Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Tesla Edison

#25776 Re: Android OS

Post by Tesla Edison »

Sanjarko wrote: 12/04/2021 16:51
TESLA_EDISON wrote: 12/04/2021 16:43
Sanjarko wrote: 12/04/2021 16:26

Pa vratio ga i radi GP store. Od zeta mobitel stari, pa sam zato vratio ga na tvornicko. On govorio da neradi i da s njega necu moc hvatat internet. Neke aplikacije su nepodrzane ali skinuo sam stare verzije istih s onih alternativa GP store-u.
E nezz onda. Mistery :-)
Dobro to je bilo prije mozda mjesec i po. Mozda je tad bilo podrzano. Nisam mogao od stare svoj stari G Smart neki da uzmem kojem je Kitkat sistem. Ionako sam joj jedva sve napravio znas mozda zbog cega ako si upratio moj slucaj.
Znam znam
hopi

#25777 Re: Android OS

Post by hopi »

ja koristim here maps od prvog mobitela androirod koji je mogao aplikaciju podržvati
i super je radila, ali u zadnje vrijeme ko sve slabije
npr, išli u bg, ma ne može naći lokaciju tu nikako, adresu neće, traži, kucaj, ma dobro nas je izjebala morali onda ići pitati ljude gdje je
vozimo se putem otvorena cesta, odjednom skreni i pokazuje da se vozimo kroz selo sporednim putem
odgovorno tvrdim da je prije bolje radila
zdruzdjo

#25778 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

hopi wrote: 12/04/2021 21:31 ja koristim here maps od prvog mobitela androirod koji je mogao aplikaciju podržvati
i super je radila, ali u zadnje vrijeme ko sve slabije
npr, išli u bg, ma ne može naći lokaciju tu nikako, adresu neće, traži, kucaj, ma dobro nas je izjebala morali onda ići pitati ljude gdje je
vozimo se putem otvorena cesta, odjednom skreni i pokazuje da se vozimo kroz selo sporednim putem
odgovorno tvrdim da je prije bolje radila
Samo cu kratko reci
IGO
Konkretno u Bg me vodila do svake moguce tacke gdje sam zadao.
nepass1

#25779 Re: Android OS

Post by nepass1 »

Valjda je prikladna tema, kako uraditi root telefona samsung c5. Probao ove alate sa interneta nista ne fercera. Probao preko laptopa kaze root failed. U biti trebaju mi neke slike koje su pobrisane. I to sam probao sa alatima sa neta ali nema tih slika. Kao root bi dopustio detaljniji pregled.
Moze li imati veze sto su slike izbrisane u decembru 2018g? Postoji li uopste nacin da ih vratim?
Ima li ko da mu odnesem mobitel da mi uradi root telefona? Ili da ima alat sa kojim ce vratiti slike?
Koristio sam tri alata za vracanje slika. Uspijem preko 20k "slika" vratiti ali bas tih desetak sto mi treba nema uopste. Vec sedam dana pokusavam i nikako.
Sakazulu

#25780 Re: Android OS

Post by Sakazulu »

Pozdrav ima li načina da se blokiraju sponzorirani oglasi? Stoje mjesecima skoro na dnu svake stranice koju otvorim. Na slici je jedan od primjera dosadnih oglasa

[img][/img]

Evo i na aplikaciji OLX

[img][/img]
manuchao91

#25781 Re: Android OS

Post by manuchao91 »

cao ljudi
imam problem sa mikrofon na samsung galaxy android a01
čujem šum u njemu kao da voda teče..Ja sve cujem kad nazovem,tj cujem sugovornika perfektno ali mene niko ne cuje..
Cujem pjesme i sve zvukove al u mom mikrofonu cujem šum
Quaresma

#25782 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Sakazulu wrote: 21/04/2021 08:12 Pozdrav ima li načina da se blokiraju sponzorirani oglasi? Stoje mjesecima skoro na dnu svake stranice koju otvorim. Na slici je jedan od primjera dosadnih oglasa

ulazi na olx preko web browsera

a prije toga skini sebi Bromite web browser ( ja ga licno koristim preko godinu dana ) i neces imati reklama, plus neces imati reklama na bilo kojoj drugoj stranici koju budes posjecivao preko bromita

https://www.apkmirror.com/apk/bromite/b ... -download/
Laplace

#25783 Re: Android OS

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote: 12/04/2021 12:32 Pozdrav
Dva pitanja

Prvo: Da li postoji tj da li znate da negdje u sarajevu(ne online kupovine) ima se kupiti brzi auto punjac. Znaci quick charge ili tako nesto koji daje i vece napone a ne neki koji daje puno ampera na 5V.

