X FACTOR Adria

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#2576 Re: X FACTOR Adria

Post by It_is_a_Leclerc »

Možda bi Ilmi trebao neko savjetovati da se malo sad kontroliše što piše.

Evo vidim, na Facebooku je komentirala onaj status Emine Jahović: "Emina, imaš ti i svoju djecu. DaBogda te usrećili kao što si ti mene". :shock: I traži da joj se jave svi oni koji su imali probleme prilikom glasanja.

Malo je nedostojanstveno sad već postalo.
The Realist

#2577 Re: X FACTOR Adria

Post by The Realist »

jastuk1 wrote:The Realist,

Meni Maid ima sasvim dovoljno emocije kad pjeva, čak možda i previše. Ne mislim na teatralnosti i dramu, već baš na emociju. A ako se govori o nekome ko pjeva bez emocije onda je to Danijel. Pa i Lukijan puno bolje emotira od njega.

Danijel samo onako lijepo zvuči. Burek lijepo upakovan, miriše, a nema baš puno mesa. Čak je i daleko više jednoobrazniji vokalista od Maida.

Da hoće Maid pjevat Kao moja mati u finalu. Pjevao je to ZMBT ali nema tona taj snimak na youtubu. Koja je to emocija bila.

Čini se da je baš velika besparica ovdje, pa ljudi fakat jako malo glasaju iz BiH.
Ne sjećam se tog nastupa, no, slažem se da ima sasvim dovoljno "emocije", isto kao i Ilma (pogotovo u odnosu na Danijela, koji je tehnički isto jako dobar, ali sve ostalo.....), ali ja mislim da se oni više skoncentrišu da pokažu svoje glasovne mogućnosti, jer to i mogu, s tim da Ilma je premlada da bi u potpunosti mogla neke pjesme prenijeti kako treba (manji problem je tehnika tu, veći ono što je proživjela do sada, ipak ima samo 13 godina, a nisam upratio da je imala neki posebno težak život, hvala Bogu). Na kraju, drugačiji su vid pjevača, ali definitivno nisu "plastični" (pa ni Čola nema neku emociju u većini pjesama, ali je pokazao da ju definitivno zna prenijeti kada hoće).
DaffyDuck

#2578 Re: X FACTOR Adria

Post by DaffyDuck »

It_is_a_Leclerc wrote:Možda bi Ilmi trebao neko savjetovati da se malo sad kontroliše što piše.

Evo vidim, na Facebooku je komentirala onaj status Emine Jahović: "Emina, imaš ti i svoju djecu. DaBogda te usrećili kao što si ti mene". :shock: I traži da joj se jave svi oni koji su imali probleme prilikom glasanja.

:facepalm:
guber90

#2579 Re: X FACTOR Adria

Post by guber90 »

OldMayor wrote:Maid da ima x faktor, valjda bi ga neko vidio u tih njegovih 30 godina?

Kod Ilme je to vidjeno odmah u njenom prvom pojavljivanju! Maid je bio i na hajatu, nista nije napravio. A ja da sam na njegovom mjestu ovu 'sadaku' ne bih prihvatio.

Ali ovo je mozda i bolje za Ilmu, jer da je pobjedila sigurno te vezu ugovorima do kraja zivota. Ne znam sad koliko je vec vezana, ali sigurno nije kao sto ce biti pobjednik.
Ne kazem da Maid ima ili nema taj famozni X-Factor, ali ti je argument cirkus.
Sta je sa te eto Susan Boyle naprimjer, koja je otkrivena sa nekih 50-ak godina?
The Realist

#2580 Re: X FACTOR Adria

Post by The Realist »

It_is_a_Leclerc wrote:Možda bi Ilmi trebao neko savjetovati da se malo sad kontroliše što piše.

Kao što rekoh, ona jeste prepotentna i to se vidi, ali se nadam da će sa godinama to popraviti i uvidjeti neke stvari.

Na kraju, Maid jeste sinoć bio bolji u duelu, pa ako se samo to gleda, zasluženo je ispala i nije tu Emina kriva, niti iko od članova žirija. Problem je što su se uopšte tu našli.
Ambrozija

#2581 Re: X FACTOR Adria

Post by Ambrozija »

Zezas :shock:
The Realist

#2582 Re: X FACTOR Adria

Post by The Realist »

bosanska rijec wrote:Bas sam pratila ZMBT ali nisam uocila da je bilo neke galame.... Maid u ZMBT i x faktoru je velika razlika, vjerovatno zbog stecenog iskustva u zmbt sada je puno bolji....Maid nije za kafanske muzike kao ovaj mali Danijal zato i nije pobijedio. :D
Nije ni nakon pobjede Anide Idrizović, iako je jasno bilo o čemu se radi. I Maid, a pogotovo Mirza Selimović (ili kako se već zvao) su imali više glasova od pobjednika.

