Demokratska fronta Željko Komšić

IcedMFEarth

#25776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IcedMFEarth »

Znači faktički, DF je kriv zato što je nešto pokušo uraditi.
dustaban

#25777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

IcedMFEarth wrote:Znači faktički, DF je kriv zato što je nešto pokušo uraditi.
Vidi nesta... ako momak pokusa maznuti curu, pa mu ne uspije... ne moze se porediti sa situacijom kad se mladozenji to isto desi sa mladom !

Ne znam jesam li bio dovoljno jasan?
GeeTnT

#25778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GeeTnT »

dustaban wrote:
Vidi nesta... ako momak pokusa maznuti curu, pa mu ne uspije... ne moze se porediti sa situacijom kad se mladozenji to isto desi sa mladom !

Jbt...podhitno si nadji nesto...

Nego, gledaj to ovako:
Stanje u kojem se nalaze resori su u takvom stanju da ne mozes obaviti nijedan posao prije nego na osnovu zatecenog stanja ne pocnes pisati tuzbe i rjesavati nered koji su predhodnici napravili...tek kad odmotas i odpetljas..onda krenes da fino postavis stvari na svoja mjesta.

ZK i deefovci su ocigledno kalibar koji to neznaju ili nesmiju...ali prije ce biti ovo drugo...

Predhodnici su svakako bili sdp, a prije njih sda ...sdp to nije znao, a df i nezna, a i da zna ...nesmije..
IcedMFEarth

#25779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IcedMFEarth »

Pa naravno da ne smije, sad kad bi počeli odmotavati klupko ne bi ni oni znali šta bi ih snašlo. Ko da bi lideri ovih stranaka tek tako pustili da se to radi.
walk_M-A-N

#25780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by walk_M-A-N »

walk_M-A-N wrote:Koliko stranica o ublehi zvanoj (S)D(P)F.
..
U Kantonu Sarajevo imaju nepismenog predsjedavajućeg Skupštine Bukvu, ograničenu poslanicu Kerlu, prefriganog šefa Kluba Pindžu, koji se blagovremeno prebacio iz Stranke Zabih zaboravljajući kako je sa Mehmedićem blokirao rad Vlade i zavalio Kanton za milione tužbi, ili preduzeća koja su im tada pripala.
Ima tu i nekoliko mlađih strijelaca koji tečno ispucaju ono što kaže Pindžo i kantonalni šef i ministar Summer, sve za svojih mjesečnih 2.500 KM.
K'o da me čuo, Zvonimir Marić (SBB) danas baš nalijepi Marija Vukasović (DF) na neku glupost koju je ovaj izvalio..
Kaže mu: mlađahni poslanik se trebao malo obrazovati prije nego se uhvatio pozicije. E svaka čast. Ovaj Vukasović je sav šupalj kada progovori izvan pripremljenog teksta. To je za me DF.
mirzadelibasic

#25781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

palermo wrote: Apsolutno....što bi se reklo, glede ove rečenice, imamo potpuno suglasje
Upratih maloprije na vijestima da je postavljen novi Nadzorni odbor u Elektroprivredi HZHB. Većina kadrovi HDZ-a.
Zanimljiva mi bi informacija da se na računu firme nalazi 60 miliona KM :-) :-)
palermo

#25782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

mirzadelibasic wrote:
palermo wrote: Apsolutno....što bi se reklo, glede ove rečenice, imamo potpuno suglasje
Upratih maloprije na vijestima da je postavljen novi Nadzorni odbor u Elektroprivredi HZHB. Većina kadrovi HDZ-a.
Danas sam u autu dok sam se vraćao iz Sarajeva baš slušao tu vijest.....ima i neki Mithad u nadzornom odboru....čuo i direktora kako kuka, k'o biva u plusu su a ovi ih smjenjuju i bla, bla, bla.....

Zar je stvarno zbog ovoga DF trebao da izađe iz vlade, džaba vam, ali ja to razmišljanje nikako ne mogu razumjeti...
HM 2011

#25783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

GeeTnT wrote:
dustaban wrote:

Jbt...podhitno si nadji nesto...

Nego, gledaj to ovako:
Stanje u kojem se nalaze resori su u takvom stanju da ne mozes obaviti nijedan posao prije nego na osnovu zatecenog stanja ne pocnes pisati tuzbe i rjesavati nered koji su predhodnici napravili...tek kad odmotas i odpetljas..onda krenes da fino postavis stvari na svoja mjesta.

ZK i deefovci su ocigledno kalibar koji to neznaju ili nesmiju...ali prije ce biti ovo drugo...

Predhodnici su svakako bili sdp, a prije njih sda ...sdp to nije znao, a df i nezna, a i da zna ...nesmije..
A koje tužbe ? Prijave tužilaštvu - za šta ? - su barikada za provođenje pozitivnih reformi ?

