Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Capajebo
#2576 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas neki dedo, kod semafora na Vrbanji, prvi stoji u redu na semaforu i hladno ugasi auto, upali sva 4! (
) i ode u pekaru
Krenuse oni iz drugog pravca, i stvori nam kolonu... nemos proc' 
- GAU8
#2577 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad mi se natakne nazad na gepek, ko is'o bi brže, ali ne bi kao pretekao (ili neka trulja pa ni ne može)
Nekad mi pukne film i stanem sa sva 4 da me zaobiđe..
-
esso_sa
#2578 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To ja cesto uradim ljudima koji guslaju i voze npr 30 km/h ispod ogranicenja... Cisto da dam guslatoru do znanja da smeta i da bi trebao bar ubrzati na brzinu ogranicenja, ili se skloniti u stranu da propusti ostale iza sebe...GAU8 wrote:Kad mi se natakne nazad na gepek, ko is'o bi brže, ali ne bi kao pretekao (ili neka trulja pa ni ne može)
A ako sam ja iz nekog razloga spor pa se meni neko natakne, pomjerim se desno i dam desni zmigavac da me obidje.
Ako mi se vec natakne bez razloga (idem i vise nego dovoljno brzo) onda mu ide "left foot braking". Ili ga pustim ispred sebe, pa mu se onda ja natakarim i testiram njegove vozacke sposobnosti.
- dadoka84
#2579 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema mi nista mrze nego kad mi se neko brzinski uvali a onda gusla...
Maloprije na pjesackom ispred rtv, ja prelazim na zeleno preko pjesackog a srebreni taxi mercedes (svaka slicnost sa prethodnim postom je sasvim slucajna
) prolazi iza ledja zene sa kojom sam se mimoisao i pravo na mene... Jos otvara vrata i govori gdjeeee ces vidis li semafor. Rekoh, vidim ga i zeleno je hajvanu jedan. On po gasu i ode. Fakat mi nista nije jasno.
Maloprije na pjesackom ispred rtv, ja prelazim na zeleno preko pjesackog a srebreni taxi mercedes (svaka slicnost sa prethodnim postom je sasvim slucajna
- Ned071
#2580 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad se uvale u lijevu traku kod narodne banke pa guslaju 45 do ilidze. kada mi vozi na karambolci kroz naselje a vidi dvoje maksuma nazad. kada pokusava pretec a ne moze meda pa moram kocit. kada prolaze kroz crveno. i ono sto me u zadnje vrijeme najvise nervira. kad zaobidje kolonu na semaforu pa stane ispred svih.
-
condy
#2581 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Lud dedaraCapajebo wrote:Danas neki dedo, kod semafora na Vrbanji, prvi stoji u redu na semaforu i hladno ugasi auto, upali sva 4! () i ode u pekaru
Krenuse oni iz drugog pravca, i stvori nam kolonu... nemos proc'
Prije dva dana, djevojka u jednosmjernoj ulici s jednom trakom, stoji sa autom!!! Ja joj blicnem da se pokrene, a ona ništa. Poslije toga svirnem jednom ona opet ništa, svirnem drugi put kontam možda je malo glupha, a ona popizdi izađe izdere se na mene ( ništa je nisam čuo jer su joj i drugi svirali
Trebao sam to uslikati i poslati policiji, pa bi joj iz guzare u glavu napokon doslo, kad bi išla plaćati kaznu
Takvu budaletinu još nisam vidi, a toliko dugo vozim
- GAU8
#2582 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma nema govora o guslanju, nikad ne idem ispod ograničenja, ali max. pazim da ne prelazim više od 10kmh preko ograničenja. Ne da mi se plaćati kazne.esso_sa wrote:To ja cesto uradim ljudima koji guslaju i voze npr 30 km/h ispod ogranicenja... Cisto da dam guslatoru do znanja da smeta i da bi trebao bar ubrzati na brzinu ogranicenja, ili se skloniti u stranu da propusti ostale iza sebe...GAU8 wrote:Kad mi se natakne nazad na gepek, ko is'o bi brže, ali ne bi kao pretekao (ili neka trulja pa ni ne može)
A ako sam ja iz nekog razloga spor pa se meni neko natakne, pomjerim se desno i dam desni zmigavac da me obidje.![]()
Ako mi se vec natakne bez razloga (idem i vise nego dovoljno brzo) onda mu ide "left foot braking". Ili ga pustim ispred sebe, pa mu se onda ja natakarim i testiram njegove vozacke sposobnosti.
