Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#25801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

sheilak wrote:a moze li se tu predloziti da se neki kanali izbace?
mislim koja je smisao tv zivinice i sl na podrucju sarajeva (r)
Nikad' nisam kontao potrebu izbacivanja uzimajući u obzir da je lahko napraviti svoju listu kanal i ubaciti samo one koje želiš da gledaš! Mi trebamo samo i isključivo tražiti UBACIVANJE novih kanala, jer od viška glava ne boli! :wink:
sheilak

#25802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

Maharadza wrote:
sheilak wrote:a moze li se tu predloziti da se neki kanali izbace?
mislim koja je smisao tv zivinice i sl na podrucju sarajeva (r)
Nikad' nisam kontao potrebu izbacivanja uzimajući u obzir da je lahko napraviti svoju listu kanal i ubaciti samo one koje želiš da gledaš! Mi trebamo samo i isključivo tražiti UBACIVANJE novih kanala, jer od viška glava ne boli! :wink:
nemoj me zajebavati
to izbacivanje kanala nema nikakve veze sa tvojom listom nego sa slobodnim frekvencijama na kojima bi eventualno bio bolji kanal od onoga koji je
nije to da samo dodajes kanale i da imas 10000 kanala na jednom televizoru
to je moguce jedino na kompu al to je druga prica (r)
mirza_15

#25803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

sheilak wrote: nije to da samo dodajes kanale i da imas 10000 kanala na jednom televizoru
I na IPTV platformama
:mrgreen:
sheilak

#25804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

mirza_15 wrote:
sheilak wrote: nije to da samo dodajes kanale i da imas 10000 kanala na jednom televizoru
I na IPTV platformama
a koja je ovo sa kompom platforma da mi je znati? :-) (r)
Maharadza

#25805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

mirza_15 wrote:
I na IPTV platformama
Još da to znate iskoristiti pa ubaciti kanala, gdje bi vam kraj bio... :oops:
mirza_15

#25806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

sheilak wrote: a koja je ovo sa kompom platforma da mi je znati? :-) (r)
Napisao si da je moguce JEDINO na kompu. Za koristenje neke usluge provajdera koji nudi IPTV uopste ti ne treba kompjuter. Usput, imam osjecaj da pod iptv-jem mislis na internet TV a to nije isto, i cesto dolazi do zabune.

P.S. Nije mi bila namjera ulaziti u ozbiljnu raspravu :mrgreen:
mirza_15

#25807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Maharadza wrote:
Još da to znate iskoristiti pa ubaciti kanala, gdje bi vam kraj bio... :oops:
Ja samo o samoj tehnologiji.
sheilak

#25808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

mirza_15 wrote:
sheilak wrote: a koja je ovo sa kompom platforma da mi je znati? :-) (r)
Napisao si da je moguce JEDINO na kompu. Za koristenje neke usluge provajdera koji nudi IPTV uopste ti ne treba kompjuter. Usput, imam osjecaj da pod iptv-jem mislis na internet TV a to nije isto, i cesto dolazi do zabune.

P.S. Nije mi bila namjera ulaziti u ozbiljnu raspravu :mrgreen:
ajd dobro
ovo na kompu se nije odnosilo samo na krajnjeg korisnika al nebitno (r)

ps i iptv ide preko interneta kao i internet tv za razilku od zemaljskog satelitskog i kablovskog signala
hipija

#25809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Nego sada kada ima mail sa prijedlozima za nove kanale, upisite barem jedno 10-ak kanala i saljite. Jest da ne treba gajiti neki optimizam ali volio bih da u ponudi budu: Arene(slaba fajda ali neka se nadje :) ), Cinestar Premiere, History2, Kino Tv, Cinemania, M1, Cinema Tv, Pink Film, Pink Western, Pink Horror, Pink Premium, Nova RS HD, Filmbox HD, DocuBox HD.

Od svega pobrojanog Pink Film i History2 u ovom trenutku imaju najmanje sto administrativnih sto nekih drugih prepreka za ulazak u ponudu.
probook

#25810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

hipija wrote:Nego sada kada ima mail sa prijedlozima za nove kanale, upisite barem jedno 10-ak kanala i saljite. Jest da ne treba gajiti neki optimizam ali volio bih da u ponudi budu: Arene(slaba fajda ali neka se nadje :) ), Cinestar Premiere, History2, Kino Tv, Cinemania, M1, Cinema Tv, Pink Film, Pink Western, Pink Horror, Pink Premium, Nova RS HD, Filmbox HD, DocuBox HD.