Ugovor štetan - raskini nađi povoljniji ?
mirzadelibasic

#25784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

palermo wrote:
mirzadelibasic wrote:
Danas sam u autu dok sam se vraćao iz Sarajeva baš slušao tu vijest.....ima i neki Mithad u nadzornom odboru....čuo i direktora kako kuka, k'o biva u plusu su a ovi ih smjenjuju i bla, bla, bla.....

Zar je stvarno zbog ovoga DF trebao da izađe iz vlade, džaba vam, ali ja to razmišljanje nikako ne mogu razumjeti...
Djaba im*... Pa koliko vidim brzo to Čović stavi pod svoje, djaba njima taj Mitke kad su ostali HDZ. Kad se počnu namještati tenderi i kad se poslovi budu stelili drugovima i kad opljačkaju Elektroprivredu HZHB, ko će odgovarati ? Do nedavno je postojala mogućnost da dežurni krivac budu Reuf i DF, a ko li će sada biti, pitanje je... Možda SBB :lol:
palermo

#25785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

mirzadelibasic wrote:
Djaba im*... Pa koliko vidim brzo to Čović stavi pod svoje, djaba njima taj Mitke kad su ostali HDZ. Kad se počnu namještati tenderi i kad se poslovi budu stelili drugovima i kad opljačkaju Elektroprivredu HZHB, ko će odgovarati ? Do nedavno je postojala mogućnost da dežurni krivac budu Reuf i DF, a ko li će sada biti, pitanje je... Možda SBB :lol:
De bolan, kao drugačije bilo dok je ova stara uprava bila.....pola Bošnjaci bili, sve po redu i zakonu, poslovi se nisu štelili....eto, haman bilo

Bogami pišete kao da je netko mahnit......
mirzadelibasic

#25786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

palermo wrote:
mirzadelibasic wrote:
De bolan, kao drugačije bilo dok je ova stara uprava bila.....pola Bošnjaci bili, sve po redu i zakonu, poslovi se nisu štelili....eto, haman bilo

Bogami pišete kao da je netko mahnit......
Pošto Amir Zukić reče da će Uredbom svi poslovi i aktivnosti vlade biti transparentniji, onda treba očekivati i transparentan finansijski izvještaj EPHZHB pod patronatom nove uprave... Sad pamtimo 60 miliona...
Što se zakona tiče, upitno je da li je sad sve po zakonu, pošto je jedan član NO istovremeno i član predsjedništva HDZ-a...
Orange Revolution

#25787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Orange Revolution »

skupljac_zeljeza wrote:
Orange Revolution wrote: Sda je na početku izdisaja ovako ili onako,jedinstva više nema ...
Ovakve rečenice se pišu na ovom forumu od njegovog početka što možeš provjeriti u arhivi i uvijek se kao alternativa postavlja nekakva imaginarna ljevica ili ova koja već postoji. Problem ljevice je ustroj ove države pa ako izgubi SDA sljedeće izbore, a dobije SDP, opet im je dogovarati se sa HDZ-om ili SDS-om ili SNSD-om. Sami neće nikada vladati. Kada upadnu u to društvo jedva da se razlikuju od SDA. Gledali smo već dva puta kako to izgleda.
Imaginarna nije sigurno,druga je stvar što je hobotnica zelenih i plavih u protekle 23god opljačkale državu,ojadili je,osiromašili građane i sad imaju mehanizam da te iste građane ucjenjuju,tipa,izgubičeš posao ako ne glasaš za nas ili ako treba a uvijek pred izbore zatreba počnu onu staru u ogroženosti ili trećem entitetu ili prijetnjama Dodika itd,ovce se nalože i tako im daju novu priliku,pa niko nije slijep da nevidi čemu vode,sad su namirisali još ovo nekoliko firmi da razvale i kraj priće.Ljevica će podići prag dostojanstva i normalnijeg života za sve građane,a ujedno legitimo predstavlja sve a ne samo famozne konstutivne.
Zar nije malo providno kako se i ovdje bore popljuvati sve što je protiv njih i ocrniti DF I Željku,zašto,samo zato što traže da se radi po zakonu.Šta to dokazuje,da postoji u ovom primjeru strana koja hoće isključivo kontra zakona tj nelegalno.
Ta druga strana i jesu zeleno plavi zlotvori.
skupljac_zeljeza

