Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
LieToMe

#2576 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by LieToMe »

Kad smo vec kod ishrane i dohrane... Ova moja maloprije smaza D3 kapi isto da je danima mucim gladju sa takvom slascu i entuzijazmom :lol: a siku kad zgrabi to je prosto strasno :shock: uzme sa obje rucice i drzi, grebe, trza a kad navali da sisa uuuhhhhhh :-) imam osjecaja da vuce iz mog malog mozga :D Mislim, meni drago naravno, bitno mi da papa i da fino pajki.
Poceli smo i na balkon izlaziti :D da se privikavamo na zrak i svjezinu da ne bude odlazak na prvu vakcinu sok.
Konacno je pocela uzivati u presvlacenju i mazuckanju, prvih dana je bila vriska, dreka, cika... sad cim je spustimo na sto za presvlacenje ona kez, majke mi tacno zna da ce biti namazana, oprana i stavljena u cistu pelenu :D
I kaze ne znaju...ma zna sve, namazana od prvog dana :D Ista ja :lol:
acinoc

#2577 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by acinoc »

LTM blago tebi, mi se jos nismo uhodali sa dojenjem :( kad je stavim na siku zaspi u roku od dvije minute i nema sanse da je probudim, a o spavanju da i ne govorim dok zaspi to je procedura citava :-) :-) kod mene ne vazi ona da male bebe samo spavaju i jedu :-) :-)
putujucidzindas

#2578 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

Gdje ste žene, jeste li žive?
Kakva su mala bolesna djeca?

Mi još nismo ozdravili. Imamo temperaturu i puni smo šlajma. Satrasmo se ne bi li ga izbacili, alki nam nešto ne ide :(
Naučili smo, pored bababaa, dadadaadd, reći i mama, pa sad odgonetamo znači li to šta :D
Ja nisam oka sklopila već 3 dana. Samo da više hoće proći
safran

#2579 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Džindas - ja ti imam nešto za šlajm ali odoh prvo da vidim da li je još u roku.

EDIT: u roku je imaš pp.

A za ovo mamamama - ja sam sve mislila pile moje mene zove kad ono AmAmAm :lol: :lol: :lol: :lol:
putujucidzindas

#2580 Re: Bebe - ALL ABOUT!

hvala, safran

ma ja ne znam jos je li mama znači amamam, njamnjamnjam ili mama :lol: Negdje mi je između.

A izgleda da si bila sasvim u pravu za ove gornje dvojke. Em nikako da izbiju, em izgleda da je ova posljednja temperatura od njih, i nervoza i nejelo, sve u paketu. Samo se nakalemilo na onu virozu :(

Kako pljuske kod bebana?
duboka_misao

#2581 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

i kod nas je ko kod safran to znacilo njam njam a neznam ni sto se cudimo.....
vanad

#2582 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

ma ovi muski gore podnose bol....Kod kcerke nisam ni znala da joj rastu zubi, ovaj mali vec trecu noc pati. A to nam je tek prvi :evil:

kod male je ham bila jedna od prvih rijeci, mama je dosla mnogo kasnije... vremenom se ham transformiralo na mnjam i to se koristi i dan danas...vrlo, vrlo cesto

A ja se danas lafica uputila na fitness sa drugaricom. Prvi put poslije porodjaja. Kod nas pala ledena kisa i tako sam tresnula putem da je sva sreca sto nista slomila nisam. Eto tako se neda usranom do potoka.
safran

#2583 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

duboka_misao wrote:i kod nas je ko kod safran to znacilo njam njam a neznam ni sto se cudimo.....
A znaš da je kod mene stariji nećejedović pa meni bilo zabremedet (mislim da ovu riječ nikad nisam napisala).
Pljuske lagano nestaju - počeo je jesti, sinoć je čak pristao na čaj umjesto mlijeka oko 1 ujutro. Sljedeća flaja je bila oko 7 jutros. Dva puta presvlačenje pelena u toku noći - roknuću se. Sad su mu Lumpi 5 male. Gaćice Babylove 5 knap. Valja mi šta veće tražiti - dubokoumna - kako vi sa tim? Kakve su one gaćohe od babysaurus, kako ono fukcioniše?
Večeras sam ga konačno okupala od tjemena do nožnog palca. Ne voli čoek kupanje i kapak. Na kraju ga plaknula hipermanganom - ko biva da se bakterije ne nakaleme i da malo suhne kraste. Kakogod - on ode sutra Dadi a ja na posao da se malo odmorim. Odoh sad vidjeti šta ću sa starijim - danas se družio sa dedom na vikendici, došao mokrih nogu - Aquamax za snijega :razz: . U krajnjem slučaju sa mnom će na posao.
duboka_misao

#2584 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

pfff mi smo da prostis poceli ici na tutu sami,samo za kakanje ali i to je napredak jer prije mjesec dana ni obucen nije htjeo na tutu sjesti, pampers 6 vec puca na njemu a babysaurus slabo, konta on da je mokar ali ga stvarno chunica zaboli za to, elem inace kaka ujutro nakon sto popije jutarnji kakao i evo par dana svako jutro se sam nacali na tutu sjedi i po pola sata dok mu ja citam slikovnicu (bob the builder) i usput odradi kakare,jos da nam je i piskenje uvesti u to. a prestali smo da pijemo u noci,hvala Bogu jer je znao popiti litara i litara a ja promjeniti i do 4 pelene, sad mu samo kazem nema,i odustane nakon par puta probaj i ti tako.
safran

#2585 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

E ovaj moj ima sjedećeg staža na tuti i k. šolji ali nikad mu se ni kap nije omakla. A ni za kaku nema neki termin - kad bude bude i to uredno prijavi - kaka, pfuj! Ma ja sam odlučila ha se veš bude mogao na balkonu sušiti skidam mu pelenu i oblačim gaće.
otherside

