Sirija vol. 2

Locked
Zgoljo

#25801 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Kad god otvoris ovu temu ceka te isto,bombona prica bajke o Kurdima,ovaj nakav se cak moš mislit i uzivo javlja sa ratista te nam prenosi info sa lica mjesta.Biva,dok on tipka nista se ozbiljno ne desava jer kad je ozbiljno zovu njegovu jedinicu kao elitu kurdske elite :D

A reci jarugo koji net fatas,Asadov,daeshov ili je pak u pitanju KurdTelecom? :lol: :lol:

I jos pet-sest likova se uzivilo u pricu i svasta ispituju Van Dama.

E moj Horejšio.
madner

#25802 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Daj Kiki, ne budi ofiran. HVO odlucio da je pravi moment da zaokruzi pa trazio povod.

Sutra kada budu padale avio bombe po Kurdima bice Asad zlocinac.
Kikibombona

#25803 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

madner wrote:Daj Kiki, ne budi ofiran. HVO odlucio da je pravi moment da zaokruzi pa trazio povod.

Sutra kada budu padale avio bombe po Kurdima bice Asad zlocinac.
A ti iskljucujes mogucnost da je rezimska milicija izazvala sukob?

Ne tvrdim nista, mi ne mozemo znati ko je kriv...

Ugl, rezimske milicije se nisu trebale kurciti. Posto jesu, gadno su nadrljali i izgubili mnoga vazna uporista...

- izgubili su centralni zatvor
- Baath kasarnu
- i jos neke djelove grada...

Potpuno je okruzena NDF baza i sjediste Baath stranke, put za aerodrom blokiran

NDF je izgubio najmanje 12 vojnika a 38 je zarobljeno!

Iskreno, zao mi je tih ljudi. Uzalud se bore kada nemaju nikakve sanse. Neka predaju oruzje i nastave sa zivotima... ili, neka se povuku u gradove koji su pod rezimskom kontrolom...
madner

#25804 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Tesko je pravo zakljuciti ko je bio spreman.
Kikibombona

#25805 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

madner wrote:Tesko je pravo zakljuciti ko je bio spreman.
Ovdje je ocigledno ko je jaci...

To je isto da ti opalis Tajsonu samar, pa te onda sredi, pa neki Madner zakljuci da je Tajson prvi poceo jer je bio 'spreman', tj. dobio tucu.

Izvori iz Kamislija javljaju da su borbe intenzivirane, odvijaju se na vise lokacija...
madner

#25806 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Tyson mene prebije, ti objavis da sam Tysona napao.
Moja raja sutra prebije Tysona i familiju, ti napises kako je nasilje pogresno.

Kurdi me podsjecaju na jednog zgolju koji je uletio da tuce slabijeg u tuci. No sutra obavezno fasuju prave batine.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25807 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

jesu ovo i kurdi počeli jesti govna... tojest njihova vrhuška
garant im ameri nešto obećali

likovi su gori od naših balkanskih naroda... kockaju se sa svime a nemaju ništa sigurno

da su barem koji kvadrat osigurali pa da se kockaju s ostatkom
:|
Opetja033

#25808 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

:meza1:
ioannes

#25809 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Kikibombona wrote:
Iskreno, zao mi je tih ljudi. Uzalud se bore kada nemaju nikakve sanse. Neka predaju oruzje i nastave sa zivotima... ili, neka se povuku u gradove koji su pod rezimskom kontrolom...
basas na veliko....cuj nemaju nikakve sanse,ko da je lako neciju enklavu osvojiti.
da se povuku sa rodnih ognjista u druge gradove :-)
zrakomlat

#25810 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Opetja033 wrote::meza1:
Za koga si :D
Kikibombona

#25811 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Docekao i ti svojih pet minuta! :D

Nutralni izvori prenose da je sukob izbio nakon sto su se pripadnici Asayish odbili zaustaviti na kontrolnom punktu NDFa, tj. prosli su bez zaustavljanja... NDF je zapucao i navodno ubio dvojicu pripadnika Asayish...

I onda je nastala ludnica.

Rezime:

Ovi iz Asayish nisu trebali provocirati, ovi iz NDF nisu trebali pucati. Znaju da su slabiji, a odmah bi da silu neku pokazuju... umjesto da budu sretni sto ih davno nisu najurili...
Fantassin

#25812 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

Zgoljo wrote:Kad god otvoris ovu temu ceka te isto,bombona prica bajke o Kurdima,ovaj nakav se cak moš mislit i uzivo javlja sa ratista te nam prenosi info sa lica mjesta.Biva,dok on tipka nista se ozbiljno ne desava jer kad je ozbiljno zovu njegovu jedinicu kao elitu kurdske elite :D

A reci jarugo koji net fatas,Asadov,daeshov ili je pak u pitanju KurdTelecom? :lol: :lol:

E moj Horejšio.
Deder :D kada sam rekao nas nisam mislio na moju malu sekciju nego brigadu od skoro 1000 ljudi i koja je prva usla u Tel Hamis,Tel Barak,Tel Abyat,Hawl,Tishrin i najzad u Shadadi pa prosjekla front prema zapadu do jedinica iz Suluka.Po pravilu ovu brigadi zovu u sve akcije (Tabura Hereketli) naravno da cu reci da se nista ozbiljno ne desava jer bi nas zvali.. 1 sat smo od Kamisla
..

Inace syriatel koristim 4000 sirijskih funti 1 GB :D

PS. Naredjenje - u pripravnost.Nadam se da ce ko god komanduje rezimskom vojskom da upali mozak dok nije kasno....
Opetja033

#25813 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

zrakomlat wrote:
Za koga si :D
Za eskalaciju sukoba :mrgreen:
RepublikanskaGarda

#25814 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Valja naglasiti da YPG i SAA nikada do sada nisu sudjelovali u ovim carkama u Hasaci i Qamishliu, uvijek su se koskali Asayish i NDF koji je sastavljen o pripadnika lokalnih arapskih plemena, kurdi se kurce ner su u poziciji da se kurce do sredine 2015 je na tom podrucju bilo 2000 pripadnika elitne Republikanske garde koji su zadnjih godinu dana transferirani na razna ratista. Uglavnom sto rece Mahmoud Khaddour zapovjednik SAA za istocne regije.....doce vrijeme za naplatu dugova. A onda ce bit kme kme kme.
Fudo387

#25815 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

Zgoljo wrote:Kad god otvoris ovu temu ceka te isto,bombona prica bajke o Kurdima,ovaj nakav se cak moš mislit i uzivo javlja sa ratista te nam prenosi info sa lica mjesta.Biva,dok on tipka nista se ozbiljno ne desava jer kad je ozbiljno zovu njegovu jedinicu kao elitu kurdske elite :D

E moj Horejšio.
Da neko neupucen u stvarne snage tih skalamerija vojski cita samo Kiketa, pomislio bi kako u najmanju ruku imaju osam nosaca aviona,
pedeset eskadrila B2 i 3000 satelita.
Svaki put kad postavi sliku onih svojih hadalja ja se zakocenem.
RB iz kojeg viri granata, dva podignuta prsta i cilim preko ledja.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#25816 Re: Sirija vol. 2

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Kikibombona wrote:Asayish je preuzela granicni prijelaz za turskom i zatvor. Rezimska vojska se razbjezala. Imaju 8 mrtvih i 35 uhapsenih za sada...

Asayish, Kamisli, danas

Image

Image

Image

Ovo su obicni civili, koji su prosli kratku obuku i dobili zadatak da osiguravaju grad. Asayish je slozena grupa, ima vise sektora. Zaduzeni su za kontrolu granice, punktova, imaju sepcijecijalne snage, antiteroristicke jedinice, obavjestajne grupe itd itd...

Image

Ekipa zaduzena za pomoc ranjenicima...

Image

Image

Pripadnici sigurnosne sluzbe, Asayish, mogu se prepoznati po uniformama...

Image

Pripadnik Asayish koji je poginuo danas...

Stigla je i antiteroristicka jedinica HAT!

Image
Image
Image

I velis, "obicni civili". :-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zrakomlat

#25817 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Da ih rokne raketica neka bilo bi izginuse obični civili
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25818 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

deca već vojnici

mislim da je znacenje pojma civil upravo dobilo sire znacenje

civil je i svaki vojnik koji nije dovoljno obucen i spreman za borbu :? :? :? :-x
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#25819 Re: Sirija vol. 2

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

E moj Horejšio.

:thumbup:

:lol: :lol: :lol: :lol:
RepublikanskaGarda

#25820 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Karta Qamishlia

Image
sarajevoxxxx

#25821 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ovom sukobu u Kamišliju prethodila je ona jučerašnja izjava Saliha Muslima kako je spreman da se bori protiv režima. Pa onda prije toga promocija one "Kuwat Nahbe Surijeh" od Ahmeda Džerbeh koji je ranije sklopio savez sa Kurdima. Očigledno neko je dao Kurdima novi zadatak. Oni su najjednostavnija strana za manipuliranje. Nema ovo ono. Danas naređenje sutra već na terenu se stvari odrađuju. A tako ih fino krenulo na sjeveru Haleba gdje je ljubav bila na vrhuncu. Malo režim malo Kurdi deblokiraše Nubl i Zehru, pa još i na Tursku, hoće i Azaz. Kad ono stigle nove instrukcije hehe.
Mlohavi

#25822 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kurce se Kurdi na istoku, udri ih Asade na zapadu.
Svakako Kiki kaze da u Efrinu svi su pod oruzjem, sve same legitimne mete za avijaciju ljudske gromade poput uvazenog Legitimnog.
Ravnaj, bombarduj, gazi, pobij sve sto ima brkove i nosi pusku, musko i zensko. Asade, tako ti babe Asada, posebnu paznju obratiti na ove "obicne civile" sto trckaraju s puskama. taktickim prslucima i radio stanicama.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#25823 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Žao mi je kurda. Opet ih neka ljiga navlaći i koristi za svoje interese.
Kikibombona

#25824 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Black swan wrote:deca već vojnici

mislim da je znacenje pojma civil upravo dobilo sire znacenje

civil je i svaki vojnik koji nije dovoljno obucen i spreman za borbu :? :? :? :-x
Ti ljudi nisu prosli nikakvu vojnu obuku do izbijanja rata... nakon sto je izbio rat, prosli su kratku obuku i dobili zadatak da odrzavaju sigurnost u gradovima...

Naravno, cim su dobili pusku u ruke njihov status se promijenio.

I jos jedan bukvalac...
Kurce se Kurdi na istoku, udri ih Asade na zapadu.
Svakako Kiki kaze da u Efrinu svi su pod oruzjem, sve same legitimne mete za avijaciju ljudske gromade poput uvazenog Legitimnog.
Ravnaj, bombarduj, gazi, pobij sve sto ima brkove i nosi pusku, musko i zensko. Asade, tako ti babe Asada, posebnu paznju obratiti na ove "obicne civile" sto trckaraju s puskama. taktickim prslucima i radio stanicama.
:cry:
Mlohavi

#25825 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
:cry:
Lako s tobom, ne treba citati ono sto napises vec ono sto mislis da si napisao? :thumbup:
Locked