To što ti ne bi glasala ne mora znači da bi pali ispod izbornog praga. Ja sam njihov glasač i mene nisu iznevjerili. Probali, vidjeli da ne ide i povukli se. Tamo gdje mogu nešto uraditi rade i to je to. Izlazak iz vlasti je presedan u postratnoj istoriji BiH pa su samim tim dokazali da su bar za mrvicu drugačiji od drugih.Banksy wrote:Logično je da danas on njih moli, niišta čudno kad je izdao glasače, potrošio sve kredite i propao ...
Da su izbori danas, DF ne bi prešao izborni prag, dok bi SDP vjerovatno blago porastao.
Nakon kongresa, s dobrom kampanjom, eto SDP-a nazad.
Demokratska fronta Željko Komšić
- lerdi
#25751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Banksy
#25752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne govorimo s istih pozicija, ja sam samo glasač, ti si unutra. Vas je par hiljada, nas 150 hiljada.
DF je završena priča, vjeruj mi.
- madner
#25753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Realno, nije bas tako. 
- Banksy
#25754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Realno, vrijeme je pred nama, čućemo se.
- madner
#25755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo, izbori su daleko.
- lerdi
#25756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vjeruj da govorimo sa sličnih pozicija samo što kod tebe je sve iz krajnosti u krajnost. Razumijem razočarenje nekim potezima ali malo je pretjerano sebe poistovječivati sa još 150 000 ljudi. Koliko sam ja mogao primjetiti ljudi se jesu razočarali na prvu ali su vremenom skontali da se moralo pokušati nešto. Sada kada je prošlo kako je prošlo pružaju podršku. Ima naravno i takvih kao što si ti, u određenom broju, koji sve to gledaju kroz prizmu navijanja za Želju ili Sarajevo ali realnost je daleko od toga. Nažalost ti od početka samo brojiš loše poteze a oni pozitivni za tebe uopšte ne postoje. Po meni je taj pristup pogrešan jer živimo u društvu koje je jako komplikovano i koje jednostavno nije kreirano za takvo razmišljanje. Kompromisi, ujedanje za jezik pa i koaliranje sa nacionalnim strankama je realnost političkog života u BiH danas sviđalo se to meni i tebi ili ne. Jedini ko je imao priliku da izbjegne dosta toga je SDP 2010. godine i doveli su do toga da ćemo se još par ciklusa načekati do slične prilike kakvu su oni tada imali.Banksy wrote:Ne govorimo s istih pozicija, ja sam samo glasač, ti si unutra. Vas je par hiljada, nas 150 hiljada.
Realno DF nije ni počeo svoju priču kako treba. Vjeruj mi.
- dustaban
#25757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dijelim Banksijevo misljenje.lerdi wrote:Vjeruj da govorimo sa sličnih pozicija samo što kod tebe je sve iz krajnosti u krajnost. Razumijem razočarenje nekim potezima ali malo je pretjerano sebe poistovječivati sa još 150 000 ljudi. Koliko sam ja mogao primjetiti ljudi se jesu razočarali na prvu ali su vremenom skontali da se moralo pokušati nešto. Sada kada je prošlo kako je prošlo pružaju podršku. Ima naravno i takvih kao što si ti, u određenom broju, koji sve to gledaju kroz prizmu navijanja za Želju ili Sarajevo ali realnost je daleko od toga. Nažalost ti od početka samo brojiš loše poteze a oni pozitivni za tebe uopšte ne postoje. Po meni je taj pristup pogrešan jer živimo u društvu koje je jako komplikovano i koje jednostavno nije kreirano za takvo razmišljanje. Kompromisi, ujedanje za jezik pa i koaliranje sa nacionalnim strankama je realnost političkog života u BiH danas sviđalo se to meni i tebi ili ne. Jedini ko je imao priliku da izbjegne dosta toga je SDP 2010. godine i doveli su do toga da ćemo se još par ciklusa načekati do slične prilike kakvu su oni tada imali.Banksy wrote:Ne govorimo s istih pozicija, ja sam samo glasač, ti si unutra. Vas je par hiljada, nas 150 hiljada.
