Evo vidim, na Facebooku je komentirala onaj status Emine Jahović: "Emina, imaš ti i svoju djecu. DaBogda te usrećili kao što si ti mene".
Malo je nedostojanstveno sad već postalo.
Moderator: anex
Ne sjećam se tog nastupa, no, slažem se da ima sasvim dovoljno "emocije", isto kao i Ilma (pogotovo u odnosu na Danijela, koji je tehnički isto jako dobar, ali sve ostalo.....), ali ja mislim da se oni više skoncentrišu da pokažu svoje glasovne mogućnosti, jer to i mogu, s tim da Ilma je premlada da bi u potpunosti mogla neke pjesme prenijeti kako treba (manji problem je tehnika tu, veći ono što je proživjela do sada, ipak ima samo 13 godina, a nisam upratio da je imala neki posebno težak život, hvala Bogu). Na kraju, drugačiji su vid pjevača, ali definitivno nisu "plastični" (pa ni Čola nema neku emociju u većini pjesama, ali je pokazao da ju definitivno zna prenijeti kada hoće).jastuk1 wrote:The Realist,
Meni Maid ima sasvim dovoljno emocije kad pjeva, čak možda i previše. Ne mislim na teatralnosti i dramu, već baš na emociju. A ako se govori o nekome ko pjeva bez emocije onda je to Danijel. Pa i Lukijan puno bolje emotira od njega.
Danijel samo onako lijepo zvuči. Burek lijepo upakovan, miriše, a nema baš puno mesa. Čak je i daleko više jednoobrazniji vokalista od Maida.
Da hoće Maid pjevat Kao moja mati u finalu. Pjevao je to ZMBT ali nema tona taj snimak na youtubu. Koja je to emocija bila.
Čini se da je baš velika besparica ovdje, pa ljudi fakat jako malo glasaju iz BiH.
It_is_a_Leclerc wrote:Možda bi Ilmi trebao neko savjetovati da se malo sad kontroliše što piše.
Evo vidim, na Facebooku je komentirala onaj status Emine Jahović: "Emina, imaš ti i svoju djecu. DaBogda te usrećili kao što si ti mene".I traži da joj se jave svi oni koji su imali probleme prilikom glasanja.
Ne kazem da Maid ima ili nema taj famozni X-Factor, ali ti je argument cirkus.OldMayor wrote:Maid da ima x faktor, valjda bi ga neko vidio u tih njegovih 30 godina?
Kod Ilme je to vidjeno odmah u njenom prvom pojavljivanju! Maid je bio i na hajatu, nista nije napravio. A ja da sam na njegovom mjestu ovu 'sadaku' ne bih prihvatio.
Ali ovo je mozda i bolje za Ilmu, jer da je pobjedila sigurno te vezu ugovorima do kraja zivota. Ne znam sad koliko je vec vezana, ali sigurno nije kao sto ce biti pobjednik.
Kao što rekoh, ona jeste prepotentna i to se vidi, ali se nadam da će sa godinama to popraviti i uvidjeti neke stvari.It_is_a_Leclerc wrote:Možda bi Ilmi trebao neko savjetovati da se malo sad kontroliše što piše.
Evo vidim, na Facebooku je komentirala onaj status Emine Jahović: "Emina, imaš ti i svoju djecu. DaBogda te usrećili kao što si ti mene".I traži da joj se jave svi oni koji su imali probleme prilikom glasanja.
ZezasIt_is_a_Leclerc wrote:Možda bi Ilmi trebao neko savjetovati da se malo sad kontroliše što piše.
Nije ni nakon pobjede Anide Idrizović, iako je jasno bilo o čemu se radi. I Maid, a pogotovo Mirza Selimović (ili kako se već zvao) su imali više glasova od pobjednika.bosanska rijec wrote:Bas sam pratila ZMBT ali nisam uocila da je bilo neke galame.... Maid u ZMBT i x faktoru je velika razlika, vjerovatno zbog stecenog iskustva u zmbt sada je puno bolji....Maid nije za kafanske muzike kao ovaj mali Danijal zato i nije pobijedio.
Da su usli u finale razumjela bih raspravu ko je bolji a ko gori od njih dvoje, jer uglavnom su vecina o tome pocela raspravljati ali kad se radi o pjevacima koji se nisu ni trebali naci u ovoj situaciji bas zbog toga sto ostatak koji je prosao nije bolji, zato mislim da nema potrebe.... ako razumijes...The Realist wrote: O njima se raspravlja jer valjaju, jer su dobri i najbolji tamo. Šta ćeš raspravljati o pola njih, kad nisu njihov nivo. Ni u mom prvobitnom postu nije bilo pljuvanja po Ilmi, ili sličnoga..
