La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
tapatalk2015

#2576 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

Tomahawk11 wrote: A jbg, sta je realnost za nekog ko je nerealan.
Ko izbjegava cinjenice? Ja bih sebe sam nazvao budalom kad bih poredio Messija sa, recimo, Baleom.
S druge strane, jedan Neymar, koji je takoreci na pocetku karijere, poredi se sa jednim od najuspjesnijih i najboljih fudbalera danasnjice, ali sve pod, naravno, krinkom objasnjenja kako je CR Nejmarov nivo, a nikako Messijev. I onda se pitamo ko je tu nerealan....
I batalite mi pricu o timskom igracu. Jel fudbal timska igra? Jeste. Eto Messi igra sa nekim krampama, a kod CR sve neki vanzemaljci :-)
Koji ce onda vrag ostali igraci na terenu ako je jedan dovoljan?
Ti izbjegavaš činjenice i skačeš sa teme na temu ,nijednu nisi dovršio.
Neymar je CR nivo a i preteće ga.CR nije Mesijev nivo ,mogu ga gurati i porediti ali je neosnovano kao što se vidi na ovoj temi ;-)

"I batalite mi pricu o timskom igracu. Jel fudbal timska igra? Jeste." :lol: veću gluposti i nemoć u debati odavno nisam vidio ,šta je pisac htio da kaže.Isto je faks završiti na štelu i pošteno zar ne ,to je vaša logika ...
Činjenice ćemo opet zanemariti ,tu se gubite vidim stalno :zzzz: ali upravu ste uvijek :thumbup:

Ovo za Čolovu izjavu sam namjerno napisao zbog vas da vidite kako vi izgleda u debati sa vašim informacijama svakodnevno :run:
5 0 5

#2577 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote:
tapatalk2015 wrote:Šta ima veze jedna pogrešna vijest gore dole,za Ronalda svaki dan neki gluposti tako lupaju koje su još gore jer su fakat nerealne.
Marketing je čudo...
Ma ja, ne dozvoli da ti jedna laz sjebe dobar argument....
ova je rekao: "I've played against Madrid & Barca, you can't compare Cristiano, Benzema and Bale to Barca's trio, even Messi alone is dangerous"
todd_smith

#2578 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by todd_smith »

kako je messi najbolji igrac danasnjice, ako je jedan neymar sa 22 godine bolji na reprezentativnom nivou od njega?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2579 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

@5 0 5, znas ti biti realan kada hoces. Samo sto te cesto povuce masa, pa se onda i ti upalis.

Koliko je relevantno pricati o CR i njegovoj igri u ovom mjesecu ako sam kazes da je u losoj formi? Da li je to adekvatno za ocjeniti ga kao igraca?

Znas dobro koliko nisi u pravu za ove tanjirdzija golove za CR. Koliko je samo fantasticnih golova dao. Sad je ko i Pique :-) Ko je sljedeci, Materazzi :mrgreen:

Neymar je dobar igrac, nemoj me pogresno razumjeti. Odlican. Sve vise se uklapa u Barcu. Da, ima i dobrih i losih stvari sto igra sa Messijem. Tako to ide kad igras sa superstarom. E, zamisli sad neko dodje i kaze Neymar je bolji igrac od Messija. Nonsens. Tako isto za CR. Neumjesno mi je porediti ih, nije vrijeme. Mozda ce biti bolji igrac, ne sporim.

Ne znam sta je uzrok Ronaldovog pada forme. Je li fizicka iscrpljenost? Sumnjam. Ali da je frustriran zbog toga, itekako. To se potvrdilo i crvenim kartonom.