- GAU8
#2583 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zar ne bi trebale biti ravnopravne sve tri trake? Činjenica je da je lijeva ponajbrža i ljudi vole da koriste nju...Ned071 wrote:kad se uvale u lijevu traku kod narodne banke pa guslaju 45 do ilidze.....
Ja recimo preferiram srednju, jeste sporija, ali je podjednako lako ići lijevo ili desno po potrebi
-
esso_sa
#2584 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam je li definisano i zakonski, prije bi rekao da je neko nezvanicno pravilo gradske voznje, na bazi vozacke solidarnosti... A po tom pravilu, lijeva traka je najbrza a desna najsporija. Mada, danas to slabo ko postuje... Mozda jos samo vozaci autobusa i kamiona...GAU8 wrote:Zar ne bi trebale biti ravnopravne sve tri trake? Činjenica je da je lijeva ponajbrža i ljudi vole da koriste nju...Ned071 wrote:kad se uvale u lijevu traku kod narodne banke pa guslaju 45 do ilidze.....
Ja recimo preferiram srednju, jeste sporija, ali je podjednako lako ići lijevo ili desno po potrebi
Sjecam se da je, svjeze poslije rata (dok je populacija jos bila koliko toliko normalna), ovaj nacin voznje bio jako izrazen i postovan.. Danas vise nema pravila
- supercali
#2585 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nepisano pravilo u gradu je da je srednja traka najbrza a ne desna kao na autoputu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2586 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
koja je fora da se vozi sredinom ceste kao na slici? to sam primjetio u zadnje vrijeme dosta i jako me nervira....
- insomnia78
#2587 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Haj' to, nego vidi ovog sto slika 
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
zdruzdjo
#2588 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa jednostavni seljacki primitivluk: malo mi jedna traka pa cu ja sredinom.bitanga_sa_otesa wrote:koja je fora da se vozi sredinom ceste kao na slici? to sam primjetio u zadnje vrijeme dosta i jako me nervira....
A ja vidjam po gradu ono kad idu dva auta jedno do drugog a a neki treci lola kojem se zuri se zaljepi jednom od njih za dlake na anusu, pa onda opali voziti po sredini linije ako slucajno jedan ubrza malo, da predje brze u njegovu traku. Jer da mu slucajno ne bi neko drugi priletio pa pojebao stratesko preticanje. Ja se onda obavezno uvalim sto blize i pocnem svirati i blicati, "Just for fun".
Sent from my GT-i8190 using Tapatalk 2
- titinho
#2589 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa ti si sigurno bolji od tog kome blicas "just for fun"zdruzdjo wrote:Pa jednostavni seljacki primitivluk: malo mi jedna traka pa cu ja sredinom.bitanga_sa_otesa wrote:koja je fora da se vozi sredinom ceste kao na slici? to sam primjetio u zadnje vrijeme dosta i jako me nervira....
A ja vidjam po gradu ono kad idu dva auta jedno do drugog a a neki treci lola kojem se zuri se zaljepi jednom od njih za dlake na anusu, pa onda opali voziti po sredini linije ako slucajno jedan ubrza malo, da predje brze u njegovu traku. Jer da mu slucajno ne bi neko drugi priletio pa pojebao stratesko preticanje. Ja se onda obavezno uvalim sto blize i pocnem svirati i blicati, "Just for fun".
