Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#2576 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

iceman2010 wrote:
Cracked wrote:Telefon me trenutno ne interesuje. Tako da ga mogu i ostaviti kod sebe. Ali definitivno krajem jula idem na trio light + hd stb :)))
31.07.2012 :lol: :lol: :lol:
Možda je čovjek mislio sljedeće godine.... :D
dakle, to je to - triolight je dobitna kombinacija: još samo da se ima mogućnost taj HD STB otkupiti za normalnu cijenu...
Cracked

#2577 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cracked »

juli avgust..to je to u 30 dana gore dole :)
jastuk1

#2578 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

zilog wrote:Ovaj Trio light izgleda nestvarno, najpovoljniji paket u drzavi!!! :thumbup:

@Cracked
Mozda im je racunica sto ti daju telefoniju, napravi se telefona da im se isplati tvoj prelazak na jeftiniji paket, a svima dobro.
Meščini da to ipak nije najpovoljniji paket u državi.

U istom rangu, na HS-u je 8 mbps 25 KM (internet) + 11.5 (kabl) +8.10 (telefon) ukupno 44.6 minus 4 Km bonusa za telefon znači 40.6 KM sa PDV-om, a ovaj novi Lol paket je 45.63 KM sa PDV-om (36, plus 3 za korištenje tel aparata), znači tačno 5 KM skuplji. Valjda sam dobro izračun'o. :?

Jes da Logosoft ima bolju paletu kanala, pa će to da prevlada kod onih kojima je to bitno.

Anyway, drago mi je da se trude. :D

Btw, promijenio sam ploču. Mislim da budućnost čak nije ni u kakvom vlaknu niti docsisu, već u 4, 5G. Svi ćemo se mi vratiti na telekom i šaltat TV i sve preko telefona, bežično, sviđalo se to nekom ili ne. Bilo mi je čudno što je Verizon stao sa uvođenjem FTTH prije godinu, dvije i sad đuture prepušta dsl korisnike kablovcima. Skontali ljudi na vrijeme da im je najpametnije da za ranije prestanu ulagat u vlakna. Et, bezveze smo se nadurivali šta je bolje. :lol:
lider

#2579 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Cijena novog paketa sa PDVom će biti 42.12KM. To 3KM se plaća samo za onaj bazni paket, ovi integrisani paketi već uključuju svu opremu.

Volio bih da su podigli upload na 1Mbps za beta paket :-?
Sakazulu

#2580 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

lider wrote:Cijena novog paketa sa PDVom će biti 42.12KM. To 3KM se plaća samo za onaj bazni paket, ovi integrisani paketi već uključuju svu opremu.

Volio bih da su podigli upload na 1Mbps za beta paket :-?
I ja bih volio taj 1 Mbps za upload... Ali to čuvaju u šteku da nas možda u jesen ili pred novu obraduju. Ne znam što ne dignu sve na max i d/u i ne zezaju svakih par mjeseci evo još malo i još malo i još...

Pa zamislite da kupite npr. Audi 8 i na istom automobilu svakih par mjeseci performanse porastu. Bilo bi smiješno zar ne?
jastuk1

#2581 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Pa dobro eto i kad ne ide tih 3 Km za tel aparat kod LOla, opet je HS jeftiniji. A 8.1 Km pretplate za telefon je onda ustvari 4.8 KM, sa PDV-om. HS 41.3 Km naspram LOL 42.12 Km. :mrgreen:

HS na istom paketu ima duplo brži upload (1 mbps), a Logosoft Tv ponudu.
neki

#2582 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

Lud i ponosan wrote:
jastuk1 wrote:Pa dobro eto i kad ne ide tih 3 Km za tel aparat kod LOla, opet je HS jeftiniji. A 8.1 Km pretplate za telefon je onda ustvari 4.8 KM, sa PDV-om. HS 41.3 Km naspram LOL 42.12 Km. :mrgreen:

Ti nastavljas da se pravis lud... Ne moze se porediti IPTV sa analogijom, mimo daleko bolje ponude kanala... tako da to stavljanje na vagu vece upload brzine sa IPTV-om je smijesno.
Ko je ovdje lud?? :-)
Ovaj TrioLight je trenutno definitivno najbolja ponuda bar u Sarajevu, ali je Logosoft napravio glup poslovni potez...ovim ce privuci puno novih korisnika ali ce sigurno i bar 70% sa trio preci na triolight..smanjit ce im se prihodi a povecati rashodi. Ja ne znam nikog ko i dalje koristi kucni fiksni telefon, mada svi operatori nude dzaba saobracaj u sklopu pretplate..
neki