#25788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

Orange Revolution wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Orange Revolution wrote: Sda je na početku izdisaja ovako ili onako,jedinstva više nema ...
Ovakve rečenice se pišu na ovom forumu od njegovog početka što možeš provjeriti u arhivi i uvijek se kao alternativa postavlja nekakva imaginarna ljevica ili ova koja već postoji. Problem ljevice je ustroj ove države pa ako izgubi SDA sljedeće izbore, a dobije SDP, opet im je dogovarati se sa HDZ-om ili SDS-om ili SNSD-om. Sami neće nikada vladati. Kada upadnu u to društvo jedva da se razlikuju od SDA. Gledali smo već dva puta kako to izgleda.
Imaginarna nije sigurno,druga je stvar što je hobotnica zelenih i plavih u protekle 23god opljačkale državu,ojadili je,osiromašili građane i sad imaju mehanizam da te iste građane ucjenjuju,tipa,izgubičeš posao ako ne glasaš za nas ili ako treba a uvijek pred izbore zatreba počnu onu staru u ogroženosti ili trećem entitetu ili prijetnjama Dodika itd,ovce se nalože i tako im daju novu priliku,pa niko nije slijep da nevidi čemu vode,sad su namirisali još ovo nekoliko firmi da razvale i kraj priće.Ljevica će podići prag dostojanstva i normalnijeg života za sve građane,a ujedno legitimo predstavlja sve a ne samo famozne konstutivne.
Zar nije malo providno kako se i ovdje bore popljuvati sve što je protiv njih i ocrniti DF I Željku,zašto,samo zato što traže da se radi po zakonu.Šta to dokazuje,da postoji u ovom primjeru strana koja hoće isključivo kontra zakona tj nelegalno.
Ta druga strana i jesu zeleno plavi zlotvori.
Ti se uživio kao da su izbori prekosutra. Mala smo mi zemlja da se dobro ne znamo između sebe. I na poslu i u rodbini imam ih skoro iz svih stranaka. Znam već kako misle. A to što je inače svijet postao globalno selo da i ne pričamo.
Innovation

#25789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

mirzadelibasic wrote:Suludu je spominjati krah SDA, jer je on nemoguć..
:oops:
walk_M-A-N wrote: K'o da me čuo, Zvonimir Marić (SBB) danas baš nalijepi Marija Vukasović (DF) na neku glupost koju je ovaj izvalio..
Kaže mu: mlađahni poslanik se trebao malo obrazovati prije nego se uhvatio pozicije. E svaka čast. Ovaj Vukasović je sav šupalj kada progovori izvan pripremljenog teksta. To je za me DF.
Mario Vukasovic nije rekao nikakvu glupost , cak naprotiv :thumbup: .
Nekada, nije dobro biti ni lijepo vaspitan, pa ne odgovoriti jednom ....... :!:
mirzadelibasic

#25790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

Innovation wrote:
SDA i kad ne pobijedi na izborima ima oko 200 hiljada glasova i sad da se očekuje da naglo padnu za tri godine :-) .. Kao što već rekoh, nemoguće... :)
Innovation

#25791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

:dada: :pusi2: :saveta: , ali neki vole da sanjaju /Orange Revolution/. :)
dustaban

#25792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

mirzadelibasic wrote:
Innovation wrote:
SDA i kad ne pobijedi na izborima ima oko 200 hiljada glasova i sad da se očekuje da naglo padnu za tri godine :-) .. Kao što već rekoh, nemoguće... :)
Nikako to da shvate. SDA i HDZ nisu stranke vec NACIONALNI POKRETI. Pomirite se vec jednom s tim. Njih moze zamjeniti samo neka druga opcija koja ce biti NJIHOVA KOPIJA i ta zamjena ce doci iznutra, nema tog gradjanskog boga koji ce bosnjacima nametnuti bolju bosnjacku stranku i hrvatima bolju hrvatsku stranku. Uostalom, bilo je takvih eksperimenata na hrvatima i sta smo dobili - Komsica - Lijanovice - HOSovce i, nakon toga, nikad jaci HDZ !

Daklem djeco draga prestanite jahat mrtvog konja. Gradjanska stranka ne moze, niti to iko od nje ocekuje, da srusi nacionalne bedeme.

Ali moze i mora uraditi nesta drugo - mora postati "fuga" izmedju nacionalnih plocica (bogme veoma vazna komponenta) i mora biti SVEBOSANSKA odnosno prisutna u oba entiteta. To je, da vas podsjetim, SDP nekad imao ali znamo kako je to zavrsilo.
Moze li zlatni ljiljan Komsic, koji vodi nekakvu gradjansku frontu koja se, uz to, po njemu zove, biti ta nova bh gradjanska nada ?!
:-)

I jedno jos vaznije pitanje - da li nas je Komsic icim, nakon izbora, uvjerio da mu je ta predizborna parola uopce i bila namjera?!
madner

#25793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Mislim da si glas jedne izrazite manjine, sto glasaca sto populacije. To sto trazis od DF nije ono sto vecina zeli, niti DF ima mandat za takav nastup. Ne sporim da je to legitimna struja, samo onda treba izaci na izbore sa takvim programom pa biti fuga u skladu sa izbornim rezultatom za takvo sto.
dustaban