Nije problem u tome gdje je Messi, nego u tome koliko se nisko pokusava spustiti CR. Na tu temu bih definitivno zavrsio, jer je rasprava besmislena. Moj je stav da su Messi i CR dva najbolja igraca danasnjice, da svaki ponaosob ima svoje individualne kvalitete, tu dolazi i do izrazaja (ne mogu se sjetiti koji je trener to rekao) da bi radije imao CR u timu nego Messija, jer se bolje uklapa u njegovu filozofiju igre, dakle sve je do individualnog gledanja na stvari. Istina je da su obojica fantasticni igraci.
skenderija04

#2580 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

5 0 5 wrote:
skenderija04 wrote:
tapatalk2015 wrote:Šta ima veze jedna pogrešna vijest gore dole,za Ronalda svaki dan neki gluposti tako lupaju koje su još gore jer su fakat nerealne.
Marketing je čudo...
ova je rekao: "I've played against Madrid & Barca, you can't compare Cristiano, Benzema and Bale to Barca's trio, even Messi alone is dangerous"
Nije. @505, ovo lici na one Zlatanove izjave :D

Zvanicno saopstenje kluba

"...También se han puesto en boca de Simeone declaraciones falsas comparando irrespetuosamente a jugadores de otros equipos, algo que nunca declaró nuestro entrenador y que incrementa la indignación en nuestro club por la sucesión de informaciones falsas en torno a su figura."

" Takodje su stavljene u usta naseg trenera lazne izjave u kojima poredi na potcjenjivacki nacin igrace drugih klubova. To nas trener nikada nije izjavio, i pojave takvih informacija jos vise pojacavaju ogorcenost naseg kluba."

http://www.clubatleticodemadrid.com/not ... re-simeone
Tomahawk11
Globalni moderator

#2581 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

tapatalk2015 wrote:
Tomahawk11 wrote: A jbg, sta je realnost za nekog ko je nerealan.
Ko izbjegava cinjenice? Ja bih sebe sam nazvao budalom kad bih poredio Messija sa, recimo, Baleom.
S druge strane, jedan Neymar, koji je takoreci na pocetku karijere, poredi se sa jednim od najuspjesnijih i najboljih fudbalera danasnjice, ali sve pod, naravno, krinkom objasnjenja kako je CR Nejmarov nivo, a nikako Messijev. I onda se pitamo ko je tu nerealan....
I batalite mi pricu o timskom igracu. Jel fudbal timska igra? Jeste. Eto Messi igra sa nekim krampama, a kod CR sve neki vanzemaljci :-)
Koji ce onda vrag ostali igraci na terenu ako je jedan dovoljan?
Ti izbjegavaš činjenice i skačeš sa teme na temu ,nijednu nisi dovršio.
Neymar je CR nivo a i preteće ga.CR nije Mesijev nivo ,mogu ga gurati i porediti ali je neosnovano kao što se vidi na ovoj temi ;-)

"I batalite mi pricu o timskom igracu. Jel fudbal timska igra? Jeste." :lol: veću gluposti i nemoć u debati odavno nisam vidio ,šta je pisac htio da kaže.Isto je faks završiti na štelu i pošteno zar ne ,to je vaša logika ...
Činjenice ćemo opet zanemariti ,tu se gubite vidim stalno :zzzz: ali upravu ste uvijek :thumbup:

Ovo za Čolovu izjavu sam namjerno napisao zbog vas da vidite kako vi izgleda u debati sa vašim informacijama svakodnevno :run:
Sve si u pravu :thumbup:
jethro

#2582 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

5 0 5 wrote:
skenderija04 wrote:
Marketing je čudo...
Ok, ocigledno da se izjave izvrcu i modifikuju da bi zvucale sto vise dramaticno i bombasticno. Ili se potpuno izmisljaju.

:thumbup:
5 0 5

#2583 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote:@5 0 5, znas ti biti realan kada hoces. Samo sto te cesto povuce masa, pa se onda i ti upalis.

Koliko je relevantno pricati o CR i njegovoj igri u ovom mjesecu ako sam kazes da je u losoj formi? Da li je to adekvatno za ocjeniti ga kao igraca?