Eh, ovo što kažeš za Maida se vidi i jeste bolji i to govorim za Ilmu, kroz godine jednostavno postaneš zreliji i bolji. Kad je Maid u samo godinu dana, sa 29 godina postao bolji (iako je on bio dobar i tamo, pogotovo pojedini nastupi), šta se tek može očekivati kod nekoga ko ima 13 godina.
bosanska rijec

#2583 Re: X FACTOR Adria

Post by bosanska rijec »

The Realist wrote: O njima se raspravlja jer valjaju, jer su dobri i najbolji tamo. Šta ćeš raspravljati o pola njih, kad nisu njihov nivo. Ni u mom prvobitnom postu nije bilo pljuvanja po Ilmi, ili sličnoga. :).
Da su usli u finale razumjela bih raspravu ko je bolji a ko gori od njih dvoje, jer uglavnom su vecina o tome pocela raspravljati ali kad se radi o pjevacima koji se nisu ni trebali naci u ovoj situaciji bas zbog toga sto ostatak koji je prosao nije bolji, zato mislim da nema potrebe.... ako razumijes...

@lecler ne mora znaciti da je to stvarno Ilma...ne bi me zacudilo da je sad pokusavaju skroz diskreditirati pisuci u njeno ime. :mrgreen:
The Realist

#2584 Re: X FACTOR Adria

Post by The Realist »

bosanska rijec wrote: Da su usli u finale razumjela bih raspravu ko je bolji a ko gori od njih dvoje, jer uglavnom su vecina o tome pocela raspravljati ali kad se radi o pjevacima koji se nisu ni trebali naci u ovoj situaciji bas zbog toga sto ostatak koji je prosao nije bolji, zato mislim da nema potrebe.... ako razumijes...
Razumijem, samo su meni oni jedini ostali upečatljivi (doduše, nisam sve pratio kako treba, kao što ranije napisah) i ne znam o kome bih raspravljao :), no htio sam napisato da Ilma trenutno nije toliko dobra, koliko se govori (jer do sada i nisam komentarisao nešto ovaj show), ali bez umanjivanja njenog potencijala i toga koliko je stvarno dobra, jer jeste dobra, samo su mnogi od nje ovdje pravili gotovu pjevačicu koja je u rangu nekih diva, a ona to definitivno još nije i tu ne vidim ništa loše (i mislim da je i žiri tu pogriješio).

Također sam smatrao da se Maid napadao bez razloga i da su mu pripisivane mane koje nema, a on je ipak bolji pjevač od Ilme trenutno, jer na kraju i sama zrelost njegova (fiziološka) mu omogućava da neke stvari izvodi lakše (pa Ilmi ni pluća nisu još razvijena kako treba) i ovdje govorim čisto o mogućnostima i tehnici, ne o tome kome se šta više sviđa, ili boji glasa, ali Ilmin potencijal je stvarno ogroman i gledajući neku veću sliku, veći od Maidovog.
WildRedRose

#2585 Re: X FACTOR Adria

Post by WildRedRose »

Ambrozija wrote:

:shock: :shock: :shock: no vej :shock:
bosanska rijec

#2586 Re: X FACTOR Adria

Post by bosanska rijec »

realist , realist ... :-D ja u klin ti u plocu... :D

Ilma jeste diva za nju je suvisno bilo sta vise reci....
Maid je takodje dobar....cak fantastican....
ali Ilma je x faktor cijelog show to se mora priznati... :) kapa joj do poda toliko do mene :-D
menuet

#2587 Re: X FACTOR Adria

Post by menuet »

Ambrozija wrote:

Image
:-)
razumijem da je dijete i da je povrijeđena, ali ovakve stvari se ne govore.
The Realist

#2588 Re: X FACTOR Adria

Post by The Realist »

bosanska rijec wrote:realist , realist ... :-D ja u klin ti u plocu... :D

Ilma jeste diva za nju je suvisno bilo sta vise reci....
Maid je takodje dobar....cak fantastican....
ali Ilma je x faktor cijelog show to se mora priznati... :) kapa joj do poda toliko do mene :-D
Pa šta će onda biti za 10 godina kada bude još bolja :D?

Dalje neću komentarisati, jer se ne slažem sa jednim dijelom, ali hajde, nije toliko bitno :).
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2589 Re: X FACTOR Adria

Post by crysis »

neka joj je napisala .
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2590 Re: X FACTOR Adria

Post by KatarinaKosaca »

Neka Ilma ide u školu. Neka joj roditelji ne daju loš primjer (ako se prijaviš na neko takmičenje prihvataš sva pravila istog uključujući i kompetenciju žirija), kad napuni 18 neka se posveti pjevanju i tačka. Zašto imam osjećaj da je i djetetu (što nije čudno) ali roditeljima udarila slava u glavu i da sad padaju iz greške u grešku.
Život nosi, estrada nosi neuspjehe. Lepa Brena je najveća zvijezda ovih prostora, pa je 2x pala u takmičenju za Eurosong.
Što prije to roditelji ovog djeteta shvate, to će svoje dijete poštedjeti suza, bola i trauma.
Domy31