Drugo vise je servisno.
Da li je moguce u nekom servisu na telefonu umjesto obicnog usb micro konektora ugraditi usb-c. Znam da je usb-c malkice veci ali se sigurno i "rupa" moze malkice prosiriti. Telefon je od kcerke i uspjeva sjeee vec drugi konektor na telefonu. A telefon nije bas za baciti ili otpisati jer sve uredno radi i nije mu zanemarljiva ni konfiguracija za njene potrebe.
Možda da pokušaš da joj kupiš onaj magnetni USB kabal (prije par godina sam takav kupio u Bingu Vogošća, na spratu), onaj micro USB dio ostane uvijek u uređaju a kad treba da ga puni samo prisloni kraj kabla blizu i magnet uhvati. Mislim da su tu slabe šanse da zezne konektor.
Sakazulu

#25784 Re: Android OS

Post by Sakazulu »

Quaresma wrote: 24/04/2021 13:08
Sakazulu wrote: 21/04/2021 08:12 Pozdrav ima li načina da se blokiraju sponzorirani oglasi? Stoje mjesecima skoro na dnu svake stranice koju otvorim. Na slici je jedan od primjera dosadnih oglasa

ulazi na olx preko web browsera

a prije toga skini sebi Bromite web browser ( ja ga licno koristim preko godinu dana ) i neces imati reklama, plus neces imati reklama na bilo kojoj drugoj stranici koju budes posjecivao preko bromita

https://www.apkmirror.com/apk/bromite/b ... -download/
OK probam...
zdruzdjo

#25785 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Laplace wrote: 24/04/2021 17:47 Možda da pokušaš da joj kupiš onaj magnetni USB kabal (prije par godina sam takav kupio u Bingu Vogošća, na spratu), onaj micro USB dio ostane uvijek u uređaju a kad treba da ga puni samo prisloni kraj kabla blizu i magnet uhvati. Mislim da su tu slabe šanse da zezne konektor.

OoOOooo Super. Imao sam to nekada davno. Nije mi naumpalo uopste. Hvala puno.
zippoo87

#25786 Re: Android OS

Post by zippoo87 »

Image

Evo i na aplikaciji OLX

Image
Ima itekako nacina i to da blokiras na cijelom telefonu pa i u aplikacijama i igricama.Instaliras neki vpn adblocker,tipa adguard,kojeg ja koristim 2 godine i meni savrseno radi na svim uredjajima.
Da skines,nadji na googlu ukucaj adguard apk download i skini...traziti ce ti da kreiras vpn ,to odradi i uzivaj u carima telefona bez reklama.Kod mene se ova app instalira prva na novi telefon.

Kasnije u samoj aplikaciji,mozes stimati sta hoces i dozvoliti reklame na nekoj app ili igri,ako tako recimo dobijas coine ili nesto drugo.

Kasnije mi se zahvali 😁

I jedna napomena...ako instaliras bas adguard,ako ti dodje update telwfona,ugasi adguard dok ne odrqdia update...meni je na xiaomiju blokirao download updatea,kada je upaljen
Sakazulu

#25787 Re: Android OS

Post by Sakazulu »

zippoo87 wrote: 24/04/2021 22:47

Image

Evo i na aplikaciji OLX

Image
Ima itekako nacina i to da blokiras na cijelom telefonu pa i u aplikacijama i igricama.Instaliras neki vpn adblocker,tipa adguard,kojeg ja koristim 2 godine i meni savrseno radi na svim uredjajima.
Da skines,nadji na googlu ukucaj adguard apk download i skini...traziti ce ti da kreiras vpn ,to odradi i uzivaj u carima telefona bez reklama.Kod mene se ova app instalira prva na novi telefon.