Sent from my GT-i8190 using Tapatalk 2
- titinho
#2590 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nervira me kad debil bez mozga prestize pred krivinom gdje se ne vidi ni 10 metara ispred. gdje kreten ide na srecu a onda kad nekako na srecu i prestigne konta kako je on mangup, on sumaher
sine nisi ti vozac ti si idiot
-
direstraits0078
#2591 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Taze zavrsio obilazenje.bitanga_sa_otesa wrote:koja je fora da se vozi sredinom ceste kao na slici? to sam primjetio u zadnje vrijeme dosta i jako me nervira....
- Ned071
#2592 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
treba li bi biti, ali nezvanicno, barem stariji vozaci znaju da se kad ides sporo ide desno. uostalom, i auto skole to rade.GAU8 wrote:Zar ne bi trebale biti ravnopravne sve tri trake? Činjenica je da je lijeva ponajbrža i ljudi vole da koriste nju...Ned071 wrote:kad se uvale u lijevu traku kod narodne banke pa guslaju 45 do ilidze.....
zaboravih jos nesto. na putu ka blazuju, gusla lijevom, ti mu blicas, on se ne mice opet blicas, on ode desno i vrati se nakon tebe opet lijevo?
- Bilki
#2593 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
u naseljenom mjestu biras traku kuda ti cejf, a sto bi neko da to bude brza to njegov problem
- insomnia78
#2594 Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mislim da ne smije biti niko osim instruktora i kandidataNed071 wrote:treba li bi biti, ali nezvanicno, barem stariji vozaci znaju da se kad ides sporo ide desno. uostalom, i auto skole to rade.GAU8 wrote:Zar ne bi trebale biti ravnopravne sve tri trake? Činjenica je da je lijeva ponajbrža i ljudi vole da koriste nju...Ned071 wrote:kad se uvale u lijevu traku kod narodne banke pa guslaju 45 do ilidze.....
zaboravih jos nesto. na putu ka blazuju, gusla lijevom, ti mu blicas, on se ne mice opet blicas, on ode desno i vrati se nakon tebe opet lijevo?e sad nesto sto me kopka a ne znam jel ili nije prekrsaj. kad se obucavas, koliko osoba osim tebe i instruktora smije biti u vozilu?
Ima @daxon, treba njeg' pitati
- insomnia78
#2595 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa to, pito je kad se obucavas, znaci dvoje
Joj sto ti citira
Joj sto ti citira
- seoBIH
#2596 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Strašno me nerviraju ovi likovi koji misle da je lijeva traka brza traka u samom gradu.
- bitanga_sa_otesa
#2597 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
gdje ste vi polagali vozacki? jel vas instruktor ucio da vozite desnom trakom ili lijevom?
mene nerviraju kamioni ,autobusi i kombiji u lijevoj i u srednjoj traci i nervira me policija kad im ne pise kazne a pisala je prije...
i naravno da je brza i lijeva i srednja,uvijek bilo ,do prije 10 godina,dok sarajevo bas nije postalo urbana kasaba ,desna je za puzeve,T3 kombije u poluraspadajucem stanju,autoskole,kamione,autobuse,delegate koji ne znaju voziti i sl.
mene nerviraju kamioni ,autobusi i kombiji u lijevoj i u srednjoj traci i nervira me policija kad im ne pise kazne a pisala je prije...
i naravno da je brza i lijeva i srednja,uvijek bilo ,do prije 10 godina,dok sarajevo bas nije postalo urbana kasaba ,desna je za puzeve,T3 kombije u poluraspadajucem stanju,autoskole,kamione,autobuse,delegate koji ne znaju voziti i sl.
-
kakavdanakneiskustvu
#2598 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
titinho wrote:nervira me kad debil bez mozga prestize pred krivinom gdje se ne vidi ni 10 metara ispred. gdje kreten ide na srecu a onda kad nekako na srecu i prestigne konta kako je on mangup, on sumaher
-
Mlad i Nevin
#2599 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I kod mene se stvori oblak dima (doduše crni) kad ga nagazim. Jebiga loža 
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
- bitanga_sa_otesa
#2600 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nema to veze s lozom...Mlad i Nevin wrote:I kod mene se stvori oblak dima (doduše crni) kad ga nagazim. Jebiga loža