EUROSONG
Moderator: _BataZiv_0809
- nidokralj
#2576 Re: EUROSONG
ono sto je najjadnije od nase dijaspore je to da i lani su oni glasali za Dinu zato sto je Dino za dijasporu vazda bio kraj svijeta.njihovo je da glasaju za svoju zemlju da ne znam kakvu pjesmu posaljemo, ali eto... 
- Point.
#2577 Re: EUROSONG
Sjedim sa ekipom u Kraljevini Svedskoj i pijemo neku brlju i glasamo za Maju po jedno 20-tak puta uz zvuke Dzinovica. Kontamo makar koju bobu od Sveda ono hladno kad ono nista. Izgleda glupe bosnje glasali za Zeljka svi. Poserem se svima koji su tako uradili. Nikad se opametiti i dzaba.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2578 Re: EUROSONG
Zasto nasa dijaspora u Svedskoj nije glasala za nas? Da nije ziri umanjiosamina_swe wrote:Zasto smo turcima dali samo 4 poena? mora da je ziri umanio
- Loulou
#2579 Re: EUROSONG
plain vanilla wrote:ko nema srece u ljubavi ima u taviLoulou wrote:Samo se ti/vi nadajteplain vanilla wrote:jesmol dobili tave?![]()
![]()
držim ti fige!
-
Ambrozija
#2580 Re: EUROSONG
nidokralj wrote:ono sto je najjadnije od nase dijaspore je to da i lani su oni glasali za Dinu zato sto je Dino za dijasporu vazda bio kraj svijeta.njihovo je da glasaju za svoju zemlju da ne znam kakvu pjesmu posaljemo, ali eto...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2581 Re: EUROSONG
kakva nam je pjesma bila, takvi i poeni
vise srece iduce godine
predlazem Selmu Bajrami
vise srece iduce godine
predlazem Selmu Bajrami
- opa22
#2582 Re: EUROSONG
plain vanilla wrote:kakva nam je pjesma bila, takvi i poeni
vise srece iduce godine
predlazem Selmu Bajrami
ja je godinama predlazem al....
- Baby Jane
#2583 Re: EUROSONG
Ako nista, bilo je zanimljivo veceras u Spaziu gledati jedno 10 momaka, koji su se cini mi se maksuz sredili za Evroviziju, i poredali se jedan do drugog i sa uzivanjem prate svaku pjesmu.
On topic: Svedska je imala vrstu pjesme koju danasnja omladina voli slusati..neki techno-dance fazoni. Meni srednja zalost.
Kaliopi razvalila, Maya je imala finu baladu koja nikako da krene sa refrenom (nije za Evrovizije). Italija a la Amy Winehouse. Nijemac k'o bombona, fin, jednostavan nastup, a glas razvaljuje. Ostale su bile toliko upecatljive da ih se ne sjecam uopce.
Ah, da, i Zeljko, 3. ? WTF??
Sve u svemu, idemo opet slijedece godine, pa sta bude.
On topic: Svedska je imala vrstu pjesme koju danasnja omladina voli slusati..neki techno-dance fazoni. Meni srednja zalost.
Kaliopi razvalila, Maya je imala finu baladu koja nikako da krene sa refrenom (nije za Evrovizije). Italija a la Amy Winehouse. Nijemac k'o bombona, fin, jednostavan nastup, a glas razvaljuje. Ostale su bile toliko upecatljive da ih se ne sjecam uopce.
Ah, da, i Zeljko, 3. ? WTF??
Sve u svemu, idemo opet slijedece godine, pa sta bude.
- Ajatolah_
#2584 Re: EUROSONG
Albanija je realno bila vrh, a eto izvukli su i solidan plasman.
- Čovjek
#2585 Re: EUROSONG
Moram istaći, da je Švejđanka samo glas posudila običnom House mix-u, što se drastično razlikuje od naše pjesme, prvenstveno u muzičkom kvalitetu, zatim Babuške...Jessie B wrote:Ja sam izgleda samo jedna tipična dijasporka jer mi se pjesma i scenski nastup naše predstavnice ni najmanje ne sviđaju. Ne volim tekstove u kojima "mi nikad nije bilo teže". Ne sviđaju mi se spore aaaaeeeiii balade u kontekstu pokušaja da se dopadne široj, šarolikoj, višejezičnoj publici. Nije mi se dopao ni potpuni izostanak scenskog nastupa, ni oklop iz Ratova zvijezda. Iako to sve nema previše veze u ovoj praksi, rezultat je isuviše dobar spram uloženog truda te cijele ekipe koja je sve tu upakovala u ime naše zemlje.
Na žalost Grčka dobije 12 od Kipra... a mi ostali suhi ove godine...
Najlakše je biti general poslije bitke.
Dabogda nas predstavljala Selma Bajrami, pa vam se svima svidjelo i mi Ako Bog Da pobijedili... i pamtili Selmu kao našu "Pop" Heroinu...
-
north
#2586 Re: EUROSONG
Može i Šerif da nas predstavlja slijedeći put, sviju mi nedavno kod Adija gostovao u onom noćnom programu, primitivac hladno izvali da kad bi on otišao na Eurosong, pa citiram "Ako ne bi bio prvi, garantiram životom da bi bio drugi", kraj citata...