#2583 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

Lud i ponosan wrote:
neki wrote:
Lud i ponosan wrote: Ti nastavljas da se pravis lud... Ne moze se porediti IPTV sa analogijom, mimo daleko bolje ponude kanala... tako da to stavljanje na vagu vece upload brzine sa IPTV-om je smijesno.
Ko je ovdje lud?? :-)
Ovaj TrioLight je trenutno definitivno najbolja ponuda bar u Sarajevu, ali je Logosoft napravio glup poslovni potez...ovim ce privuci puno novih korisnika ali ce sigurno i bar 70% sa trio preci na triolight..smanjit ce im se prihodi a povecati rashodi. Ja ne znam nikog ko i dalje koristi kucni fiksni telefon, mada svi operatori nude dzaba saobracaj u sklopu pretplate..
Ako je u Sarajevu, onda je sigurno i u ostatku BiH, jer nigdje nema ovakve konkurencije i bogate ponude kao kod nas. ;)

Evo, ja necu preci na trio light, jer time nista necu dobiti. Svakako potrosim 15ak maraka impulsa mjesecno i ne vidim razlog da prelazim (taman za ovu markicu razlike se dobije vise 2 mbit-a i 256 uploada :D ). ;-)

I ne shvatam to pitanje pocetno, kad si ti potvrdio ono sto i ja govorim pojedincima koji se ludi prave.
Otkud ti znas kakvu ponudu ima neki mahalski provider u ljubuskom.. :wink:
ti mozda iskoristis tih 15 km ali vecina ne, velikoj vecini taj telefon i ne treba pa im je tih 15 km uvijek neiskoristeno..

P.S. sto se tice ludila, ti i jastuk ste tu negdje :wink:
zilog

#2584 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

jastuk1 wrote:Pa dobro eto i kad ne ide tih 3 Km za tel aparat kod LOla, opet je HS jeftiniji. A 8.1 Km pretplate za telefon je onda ustvari 4.8 KM, sa PDV-om. HS 41.3 Km naspram LOL 42.12 Km. :mrgreen:

HS je 46 KM , a tek ako iskoristis 4 KM bonusa, mozes se praviti da ti je manje.
HS trazi ugovor na 15 mjeseci, Logosoft ne trazi.
HS naplacuje najam modema dodatnih 6 KM, Logosoft ne.
HS naplacuje prikljucak telefonije, Logosoft ne naplacuje.
itd... itd...
Sve ovo nabrajam samo da nahranim trola, koji kaze kako ga televizija ne interesuje, pa ne mora ukljucivati digitalni paket (sa kojim HS kablovska tek lici na nesta).
zilog

#2585 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

neki wrote:Ko je ovdje lud?? :-)
Na Logosoftu je da odluci sta ce uraditi sa Trio, Trio+ i Duo+ paketima. Trio light ide tek od 01.09., a korisnici su inertniji nego sto mislis.

Fiksni telefon se itekako koristi, znacajno je jeftiniji od mobilnog.
neki

#2586 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

zilog wrote:
neki wrote:Ko je ovdje lud?? :-)
Na Logosoftu je da odluci sta ce uraditi sa Trio, Trio+ i Duo+ paketima. Trio light ide tek od 01.09., a korisnici su inertniji nego sto mislis.

Fiksni telefon se itekako koristi, znacajno je jeftiniji od mobilnog.
Slazem se da su inertni, pogotovo u tome sto dobar dio i ne zna da ima ukljucenih 15km saobracaja..sad kad vide da skoro isto dobijaju za 15 km manje sumnjam da ce dugo cekati na prebacivanje..
zilog

#2587 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@neki

Ako su to korisnici koji ne gledaju sta dobijaju, nego samo ukupnu cijenu, onda isto tako mogu preci na konkurenciju. Logosoft ih ovako zadrzi sebi.
neki

#2588 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

zilog wrote:@neki

Ako su to korisnici koji ne gledaju sta dobijaju, nego samo ukupnu cijenu, onda isto tako mogu preci na konkurenciju. Logosoft ih ovako zadrzi sebi.
Logosoft je i sa Trio paketom vrlo konkurentan u onome sto vecina korisnika trazi (brz internet i kolicina kanala).
S druge strane mislim da ne naglasavaju marketinski dovoljno (tj. ne naglasavaju skoro nikako) cinjenice koje ih odvajaju od konkurencije (ne traze dugorocne ugovore, ne naplacuju iznajmljivanje opreme, imaju ukljucenih 15 km u telefoniranje, ne naplacuju prikljucak) i to mi nikako nije jasno zasto..
jastuk1

#2589 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

zilog wrote:

