Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#25801 Re: Utakmice.
Pa dodavala se Barsa do besvijesti, Spanija i Argentina ovo prvenstvo, sta im je to donijelo? Osim sto se konstatovalo da je ovo prvenstvo umrla tika taka. Sve je to super kad se lopta iznosi od noge do noge, al ne more i jare i pare. Dok igra donosi rezultat, ne interesuje me način na koji smo došli do istoga. Eh sad je li dugoročan ili kratkotrajan taj način, to je drugo pitanje. Činjenica je da i najvece ekipe svijeta katkad i ne igraju oku lijepo, ali dobivaju utakmice. Po meni, veci je problem nonšalancija i pretjerana opuštenost kod golova koje primamo i na tome se treba raditi, vrtiti snimak 15 puta ako treba, da bi se stvar analizirala i usvojila, kako se ne bi ponavljala. Zrinjski je odlična i opasna ekipa, ne mozes se njima tek tako otvoriti i izaci visoko. Mogu se dobiti kad cijela ekipa radi za rezultat, što je veceras bio slučaj. Efikasnost je bila na nivou, Ahmet je razvalio sve i jedan gol, u maniru napadača lige petice, ne zna se koji je lucidniji i bolji. Što gore neko primjeti da određeni igrači bljesnu samo kad im se u nuzdi dadne šanse, nije ni to loše, jer govori da opet imamo kakav takav roster. Nek fasuju kartone, dosta su nas mlatili na našem stadionu. Malo se drugacije ophode kad i mi u kost udarimo. Bilbiji se sjetim Tamare, govno jedno, nasao je na sred AFH da provocira.Trebalo ga je i izvan stadiona sačekati.
- van Basten
#25802 Re: Utakmice.
i da, zaboravih spomenuti... Neka nama tog novog golmana. Kovacevic mi ne odise povjerenjem, bojim se da nije to ta japija od koje moze izrasti dobar golman.
- strong69
#25803 Re: Utakmice.
A sta cemo kad Ahmetovica stane?
- SmokingMan
#25804 Re: Utakmice.
Ima li neko link snimka možda?Jednsotavno mi se nije gledala utakmica sinoć.
- Grean
#25805 Re: Utakmice.
U pravu ste sve dok donosi rezultat a prvom prilikom kad ne prodje bit ce prica ko’ i u mene
Treba pohvaliti rezultat, promovisanje juniora ali i reci da mi se ne svidja da tri godine guramo ovakvu igru na Mersudina. Posjed zna biti jalov ali samo ti on moze donijeti dominaciju kakvu je imao npr. Zrinjski nekad. Cvrsto nazad i nabijanje naprijed je cesto splet okolnosti i srece a trazi da prvi povedes jer takve ekipe se tesko vade kad kola krenu nizbrdo.
Nije mi namjera da kvarim idilu vec samo kazem da cijenim kad npr. dodje Prosinecki nakon Bazdarevica i striktno provodi da se lopta mora iznositi igrom. Lijepo je za vidjeti. Jeste da trazi puno vise rada i uigravanja, rizici su veci ali kad funkcionise onda je nenadjebivo. Toliko o tome.
Treba pohvaliti rezultat, promovisanje juniora ali i reci da mi se ne svidja da tri godine guramo ovakvu igru na Mersudina. Posjed zna biti jalov ali samo ti on moze donijeti dominaciju kakvu je imao npr. Zrinjski nekad. Cvrsto nazad i nabijanje naprijed je cesto splet okolnosti i srece a trazi da prvi povedes jer takve ekipe se tesko vade kad kola krenu nizbrdo.
Nije mi namjera da kvarim idilu vec samo kazem da cijenim kad npr. dodje Prosinecki nakon Bazdarevica i striktno provodi da se lopta mora iznositi igrom. Lijepo je za vidjeti. Jeste da trazi puno vise rada i uigravanja, rizici su veci ali kad funkcionise onda je nenadjebivo. Toliko o tome.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#25806 Re: Utakmice.
Nemamo dovoljno takvih igrača u veznom redu da bismo to igrali. Igramo sa dva klasična zadnja vezna. Probao je sa Crepuljom, ne znam je li nespreman ili je van svake forme, ali ne ide.
