Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nosara

#2576 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by nosara »

Phantasy wrote:
LSD wrote:eki bez sadake :-) možda ne državne, ali amidžine sadake sigurno

fol smeta im Orašje, koji je isto guzovace napravilo svoj centar- a ne smeta im Tanova privatna svojina

"naše pare" :lol: :lol: vic mjeseca
Kada ti zeljovac o sadaki. Radnički klub
Sramota je radit, lakse se naguzit, poklonit upravljacka prava i "braaaand"... :roll:

Celik sampion...! :evil:
Maharadza

#2577 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Maharadza »

LSD wrote:Amidža garant nikad cuo za tu trojicu, jako su mu interesantni ko lanjski snijeg :-) a inace, pravo je zabrinut za svoje pare, za par miliona sa kojima je kupio sebi bosansku igračku...svaki dan se pita ko ce mu to vratiti :mrgreen:
Toliko su mu interesantni da jednog spominje u intervjuu za svoju tv kuću gdje kaže kako je uložio ~4miliona Eura u FKS i kako će vratiti keš uz prodaju jednog igrača (Cimi) i uz još neke prihode (od igranja LP, Turkish, Shiddi itd.):

https://youtu.be/3KYBZH_CC2Q?t=48

A vi se nastavite moliti Bogu da mu dosadimo, mada apsolutno SVE činjenice upućuju suprotno (kraj istog klipa), ali vam je samo još to ostalo! :nargila:
Last edited by Maharadza on 08/08/2015 19:09, edited 2 times in total.
refffko

#2578 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by refffko »

kike-tike wrote:
refffko wrote:

fol smeta im Orašje, koji je isto guzovace napravilo svoj centar- a ne smeta im Tanova privatna svojina

Proslu godinu necu pominjati prihod, a bili su ogromni, sto od europe, sto od ulaznica, sto od sponzora. Evo samo ova sezona, koja jos nije niti pocela kako treba:

Turkish Airlins 300 000 eura
Visit Maylazia 250 000 eura
Al Shidi 100 000 eura

Ostale manje sponzore necu niti pominjati.
Liga prvaka 550 000 eura
Ulaznice protiv Lecha 100 000 eura.
Tv prava protiv Lecha 140 000 eura.

Znaci toal do sad zaradjen cca 1 440 000 eura.

U najavi dva transfera koji ce se realizovati 99 posto:
Cimirot 1 200 000 eura.
Stojcev 250 000 eura.

Tako da, nosikiriki za finansije Sarajeva. Samo ce se povecavati prihodi iz godine u godinu. Napomena jos da za tri mjeseca ostajemo bez dugova i placanja rate od 130 000km poreznoj, a kamp prva faza gotov. Dodamo li tome dva trofeja i igranje play offa unazad dvije sezone, mi vise nego zadovoljni ;)
Ovo je smjesno sviju mi :D :D ne provaljuj se
To je istina, a jedino sta je smijesno je vasa ljubomora i to sto zelite da ovo nije istina.
Jesmo li vam mi krivi sto ne mozete naci sponzora i sto su vam prodali ublehu o statutu a investinvestitora nigdje?

Ali i to nije najgore po vas. Najgore je to sto je ovo samo nas pocetak, sto ce razlika iz godine u godinu biti sve veca i veca.
1946--1987

#2579 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

nosara wrote:
Phantasy wrote:

Kada ti zeljovac o sadaki. Radnički klub
Sramota je radit, lakse se naguzit, poklonit upravljacka prava i "braaaand"... :roll:

Celik sampion...! :evil:
pa sto ne radite, nego moljakate jadove iz opstine da vam sta urade.Mi smo "izmolili" milijardera, vi od ublehe zvanog koldzo necete imati previse hajra. :)
kike-tike

#2580 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by kike-tike »

Ovo je smjesno sviju mi :D :D ne provaljuj se[/quote]
To je istina, a jedino sta je smijesno je vasa ljubomora i to sto zelite da ovo nije istina.
Jesmo li vam mi krivi sto ne mozete naci sponzora i sto su vam prodali ublehu o statutu a investinvestitora nigdje?

Ali i to nije najgore po vas. Najgore je to sto je ovo samo nas pocetak, sto ce razlika iz godine u godinu biti sve veca i veca.[/quote]

Metar šege moj reufiče, metar. Zaboravio si hotel holidey napisati, to vam je zlatni sponzor jos 250 000 :D
refffko

#2581 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by refffko »

Je li i prodatih preko 150 000 ulaznica u prosloj sezoni sadaka?
Je li bila sadaka zaradjenih 300 000 eura na tv pravima protiv Borusije?
Je li zaradjenih preko milion eura od europe u zadnje dvije sezone sadaka?
Jesu li pare od sponzora sadaka?