HS je 46 KM , a tek ako iskoristis 4 KM bonusa, mozes se praviti da ti je manje.
HS trazi ugovor na 15 mjeseci, Logosoft ne trazi.
HS naplacuje najam modema dodatnih 6 KM, Logosoft ne.
HS naplacuje prikljucak telefonije, Logosoft ne naplacuje.
itd... itd...
Sve ovo nabrajam samo da nahranim trola, koji kaze kako ga televizija ne interesuje, pa ne mora ukljucivati digitalni paket (sa kojim HS kablovska tek lici na nesta).
Nije sve tako:

Samo ako ne vratiš opremu, onda plaćaš cijenu iste, a ne plaćaš njeno rentanje u međuvremenu. Različita dužina ugovora u HS-u je zbog različitih cijena pretplate po različitim paketima i/ili vlasništva/nevlasništva opreme.

HS ne naplaćuje modem ako se kupi (što u Lolu izgleda više ne može?) i kad se uvodi telefon isto se ne naplaćuje najam modema, a priključak telefonije je, meni barem, bio 1 KM. I ko to još neće iskoristit 4km bonusa? Pa tom onda ni ne treba telefon.

U ovom paketnom rangu, onima kojima treba puno kanala bolji je LOL, a onima koji žele duplo veći upload, bolji im je HS.

Kod tebe je samo uvijek bolji lol. Tipično.
Sakazulu

#2590 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

E stvarno vidim da se prepucavate u nedogled...

Kad zasvira 1.9. i prođe koji dan onda će sve leći na svoje. Ko će tamo, ko ostaje, ko prelazi na HS iz principa jer su uveli light na LOL itd...

O nijansama, ukusima i nečijem džepu bez veze raspravljate.

Evo LOL upravo odlučio da uvede i FAT+ tarifu, brzina D 11,33 Mbps, U 1,4567 Mbps, neograničen download do 1 GB/h, ako prekoračiš automatski te prebacuju u Light varijantu i na kraju što je najvažnije izbacuju telefon i uvode radio stanice kupljene u Conradu dometa do 5 km na otvorenom prostoru. Dakle sa Barica možeš razgovarati sa curom ako je na vidikovcu na Trebeviću i još grickati košpice.

PS
KLIX bi trebao zamijeniti ovu desno ikonu Volim SA-X u Volim KLIX, zar ne? :D
jastuk1

#2591 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Lud i ponosan wrote:

Ti nastavljas da se pravis lud... Ne moze se porediti IPTV sa analogijom, mimo daleko bolje ponude kanala... tako da to stavljanje na vagu vece upload brzine sa IPTV-om je smijesno.

Zašto je moje ponderisanje smiješno? Većina danas već ima TV aparate sa DVBC tunerom, pa ako su na kablovskoj mogu gledati otvorene kanale digitalno čak i bez uvođenja digitalnog paketa. Snimalica jeste velika prednost kod Lol-a, ali pošto se skoro svi sadržaji mogu naći na internetu, snimalica baš i nije toliko neprikosnovena koliko bi bila bez interneta.
fortaleza

#2592 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fortaleza »

neki wrote: Otkud ti znas kakvu ponudu ima neki mahalski provider u ljubuskom.. :wink:
ti mozda iskoristis tih 15 km ali vecina ne, velikoj vecini taj telefon i ne treba pa im je tih 15 km uvijek neiskoristeno..

P.S. sto se tice ludila, ti i jastuk ste tu negdje :wink:
U Ljubuškom ne postoji nikakav kablovski provider, a od IPTV imaš samo HT i to od prije par mjeseci. Uz to je jedina opcija Total TV, cardsharing ili gledanje zemaljske digitalne iz Hrvatske. Što se tiče neta HT je neprikosloven, u konkurenciju ne ubrajam par bežičnih providera sa smiješnim brzinama koje su u Sarajevu bile aktualne prije par godina. Takva situacija je u većini zapadne Hercegovine osim Mostara i Čapljine gdje je konkurencija HT-u Telemach.

Znači, tko ima najbolju ponudu u Sarajevu, ima i u državi. :)
moke_31

#2593 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

A dakle kritike su urodile plodom :D :D :D :D :D :D

Smilovali su se i povećali upload !!!!! Nevjerovatno!!!!

Nisu se baš pretrgli ali bolje išta nego ništa. Valjda više neću čekati da mi otvara stranice ko na dial up-u!!!!

Bilo bi super da su za Alfa paket digli upload na 768kbps a za Beta na 1mbps. To bi bila korektna asimetrija download/upload ali nema veze.