Od svega pobrojanog Pink Film i History2 u ovom trenutku imaju najmanje sto administrativnih sto nekih drugih prepreka za ulazak u ponudu.
Nova RS, Filmbox i Docubox su na Total TV (isti vlasnik) pa ne vidim prepreku da udju u TM!
hipija

#25811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Filmbox i uopce SPI kanali su otkupljeni za sada samo za potrebe Totala na nivou UG, dok bi se za Nova RS kao i za Cinemaniu morala rijesiti prava emitovanja za BiH. Primjetices recimo da se Cinemania ne nalazi na spisku Total BiH, ali uredno ide ispod pulta, kao i jos neki kanali :) tako je na nebu, dok na zemlji to valjda ne smiju raditi :-D
sencobih

#25812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Vratite Comedy Central u analognu, dokle više sa izbacivanjem jednog po jednog kanala koji valja u analognoj šemi. Pored rts sat, behar, osm,grand tv,hema,hrt3 itd. vi izbacite CC, bravo. Koji je sledeći na redu za izbaciti?
afannedim

#25813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

hipija wrote:Filmbox i uopce SPI kanali su otkupljeni za sada samo za potrebe Totala na nivou UG, dok bi se za Nova RS kao i za Cinemaniu morala rijesiti prava emitovanja za BiH. Primjetices recimo da se Cinemania ne nalazi na spisku Total BiH, ali uredno ide ispod pulta, kao i jos neki kanali :) tako je na nebu, dok na zemlji to valjda ne smiju raditi :-D
SPI kanali idu uredno i na Logosoftu.
kakaljin

#25814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

hipija wrote:Filmbox i uopce SPI kanali su otkupljeni za sada samo za potrebe Totala na nivou UG, dok bi se za Nova RS kao i za Cinemaniu morala rijesiti prava emitovanja za BiH. Primjetices recimo da se Cinemania ne nalazi na spisku Total BiH, ali uredno ide ispod pulta, kao i jos neki kanali :) tako je na nebu, dok na zemlji to valjda ne smiju raditi :-D
Telemach je rekao da se kanali otkupljuju na nivou grupe tako da niti jedan kanal nema prepreku da se nadje u ponudi u BIH-A čim ga ima u nekoj sestrinske firmi. Tako da bi trebali sve kanale koje postoje u sestrinski firmama da od nove godine krenu i ovdje jer su tako rekli iz telemacha.
hipija

#25815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

kakaljin wrote:
Telemach je rekao da se kanali otkupljuju na nivou grupe tako da niti jedan kanal nema prepreku da se nadje u ponudi u BIH-A čim ga ima u nekoj sestrinske firmi. Tako da bi trebali sve kanale koje postoje u sestrinski firmama da od nove godine krenu i ovdje jer su tako rekli iz telemacha.
Volio bih da si u pravu ali tesko da ce to ici. Evo recimo nije bilo nikakve prepreke da se u ponudi nadje nekoliko pinkovih filmskih kanala koji idu u Srbiji, C.Gori, Hrvatskoj, Total TV i koji su prakticno domaci, registrovani kao bosanski kanali i koje osim 3-4 najveca konkurenta imaju svi moguci kablovski provajderi u BiH dok ih recimo Telemach nema. Opet kazem, vidjecemo, sta donosi 2016 aBd.
hipija

#25816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

afannedim wrote:
LOL ima odlicnu ponudu kanala, mozda jos da dodaju HBO&Cinemax i to je to.
Je li bilo i u LOL pravljenja novih paketa i podizanja cijena. Mozda se varam ali kao da prije nije bilo ovih dodatnih paketa?
MTV

#25817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

hipija wrote:
afannedim wrote:
LOL ima odlicnu ponudu kanala, mozda jos da dodaju HBO&Cinemax i to je to.
Je li bilo i u LOL pravljenja novih paketa i podizanja cijena. Mozda se varam ali kao da prije nije bilo ovih dodatnih paketa?
Od 15.12.2014. su podijeljeni kanali u pakete plus, HD, arena. Nekima je usluga ako uzme sve kanale skuplja 7 KM a nekima 18 KM zavisi koje su pakete prije koristili. Naravno ko koristi stari paket njemu ne dolaze novi kanali i nepovecava se brzina interneta jer to je stara ponuda. Slazem se za HBO i Cinemax jos ako bi bio neki promotivni period uh.
adi75

#25818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by adi75 »

Ja sam dosad bio predplatnik HS tv gdje sam imao paket kid 14 sa brzinom interneta 30 Mbps i imao sam tu brzinu sad kad su nas prebacili na Telemach imam 5 Mbps http://prntscr.com/9hu6xr
Zvao sam podrsku najmanje 5 puta gdje su mi rekli da testiram direktno sa modema pa da izaberem kad testiram server Banjaluka pa da resetujem ovo ono sve sam probao ali brzina ista kazu da nemogu otvoriti nalog jer nema nikakvog kvara kod njih
licno mislim da ovi iz podrske vide da meni ide tolika brzina pa nemaju razloga ni slati majstora

jel jos ko ima problema sa brzinom interneta na telemachu ovo sto imaju na ponudam je za 10 samo kad bi bilo tako
kakaljin

