A reci jarugo koji net fatas,Asadov,daeshov ili je pak u pitanju KurdTelecom?
I jos pet-sest likova se uzivilo u pricu i svasta ispituju Van Dama.
E moj Horejšio.
A ti iskljucujes mogucnost da je rezimska milicija izazvala sukob?madner wrote:Daj Kiki, ne budi ofiran. HVO odlucio da je pravi moment da zaokruzi pa trazio povod.
Sutra kada budu padale avio bombe po Kurdima bice Asad zlocinac.
Ovdje je ocigledno ko je jaci...madner wrote:Tesko je pravo zakljuciti ko je bio spreman.
basas na veliko....cuj nemaju nikakve sanse,ko da je lako neciju enklavu osvojiti.Kikibombona wrote:
Iskreno, zao mi je tih ljudi. Uzalud se bore kada nemaju nikakve sanse. Neka predaju oruzje i nastave sa zivotima... ili, neka se povuku u gradove koji su pod rezimskom kontrolom...
Za koga siOpetja033 wrote:
Docekao i ti svojih pet minuta!Opetja033 wrote:
DederZgoljo wrote:Kad god otvoris ovu temu ceka te isto,bombona prica bajke o Kurdima,ovaj nakav se cak moš mislit i uzivo javlja sa ratista te nam prenosi info sa lica mjesta.Biva,dok on tipka nista se ozbiljno ne desava jer kad je ozbiljno zovu njegovu jedinicu kao elitu kurdske elite![]()
A reci jarugo koji net fatas,Asadov,daeshov ili je pak u pitanju KurdTelecom?![]()
![]()
E moj Horejšio.
Za eskalaciju sukobazrakomlat wrote:Za koga siOpetja033 wrote:
Da neko neupucen u stvarne snage tih skalamerija vojski cita samo Kiketa, pomislio bi kako u najmanju ruku imaju osam nosaca aviona,Zgoljo wrote:Kad god otvoris ovu temu ceka te isto,bombona prica bajke o Kurdima,ovaj nakav se cak moš mislit i uzivo javlja sa ratista te nam prenosi info sa lica mjesta.Biva,dok on tipka nista se ozbiljno ne desava jer kad je ozbiljno zovu njegovu jedinicu kao elitu kurdske elite![]()
A reci jarugo koji net fatas,Asadov,daeshov ili je pak u pitanju KurdTelecom?![]()
![]()
E moj Horejšio.
I velis, "obicni civili".Kikibombona wrote:Asayish je preuzela granicni prijelaz za turskom i zatvor. Rezimska vojska se razbjezala. Imaju 8 mrtvih i 35 uhapsenih za sada...
Asayish, Kamisli, danas
Ovo su obicni civili, koji su prosli kratku obuku i dobili zadatak da osiguravaju grad. Asayish je slozena grupa, ima vise sektora. Zaduzeni su za kontrolu granice, punktova, imaju sepcijecijalne snage, antiteroristicke jedinice, obavjestajne grupe itd itd...
Ekipa zaduzena za pomoc ranjenicima...
Pripadnici sigurnosne sluzbe, Asayish, mogu se prepoznati po uniformama...
Pripadnik Asayish koji je poginuo danas...
Stigla je i antiteroristicka jedinica HAT!
Zgoljo wrote:Kad god otvoris ovu temu ceka te isto,bombona prica bajke o Kurdima,ovaj nakav se cak moš mislit i uzivo javlja sa ratista te nam prenosi info sa lica mjesta.Biva,dok on tipka nista se ozbiljno ne desava jer kad je ozbiljno zovu njegovu jedinicu kao elitu kurdske elite![]()
![]()
E moj Horejšio.

Ti ljudi nisu prosli nikakvu vojnu obuku do izbijanja rata... nakon sto je izbio rat, prosli su kratku obuku i dobili zadatak da odrzavaju sigurnost u gradovima...Black swan wrote:deca već vojnici
mislim da je znacenje pojma civil upravo dobilo sire znacenje
civil je i svaki vojnik koji nije dovoljno obucen i spreman za borbu![]()
![]()
![]()
Kurce se Kurdi na istoku, udri ih Asade na zapadu.
Svakako Kiki kaze da u Efrinu svi su pod oruzjem, sve same legitimne mete za avijaciju ljudske gromade poput uvazenog Legitimnog.
Ravnaj, bombarduj, gazi, pobij sve sto ima brkove i nosi pusku, musko i zensko. Asade, tako ti babe Asada, posebnu paznju obratiti na ove "obicne civile" sto trckaraju s puskama. taktickim prslucima i radio stanicama.
Lako s tobom, ne treba citati ono sto napises vec ono sto mislis da si napisao?Kikibombona wrote: