Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Nadzorna_ploca

#25776 Re: Utakmice.

Post by Nadzorna_ploca »

Od moguce jebene kontre primamo go u 45+. :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#25777 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Nadzorna_ploca wrote:Od moguce jebene kontre primamo go u 45+. :lol:
Misliš, iz naše kontre primimo gol.
Grean

#25778 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Doduse ono je bio faul na Tataru, guranje s ledja Bilbije ali bez obzira.

Krste nigdje nis’cim i zreo za izmjene, Hebibovic ide na zivce sa onim jeftino prodanim loptama, Rahmanovic i Mujakic najbolji.

Ide na zivce i to sto ova ekipa nije u stanju graditi napade iz zadnje linije, prije gola nabija se i loptu drze u posjedu maks 30 sekundi. Ne znam je li to Husrefova zelja, sto brze i sto prije ali ovako je bilo i na Grbavici.
omega369

#25779 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Bitno je da Hebib ne dunduli, a sto je krampa jbg :roll:
Koshpa

#25780 Re: Utakmice.

Post by Koshpa »

Tatar,Adukor i Ahmetovic :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#25781 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Prošli put 4, sad opet 4, mjera :thumbup:
Nadzorna_ploca

#25782 Re: Utakmice.

Post by Nadzorna_ploca »

Djecije bolesti nas muce ali dobro je. Sad je pod moranjem uzeti bodove protiv Zvijezde.
mirza_15

#25783 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Nadzorna_ploca wrote:Djecije bolesti nas muce ali dobro je. Sad je pod moranjem uzeti bodove protiv Zvijezde.
Ja se samo nada ispravnom pristupu svih 90 minuta. Samo da ne bude "lako cemo". Poslije Zvijezde Celik. Ispade da ce to biti bas tesko gostovanje.
north

#25784 Re: Utakmice.

Post by north »

Ko sto napisah neki dan hronicni problem su nama tzv. male utakmice..nekad mi se cini da bi prije 6 boba a o boljoj igri i borbenosti da ne pricamo, imali da igramo zaredom protiv Zrinjskog i Sirokog ili komsiluka nego zaredom protiv Goska, Krupe ili Radnika bez obzira s kim kuci ili na strani igramo :-) ...u ovakve dvije jebene utakmice das 6 golova i uzmes 4 boda a malo je falilo svih 6 boba, a protiv Radnika i Goska imas dva gola ukupno data gola i cak 1 bod...ali treba i to znati da se razumijemo :oops: ...a nije da je slucajno i prvi put :oops: ....razlozi su poznati sto je tako samo je kvaka sto godinama nikako to ne znamo rijesiti i vise nemam zivaca i laznih nada kako je pitanje dana kad cemo krenuti kako bog zapovijeda od pocetka do kraja :oops: ....Cestitke igracima i treneru ta zadnje dvije tekme ali jasno je da ce brzo neki Gosk ili Radnik nas opet probuditi ako sta ne promijenimo :oops:
Logovan

#25785 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Prošli put 4, sad opet 4, mjera :thumbup:
Trpanje Zrinjskog se nastavlja. :izet: :izet:

Dvije utakmice protiv konkurenata - 4 boda. :thumbup: Odlično.

Ahmetović, Velkoski, Stanojević, Adukor, Mujakić, Rahmanović, Tatar... :thumbup: :thumbup: Odlično odradiše utakmicu. Šteta zbog crvenog, ali razumijem Velkoskog sa jedne strane. Broj 5 iz Zrinjskog ga vuče za dres, oborio ga, a sudija ništa, kasnije opet oni prave faul koliko se sjećam i tek kada su desile rasprave između igrača sudija se oglašava. :-) Velkoskom je bio izvučen svaki živac, jebi ga.

Kakva borba Ahmetovića. :shock: Prekucao fudbal. Velkoski je nenormalno pametan igrač. Zna zajebati, ali jako puno stvari odradi za ekipu. Pravi kapiten. :thumbup: Neka završi karijeru kod nas.

Bilbija, mrš u tri lijepe. Zvijezda se mora pobijediti, pa makar sa 1:0.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25786 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

- Puno kartona dobijamo. Ovi što se bune da ne igraju, oni će igrati naredni meč. Ako su pametni, znaju da će taj trenutak doći i da će dobiti šansu. Kad već toliko pametuju, onda će dobiti šansu i ja im želim sve najbolje. Ko ga sam uveo i koga nisam uveo, to neću da objašnjavam. Resić ima puno potencijala i na njemu je kako će se razvijati, zaključio je Musemić.
hm
Maharadza

#25787 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Halali Ahmete doktore! Tatar također dobro koristi minutažu! Nama samo još dobar psiholog treba pa da igraju i ove "male" utakmice istim žarom i željom kao ove "velike" i imamo možda šanse za neku titulu, ili barem kup! :thumbup:
Last edited by Maharadza on 19/08/2018 23:04, edited 1 time in total.
Logovan

#25788 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

NoWayOut

#25789 Re: Utakmice.