Znas dobro koliko nisi u pravu za ove tanjirdzija golove za CR. Koliko je samo fantasticnih golova dao. Sad je ko i Pique :-) Ko je sljedeci, Materazzi :mrgreen:

Neymar je dobar igrac, nemoj me pogresno razumjeti. Odlican. Sve vise se uklapa u Barcu. Da, ima i dobrih i losih stvari sto igra sa Messijem. Tako to ide kad igras sa superstarom. E, zamisli sad neko dodje i kaze Neymar je bolji igrac od Messija. Nonsens. Tako isto za CR. Neumjesno mi je porediti ih, nije vrijeme. Mozda ce biti bolji igrac, ne sporim.

Ne znam sta je uzrok Ronaldovog pada forme. Je li fizicka iscrpljenost? Sumnjam. Ali da je frustriran zbog toga, itekako. To se potvrdilo i crvenim kartonom.

Nije problem u tome gdje je Messi, nego u tome koliko se nisko pokusava spustiti CR. Na tu temu bih definitivno zavrsio, jer je rasprava besmislena. Moj je stav da su Messi i CR dva najbolja igraca danasnjice, da svaki ponaosob ima svoje individualne kvalitete, tu dolazi i do izrazaja (ne mogu se sjetiti koji je trener to rekao) da bi radije imao CR u timu nego Messija, jer se bolje uklapa u njegovu filozofiju igre, dakle sve je do individualnog gledanja na stvari. Istina je da su obojica fantasticni igraci.
sto se tice usporedbe neymar/ronaldo. ja od pocetka tvrdim da se mogu usporediti samo u sadasnjem vremenu. znaci ova sezona. kao prvo ronaldo je stariji, pa je normalno da su njegovi brojevi bolji, kada se gleda cijela karijera. drugo, neymaru je tek druga sezona u evropi, i kao sto kaze ultima (mada se ne slazem s njim, ali prihvatit cu argument) da je lakse golove davati u brazilu nego u evropi.

o pique/ronaldo necu trositi vrijeme. jasno je da sam to sarkasticno napisao. a u smislu da kad neko odradi najveci broj posla za tebe lako je ubaciti tap-in. ali naravno da nije lako. glupo je to uopste opravdavati. ronaldo je majstor u tome. i tu me se nema sta reci. ja prihvatam da on nije (vise) igrac za driblinge. a to je mozda zbog te njegove nabildane mase. prekljuce sam o tome citao negdje, izgleda i tapatalk. (madridski je izvor). ali ne mogu to sad nikako naci. veceras cu imati vise vremena. :)

dalja rasprava o ovome je suvisna. ali eto, mora se o necemu pricati. inace je muk.

evo ti video, malo za promjenu.

tapatalk2015

#2584 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

Nije Ronaldo u lošoj formi već je tanjirdžija igrač i padavičar,slab Real = slab Ronaldo,nema ko da mu namjesti.Zato je miljama daleko od Mesija.Da nije tako vidjeli bismo valjda ovaj mjesec pa bi povukao tim i nešta uradio,prošao igrača bar pa dokazao da ne zavisi od tima ;-) A imati sve 0 pokraj svog imena je stvarno :lol:

Ali dobro Tomo upravu si,to je nebitno skroz to se ne gleda :)

evo opet da ne bude samo ovaj mjesec priča :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=5s6RSXF3G2A
Tomahawk11
Globalni moderator

#2585 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

Yebi se tamo, sad sam gladan :mrgreen:
Jedino da ove papire sa stola pojedem :roll: :oops:
5 0 5

#2586 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote:
Nije. @505, ovo lici na one Zlatanove izjave :D

Zvanicno saopstenje kluba

"...También se han puesto en boca de Simeone declaraciones falsas comparando irrespetuosamente a jugadores de otros equipos, algo que nunca declaró nuestro entrenador y que incrementa la indignación en nuestro club por la sucesión de informaciones falsas en torno a su figura."