Realno DF nije ni počeo svoju priču kako treba. Vjeruj mi.
I nije istina da "DF nije ni poceo svoju pricu kako treba" - on ju je zapoceo kako ne treba!
Vama DF-ovim operativcima bi bolje bilo da pogledate istini u oci. DF je zayebao stvar. Vjeruj mi.
- GoldenSpoon
#25758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, upravu si, vjerujem ti, razyebao je talovedustaban wrote: Vama DF-ovim operativcima bi bolje bilo da pogledate istini u oci. DF je zayebao stvar. Vjeruj mi.
- dustaban
#25759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hajde eto tako je, stagod da ti covjek kaze dzaba je... sejDF-a majka budzase, ustani sine sejDF-e...GoldenSpoon wrote:Da, upravu si, vjerujem ti, razyebao je talovedustaban wrote: Vama DF-ovim operativcima bi bolje bilo da pogledate istini u oci. DF je zayebao stvar. Vjeruj mi.valja praviti ustupke SBiH-u, BPS-u i abdićevcima
- Orange Revolution
#25760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sda je na početku izdisaja ovako ili onako,jedinstva više nema i to se vidi unutar vas samih,ostaje samo da se Bake sagne mnogima kao Jerlagiću nebi li našao one koji će ga podržavati u talovima,naštimao je onu karikaturu od Novalića da potpiuje i mislio svi će poletiti.Orange revolution se ne doziva tobe,pripada građanskom,socijaldekomkratskom društvu a nikako tim etnonacionalistima i lopovima.stranacc wrote:Jel 'vo i orange revolucija dosao/la tobe.
Sda na svim nivoima , u jedinstvu je snaga![]()
Naprdjivanje je uvjek bilo kratkog daha
Podržavamo sve stavove Komšića i prvaca koji kaže da se radi po zakonu,ujedno pokušavamo unutar DF skloniti,poltrone,loše kopije i one druge koji su došli kao plaćenici.
Za tvoju info,orange revolution nije jedan nick,orange revolution je desteine i hiljade onih koji neće dopustiti da ti tvoji zeleno - plavi pokradu i ovo malo što je ostalo narodu.
Usput jeste li se dobro sageli na tom prikrivenom sastanku s MMF.
Podrška za DF I Komšića.
- GeeTnT
#25761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za orangerevolution....
....imam rijec od 9 slova, ali sramota me napisat.....
...o banu da ne govorim..
....imam rijec od 9 slova, ali sramota me napisat.....
...o banu da ne govorim..
- IcedMFEarth
#25762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne kontam, što zajeb'o ? Ne znam šta je neko očekivo od DF-a ? Ja sam njima dao glas da bi bili u vlasti, ne opoziciji. Pametnom narodu, koji glasa za SDA jer navodno zastupaju Bošnjačke interese, ovim izlaskom iz vlasti bi trebalo biti konačno jasno da su HDZ i SDA ko šipka i bubanj, ali eto...
Volio bi da mi neko napiše šta je DF trebao uraditi.
- mirzadelibasic
#25763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ukratko, po mišljenju mnogih na ovoj temi, trebao je ostati u vlasti i "uraditi" nešto tj. raditi u "svojim" resorima kojima (zahvaljujući uredbi) komanduju SDA i HDZ i bukvalno ne bi mogli ni disati, a da im to, već spomenuti ne dozvole, a o promjenama da ne pričam... Tako nekako...IcedMFEarth wrote:Ne kontam, što zajeb'o ? Ne znam šta je neko očekivo od DF-a ? Ja sam njima dao glas da bi bili u vlasti, ne opoziciji. Pametnom narodu, koji glasa za SDA jer navodno zastupaju Bošnjačke interese, ovim izlaskom iz vlasti bi trebalo biti konačno jasno da su HDZ i SDA ko šipka i bubanj, ali eto...
- IcedMFEarth
#25764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja sam opet shvatio da ljudima smeta što su uopšte ulazili u vlast... Ne znam, ja bih da sačekam barem godinu-dvije da vidim kako će ići. Kad se neki mogu 20 godina istih držati, možemo i mi "svojima" dati šansu.
- GeeTnT
#25765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kojih 20 godina? Nemojte zaboraviti da onaj koji je dosao na vlast posle SDP-a treba da prvih pola godine radi samo na pianju krivicnih prijava...za bilo koji resor..IcedMFEarth wrote:Ja sam opet shvatio da ljudima smeta što su uopšte ulazili u vlast... Ne znam, ja bih da sačekam barem godinu-dvije da vidim kako će ići. Kad se neki mogu 20 godina istih držati, možemo i mi "svojima" dati šansu.
Obzirom da je DF pun kadrova iz partije...onda je logican strah od suocavanja sa posledicama onog ko zagrebe po proslom vremenu...
- skupljac_zeljeza
#25766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovakve rečenice se pišu na ovom forumu od njegovog početka što možeš provjeriti u arhivi i uvijek se kao alternativa postavlja nekakva imaginarna ljevica ili ova koja već postoji. Problem ljevice je ustroj ove države pa ako izgubi SDA sljedeće izbore, a dobije SDP, opet im je dogovarati se sa HDZ-om ili SDS-om ili SNSD-om. Sami neće nikada vladati. Kada upadnu u to društvo jedva da se razlikuju od SDA. Gledali smo već dva puta kako to izgleda.Orange Revolution wrote: Sda je na početku izdisaja ovako ili onako,jedinstva više nema ...
- mirzadelibasic
#25767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Suludu je spominjati krah SDA, jer je on nemoguć..
- dustaban
#25768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta je DF trebao uraditi?mirzadelibasic wrote:Ukratko, po mišljenju mnogih na ovoj temi, trebao je ostati u vlasti i "uraditi" nešto tj. raditi u "svojim" resorima kojima (zahvaljujući uredbi) komanduju SDA i HDZ i bukvalno ne bi mogli ni disati, a da im to, već spomenuti ne dozvole, a o promjenama da ne pričam... Tako nekako...IcedMFEarth wrote:Ne kontam, što zajeb'o ? Ne znam šta je neko očekivo od DF-a ? Ja sam njima dao glas da bi bili u vlasti, ne opoziciji. Pametnom narodu, koji glasa za SDA jer navodno zastupaju Bošnjačke interese, ovim izlaskom iz vlasti bi trebalo biti konačno jasno da su HDZ i SDA ko šipka i bubanj, ali eto...
Jednostavno - trebao je uraditi sve drugacije nego je uradio.
Trebao je dobro razmisliti koga ce metnuti u koje ministarstvo a ne se blamirati sa ovim jaransko-nepromisljenim imenovanjima. Trebao je skontati koliki je i koliki su drugi. Trebao je skontati da su na izborima bolji rezultat postigli oni koji ne valjaju, ali da ih se mora respektovati, jesu lopine i shupci, ali jesu i legitimni. Trebao je skontati da HDZ-ov glas jaci od DF-ovog, jer je ovdje tako dok ova dejtonska skalamerija traje.
I na osnovu svega toga trebao je skontati manevarski prostor i taktiku svoga djelovanja. DF se nikako nije trebao upustati u frontovsku bitku sa jos uvijek jacim i nadmocnijim nacionalnim strankama, DF je trebao na ogranicenom uzorku samo POKAZATI da je bolji i drugaciji. Za takvo sto je nebitan broj ministarstava i broj kompanija pod sobom, i na ogranicenom prostoru se moglo nesta konkretno uraditi... da je se uopce htjelo nesta raditi...
Ali mahalanju je tesko odoliti... "znam da su sjedili na jednoj pumpi i dogovarali novu koaliciju..."