#2591 Re: X FACTOR Adria

Post by Domy31 »

menuet wrote:
Ambrozija wrote:

Image
:-)
razumijem da je dijete i da je povrijeđena, ali ovakve stvari se ne govore.
Ovo je Ilmin pravi profil, znam jer ima onog Jasmina Bigga iz Zenice u prijateljima, pa eto uporedi
https://www.facebook.com/Daniel.Kajramkoski
Last edited by Domy31 on 05/03/2014 16:00, edited 1 time in total.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2592 Re: X FACTOR Adria

Post by crysis »

KatarinaKosaca wrote:Neka Ilma ide u školu. Neka joj roditelji ne daju loš primjer (ako se prijaviš na neko takmičenje prihvataš sva pravila istog uključujući i kompetenciju žirija), kad napuni 18 neka se posveti pjevanju i tačka. Zašto imam osjećaj da je i djetetu (što nije čudno) ali roditeljima udarila slava u glavu i da sad padaju iz greške u grešku.
Život nosi, estrada nosi neuspjehe. Lepa Brena je najveća zvijezda ovih prostora, pa je 2x pala u takmičenju za Eurosong.
Što prije to roditelji ovog djeteta shvate, to će svoje dijete poštedjeti suza, bola i trauma.
prihvatila je ona sva pravila al sta cemo kad produkcija iz emisije u emisiju mjenja ta ista pravila.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2593 Re: X FACTOR Adria

Post by KatarinaKosaca »

crysis wrote:
KatarinaKosaca wrote:Neka Ilma ide u školu. Neka joj roditelji ne daju loš primjer (ako se prijaviš na neko takmičenje prihvataš sva pravila istog uključujući i kompetenciju žirija), kad napuni 18 neka se posveti pjevanju i tačka. Zašto imam osjećaj da je i djetetu (što nije čudno) ali roditeljima udarila slava u glavu i da sad padaju iz greške u grešku.
prihvatila je ona sva pravila al sta cemo kad produkcija iz emisije u emisiju mjenja ta ista pravila.
Pa, i prihvati se pravilo da produkcija ima pravo na izmjene. Jednostavno, ne može se sad po kompetenciji žirija (šta god ja mislila o toj emini) o ovom o onom, a dijete niti ide u školu, niti ima godina da samostalno odlučuje. Mislim da je brzo previsoko odletjela Ilma i da su joj roditelji umjesto da je spuštaju na zemlju jače vinuli. Rostieljska greška, kako god, jednako kao i ovaj komentar Emini na fb.
menuet

#2594 Re: X FACTOR Adria

Post by menuet »

Domy31 wrote: Ovo je Ilmin pravi profil, znam jer ima onog Jasmina Bigga iz Zenice u prijateljima, pa eto uporedi
https://www.facebook.com/Daniel.Kajramkoski
Ne znam ko je taj Jasmin, ali ga ima u prijateljima i ovdje. Pored toga, Emina i Aka su ovaj profil označavali kod sebe... Ne znam, ja bih voljela da nije napisala, ali mislim da jeste.
It_is_a_Leclerc

#2595 Re: X FACTOR Adria

Post by It_is_a_Leclerc »

Zvanični Ilmin profil je shareao ovu sliku, što znači da je ona pisala.
U svakom slučaju ovo ne treba raditi.

Previše je sujetno.
raskopusa

#2596 Re: X FACTOR Adria

Post by raskopusa »

ilma je zasluzeno ispala. ima glas i dalje nista. dosadna,staticna,lose obucena..... na svu srecu nema nista od bolesne ambicije roditelja.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#2597 Re: X FACTOR Adria

Post by Picajzla »

Ste je se Ilma podigla koji *urac, pa tako nekom da pise. Ispala pa sta !? Nek' ide dijete nek' se skoluje, nek uzme knjigu u ruke, ona ce nekoga sa svojih 13 godina da proklinje. Mrs u pm :roll:
StupskaBitanga

#2598 Re: X FACTOR Adria

Post by StupskaBitanga »

It_is_a_Leclerc wrote:Zvanični Ilmin profil je shareao ovu sliku, što znači da je ona pisala.
U svakom slučaju ovo ne treba raditi.

Previše je sujetno.
prepotentno i na kraju od tog divnog glasa neće biti ništa. Nažalost
spinel_

#2599 Re: X FACTOR Adria

Post by spinel_ »

i definitvno smo otislu u onu stvar kad vama dijete i malo prkno od 13 godina okupira toliku paznju.. zemljo otvori se :shock: :shock:
smijesni_ste

#2600 Re: X FACTOR Adria

Post by smijesni_ste »

spinel_ wrote:i definitvno smo otislu u onu stvar kad vama dijete i malo prkno od 13 godina okupira toliku paznju.. zemljo otvori se :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol:
Post Reply