Post by NoWayOut »

Husref je zaslužan za ovu pobjedu koliko i mi ovdjw sa foruma, jos da skonta i makne Hebiba sa beka bili bi jos jaci.

Tatar otkriće zadnje dvije utakmice, a i to pokazuje koliki je Husref antitalenat, njemu novi igraci dobiju priliku slucajno, kada se neko povrijedi.
Mujakic dobio sansu zbog povrede Sofranca proslu sezonu.
Pidro zbog povrede Bekica
Tatar zbog povrede Sisica
Vladan zbog sranja sa Pavlovićem
On ima 11 igraca + 3 izmjene uvijek iste i to vrti dok se boje ne rastope.
Sa Hebibom na beku gubimo na dvije pozicije na beku jer nezna i na krilu jer je tu dobar i doprinosi igri.
Krste i krilo isrpicana priča, ako nema mjesta pa i klupa je za ljude.
Drago mi je da je uvidio da Adukor i Stanojevic moraju igrati u veznom redu, jos da nadodje za Hebiba bili bi TOP.
Maharadza

#25790 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Svakako da je za ovu pobjedu jedan od najzaslužniji upravo onaj jakovljević debil i naravno prvi sudija s mudima koji mu je crveni pokazao! :thumbup:
Grean

#25791 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Najvaznije su tri bobe ali mora se osjecati frustracija zbog igre u pojedinim momentima.

Pa koliko godina treba da se izgradi ekipa. Evo ulazimo u trecu sezonu sa ekipom koja se mijenja minimalno ali nikad dobaciti do igre tog Zrinjskog, ni danasnjeg a kamo li onog iz najboljih dana.

Meni je neprihvatljivo da oni imaju posjed, da grade napade iz zadnje linije, da im golman ne ide na ispucavanje gotovo ni jedan put u sred Koseva sa igracem manje i dva gola minusa. Mi sa druge strane nabijamo cesto i rado. Imati 8% manje loptu u nogama na Grbavici nije fino ali je prihvatljivo. Ponoviti to na Kosevu pa makar i sa Zrinjskim baca na filozofiju i vidjenje igre.

Stanojevic i Adukor su dva defanzivna vezna u pravom smislu rijeci. Fino za presjecanje ali manje dobro za gradnju. Saric je nenadomjestiv od svih koji trenutno pretenduju na tu poziciju. Pored Rahmanovica fali jos jedan igrac koji zna drzati loptu i graditi da bi se igralo kroz sredinu umjesto sto se najcesce preskace.

Svaka cast na remiju na Grbavici i pobjedi danas ali se nadam da pokazano u ove dvije utakmice nije igra kojoj Sarajevo tezi.
Last edited by Grean on 19/08/2018 23:47, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25792 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Grean wrote:
Svaka cast na remiju na Grbavici i pobjedi danas ali se nadam da pokazano u ove dvije utakmice nije igra kojoj Sarajevo tezi.
Čemu onda da težimo, onom kao sa Goškom?
Nemoj zezati, ja bih potpisao da svaku do kraja odigramo kao sa komšijama ili ovu večeras s Zrinjskim.
Tačno je da ima padova, tačno je da znamo primiti gol, ali je i tačno da stvaramo prilike, da ne izgledamo ko gomila mrtvaca na terenu, da se igra.
E sad, ovo što kaže north, nadam se da motivacija neće biti samo sa velikim protivnicima, jer onda baš imamo problem.

Taj posjed lopte je malo fabrikovan. Komšije su imale veći posjed, jer su morali većinu utakmice napadati.
Zrinjski isto tako preuzima inicijativu na 2-0. Istina, s igračem manje i to je nekako čudno. Utrpaj im treći do poluvremena, ali mi pravimo veresiju i primamo gol. Nekako to i dobro ispade, jer bi u drugom izašli da čuvamo 2-0.
todd_smith

#25793 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Mislim da je ipak zabrinjavajuca cinjenica da dvije ekipe koje imaju igraca manje na terenu, imaju vise posjeda protiv nas.
Grean

#25794 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Tomahawk11 wrote:
Grean wrote:
Čemu onda da težimo, onom kao sa Goškom?
Nemoj zezati, ja bih potpisao da svaku do kraja odigramo kao sa komšijama ili ovu večeras s Zrinjskim.
Tačno je da ima padova, tačno je da znamo primiti gol, ali je i tačno da stvaramo prilike, da ne izgledamo ko gomila mrtvaca na terenu, da se igra.
E sad, ovo što kaže north, nadam se da motivacija neće biti samo sa velikim protivnicima, jer onda baš imamo problem.