Hoce li biti sadaka kad Cimirot bude prodat za preko milion eura?
1946--1987

#2582 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

nemamo marke i zato se borimo za opstanak, nadam se samo da cemo uzeti X u derbiju kad zeljeznicar 5 kola do kraja osigura titulu.
benko i stepanov na virslama i argetama igraju, strahota
kike-tike

#2583 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by kike-tike »

[quote="refffko"]Je li i prodatih preko 150 000 ulaznica u prosloj sezoni sadaka?
Je li bila sadaka zaradjenih 300 000 eura na tv pravima protiv Borusije?
Je li zaradjenih preko milion eura od europe u zadnje dvije sezone sadaka?
Jesu li pare od sponzora sadaka?

Hoce li biti sadaka kad Cimirot bude prodat za preko milion eura?[/quote

Kazu Paok zamolio 2 miliona da da za Cimirota, malo milion eura :D :D :D
LSD

#2584 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

:facepalm: Refko cvrsto odlucio da se veceras nemilosrdno izbruka :-)

ipak, ne treba ga sputavati u tome....grohotom mu se smijemo :lol:
refffko

#2585 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by refffko »

@kike budalike

Razumijem tvoju frustraciju kad cujes da mi od generalnog sponzora zaradimo 300 000 eura godisnje samo za nosenje reklame na dresu, plus jos 200 000 eura bonusa ako titulu uzmemo, a tvoj nazovi klub nema generalnog sponzora vec godinama.

I da. Holiday i jos milion malih sponzora od kojih svaki placa od 10 000 do 50 000 maraka.
Vjeruj mi nabere se.
Zato nam u ekipi i graju igraci tipa Delac, Barbaric, Stepanov, Ikande, Alispahic, Benko...
Zato i jesmo sampioni, zato i gradimo ultra moderan kamp...
kike-tike

#2586 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by kike-tike »

refffko wrote:@kike budalike

Razumijem tvoju frustraciju kad cujes da mi od generalnog sponzora zaradimo 300 000 eura godisnje samo za nosenje reklame na dresu, plus jos 200 000 eura bonusa ako titulu uzmemo, a tvoj nazovi klub nema generalnog sponzora vec godinama.

I da. Holiday i jos milion malih sponzora od kojih svaki placa od 10 000 do 50 000 maraka.
Vjeruj mi nabere se.
Zato nam u ekipi i graju igraci tipa Delac, Barbaric, Stepanov, Ikande, Alispahic, Benko...
Eto bolan vidis koliko si ti upoznat, ti kontas da holidej daje 50 000 km ljudi u stecaju, 300 000 eura :D :D :D, moj reufiČe
Last edited by kike-tike on 08/08/2015 19:20, edited 1 time in total.
refffko

#2587 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by refffko »

LSD wrote::facepalm: Refko cvrsto odlucio da se veceras nemilosrdno izbruka :-)

ipak, ne treba ga sputavati u tome....grohotom mu se smijemo :lol:
Moze dogovor?

Ja prestajem pisati na ovom forumu sve dok se Cimirot ne proda za cifru od milion eura, a ako se proda ti trajno nestajes sa foruma?
1946--1987

#2588 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

"Klub od nečega mora i živjeti. Dobar dio novca već je potrošen na organizacije mečeva i putovanja, a porezi i doprinosi koje nam uzima država su sve veći", rekao je jedan od članova Uprave Željezničara za Klix.ba, objasnivši da odluku o građenju stadiona ne donosi pojedinac već Uprava kluba.
Željezničar je zimus u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo obnovio svlačionice na stadionu. Tom prilikom načelnik Nedžad Koldžo rekao je da uskoro očekuje potpunu rekonstrukciju Grbavice, istakavši da je to jedan od strateških ciljeva Općine, međutim po svemu sudeći ta mogućnost zasad nije realna.
:oops:

u prevodu, uprava ce lagano da rastali izmedju sebe pare zaradjenje od evrope i transfera.Sve transparentno, valja kuce obnoviti :wink:
sto se Koldze, frajer vas levati godinama.Zabranili mu cak prilazak Grbavici a onda ga ubrzo pozvali da se slika sa upravom i otvori dersing rumove sto je sam napravio.
Koji cirkus :lol:
LSD

#2589 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

Refkec

samo ti nastavi po svome i ne daj se omesti :thumbup: ..zabavljaš nas :nargila:

ne kladim se i ne dogovaram sa jufkicama
refffko

#2590 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by refffko »

kike-tike wrote:

Vjeruj mi nabere se.
Eto bolan vidis koliko si ti upoznat, ti kontas da holidej daje 50 000 km ljudi u stecaju, 300 000 eura :D :D :D, moj reufiČe
Da sumiramo, mi holiday reklamiramo besplatno?
Vjerovatno Ibrakovic ima tal, dobije dzaba sobu da zigu ljubavnicu ponekad.

Ne znam zasto vam toliko smeta sto smo mi organizacijski i finansijski odmakli miljama od vas. To vam samo treba biti podstrek da se isplati raditi i da i vi vec jednom nadjete generalnog sponzora.
Dzeko sto se prodavao, prodavao se. Nema vise sadake sa te strane i para sa neba. Moraju se rukavi zasukati. ;)
refffko

#2591 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by refffko »

LSD wrote:Refkec

samo ti nastavi po svome i ne daj se omesti :thumbup: ..zabavljaš nas :nargila:

ne kladim se i ne dogovaram sa jufkicama
Znaci da si pyzda koja ne smije prihvatiti opkladu i da sam ne vjerujes u ono sto pises?
kike-tike

#2592 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by kike-tike »

refffko wrote:
kike-tike wrote:

Vjeruj mi nabere se.

