Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Bambino Blu

#25751 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

Logovan wrote:aurin 10ka komsija i bit ces miran :D
Zašto dopustiti da razvaljujete okolo da našu raju gađate bakljama?

Nema smisla.

Kavez i ćao. A i vazda ste bili za kaveza.[/quote]

Ma zna se ko je gadjao na sjeveru penzionere prvi pa je dobio mare od murije da valja mani mi se supljiranja to mo's ovim sto derbi na tvu gleda pa vidi sve preko medija i klixa mi koji smo na tekmama znamo vase potencijale da bakljama penzionere gadjate hahaha
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#25752 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Pa jbt dvaes' t godina je na Grbavici nama tako kako ti @relativno kažeš, a vi se sad sjetili da komentarisete. Što li? A ne idem ni ja na derbi (na Grbavicu) opet što li?
relativno84

#25753 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

Koliko vas unisti tih jebenih 5% da samo o tome pisete, sve drugo nije bitno samo ta prica, i kaze nije bolno jah.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25754 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Sad ce neki reci da navijaca Zelje ima ukupno 1750.
Inace imamo problem.
Kako objasniti ovu pricu o odlascima na derbi?
Nikako nisu svi mogli biti na stadionu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25755 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

relativno84 wrote:Koliko vas unisti tih jebenih 5% da samo o tome pisete, sve drugo nije bitno samo ta prica, i kaze nije bolno jah.
Nas ili vas?
relativno84

#25756 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

Tomahawk11 wrote:
relativno84 wrote:Koliko vas unisti tih jebenih 5% da samo o tome pisete, sve drugo nije bitno samo ta prica, i kaze nije bolno jah.
Nas ili vas?
Mozda je do vrucine a mozda su i godine, ali prelistaj malo temu pa vidi ko o cemu :-)
shbc

#25757 Re: Sarajevski derbi

Post by shbc »

Koliko je to u mitomaniju zagrizlo da se fataju na moju zajebanciju o Feridu kao ozbiljnu pricu uprave FKS.

Ne. Nije ovo krivica FK Sarajevo, vec vasa. Godinama, otkako je zatvoren stari istok na Grbavici pravite probleme nasim navijacima. Nehumane uslove smo godinama trpili, ali kada ste i pored povecanja kapaciteta stadiona odlucili da smanjite broj ulaznica nama, tad ste i zvanicno usrali i sefa i stanicu. Fino ste upozoreni sta ce se desiti ako ne budete postupili ljudski, ali ste se pravili ludi. Od uprave do navijaca. Svi ste mislili da necemo naci nacin da vas ogranicimo na 5%, kada ste vidjeli da jesmo, onda je krenula kuknjava. Od toga da ste dali 3% vise nego mi (pri tome valjda zaboravljajuci sav komfor koji ste godinama imali, te da smo godinama davali procentualno vise nego vi), do toga da su nam smijesni razlozi (hint: poenta je da budu smijesni - vidno je i da je imalo zeljenog efekta).

Mi navijaci smo bili, a i dalje smo jasni. Onaj derbi je morao biti onako odradjen i ni pod koju cijenu se nije smjelo odstupiti. Naredne derbije mozemo pricati. Sve zavisi od vas. Hocete li dati normalne uslove ili ne (i dalje trazimo reciprocno manje nego sto vi dobijate na Kosevu). Tako da mitomaniju mozete prosipati izmedju sebe, tapsati jedne druge po ledjima i tjesiti se kako vas klub nije kriv. Jeste. Kriv je. Itekako je kriv. Prebacujte vi na MUP i tampon zone do sutra, cinjenica je da i najveci laik moze vrlo lako rasporediti veci broj navijacima Sarajeva, bez da vi gubite. Ali za to treba volje. Ono sto vas klub nije godinama imao, jer ste se vodili logikom "levati se mogu samo zaliti i nista vise". Eh pa sad ste vidjeli da mozemo nesto vise. Izvolite gospodo, vi ste na potezu.
Logovan

#25758 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Bambino Blu wrote: Ma zna se ko je gadjao na sjeveru penzionere prvi pa je dobio mare od murije da valja mani mi se supljiranja to mo's ovim sto derbi na tvu gleda pa vidi sve preko medija i klixa mi koji smo na tekmama znamo vase potencijale da bakljama penzionere gadjate hahaha
Pa ja, tako je, zna se, vi ste gađali naše ljude na istoku/zapadu, vidiš kako se možeš složiti kada hoćeš.