Razumijem, samo su meni oni jedini ostali upečatljivi (doduše, nisam sve pratio kako treba, kao što ranije napisah) i ne znam o kome bih raspravljaobosanska rijec wrote: Da su usli u finale razumjela bih raspravu ko je bolji a ko gori od njih dvoje, jer uglavnom su vecina o tome pocela raspravljati ali kad se radi o pjevacima koji se nisu ni trebali naci u ovoj situaciji bas zbog toga sto ostatak koji je prosao nije bolji, zato mislim da nema potrebe.... ako razumijes...
Ambrozija wrote:ZezasIt_is_a_Leclerc wrote:Možda bi Ilmi trebao neko savjetovati da se malo sad kontroliše što piše.
Ambrozija wrote:ZezasIt_is_a_Leclerc wrote:Možda bi Ilmi trebao neko savjetovati da se malo sad kontroliše što piše.

Pa šta će onda biti za 10 godina kada bude još boljabosanska rijec wrote:realist , realist ...ja u klin ti u plocu...
![]()
Ilma jeste diva za nju je suvisno bilo sta vise reci....
Maid je takodje dobar....cak fantastican....
ali Ilma je x faktor cijelog show to se mora priznati...kapa joj do poda toliko do mene
Ovo je Ilmin pravi profil, znam jer ima onog Jasmina Bigga iz Zenice u prijateljima, pa eto uporedimenuet wrote:Ambrozija wrote:ZezasIt_is_a_Leclerc wrote:Možda bi Ilmi trebao neko savjetovati da se malo sad kontroliše što piše.
![]()
razumijem da je dijete i da je povrijeđena, ali ovakve stvari se ne govore.
prihvatila je ona sva pravila al sta cemo kad produkcija iz emisije u emisiju mjenja ta ista pravila.KatarinaKosaca wrote:Neka Ilma ide u školu. Neka joj roditelji ne daju loš primjer (ako se prijaviš na neko takmičenje prihvataš sva pravila istog uključujući i kompetenciju žirija), kad napuni 18 neka se posveti pjevanju i tačka. Zašto imam osjećaj da je i djetetu (što nije čudno) ali roditeljima udarila slava u glavu i da sad padaju iz greške u grešku.
Život nosi, estrada nosi neuspjehe. Lepa Brena je najveća zvijezda ovih prostora, pa je 2x pala u takmičenju za Eurosong.
Što prije to roditelji ovog djeteta shvate, to će svoje dijete poštedjeti suza, bola i trauma.
Pa, i prihvati se pravilo da produkcija ima pravo na izmjene. Jednostavno, ne može se sad po kompetenciji žirija (šta god ja mislila o toj emini) o ovom o onom, a dijete niti ide u školu, niti ima godina da samostalno odlučuje. Mislim da je brzo previsoko odletjela Ilma i da su joj roditelji umjesto da je spuštaju na zemlju jače vinuli. Rostieljska greška, kako god, jednako kao i ovaj komentar Emini na fb.crysis wrote:prihvatila je ona sva pravila al sta cemo kad produkcija iz emisije u emisiju mjenja ta ista pravila.KatarinaKosaca wrote:Neka Ilma ide u školu. Neka joj roditelji ne daju loš primjer (ako se prijaviš na neko takmičenje prihvataš sva pravila istog uključujući i kompetenciju žirija), kad napuni 18 neka se posveti pjevanju i tačka. Zašto imam osjećaj da je i djetetu (što nije čudno) ali roditeljima udarila slava u glavu i da sad padaju iz greške u grešku.
Život nosi, estrada nosi neuspjehe. Lepa Brena je najveća zvijezda ovih prostora, pa je 2x pala u takmičenju za Eurosong.
Što prije to roditelji ovog djeteta shvate, to će svoje dijete poštedjeti suza, bola i trauma.
Ne znam ko je taj Jasmin, ali ga ima u prijateljima i ovdje. Pored toga, Emina i Aka su ovaj profil označavali kod sebe... Ne znam, ja bih voljela da nije napisala, ali mislim da jeste.Domy31 wrote: Ovo je Ilmin pravi profil, znam jer ima onog Jasmina Bigga iz Zenice u prijateljima, pa eto uporedi
https://www.facebook.com/Daniel.Kajramkoski
prepotentno i na kraju od tog divnog glasa neće biti ništa. NažalostIt_is_a_Leclerc wrote:Zvanični Ilmin profil je shareao ovu sliku, što znači da je ona pisala.
U svakom slučaju ovo ne treba raditi.
Previše je sujetno.
spinel_ wrote:i definitvno smo otislu u onu stvar kad vama dijete i malo prkno od 13 godina okupira toliku paznju.. zemljo otvori se![]()