Ne znam zasto vam toliko smeta sto smo mi organizacijski i finansijski odmakli miljama od vas. To vam samo treba biti podstrek da se isplati raditi i da i vi vec jednom nadjete generalnog sponzora.
Dzeko sto se prodavao, prodavao se. Nema vise sadake sa te strane i para sa neba. Moraju se rukavi zasukati. ;)
Ne moze je vise ni zigu, zapecaceni su :D, stigli vas mi finansijski za 2 mjeseca :D
LSD

#2593 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

refffko wrote:
kike-tike wrote:

Vjeruj mi nabere se.

:lol: :lol: lik krenuo pišati po sebi :facepalm: i ne namjerava stati
jbt , postavlja se ko neki autoritet koji sa visine drugima soli pamet kako i šta treba....i to na forumu :lol: ....ko da je on licno zasukao rukave i doveo Amidžu da ih kupi za male, pa sad drugima soli pamet po forumima

E moj RefiČe, pokuzuješ zavidan kapacitet za pisanje nebuloza :thumbup:

ali rekoh, ne daj se omesti, samo ti nastavi da nas zabavljaš :nargila: mi ovdje svakako uživamo u tvojim izlaganjima :-)
Last edited by LSD on 08/08/2015 19:29, edited 1 time in total.
refffko

#2594 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by refffko »

U kom ste to svemiru vi nas stigli, o ti finansijski strucnjace?
Haj molim te mi ovo elaboriraj.
Mi smo ove godine vec zaradili haman kao i vi a da jos niti jednog igraca nismo prodali, a nisu nam pale sa neba pare od Dzeke.
Ali zns sta je najbitnije. I slijedece godine i one tamo iza, mi opet uzimamo ove iste pare.
A znas sta je jos bitnije. Za tri mjeseca mi nemamo dugova.

Pomiri se sa vinjenicom da narednih 10 godina vi sa nama vise necete moci u istu recenicu stati.
nosara

#2595 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by nosara »

refffko wrote:U kom ste to svemiru vi nas stigli, o ti finansijski strucnjace?
Haj molim te mi ovo elaboriraj.
Mi smo ove godine vec zaradili haman kao i vi a da jos niti jednog igraca nismo prodali, a nisu nam pale sa neba pare od Dzeke.
Ali zns sta je najbitnije. I slijedece godine i one tamo iza, mi opet uzimamo ove iste pare.
A znas sta je jos bitnije. Za tri mjeseca mi nemamo dugova.

Pomiri se sa vinjenicom da narednih 10 godina vi sa nama vise necete moci u istu recenicu stati.
Tako je...

Mozemo li se vratit temi...? Jebalo vas vase prepucavanje, ima i drugih klubova u BiH... :D

Celik krece polako... 99. minuta... :lol:
Last edited by nosara on 08/08/2015 19:34, edited 1 time in total.
karanana

#2596 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by karanana »

boli me rinaka za zelju i sarjevo i vasa prepucavanja i anegdote i anegdotice o i protiv vasa dva klubica....
hajde povedite sa ove teme ako nemate sta pametno reci
alberto_tomba

#2597 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by alberto_tomba »

Na osnovu ovoga teksta je jasno da je laz da se prikuplja dokumentacija za renoviranje oronule Grbavice. Garnitura predvodjena svalerom ocito nema kapaciteta da razmislja o bilo kakvim gradjevinskim zahvatima, amarova skola. Mozda i njemu za par godina izleti kakva poslovna ponuda u Kataru :lol:
Charuga
Globalni moderator

#2598 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Charuga »

refffko wrote:Znaci da si pyzda koja ne smije prihvatiti opkladu i da sam ne vjerujes u ono sto pises?
Pošto nemaš upozorenja od ranije sada samo ostajemo na tome, a ako se ponovi ide odmor.
Logovan

#2599 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

north wrote:FCS bez dugova s krajem godine, FCS radi trening kamp, FCS aktuelni šampion, FCS najstabilniji klub u ligi, FCS-u se šalje na posudbu golman iz Chelsea, FCS ima sponzora i investitora o kojima drugi mogu samo sanjati, sve je to samo dream i ubleha :oops:
:thumbup:
I onda će se nastaviti, FCS ostvario najveći transfer, FCS odbranio titulu, FCS usput osvojio i kup, FCS uletio u grupnu fazu EL, FCS ovo, FCS ono... :D
vryzas

#2600 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by vryzas »

jeza u ledja wrote:a fakat, ima li neko podatak o prodanom igracu iz nase lige sa 28+ godina, a da je preko 100k eura?
Nisam 100% siguran, ali cini mi se da niko u tim godinama nije otisao za tolike pare.
Post Reply