Taj posjed lopte je malo fabrikovan. Komšije su imale veći posjed, jer su morali većinu utakmice napadati.
Zrinjski isto tako preuzima inicijativu na 2-0. Istina, s igračem manje i to je nekako čudno. Utrpaj im treći do poluvremena, ali mi pravimo veresiju i primamo gol. Nekako to i dobro ispade, jer bi u drugom izašli da čuvamo 2-0.
Pogledaj ona izbijanja sa pocetka utakmice i koliko smo uspjeli drzati loptu nakon njih.

Mourinho je dokaz da mozes i tako napraviti rezultat ali cisto sumnjam da ga iko cijeni zbog igre i fudbalske filozofije.

Samo kazem da nije popularno preskakati i da u rijetkim slucajevima daje rezultat na duge staze.

Na kraju krajeva ako smo Robija prizeljkivali prije Osima zbog ovoga u reprezentaciji onda je red da budemo dosljedni i kad je nas klub u pitanju. Ne mozes tamo kuditi a ovdje hvaliti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25795 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Slažem se za nabijanja, to nije naša igra.
mirza_15

#25796 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Nista onda. Treba igrati za posjed, a ne za golove. Bas je Zrinjskom super sto je imao posjed. I bajernu kad ih ono real napuni do vrha. Kod 2:1 na Grbavici pogodili precku i fulili jos par dobrih prilika, 4 gola dali prvaku, ali bolje da smo se umjesto toga 5 minuta dodavali na sredini terena, pa malo do zadnje linije i tako. Hebo sanse i golove. Daj tika taku na sredini terena. :mrgreen:
Logovan

#25797 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Mi bi i da dajemo puno golova, recimo 3 u prosjeku i posjed i lijepu igru i puno kornera da imamo i jak presing i da nam protivnik ne napravi više od jedne šanse i najboljeg strijelca i najboljeg asistenta i ovo i ono, itd, itd, itd. Daj nam sve sad i odmah i to svaku utakmicu.

Snimak na BHT-u.
Koliko se žali Jakovljević zbog penala. :shock: :shock: Pa idiote jedan gledaj šta si uradio, pogriješio si sport.
van Basten

#25798 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

I da promovisemo 5 juniora i da osvojimo duplu krunu... :D
Dobro je ovo... Nemam ja nista protiv posjeda od 40% ako cemo zabijati po 3 gola u prosjeku. Treba poraditi na nonsalanciji, majstori smo da vec grogiranog protivnika vratimo u zivot umjesto da ga dokrajcimo.
I svaka cast sudiji na onom penalu i crvenom... Jeste malo to kompenzovao poslije al nsita strasno.
mirza_15

#25799 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Logovan wrote:Mi bi i da dajemo puno golova, recimo 3 u prosjeku i posjed i lijepu igru i puno kornera da imamo i jak presing i da nam protivnik ne napravi više od jedne šanse i najboljeg strijelca i najboljeg asistenta i ovo i ono, itd, itd, itd. Daj nam sve sad i odmah i to svaku utakmicu.
Ma pusti. Vodis protiv zrinjskog i imas igraca vise. Oni imaju todorovica i filipovica, plus jovica. E sada smo mi trebali da ih stisnemo i da otvorimo prostor za kontre, pogotovo ovoj dvojici. Vidjeli smo koliko su iz kontre opasni na kraju prvog. Umjesto toga si mogao pustiti njih da ganjaju rezultat sa igracem manje i zabijas golove iz kontri jer su morali ostaviti puno prostora sto si i uradio.

Iz "nabijanja" smo dali drugi gol na Grbavici. Ahmetovic je strasno dobar u situacijama kada treba zagraditi loptu ili je glavom prosljediti na stranu. Dobro je kada nekad i to mozes da koristis. To cak zna i hvaljeni Zrinjski da radi na Bilbiju. Pa nekada izneses loptu, a nekada potrazis Mersudina. To sto ces se dodavati 5 minuta i mrcvariti loptu na centru i u zadnjoj liniji ne znaci nista.
mirza_15

#25800 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

van Basten wrote:I da promovisemo 5 juniora i da osvojimo duplu krunu... :D
Dobro je ovo... Nemam ja nista protiv posjeda od 40% ako cemo zabijati po 3 gola u prosjeku. Treba poraditi na nonsalanciji, majstori smo da vec grogiranog protivnika vratimo u zivot umjesto da ga dokrajcimo.
I svaka cast sudiji na onom penalu i crvenom... Jeste malo to kompenzovao poslije al nsita strasno.
E to je ono sto i meni smeta. I Husref danas spomenu nesto slicno. Nema bolan opustanja. Ako si nekakav profesionalac onda 90 minuta puna koncentracija i isti pristup ko god da je protivnik.
Post Reply