Da je kako naći još jednog Rahmanovića, ali nema. Dobro i jednog imamo.
Da je kako naći još jednog Rahmanovića, ali nema. Dobro i jednog imamo.
- vicious
#25807 Re: Utakmice.
Ne može se lopta baš uvijek iznijeti kratkim pasovima, kad protivnik igra dobar presing na zadnju liniju nekad jednostavno moraš ispucati loptu prema naprijed, bilo golman ili stoper. Nije to uopšte toliko neobično ili karakteristično za nas, nekad to moraju raditi i tehnički najbolje ekipe.
Fine asistencije Tatara, zna momak odigrati pas. I Mustafić odlično odigrao presing kod zadnjeg gola, kao da ga je Klopp učio.

Fine asistencije Tatara, zna momak odigrati pas. I Mustafić odlično odigrao presing kod zadnjeg gola, kao da ga je Klopp učio.
-
solo2
#25808 Re: Utakmice.
bio sinoc na tekmi poslije duuugo vremena - aduktor je svijetska klasa i daleko najbolji na terenu, ahmetovic i desno krilo odlicni, onaj mali lijevi bek je isto solidan, mada fulio je napraviti ofsajd zamku jedno 2 puta, odbrana nesigurna, onaj lijevi centarhalf je mlad i perspektivan, ne upratih da je pogrijesio ni jednom, dupovac tanko, 10-ka sa nafurao ko da je ronaldinho u najmanju ruku, u svakom duelu je bio sporiji i jedva je cekao da padne, gubitkom svake lopte je šetao nazad, ja ono nebih trpio da je Iniesta - sve u svemo ima slifa samo igraci razmazeni, raditi na trcanju, tranziciji i ORGANIZOVANOJ ODBRANI!
-
tcz
#25809 Re: Utakmice.
ubaciti Haretastrong69 wrote:A sta cemo kad Ahmetovica stane?
-
sencobih
#25810 Re: Utakmice.
Vodili smo protiv njih i dok su bili kompletni, a onaj debil pljuje sudiju s metar dok mu ovaj upisuje žuti karton, i sudija mu ne daje drugi, a ovaj i dalje nastavlja sa uvredama, ko zna šta mu je rekao još kad mu je dao i drugi. Sudija je baš bio strpljiv s njim.Maharadza wrote:Svakako da je za ovu pobjedu jedan od najzaslužniji upravo onaj jakovljević debil i naravno prvi sudija s mudima koji mu je crveni pokazao!
-
sencobih
#25811 Re: Utakmice.
gluho bilostrong69 wrote:A sta cemo kad Ahmetovica stane?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#25812 Re: Utakmice.
Slabo si ti to vidio za 10-tku, to je naš najbolji igrač. Da si bolje gledao, vidio bi tri gruba faula i žuta kartona na njemu u prvom poluvremenu.solo2 wrote:bio sinoc na tekmi poslije duuugo vremena - aduktor je svijetska klasa i daleko najbolji na terenu, ahmetovic i desno krilo odlicni, onaj mali lijevi bek je isto solidan, mada fulio je napraviti ofsajd zamku jedno 2 puta, odbrana nesigurna, onaj lijevi centarhalf je mlad i perspektivan, ne upratih da je pogrijesio ni jednom, dupovac tanko, 10-ka sa nafurao ko da je ronaldinho u najmanju ruku, u svakom duelu je bio sporiji i jedva je cekao da padne, gubitkom svake lopte je šetao nazad, ja ono nebih trpio da je Iniesta - sve u svemo ima slifa samo igraci razmazeni, raditi na trcanju, tranziciji i ORGANIZOVANOJ ODBRANI!
10-tka je i na derbiju bio beton, ovi iz Zrinjskog su to snimili i krenuli u plansku sječu na svakom koraku.
- Dinostula
#25813 Re: Utakmice.
