Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#2576 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by O'zone »

karanana wrote:Jel ko uzeo/cito ovaj roman/svjedocenje "kad sam bio hodza"? Zvuci interesantno. Ozone jesi ovo ti piso?
Jok. Rado bih ovo pročitao kad ga se dočepam
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2577 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by _BataZiv_0809 »

O'zone wrote:
karanana wrote:Jel ko uzeo/cito ovaj roman/svjedocenje "kad sam bio hodza"? Zvuci interesantno. Ozone jesi ovo ti piso?
Dlaka mi fali da krenem citati tvoje postove sa ove teme. Ko zna koji put ispocetka....
O'zone
Globalni moderator

#2578 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by O'zone »

_BataZiv_0809 wrote:
O'zone wrote:
Dlaka mi fali da krenem citati tvoje postove sa ove teme. Ko zna koji put ispocetka....
Nemoj. Ne znam koji meni k..c bi pa pročitah dvije zadnje strane i pregledah video klipove što je @sarajmen stavio i sad sam bljak.....Davno sam se okanio ovoga. Nekako mi se čini kad sam sve istresao iz sebe da sam sve i zaboravio...Sad izbjegavam sve teme koje imaju veze sa ratom i ratnim dešavanjima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2580 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Chmoljo »

O'zone wrote:
Nemoj. Ne znam koji meni k..c bi pa pročitah dvije zadnje strane i pregledah video klipove što je @sarajmen stavio i sad sam bljak.....Davno sam se okanio ovoga. Nekako mi se čini kad sam sve istresao iz sebe da sam sve i zaboravio...Sad izbjegavam sve teme koje imaju veze sa ratom i ratnim dešavanjima.
moj i tvoj "ratni put" je neuporediv, ali i sam se osjećam kao mazohista kada gledam ratne klipove. teret na prsima, nemir...

milion puta sam išao na Trebević, i svaki put kada prolazim kroz Miljeviće dumam gdje su topovi mogli stajati. kad gledam na Grad sa Trebevića, gledam kroz durbin četnika.

čisti mazohizam.
shalla

#2583 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by shalla »

Chmoljo wrote:
O'zone wrote:
moj i tvoj "ratni put" je neuporediv, ali i sam se osjećam kao mazohista kada gledam ratne klipove. teret na prsima, nemir...

milion puta sam išao na Trebević, i svaki put kada prolazim kroz Miljeviće dumam gdje su topovi mogli stajati. kad gledam na Grad sa Trebevića, gledam kroz durbin četnika.

čisti mazohizam.
Isto ovo radim :sad:
pirpa

#2584 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by pirpa »

Nedavno zavrsi citanje ove teme po treci put i primjetio sam da se jedan događaj ne spominje.
sto zbog neznanja, sto zbog straha ili nekog treceg razloga...

a posto se blizi godisnjica, tacnije 23 godine od zlocinacke likvidacije nacelnika obavjestajnih poslova 115 brigade. koja se desila u blizini parlamenta BiH a koju su izvršili nepoznati pocinioci (vojna bezbjednost i DB-ševe) osjecam potrebu da spomenem taj događaj na ovoj temi i da makar na ovaj nacin ostane zapisana ISTINA...
Last edited by pirpa on 14/11/2018 17:43, edited 3 times in total.
trambusek88

#2585 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by trambusek88 »

tempuser wrote:Maloprije nicim izazvan pogledah u vrh nebodera kod Sopinga pa poslije 20 god primjetih nesto cudno.
Naime sva 3 nebodera, najvise onaj najblizi Vracama sa nekih 100-njak, pa onaj najblizi Miljacki sa 50-ak, treci (u kojem je ex Aquarius) sa 10-ak rupa, su izresetani sa juzne strane (koja gleda prema Vracama) u zoni od 14 do 20 sprata, po mojoj procjeni PAM-om i nesto malo PAT-om ili su dva kalibra PAT-a, dok sa zapadne strane (prema Trgu) prakticno neosteceni.
Da li je moguce da su to "komsije" same sebe greskom pretresle s Vraca ili je to mogla biti nasa antisnamjperska vatra iskosa sa Hrasnog Brda, sto bi mi bilo jako cudno s obzirom na ugao i sta pokriva juzna strana!?
Čitao sam da je Grbavica 2 prvih mjesec dana bila ničija zemlja. Bile su i neke slike kad je granatirana u tom periodu, tad su valjda i zapaljeni oni stanovi na vrhu. Valjda ti ožiljci datiraju iz tog perioda.
tempuser