Kasnije u samoj aplikaciji,mozes stimati sta hoces i dozvoliti reklame na nekoj app ili igri,ako tako recimo dobijas coine ili nesto drugo.

Kasnije mi se zahvali 😁

I jedna napomena...ako instaliras bas adguard,ako ti dodje update telwfona,ugasi adguard dok ne odrqdia update...meni je na xiaomiju blokirao download updatea,kada je upaljen
Super odo da probam, možda ujutro haha sad je time to zzz. Vidim kad pokrenem ne nudi mi kombinaciju sa chrome nego neke svoje browsere...

https://apkpure.com/adguard-content-blo ... entblocker Na ovaj si mislio?
zippoo87

#25788 Re: Android OS

Post by zippoo87 »

Sakazulu wrote: 25/04/2021 23:51
zippoo87 wrote: 24/04/2021 22:47

Image

Evo i na aplikaciji OLX

Image

Kasnije mi se zahvali 😁

Super odo da probam, možda ujutro haha sad je time to zzz. Vidim kad pokrenem ne nudi mi kombinaciju sa chrome nego neke svoje browsere...

https://apkpure.com/adguard-content-blo ... entblocker Na ovaj si mislio?
To je taj naziv app ali nije ta verzija,tj. nije samo blocker za browsere,nego je app (VPN) koji blokira reklame na nivou cijelog sistema a ne samo u odredjenoj aplikaciji
Poslati cu ti u PM link
xoklix

#25789 Re: Android OS

Post by xoklix »

Kutariso p40 pro... Ne meRe bez pravog gms, mailovi po par sati kasne. Viber notifikacije isto znaju kasniti.
Uzeo Xiaomi mi 10, ma rodio se. Sve fercera nema hack schoola po yt i sl.
Login na google acc i ožeži...
Displej je bolji na p40 pro kao i kamera. Nedostaje mi i 50x zoom.
Baterija na MI 10 čini se bolja za nijansu.
Sve u svemu kome je telefon jako bitan za posao izbjegavajte Huawei bez Google servisa.
zdruzdjo

#25790 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

xoklix wrote: 26/04/2021 23:00 Kutariso p40 pro... Ne meRe bez pravog gms, mailovi po par sati kasne. Viber notifikacije isto znaju kasniti.
Sve u svemu kome je telefon jako bitan za posao izbjegavajte Huawei bez Google servisa.
ovo mi nikako nije jasno. imam p40 lite. instalirao aqua mail. poslao sam sebi sigurno jedno 30-40 e-mail-a sa svog poslovnog mail-a. plafon kasnjenja koji sam primjetio na dva account-a koja koristim (hotmail i gmail) je 4 minute.
xoklix

#25791 Re: Android OS

Post by xoklix »

zdruzdjo wrote: 27/04/2021 10:21
xoklix wrote: 26/04/2021 23:00 Kutariso p40 pro... Ne meRe bez pravog gms, mailovi po par sati kasne. Viber notifikacije isto znaju kasniti.
ovo mi nikako nije jasno. imam p40 lite. instalirao aqua mail. poslao sam sebi sigurno jedno 30-40 e-mail-a sa svog poslovnog mail-a. plafon kasnjenja koji sam primjetio na dva account-a koja koristim (hotmail i gmail) je 4 minute.
Aqua mail je radio na 3 minute fresh frequency.
Prekipilo je sa viber notifikacijama.
xoklix

#25792 Re: Android OS

Post by xoklix »

P40 Pro

Image
upload photo to url

Mi 10

Image

10x zoom na oba telefona.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#25793 Re: Android OS

Post by un1ted »

Da li neko ima prijedlog aplikacije kojoj je GPS glavna stavka, uz oznacavanje tački i eventualno neki komentari.

Otac voli da hoda i trazi gljive, pa bih mu neku aplikaciju, gdje on klikne kad je na lokaciji, oznaci pin i eventualno doda komentar, a da ima prikaz u nekoj arhivi.