Vidis da covjek prati Sarajevo redovno, sve ih je po imenima nabrojao.Tomahawk11 wrote:Slabo si ti to vidio za 10-tku, to je naš najbolji igrač. Da si bolje gledao, vidio bi tri gruba faula i žuta kartona na njemu u prvom poluvremenu.solo2 wrote:bio sinoc na tekmi poslije duuugo vremena - aduktor je svijetska klasa i daleko najbolji na terenu, ahmetovic i desno krilo odlicni, onaj mali lijevi bek je isto solidan, mada fulio je napraviti ofsajd zamku jedno 2 puta, odbrana nesigurna, onaj lijevi centarhalf je mlad i perspektivan, ne upratih da je pogrijesio ni jednom, dupovac tanko, 10-ka sa nafurao ko da je ronaldinho u najmanju ruku, u svakom duelu je bio sporiji i jedva je cekao da padne, gubitkom svake lopte je šetao nazad, ja ono nebih trpio da je Iniesta - sve u svemo ima slifa samo igraci razmazeni, raditi na trcanju, tranziciji i ORGANIZOVANOJ ODBRANI!
10-tka je i na derbiju bio beton, ovi iz Zrinjskog su to snimili i krenuli u plansku sječu na svakom koraku.
- vicious
#25814 Re: Utakmice.
E jebi ga Toma, ako nam je on najbolji igrač možemo odmah ključ u bravu. 
Na derbiju jest bio dobar, ali je i pored toga imao dosta i grešaka.
Meni djeluje previše spor i mlitav, nešto kao Ozil
ne oslobađa se lopte dovoljno brzo, često previše pegla nepotrebno. A ima malo i neke nafuranosti, što je solo2 primijetio.
Kad bi poradio na snazi i brzini, eksplozivnosti, bio bi baš dobar jer tehniku očigledno ima.
Meni djeluje previše spor i mlitav, nešto kao Ozil
Kad bi poradio na snazi i brzini, eksplozivnosti, bio bi baš dobar jer tehniku očigledno ima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#25815 Re: Utakmice.
Pa eto, ko nam je bolji?vicious wrote:E jebi ga Toma, ako nam je on najbolji igrač možemo odmah ključ u bravu.
Meni djeluje previše spor i mlitav, nešto kao Ozilne oslobađa se lopte dovoljno brzo, često previše pegla nepotrebno. A ima malo i neke nafuranosti, što je solo2 primijetio.
Nemoj zezati, ima korak kad je sa loptom, a pored Tatara (koji je otkriće zadnje dvije utakmice), jedini zna dati loptu.
Tako smo i za Stojčeva, pa i Sarića govorili, kad su otišli, plakali smo za njima.
Eh, kad bi sve bilo tip-top, ne bi ni igrao u FKS
I još jedna stvar, što to niko ne primjeti njegovu borbenost, srčanost, ako se i nafurao, to pozitivno djeluje i biće sve bolji kako sezona odmiče.
- vicious
#25816 Re: Utakmice.
Ma ja nešto ne vidjeh te lopte koje on dajeTomahawk11 wrote:Pa eto, ko nam je bolji?vicious wrote:E jebi ga Toma, ako nam je on najbolji igrač možemo odmah ključ u bravu.
Meni djeluje previše spor i mlitav, nešto kao Ozilne oslobađa se lopte dovoljno brzo, često previše pegla nepotrebno. A ima malo i neke nafuranosti, što je solo2 primijetio.
Kad bi poradio na snazi i brzini, eksplozivnosti, bio bi baš dobar jer tehniku očigledno ima.![]()
Nemoj zezati, ima korak kad je sa loptom, a pored Tatara (koji je otkriće zadnje dvije utakmice), jedini zna dati loptu.
Tako smo i za Stojčeva, pa i Sarića govorili, kad su otišli, plakali smo za njima.
Eh, kad bi sve bilo tip-top, ne bi ni igrao u FKS
Kažem momak ima predispozicije, visinu, tehniku itd., ali djeluje mi nekako previše mekano.
I to je čudno, djelovao je jače u duelu kad je tek došao, protiv faking Zarije, nego sad.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#25817 Re: Utakmice.
Meni djeluje bolje nego prošle sezone, sad možda ne vidimo iste stvari, možda ja fakat ne vidim te neke njegove mane na konto stvari koje dobro radi.