#2586 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

safran wrote:E ovaj moj ima sjedećeg staža na tuti i k. šolji ali nikad mu se ni kap nije omakla. A ni za kaku nema neki termin - kad bude bude i to uredno prijavi - kaka, pfuj! Ma ja sam odlučila ha se veš bude mogao na balkonu sušiti skidam mu pelenu i oblačim gaće.
samo da prijavim da je i kod nas ista meta - isto odstojanje.
kaka se prijavi redovno po zavrsenom poslu, cak mi i guzu gurne pod nod i vice: mijise, mijise :D
safran

#2587 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

otherside wrote:
safran wrote:E ovaj moj ima sjedećeg staža na tuti i k. šolji ali nikad mu se ni kap nije omakla. A ni za kaku nema neki termin - kad bude bude i to uredno prijavi - kaka, pfuj! Ma ja sam odlučila ha se veš bude mogao na balkonu sušiti skidam mu pelenu i oblačim gaće.
samo da prijavim da je i kod nas ista meta - isto odstojanje.
kaka se prijavi redovno po zavrsenom poslu, cak mi i guzu gurne pod nod i vice: mijise, mijise :D
jes, jes, donese ti je pod nos i kaže kaka, pfuj! Kod tebe bi moglo još teže ići jer seka troši pene.
otherside

#2588 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

znam...zato se i ne nadam previse da ce sama skontati. valjda cemo i mi nadoci kad dodju topliji dani...
putujucidzindas

#2589 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Gdje mi je ona kolegica tabličarka?

Moram joj priznati da je mali jučer, mimo svih tablica, popio šoljicu kravljeg mlijeka sa ušpinovanim šećerom i puterom :D
vanad

#2590 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

kod nas je mala lakse naucila na trazi tutu za piskiti nego za kakiti. I dan danas zna cekati da joj se stavi pelena za spavanje pa da "odradi posao". Jednostavno njoj je to fuj :x Ali kad joj prigusti i pocne da trci oko tute to je znak za mene da hoce da kaki i onda ja nju stavim i ona odradi posao.

dzindas, samo hrabro, neka vise to iskaslje.
Female_Sa

#2591 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Female_Sa »

Irish wrote:NIje 100% ali mislim da mojoj maleckoj smeta kada ja pojedem jaje :shock: Ne znam je li slucajnost da se bas svaki put kada ga jedem, njoj ospe vratic :?
Uglavnom, ne jedem ga vise..
ZNa li iko kada se moze uraditi koliko-toliko pouzdan test na alergene?? Kako sam ja cula, ne do navrsene godine..

ps. zaista je sve ranije bilo drugacije..Moja mama kaze da sam ja do navrsene prve godine pojela teglu meda :shock: :lol: :lol:
Hahahaha..moja mama kaze da sam, ne samo jela med, nego i svu ostalu hranu, a od 4. mjeseca sam redovno jela keks i mlijeko:)

Moguce da je neka alergija. Moja djevojcica kad je bila manja (mozda nekih 8-9 mjeseci), ukoliko bi se desilo da pojedem mandarinu, onda bi dobila osip po guzi. A s obzirom da sam imala problema sa postporodjajnom depresijom i anksioznoscu, ponekad sam pila persen i tada ona ne bi spavala po cijelu noc..Dokazano joj Persen ne odgovara organizmu :lol: :lol:
duboka_misao

#2592 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

vjeruj da je moj ljeto proveo na vikendici u gachama kupila ja 10 komada bokserica i piskio i kakio u njih ko u pelene, osjecaj za tutu 0 poena, ovo je sam nesto poceo iz vedra neba a srecom kaki ko singerica do 10 ujutro pa kad vec sjedi omakne se i to mi se odushevimo i tako to
vanad

#2593 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

sve cekam da nam se Saban javi :-)
Ma zene easy, nijedno u pelenama nije u skolu krenulo...
otherside

#2594 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

ja se vala i ne sekiram posebno.
muka mi je i kad pomislim na to privikavanje i piskanje gdje stigne...
i ovako sam hipernervozna a sa pishom na sve strane cu totalno odlijepiti.
duboka_misao

#2595 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

vanad wrote:sve cekam da nam se Saban javi :-)
ama mom nemoze vise najveci broj pelena u tome je problem,kipi guza na sve strane
safran

#2596 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Uh, imam na ovo ali pišem vam večeras kad vojska polegne.
otherside

#2597 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

duboka_misao wrote:
ama mom nemoze vise najveci broj pelena u tome je problem,kipi guza na sve strane
kod vas bi dijeta bila najjeftnije rjesenje :D
putujucidzindas

#2598 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Moje pile posisalo čarapu sa lukom :lol: :lol: :lol:
safran

#2599 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

putujucidzindas wrote:Moje pile posisalo čarapu sa lukom :lol: :lol: :lol:
Vidiš, dok nismo nadošli na čarapu mi smo prvo rezali pa u tanjirić pored glave izvan krevetića pa je on počeo grabiti luk kroz ogradicu. Poslije smo ga stavljali na dekicu i veliki tanjir sa lukom pred njega - bujrum!
presca

#2600 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by presca »

Moja mama je cvrsto odlucila da djeca ne smiju napuniti godinu dana i da jos pisaju u pelene .Kaze kako sam ja sa 9 mjeseci bila na tuti :-) . Kaze naucila sam sve njihove face kada trebaju da piske ,kake sada ih samo hvata i stavlja na tutu . Ja sam se jedan dan ismijala ko luda tome .Naravno nece nista da slusaju ,stavi ona njih nista ne obave opet ih obuce i za par minuta sve su obavili u pelene .
Post Reply