E moj Zeljko... nebi ti covjek povjerio dvije ovce da cuvas a ti bi da budes drzavnik.
- mirzadelibasic
#25769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti bi dozvolio da ti komšija odredjuje sta i kako ćeš ti raditi u svojoj kući ?dustaban wrote: Sta je DF trebao uraditi?
Trebao je dobro razmisliti koga ce metnuti u koje ministarstvo a ne se blamirati sa ovim jaransko-nepromisljenim imenovanjima. Trebao je skontati koliki je i koliki su drugi. Trebao je skontati da su na izborima bolji rezultat postigli oni koji ne valjaju, ali da ih se mora respektovati, jesu lopine i shupci, ali jesu i legitimni. Trebao je skontati da HDZ-ov glas jaci od DF-ovog, jer je ovdje tako dok ova dejtonska skalamerija traje.
I na osnovu svega toga trebao je skontati manevarski prostor i taktiku svoga djelovanja. DF se nikako nije trebao upustati u frontovsku bitku sa jos uvijek jacim i nadmocnijim nacionalnim strankama, DF je trebao na ogranicenom uzorku samo POKAZATI da je bolji i drugaciji. Za takvo sto je nebitan broj ministarstava i broj kompanija pod sobom, i na ogranicenom prostoru se moglo nesta konkretno uraditi... da je se uopce htjelo nesta raditi...
Ali mahalanju je tesko odoliti... "znam da su sjedili na jednoj pumpi i dogovarali novu koaliciju..."
E moj Zeljko... nebi ti covjek povjerio dvije ovce da cuvas a ti bi da budes drzavnik.
-
palermo
#25770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije mi jasna ova sintagma svojoj kući. Šta je to bila DF-ova kuća paje komšija htio u njoj da ureduje ???mirzadelibasic wrote:Ti bi dozvolio da ti komšija odredjuje sta i kako ćeš ti raditi u svojoj kući ?dustaban wrote: Sta je DF trebao uraditi?
- mirzadelibasic
#25771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Metafora koja aludira na Ministarstva koja su, medjusobnim dogovorima izmedju tri stranke pripala DF-u i u kojima su ministri trebali sprovesti ili ne sprovesti reforme...palermo wrote:
Nije mi jasna ova sintagma svojoj kući. Šta je to bila DF-ova kuća paje komšija htio u njoj da ureduje ???
-
palermo
#25772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Golemo, metafora, nažalost, mislim da ova metafora na prilično plastičan način pokazuje da DF nije donosio nikakvu promjenu nego zapravo samo bio sistemski dio partiokracije. Doduše, pokazalo se, plačljivi i nezreli dio.mirzadelibasic wrote:
Metafora koja aludira na Ministarstva koja su medjusobnim dogovorima izmedju tri stranke pripala DF-u i u kojima je ministar trebao sprovesti ili ne sprovesti reforme...
Ministarstva njihova kuća.....rekoh, golemo...
- mirzadelibasic
#25773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko želi da shvati, shvatit će... Bilo ono golemo ili manje od makovog zrna.palermo wrote:Golemo, metafora, nažalost, mislim da ova metafora na prilično plastičan način pokazuje da DF nije donosio nikakvu promjenu nego zapravo samo bio sistemski dio partiokracije. Doduše, pokazalo se, plačljivi i nezreli dio.mirzadelibasic wrote:
Metafora koja aludira na Ministarstva koja su medjusobnim dogovorima izmedju tri stranke pripala DF-u i u kojima je ministar trebao sprovesti ili ne sprovesti reforme...
Ministarstva njihova kuća.....rekoh, golemo...
-
palermo
#25774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Apsolutno....što bi se reklo, glede ove rečenice, imamo potpuno suglasjemirzadelibasic wrote:
Ko želi da shvati, shvatit će... Bilo ono golemo ili manje od makovog zrna.
- bdzs
#25775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koja kuknjava na temi, pa nije se još sehara ispraznila
. Bit će para, neko će se već natakariti umjesto DF-a