#2586 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by tempuser »

trambusek88 wrote:
tempuser wrote:Maloprije nicim izazvan pogledah u vrh nebodera kod Sopinga pa poslije 20 god primjetih nesto cudno.
Naime sva 3 nebodera, najvise onaj najblizi Vracama sa nekih 100-njak, pa onaj najblizi Miljacki sa 50-ak, treci (u kojem je ex Aquarius) sa 10-ak rupa, su izresetani sa juzne strane (koja gleda prema Vracama) u zoni od 14 do 20 sprata, po mojoj procjeni PAM-om i nesto malo PAT-om ili su dva kalibra PAT-a, dok sa zapadne strane (prema Trgu) prakticno neosteceni.
Da li je moguce da su to "komsije" same sebe greskom pretresle s Vraca ili je to mogla biti nasa antisnamjperska vatra iskosa sa Hrasnog Brda, sto bi mi bilo jako cudno s obzirom na ugao i sta pokriva juzna strana!?
Čitao sam da je Grbavica 2 prvih mjesec dana bila ničija zemlja. Bile su i neke slike kad je granatirana u tom periodu, tad su valjda i zapaljeni oni stanovi na vrhu. Valjda ti ožiljci datiraju iz tog perioda.
Prakticno do 2.5. se moglo prelaziti Grbavicu.
aldinjo

#2587 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by aldinjo »

Last edited by aldinjo on 08/01/2017 01:40, edited 3 times in total.
zateznistub

#2588 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by zateznistub »

aldinjo wrote:https://www.youtube.com/watch?v=dVX2phVpR_0 Jeli ovo na početku snimka bila neka razmjena civila?
Odlican dokumentarac, šteta samo sto nema prevod
aldinjo

#2589 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by aldinjo »

zateznistub wrote:
aldinjo wrote:https://www.youtube.com/watch?v=dVX2phVpR_0 Jeli ovo na početku snimka bila neka razmjena civila?
Na 33:40 poginuli u Otesu.
zateznistub

#2590 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by zateznistub »

aldinjo wrote:
zateznistub wrote:
Na 33:40 poginuli u Otesu.
Znam... :(
aldinjo

#2591 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by aldinjo »

zateznistub wrote: Odlican dokumentarac, šteta samo sto nema prevod
Na 33:40 poginuli u Otesu.[/quote]
Znam... :([/quote]
To su ti plitki tranšei. Prvi put vidim taj dio snimka.
PeppermintSA

#2592 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by PeppermintSA »

Naletih na ovo sinoć, ne znam dal' je već objavljeno.

Veliki intervju sa Brnetom. Priča o svjojoj familiji, predratnom Sarajevu, Juki Prazini, kako je hodao po četničkim mitinzima krajem 80-ih, ratu u Hrvatskoj, navijačkoj tribini, s kime se od Bošnjaka još uvijek druži i obilazi itd.
agent_zero

#2593 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by agent_zero »

Već objavljeno na drugoj temi.
agent_zero

#2595 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by agent_zero »

Dobri snimci.
delllboy79

#2600 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by delllboy79 »

pirpa wrote:Image
Ovo je onaj amerikanac bio citavo vrijeme na Grbavici pa se vratio u SAD . sad je u Ukrajini na proruskoj strani.

Zna li se sta je on . Spijun obavjestajac avanturista ili nesto trece
Post Reply