Treba biti uporan i nastaviti se žaliti :D :D :D :D :D :D
@no403

#2594 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

Po meni je Logosoft s TRIO LIGHT učinio s aspekta privlačenja novih korisnika odličan potez ali taj će potez AKO BITNO ne poboljšaju trio i pogotovo trio+ paket do 1. semptembra imati za njih i neželjene posljedice u vidu migriranja korisnika na jeftiniji paket.
Evo prvi ću migrirati ja jer iskoristim telefona mozda svega 5-6 maraka, imam svega 18 mbita sto nije iz mog ugla više zadovoljavajuce zbog postojeceg potencijala linije (savršeno stabilnih 80 mbita na VDSL)...sada plaćati 76 KM umjesto 42 KM za svega dvaput brži download ne cini mi se više mudro...dobro tu je HD STB ali on se slabo isplati zbog nedostatka HD kanala...
zilog

#2595 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@no403 wrote:Po meni je Logosoft s TRIO LIGHT učinio s aspekta privlačenja novih korisnika odličan potez ali taj će potez AKO BITNO ne poboljšaju trio i pogotovo trio+ paket do 1. semptembra imati za njih i neželjene posljedice u vidu migriranja korisnika na jeftiniji paket.
Evo prvi ću migrirati ja jer iskoristim telefona mozda svega 5-6 maraka, imam svega 18 mbita sto nije iz mog ugla više zadovoljavajuce zbog postojeceg potencijala linije (savršeno stabilnih 80 mbita na VDSL)...sada plaćati 76 KM umjesto 42 KM za svega dvaput brži download ne cini mi se više mudro...dobro tu je HD STB ali on se slabo isplati zbog nedostatka HD kanala...
Koliko znam ti si dobio VDSL, zbog Trio+ paketa, sa dva STB-a (od kojih si dobio jedan HD). Sta mislis sta ce se desiti kada predjes na Trio L?
vitezovi

#2596 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by vitezovi »

Vidim skracena poruka kada se bira poziv prema prenesenom broju.

Svaka cast Logosoftu ako su oni ovo pogurali jer je ono bilo bas iritantno.
ovih par sekundi ne pravi smetnju i moze se trpiti.
Sada mi nije zao zbog onih 30KM sto sam platio Logosoft za prenos broja :)
Cracked

#2597 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cracked »

Ja kad sam uvodio superTV rekose mi 5km i 8km bez pdv-a. to je bilo prije mjesec i vise
Ljuska_u_BaklaFi

#2598 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Do promjene je doslo sto se tice dodatnog STB-a za drugi TV u stanu.
I dalje je moguce zamijeniti postojeci SD STB za HD STB po cijeni od 5,85 KM sa PDV-om dodatno na mjesecnu pretplatu, ali to vec znate.

Kada je u pitanju STB za drugi TV sada je moguce uzeti i SD i HD STB na najam. Dodatni SD STB ce biti po cijeni od 5,85KM sa PDV-om a dodatni HD STB ce se moci dobiti po cijeni od 9,36 KM sa PDV-om.
afannedim

#2599 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Autor: Miralem Mehulj | 03. 08. 2012 - 17:11 | 0 komentara

Novi sportski kanal iz bogate porodice Arenasport kanala startao je i u našoj zemlji. Arenasport za BiH počeo je sa testnim emitovanjem te će prenositi utakmice BH Telecom Premijer lige u nadolazećoj sezoni.

Već u nedjelju 5. avgusta Arenasport za BiH emitovat će derbi utakmicu prvog kola BH Telecom Premijer lige BiH sa stadiona Asim Ferhatović Hase na kojem se sastaju Sarajevo i Čelik od 21:00 sat.

Inače, Arenasport za BiH emitovat će jednu utakmicu po kolu, a vjerovatno dvije i više utakmica najjačeg bh. fudbalskog prvenstva po kolu kako prvenstvo bude odmicalo. Arenasport za BiH emitovat će ukupno 36 utakmica uključujući po devet utakmica sarajevskih premijerligaša Sarajeva i Željezničara. Kao i ostali kanali Arenesport i Arenasport za BiH emitovat će se u Visokoj Definiciji (HD).

Arenasport za BiH biće dostupna pretplatnicima IPTV i kablovskih operatera u našoj zemlji koji u svojoj programskoj ponudi imaju Arenasport TV kanale. Kako budu počinjala najjača evropska fudbalska takmičenja kao i Liga prvaka i Evropa liga te ostala sportska takmičenja tako će gledaoci moći vidjeti razliku između Arenasport 1 i Arenasport 1 Hrvatska i novog kanala Arenasport za BiH.

Evo nama garant još jedna ARENASPORT BIH
Sakazulu

#2600 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Nekako se radi Light paketa izgubilo pitanje ranije postavljeno, a ono je slijedeće: Šta je sad Service Mode u meniju Super TV-a?
Post Reply