#25819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

hipija wrote:
kakaljin wrote:
Volio bih da si u pravu ali tesko da ce to ici. Evo recimo nije bilo nikakve prepreke da se u ponudi nadje nekoliko pinkovih filmskih kanala koji idu u Srbiji, C.Gori, Hrvatskoj, Total TV i koji su prakticno domaci, registrovani kao bosanski kanali i koje osim 3-4 najveca konkurenta imaju svi moguci kablovski provajderi u BiH dok ih recimo Telemach nema. Opet kazem, vidjecemo, sta donosi 2016 aBd.
Telemach se ovdje javio i zvanično rekao da se kanali otkupljuju na nivou grupe. Tako da je to njihova informacija. Samo smo im mi u BIH zadnja rupa na svirali i ne puštaju nama kanale koje puštaju ostalima. A kada treba izbaciti kažu da je radi toga jer je na nivou grupe kanal izbačen.
agent_zero

#25820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Zna li neko gdje mogu pronaći uputstvo za podešavanje tp link rutera nakon ažuriranja firmware-a i fabričkog reseta?

Na telemach stranici imaju sva uputstva osim tog :-)
hipija

#25821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

.
ElRe

#25822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

kakaljin wrote:
Telemach se ovdje javio i zvanično rekao da se kanali otkupljuju na nivou grupe. Tako da je to njihova informacija. Samo smo im mi u BIH zadnja rupa na svirali i ne puštaju nama kanale koje puštaju ostalima. A kada treba izbaciti kažu da je radi toga jer je na nivou grupe kanal izbačen.
Shvati da ih kupuju za odredjeni broj korisnika i na odredjenoj teritoriji. Za BiH kanale kojih nema nisu kupili, jer su izracunali im se ne isplati. Npr RTL su kupili za sve članice UG, ali su procijenili da im je npr kanal Dr Fit interesantan samo u Srbiji. Kad pomisle da im se isplati kupovina tog kanala i za trziste BiH, kupice ga.
kakaljin

#25823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

ElRe wrote:
kakaljin wrote:
Shvati da ih kupuju za odredjeni broj korisnika i na odredjenoj teritoriji. Za BiH kanale kojin nema nisu kupili. Npr RTL su kupili za sve članice UG, ali su procijenili da im je npr kanal Duba World interesantan samo u Srbiji. Kad pomisle da im se isplati kupovina tog kanala i za trziste BiH, kupice ga.
Čekaj jeli ih kupuju na nivo grupe ili ih kupuju na nivou operatora na određenom prostoru. Jer korisnici su svi i ne mozes znati tačno za kojeg korisnika kupuješ, jedino grupno za odredjeni podrucije.
Oni su rekli na nivou grupe a ne za odredjeni teritoriji.
Tako su oni rekli, nisu nikakva nagađanja.
ElRe

#25824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

kakaljin wrote: Čekaj jeli ih kupuju na nivo grupe ili ih kupuju na nivou operatora na određenom prostoru. Jer korisnici su svi i ne mozes znati tačno za kojeg korisnika kupuješ, jedino grupno za odredjeni podrucije.
Oni su rekli na nivou grupe a ne za odredjeni teritoriji.
Tako su oni rekli, nisu nikakva nagađanja.
Kupuju ih na nivou grupe, za odredjena podrucija. Jednostavno, kanal A kupe za dva trzista, B za jedno trziste, C za tri trzista. Kanal ne kupuje ni Telemach BiH, ni SBB ni Telemach SL. Kanal kupuje UG na osnovu procjene isplativnosti kupovine nekog kanala na odredjenom trzsitu.

T-Com u HR ima kanal MediaTravel u ponudi, T-Com u CG ga nema, a oba spadaju pod DT.
sencobih

#25825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Kazu u onome saopštenju da ako bi pristali na cijenu koju trazi BN morali bi povećati cijenu krajnjem korisniku. E sad zamislite koja bi cijena paketa bila da rade po zakonu, kopaju kako treba,da plaćaju po banderi 4.5marke, autorska prava, da ganjaju građevinske dozvole, da radnici nisu na minimalcu, da plaćaju prekovremene, da rade barem dva saltera na naplatnom mjestu, slomi se ona cura a red do vrata, da izdaju normalan račun a ne nekakav printani nota blok na kom ne piše ni mjesec za koji je plaćen itd.
Locked