#25794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

madner wrote:Mislim da si glas jedne izrazite manjine, sto glasaca sto populacije. To sto trazis od DF nije ono sto vecina zeli, niti DF ima mandat za takav nastup. Ne sporim da je to legitimna struja, samo onda treba izaci na izbore sa takvim programom pa biti fuga u skladu sa izbornim rezultatom za takvo sto.
Ha cuj, mogli bi smo sad nadugo i nasiroko o tome sta je zapravo ciji mandat. Svi su u predizbornim kampanjama obecavali jedno (ustvari, bolje reci - sve) a nakon izbora iz toga izvukli samo ono, ili cak izmislili nesto novo sto su proglasili svojim mandatom. Ali jedno je sasvim jasno, da su DF-ovi glasaci (jedan sam od njih) znali sta ce DF napraviti od svega ili jos konkretnije da su znali ko ce biti DF-ovi ministri... ne bi svoje razocaranje SDP-om pretvorili u podrsku DF-u... taman da je mjesto Lagumdzije bio Hitler!

Osvajanje izbornog rezultata je veoma slicno izboru talenata u ovim rijalitijima. Lakse je pobjediti nego od toga napraviti karijeru. Estrada je opcenito veoma slicna politickoj sceni. Tu ne vladaju umjetnici vec umjesni.
madner

#25795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Klasika, odgovor koji laprda bez da odgovori na sustinu.

Jos jednom, tvoja vizija je samo tvoja, DF nije nastupio sa tom vizijom na izborima. Jedno je traziti od DF da ispuni obecanja, drugo je traziti da ispuni neku viziju koju nikad nisu zastupali. Isto da od zelenih trazis da naprave pokoju nuklearnu elektranu, jer to je zapravo ono sto ti mislis da bi bilo ispravno. :roll:
IcedMFEarth

#25796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IcedMFEarth »

Nacionalne stranke, "nacionalni pokreti" nemaju toliku brojnu podršku tako da je po meni itekako moguće "pobijediti" ih, ali je snaga u jedinstvu :)
Naravno one nisu jedini problem, ali bi bio dobar početak.
pemanapemani

#25797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Kakvi zajebani "nacionalni pokreti", a ne mogu osigurati 50% ruku u parlamentu na teritoriju pola države. Ne mogu nagovoriti druge stranke iz svog "nacionalnog korpusa" da uđu sa njima u vlast.
O kakvim onda "nacionalnim pokretima" pričamo?
Presmješno.

SDA i HDZ su ovakav potez DF-a očekivali nekad u januaru 2018. Onda bi po starom dobrom receptu svu krivnju i odgovornost prebacili na njih.
Ovako, DF ih udara batinom koju su godinama brižno njegovali, smatrajući da su predsjednici svemira i da im niko ništa ne može.
dustaban

#25798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

madner wrote:Klasika, odgovor koji laprda bez da odgovori na sustinu.
Jos jednom, tvoja vizija je samo tvoja, DF nije nastupio sa tom vizijom na izborima. Jedno je traziti od DF da ispuni obecanja, drugo je traziti da ispuni neku viziju koju nikad nisu zastupali. Isto da od zelenih trazis da naprave pokoju nuklearnu elektranu, jer to je zapravo ono sto ti mislis da bi bilo ispravno. :roll:
Eto ja laprdam a ti si Sekspir!

Covjece bozji koji ti je racku, sjasi. Stagod ja napisem ti moras poklopit. Je li to nesto personalno, nesto iz nasih proslih zivota ?!
palermo

#25799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

IcedMFEarth wrote:Nacionalne stranke, "nacionalni pokreti" nemaju toliku brojnu podršku tako da je po meni itekako moguće "pobijediti" ih, ali je snaga u jedinstvu :)
Naravno one nisu jedini problem, ali bi bio dobar početak.
Jedinstvu oko čega ? Ne može se samo reći od sutra smo jedinstveni i onda tako bude.

Davno je Čenga probao tako sa pravnom državom, pa nije uspio :D .
IcedMFEarth

#25800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IcedMFEarth »

Pa SDA parola, ali je i istinita što se njih tiče. Oni imaju svoju vjernu bazu 250-300 hiljada glasača. Ostali bošnjački glasove se razvodnjavaju na uglavnom 3 stranke. Po meni ključni problem, a o njemu se jako malo priča, je poražavajuća izlaznost na izbore. SDA, HDZ i slični glasači neće sigurno propustiti izaći na izbore, a vjerujem da onih 50% sto ne izlaze na izbore da su to ljudi koji bi dali pametnije glasove.
Post Reply