#25819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Did wrote:Evo sad upratih Albinov tweet da je broj nevazecih listica na kojima je zaokruzena NS u Tuzli strasan. Kaze da sdp krade ko sda.
"... svi sto gube se ljute, to je poznata stvar"

Djordje Balasevic
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#25820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

zippoo87 wrote: NS evo postoji 8 godina a neki i nakon 8 godina kao traze razloge zasto ne glasau za NS a glasaju za sve ostale
traze dlaku u jajetu i pisu da je upravo to razlog zasto nisu glasali za NS a za ostale kriminalne stranke kada glasaju,tada ne pitaju i ne provjeravaju nista to su ovi kvazi glasaci NSa
Uokviriti :thumbup:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#25821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Pedja Kojovic wrote:malakh

Dok god se ne objave zvanicni rezultati necemo znati tacan broj mandata.
Po nasim informacijama, u gradskim opstinama ocekujemo 21-22.

p.k.
zanima me centar i novo sarajevo. hoćete li tu moći izvući po 7 mandata?
Pedja Kojovic

#25822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

malakh

Vjerovatno.
(U Centru za sada imamo 6 i malo nedostaje za 7.Glasovi postom bi mogli odluciti).

p.k.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#25823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Peđa ,
na CIK-ovoj stranici stoji da je NS ispod cenzusa u Tuzli ali je ostalo nešto neobrađenih mjesta , imate li vi ikakve dodatne informacije o eventualnom ulasku u vijeće ?

Hvala.
mario001

#25824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

seln wrote:
"... svi sto gube se ljute, to je poznata stvar"

Djordje Balasevic
Kako on moze znati strukturu nevazecih listica u Tuzli???
Pedja Kojovic

#25825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

sabina1

U toku je ponovno brojanje sa 17 birackih mjesta.
(Procenat nevazecih je bio izuzetno visok, preko 10%, sto je skoro duplo od prosjeka).
Nasa trenutna pozicija je 3.017. sto bi znacilo da smo usli u vijecu.
S obzirom da ce odluciti izuzetno mali broj glasova tesko je predvidjeti.

p.k.
Locked