Kad se samo sjetim levata što je pobjegao prema jugu nakon što je bacio baklju. :lol: :lol: Skide levat duksericu i sakrio se. :lol: A sve fol mangup. :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#25759 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

relativno84 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Nas ili vas?
Mozda je do vrucine a mozda su i godine, ali prelistaj malo temu pa vidi ko o cemu :-)
Nema potrebe za tim jeftinim doskocicama.
Odrasli smo i formirani ljudi, je li tako?!
Citao sam pricu tih dana.
Ono sto sam vidio je kmecanje s vase strane i docekivanje s nase. Nasi su to uhvatili na zajebanciju.
Sto bi to nas unistilo? Sto bi mi kmecali, jer je vas bilo 1750?
Nema logike.
leškarenje

#25760 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Tomahawk11 wrote:Sad ce neki reci da navijaca Zelje ima ukupno 1750.
Inace imamo problem.
Kako objasniti ovu pricu o odlascima na derbi?
Nikako nisu svi mogli biti na stadionu.
Vratili su oko 200 karti,nisu uspjeli ni 1750 prodati :thumbup: znaci manje 2000 nekome ko je uzimao keš za majice :oops: lihvari su to,čuj ti molim te ako hoćeš na tekmu MORAŠ kupiti majicu :lol:
relativno84

#25761 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

Tomahawk11 wrote:Nema potrebe za tim jeftinim doskocicama.
Ono sto sam vidio je kmecanje s vase strane i docekivanje s nase. Nasi su to uhvatili na zajebanciju.
Nema logike.
Od vaseg bojkota evo do danas smoriste s tom pricom o tih 5%, tako je i idemo dalje. Mozda je i bolje tako, manje problema na tribinama, ko hoce doce ko nece neka kmeci.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25762 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Nije bolje za derbi.
Polahko postaje jos jedna utakmica u nizu.
Utakmica sa domacim navijacima i simbolicno gostujucim.
Na Kosevu se to odrzavalo dokle je moglo.
kakotakonikako

#25763 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Cuj ovih na potezu je FK Zeljeznicar, a derbi se igra na gradskom stadionu gdje je domacin FK Sarajevo. Demagogija, mitomanija, ubleha, laz, laz, laz ...
Uprava FK Sarajevo ce donijeti odluku o broju navijaca gostujuceg tima ( u ovom slucaju FK Zeljeznicar ) i zasto bjezite od te cinjenice. Kakava ce biti odluka ( a nadam se da je Uprava fk Sarajevo pametnija i dalekovidnija od njihovih navijaca ovdje ), ovisice o tome da li su I ONI doprinijeli smanjenju gledalaca na istom. Tu je sva istina. A ostalo je presipanje iz supljeg u prazno.
Jeste da im je vruc krompir u rukama, ali moraju donijeti tu odluku.
nema me tamo

#25764 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

relativno84 wrote:
Tomahawk11 wrote:Nema potrebe za tim jeftinim doskocicama.
Nema logike.
Od vaseg bojkota evo do danas smoriste s tom pricom o tih 5%, tako je i idemo dalje. Mozda je i bolje tako, manje problema na tribinama, ko hoce doce ko nece neka kmeci.

A nije samo to, ja ti garantujem da bi svaki derbi bile prilike ko na traci bez navijaca sto kazes..
Tomahawk11
Globalni moderator

#25765 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

jah, pritisak sa tribina :zzzz:
Najbolje onda nek igraju u Hrasnici, onako rekreaciono :)
emigrazione

#25766 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Uprava ne moze da smisli navijace zeljeznicara i najradije bi sve prilaze sa juzne strane minirala, ali pravila kazu 5% nize od toga ne moze...
Logovan