Nema dalje
Inače ovo je jedna velika zajebancija, uvijek kažem neću gledati cirkus, pa me đavo natjera da vidim kako će naši proći...
Što se tiče ove godine, jedino Rambo
, kako ono "nudizam, biciklizam, hajmo ruke Azerbejdžan..."

Inače ovo je jedna velika zajebancija, uvijek kažem neću gledati cirkus, pa me đavo natjera da vidim kako će naši proći...
Što se tiče ove godine, jedino Rambo
- opa22
#2587 Re: EUROSONG
ja da sam u delegaciji koja bira tko ce predstavljati BiH ja bih predlozio fkt Selmu Bajrami bez zajebancije pod uvjetom da ne daje interviju i malog Armina Muzefereiju
- ladyblue18
#2588 Re: EUROSONG
To je sva mudrost uglavnom. Treba pogoditi trenutak kada je nesto trend, a ne dolaziti sa tim 3 godine kasnije ili slati stvari kao UK i nesto ocekivati...Baby Jane wrote: On topic: Svedska je imala vrstu pjesme koju danasnja omladina voli slusati..neki techno-dance fazoni. Meni srednja zalost.
- It_is_a_Leclerc
#2589 Re: EUROSONG
Dijaspora glasala za Srbiju.
Hmm... Bilo bi zanimljivo propitati te što su glasali, znaju li oni konkretan razlog zbog kojeg više ne obitavaju u svojoj domovini.
Razumijem ja takmičenje pjesama i sve to, ali su nas jedino Turci i Hrvati ispoštovali.
Hmm... Bilo bi zanimljivo propitati te što su glasali, znaju li oni konkretan razlog zbog kojeg više ne obitavaju u svojoj domovini.
Razumijem ja takmičenje pjesama i sve to, ali su nas jedino Turci i Hrvati ispoštovali.
- Loulou
#2590 Re: EUROSONG
NIšta bez Danijela Boteplain vanilla wrote:kakva nam je pjesma bila, takvi i poeni
vise srece iduce godine
predlazem Selmu Bajrami
- opa22
#2591 Re: EUROSONG
Meni je jedino drago sto ce ovim prestati jednogodisnje pljuvanje po Hrvatskoj 
- Malik Urcic
#2592 Re: EUROSONG
Imaju li igdje rezultati iz prvog polufinala, da vidimo koliko je Rambu falilo poena 
- Baby Jane
#2593 Re: EUROSONG
opa22 wrote:ja da sam u delegaciji koja bira tko ce predstavljati BiH ja bih predlozio fkt Selmu Bajrami bez zajebancije pod uvjetom da ne daje interviju i malog Armina Muzefereiju
-
Ambrozija
#2594 Re: EUROSONG
Na kraju jedini ispali feropa22 wrote:Meni je jedino drago sto ce ovim prestati jednogodisnje pljuvanje po Hrvatskoj
- J.P.Montoya
#2595 Re: EUROSONG
rambo 15 bio...ima 20 boba
- ladyblue18
#2596 Re: EUROSONG
A Nina?J.P.Montoya wrote:rambo 15 bio...ima 20 boba
- Sezam
#2597 Re: EUROSONG
Bosanska dijaspora glasala za Srbiju

-
sarajevomd
#2598 Re: EUROSONG
Evo vam za tave sta pise sitnim slovima:
"tavu možete dobiti samo uz set a set košta 200KM"
"tavu možete dobiti samo uz set a set košta 200KM"
- seln
#2599 Re: EUROSONG
Nemamo para za penzije, za bivse vojnike, za zemaljski muzej, cak su i politicari (za ne povjerovati) smanjili sebi plate..
a imamo za ovu govnariju.
Svake godine pobijedi neka tralala pjesmica ili jos gore, neka ocigledna zajebancija. Svake godine ex-sovjeti, skandinavci, balkanci jedni drugima daju bodove...rumunije moldaviji, moldavija rumuniji, grcka i kipar si turaju poene...
skoro niko vise ne pjeva na maternjem jeziku, svi na engleskom.
Jebote, pogledajte plasman:
svedska naricaljka, ruske babe, peder zeljko, vristeca, uzasno ruzna albanka...
ah, do mog...
kome jos treba taj cirkus?
a imamo za ovu govnariju.
Svake godine pobijedi neka tralala pjesmica ili jos gore, neka ocigledna zajebancija. Svake godine ex-sovjeti, skandinavci, balkanci jedni drugima daju bodove...rumunije moldaviji, moldavija rumuniji, grcka i kipar si turaju poene...
skoro niko vise ne pjeva na maternjem jeziku, svi na engleskom.
Jebote, pogledajte plasman:
svedska naricaljka, ruske babe, peder zeljko, vristeca, uzasno ruzna albanka...
ah, do mog...
kome jos treba taj cirkus?
-
Ambrozija
#2600 Re: EUROSONG
Evo kako su izgledali glasovi, zalost!
Naša predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu Maya Sar je dobila bodove od sljedećih zemalja:
Crna Gora 6
Austrija 7
Turska 10
Švicarska 1
Slovenija 7
Hrvatska 10
Slovačka 2
Makedonija 7
Srbija 5
BiH je glasove dala sljedećim zemljama:
Grčka 1
Francuska 2