Imate li prijedlog neke aplikacije?
mufa1

#25794 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Google maps? Ja vazda označavam svoje spotove i upisujem komentare, cak i za gljive..
Sanjarko

#25795 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

Youtube neradi na Samsung Mini 2 neki iz 2014 godine, 4.1.2 sistem. Kaze azuriraj, ja kliknem, prosljedi me na Google play i nema da se azurira. Pise da je azurirano. Probao instalirati i Venced/Vanced kako se vec zove, nece.
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#25796 Re: Android OS

Post by ajdamo »

Sanjarko wrote: 02/05/2021 18:43 Youtube neradi na Samsung Mini 2 neki iz 2014 godine, 4.1.2 sistem. Kaze azuriraj, ja kliknem, prosljedi me na Google play i nema da se azurira. Pise da je azurirano. Probao instalirati i Venced/Vanced kako se vec zove, nece.
Nemaš za taj mob više podršku.

Opcije su ti da koristiš YouTube preko browsera ili da flashujes custom rom sa nekim novijim android os.- to možeš naći na xda forum.

Mislim da je vrijeme da kupiš novi mob ako su ti prve dvije opcije problem.
Sanjarko

#25797 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

ajdamo wrote: 02/05/2021 19:17
Sanjarko wrote: 02/05/2021 18:43 Youtube neradi na Samsung Mini 2 neki iz 2014 godine, 4.1.2 sistem. Kaze azuriraj, ja kliknem, prosljedi me na Google play i nema da se azurira. Pise da je azurirano. Probao instalirati i Venced/Vanced kako se vec zove, nece.
Nemaš za taj mob više podršku.

Opcije su ti da koristiš YouTube preko browsera ili da flashujes custom rom sa nekim novijim android os.- to možeš naći na xda forum.

Mislim da je vrijeme da kupiš novi mob ako su ti prve dvije opcije problem.
+1

Pretpostavio sam. Nista ostaje mi da pokusam da popravim ovaj jedan Kineski 4G, All Call neki. Ionako mi treba 4G internet. Sutra ili ovih dana trebam do jedne ovdje radnje da vidim imaju li 4G USB modem, stik i neki dzojstik obicni na kabal, i tu i mobitel dat da vidim moze li se popravit.

Valjda mu je samo ispuhala baterija od thetanja interneta.
zdruzdjo

#25798 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Pozdrav
P40-lite

Imam jedan problem. Ponekad za ovaj telefon skinem sa torenata ili nekih drugih lokacija neku aplikaciju u apk formatu. Bez ikakvih problem.
Ok instaliram i bez problema ili nesto. Ali zna se desiti(cesto) da "nesto" obrise te apk file-ove. Ono im neki svoj "borbeni" komplet apk file-ova koji uvijek im na telefonu ako mi zatreba.
Nemam nikalav antivirus ili sl koji nesto to "stiti".
Sta mi brise file-ove.
avijon

#25799 Re: Android OS

Post by avijon »

zdruzdjo wrote: 15/05/2021 12:23 Pozdrav
P40-lite

Imam jedan problem. Ponekad za ovaj telefon skinem sa torenata ili nekih drugih lokacija neku aplikaciju u apk formatu. Bez ikakvih problem.
Ok instaliram i bez problema ili nesto. Ali zna se desiti(cesto) da "nesto" obrise te apk file-ove. Ono im neki svoj "borbeni" komplet apk file-ova koji uvijek im na telefonu ako mi zatreba.
Nemam nikalav antivirus ili sl koji nesto to "stiti".
Sta mi brise file-ove.
Mozda imas neki cleaner pa kad brises cache il nesta slicno povuce i to, moras odznacit
zdruzdjo

#25800 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

avijon wrote: 15/05/2021 13:34
Mozda imas neki cleaner pa kad brises cache il nesta slicno povuce i to, moras odznacit
Ma vala nemam nista. Bar ne sto znam. Ali sto je interesantno neke ostanu a neke ne. Nije da sve brise.
Post Reply