#25767 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

kakotakonikako wrote:Cuj ovih na potezu je FK Zeljeznicar, a derbi se igra na gradskom stadionu gdje je domacin FK Sarajevo. Demagogija, mitomanija, ubleha, laz, laz, laz ...
Uprava FK Sarajevo ce donijeti odluku o broju navijaca gostujuceg tima ( u ovom slucaju FK Zeljeznicar ) i zasto bjezite od te cinjenice. Kakava ce biti odluka ( a nadam se da je Uprava fk Sarajevo pametnija i dalekovidnija od njihovih navijaca ovdje ), ovisice o tome da li su I ONI doprinijeli smanjenju gledalaca na istom. Tu je sva istina. A ostalo je presipanje iz supljeg u prazno.
Previše površno gledaš.
leškarenje

#25768 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

kakotakonikako wrote:Cuj ovih na potezu je FK Zeljeznicar, a derbi se igra na gradskom stadionu gdje je domacin FK Sarajevo. Demagogija, mitomanija, ubleha, laz, laz, laz ...
Pokušati sa Badelom dogovoriti neki realan reciprotitet,ako ne bude išlo žalite se Lozani ili neka vas dodje 10 milja na druge tribine :thumbup: do tada placi,pametuj,kmeci,kupi majicu uz kartu....radi šta ti je volja,samo nas ne smarajte šta da radimo kao organizatori tekme ili pričom šta reći Tanu dje su pare....ta mi je najjača :skoljka:
relativno84

#25769 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

nema me tamo wrote:A nije samo to, ja ti garantujem da bi svaki derbi bile prilike ko na traci bez navijaca sto kazes..
Kad je kurac na terenu vec godinama, neka bude i na tribinama, nema potrebe praviti nesto posebno od toga, samo jos jedna smaracina u nizu.
nema me tamo

#25770 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:jah, pritisak sa tribina :zzzz:

Šta kao nije jel?

Naravno da jest ne bi trebao biti samo to sto su igraci picke nije do mene...
Evo sad Manijaka tamo trunka nas trunka trebalo past 2 gola minimalno.
shbc

#25771 Re: Sarajevski derbi

Post by shbc »

Nisam ni sumnjao da ce vam se morati crtati. Ipak navijate za zeljeznicar. Dakle, derbi jeste na Kosevu. Standardan prostor mozete dobiti uz obecanje da cete obezbjediti ono sto mi trazimo na Grbavici.

Ili je ovo previse za vas da shvatite?
nema me tamo

#25772 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

relativno84 wrote:
nema me tamo wrote:A nije samo to, ja ti garantujem da bi svaki derbi bile prilike ko na traci bez navijaca sto kazes..
Kad je kurac na terenu vec godinama, neka bude i na tribinama, nema potrebe praviti nesto posebno od toga, samo jos jedna smaracina u nizu.

Ma 100 posto više me ne zanima ni navijanje toliko daj da malo pratimo ko Englezi i da gledamo fudbal neki. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#25773 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:
Tomahawk11 wrote:jah, pritisak sa tribina :zzzz:

Šta kao nije jel?

Naravno da jest ne bi trebao biti samo to sto su igraci picke nije do mene...
Evo sad Manijaka tamo trunka nas trunka trebalo past 2 gola minimalno.
Mislim da su drugi razlozi bili za to.
Mi smo igrali opusteno, nismo imali neki rezultatski imperativ.
Komsije su igrale pod pritiskom da moraju bar bod uzeti i nisu nista pokazali.
Sljedeci derbi na Kosevu nek bude 2000 gledaoca, opet cemo gledati dosadni derbi i 0-0. Kalkulisace se, rana faza prvenstva, niko ne zeli da izgubi i eto ga. Prica o pritisku sa tribina je suplja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#25774 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:
Ma 100 posto više me ne zanima ni navijanje toliko daj da malo pratimo ko Englezi i da gledamo fudbal neki. :D
Aha. I onda kad to trazis, to je onda demagogija i ja kenjam.
leškarenje

#25775 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

shbc wrote:
Nisam ni sumnjao da ce vam se morati crtati. Ipak navijate za zeljeznicar. Dakle, derbi jeste na Kosevu. Standardan prostor mozete dobiti uz obecanje da cete obezbjediti ono sto mi trazimo na Grbavici.

Ili je ovo previse za vas da shvatite?
Dace im Sabrina kurcinu ko i prošli put.....Badelu se puši još iz guzova kako ga je isprangijala ,a on se morao pravdati navijačkoj policiji
Post Reply