" Takodje su stavljene u usta naseg trenera lazne izjave u kojima poredi na potcjenjivacki nacin igrace drugih klubova. To nas trener nikada nije izjavio, i pojave takvih informacija jos vise pojacavaju ogorcenost naseg kluba."

http://www.clubatleticodemadrid.com/not ... re-simeone
dobro, hvala. citat koji sam ja postavio sam procitao za vrijeme konferencije poslije utakmice. intervju nisam gledao. jako brzo, mozda pola sata kasnije je krenula ona druga verzija. koja je jos bombasticnija i ta se zadrzala. za "moju" verziju sam povjerovao da je moguce. a za ovu drugu nisam nikad. i logicno je. to je na nivou ronaldovog motherfucker i slicne djetinjarije.
Zmijuga loma

#2587 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Zmijuga loma »

Šta mislite ko je bolji duo?

Messi + Naymar
ili
Ronaldo + Perez

Image

Kakav skok sa 0.49 na 0.86. :D
5 0 5

#2588 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote:Yebi se tamo, sad sam gladan :mrgreen:
ubi se ti od posla. :lol:
Logovan

#2589 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Logovan »

Pa ni oni najvatreniji navijači Barcelone, ne omalovažavaju Ronalda, koliko se ovdje radi. :-)
jethro

#2590 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

Ovaj video mi vise liči na trenjiranje penala. Masa golova iz nekakvih jedanaesteraca :wink:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2591 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Tomahawk11 wrote:Yebi se tamo, sad sam gladan :mrgreen:
ubi se ti od posla. :lol:
Bgm da znas, ovo pomalo uletim na forum :oops: :)
5 0 5

#2592 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

Zmijuga loma wrote:Šta mislite ko je bolji duo?

Messi + Naymar
ili
Ronaldo + Perez

Image

Kakav skok sa 0.49 na 0.86. :D
Image
tapatalk2015

#2593 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

jethro wrote:
Ovaj video mi vise liči na trenjiranje penala. Masa golova iz nekakvih jedanaesteraca :wink:
Ma čini ti se,namješten klip ,montaža iz Barce :lol:
Evo sad neko omaložavanje Ronalda spominju a nikako da je to možda odgovor na preuveličavanje istog.
Činjenice su im jača strana vazda bile :thumbup:

Ronaldo>Messi ,oba su timski igrači sve je to isto :thumbup:
Zmijuga loma

#2594 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Zmijuga loma »

@505

Ne prikazuje mi sliku nešto.

Evo update statistike (bez sinoćnje utakmice):

Image

Image
5 0 5

#2595 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

Zmijuga loma wrote:@505

Ne prikazuje mi sliku nešto.

Evo update statistike (bez sinoćnje utakmice):

Image
evo.

Image
mbenz

#2596 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by mbenz »

A cecu maji jejajovci , cecu cecu :lol:
jethro

#2597 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

Ronaldu je najveca kazna to sto igra fudbal za vrijeme Messija, valja zivjeti non-stop u Leovoj sjenci :mrgreen:

Image
tapatalk2015

#2598 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

Ma dobar je Ronaldo da ne shvate neki pogrešno ali je smiješno lupetanje da su jednaki ili ono još smiješnije da je Ronaldo bolji.kompletniji ili no1 ikada :-)
Najbliže prati Mesija od svih igrača ,jedino Neymar za sada daje naznake da bi mogao tim putem.Samo Neymar ima prednost u toj trci jer je kompletniji igrač od tanjirača i padavičara što je činjenica pa mu praćenje MEsija neće zavisiti od drugih ,zbog toga će biti vjerovatno i najbiliži najboljem igraču u istoriji Image
tapatalk2015

#2599 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

Sramota koliki egoizam i nepoštivanje suigrača...ali on igra u fudbalskom timu pa je timski igrač :lol:
cassius

#2600 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cassius »

tapatalk2015 wrote:
Sramota koliki egoizam i nepoštivanje suigrača...ali on igra u fudbalskom timu pa je timski igrač :lol:
Kakav egoizam , kad je Iker smotan.
Post Reply