Na ovoj utakmici sa Zrinjskim i nisi mogao puno vidjeti, svaki kontakt s loptom su ga sjekli i žute dobijali, na početku drugog, odmah poslije gola za 3-1 je izašao zbog povrede. Mekani će biti i Pjanić, Iniesta ili bilo koja svjetska klasa kad ga non stop tučeš.
Naravno, ima još dosta prostora da bude bolji, ali realno nemamo igrača takvog profila osim njega (Crepulja samo liči na Messija, igra ko da su mene ubacili na teren).
Rahman je uglavnom šetao od kluba do kluba, sezona ili polusezona i dalje, ovo kod nas je najduže što je bio u nekom klubu, kontam da se možda malo sabrao, nije mu još uvijek kasno da napravi kakav transfer vani.
Na ovoj utakmici sa Zrinjskim i nisi mogao puno vidjeti, svaki kontakt s loptom su ga sjekli i žute dobijali, na početku drugog, odmah poslije gola za 3-1 je izašao zbog povrede. Mekani će biti i Pjanić, Iniesta ili bilo koja svjetska klasa kad ga non stop tučeš.
Naravno, ima još dosta prostora da bude bolji, ali realno nemamo igrača takvog profila osim njega (Crepulja samo liči na Messija, igra ko da su mene ubacili na teren).
Rahman je uglavnom šetao od kluba do kluba, sezona ili polusezona i dalje, ovo kod nas je najduže što je bio u nekom klubu, kontam da se možda malo sabrao, nije mu još uvijek kasno da napravi kakav transfer vani.
- vicious
#25818 Re: Utakmice.
Ma eto opet kažem, vidi se da ima potencijala ali nekako mi fali svašta nešto.Tomahawk11 wrote:Meni djeluje bolje nego prošle sezone, sad možda ne vidimo iste stvari, možda ja fakat ne vidim te neke njegove mane na konto stvari koje dobro radi.
Crepulja recimo, koliko ja mogu vidjeti, ima puno precizniji, "čistiji" pas, ali on opet djeluje fizički totalno nespreman.
Kako god, valja nama s njima u boj.
ŠTA JE TU JE!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#25819 Re: Utakmice.
Nemamo drugih, nemamo boljih....šta je tu je 
-
The 51st State
#25820 Re: Utakmice.
Privatnik Rahman je nas najbokji igrac I to uvjerljivo.
- vicious
#25821 Re: Utakmice.
Za mene je najbolji Adukor, i to uvjerljivo. 
Što privatnik?
Što privatnik?
-
The 51st State
#25822 Re: Utakmice.
Ma cazinski nadrealisti, privatnik Rahman skecvicious wrote:Za mene je najbolji Adukor, i to uvjerljivo.
Što privatnik?
- vicious
#25823 Re: Utakmice.
A jebo te, zaboravio sam na to skrozThe 51st State wrote:Ma cazinski nadrealisti, privatnik Rahman skecvicious wrote:Za mene je najbolji Adukor, i to uvjerljivo.
Što privatnik?, takav je I na terenu drzak I zna.
Kontam ovaj garant drzi neki kafic, nesto...
- Muhamed Đakmić
#25824 Re: Utakmice.
Rahmanovic je trenutno za koplje ispred nasih drugih igraca, igra vrhunski konacno.
Nije Adukor bas toliko dobar kao sto se generalno misli, ima on dosta nerezonskih poteza, i sinoc je imao.
Rahmanovicu se hitno mora ponuditi novi ugovor, valjda je Hadzic toga svjestan i valjda je vec ostvario prvi kontakt.
Nije Adukor bas toliko dobar kao sto se generalno misli, ima on dosta nerezonskih poteza, i sinoc je imao.
Rahmanovicu se hitno mora ponuditi novi ugovor, valjda je Hadzic toga svjestan i valjda je vec ostvario prvi kontakt.
-
al-em
#25825 Re: Utakmice.
Pogledati adukorovu kretnju kod prvog gola zrinjskog.vicious wrote:Za mene je najbolji Adukor, i to uvjerljivo.
Što privatnik?