FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
El_comadante

#2576 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by El_comadante »

bilo bi lijepo kada bi nešto počeli raditi oko stolica a ne čekati, ali vjerovatno mora se raspisati tender a kad to več radiš ona treba za čitavu tribinu a zato treba mnogo para. a u play off ima mnogo mnogo jakih ekipa li i oni koje možemo izbaciti ... izvlačenje je 10.8
poznanik

#2577 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by poznanik »

Erased wrote:
valterbranisarajevo wrote:Kako pokrenuti ovo sa stolicama? Mislim da bi tu dosta posla mogli uraditi novinari sa par članaka na portalima, pa još ako bi otišao zvaničan zahtjev recimo uprave i udruženja navijača, pa da se i on vrti..ja mislim da se to ne bi moglo baš lako ignorisati. Nekoliko dana pritiska i neko će se sigurno oglasiti i popustiti..pogotovo što dolaze izbori...Sada imamo šansu i treba je iskoristiti.... :dance:
Mozda pokrenuti akciju "jedan navijac - jedna stolica" kao sto je slicno svojeveremeno, cini mi se, Opcina Centar vodila. Naravno, ko može da odvoji, a ima nas sigurno. A zauzvrat dati tim ljudima recimo nekoliko besplatnih gledanja ili neke druge popuste.
Kolika je cijena jedne stolice?
bordo_boy

#2578 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by bordo_boy »

Image

Osvanuli smo na uefa.com na naslovnici, kao senzacija. Ne znam šta je ondje senzacija al' eto, kao da mi već 10 dana ne govorimo da ćemo poderat Bugare, i kao da ih sinoć nismo pregazili... :D :run:
miki.ba

#2579 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by miki.ba »

4 KM
kokuz_sa

#2580 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by kokuz_sa »

poznanik wrote:
Erased wrote:
valterbranisarajevo wrote:Kako pokrenuti ovo sa stolicama? Mislim da bi tu dosta posla mogli uraditi novinari sa par članaka na portalima, pa još ako bi otišao zvaničan zahtjev recimo uprave i udruženja navijača, pa da se i on vrti..ja mislim da se to ne bi moglo baš lako ignorisati. Nekoliko dana pritiska i neko će se sigurno oglasiti i popustiti..pogotovo što dolaze izbori...Sada imamo šansu i treba je iskoristiti.... :dance:
Mozda pokrenuti akciju "jedan navijac - jedna stolica" kao sto je slicno svojeveremeno, cini mi se, Opcina Centar vodila. Naravno, ko može da odvoji, a ima nas sigurno. A zauzvrat dati tim ljudima recimo nekoliko besplatnih gledanja ili neke druge popuste.
Kolika je cijena jedne stolice?
da je narucis iz kine sa dostavom 8 dolara..

a + stare se mogu reciklirat pa cijena bi dosla i manje
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2581 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Ma mi kao navijaci cak i klub Sarejevo, smo nemocni po pitanju tih stolica.

Mozda jedina mogucnost je da se pokusa lobirati u savezu i da se izvrsi neki medijski pritisak. Nesto direktno mi (navijaci, klub) stvarno tu ne mozemo nista uraditi.

Sinoc se delegat UEFA cudio kako smo uopste dobili licencu. I kazu da je rekao da vec od slijedece takmicarske sezone nema sanse da se izda licenca za Kosevo u onakvom stanju.
Opetja033

#2582 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Opetja033 »

-LIBERO- wrote:Ma mi kao navijaci cak i klub Sarejevo, smo nemocni po pitanju tih stolica.

Mozda jedina mogucnost je da se pokusa lobirati u savezu i da se izvrsi neki medijski pritisak. Nesto direktno mi (navijaci, klub) stvarno tu ne mozemo nista uraditi.

Sinoc se delegat UEFA cudio kako smo uopste dobili licencu. I kazu da je rekao da vec od slijedece takmicarske sezone nema sanse da se izda licenca za Kosevo u onakvom stanju.
Sta je konkretno problem? Znam za stolice, novinarsku lozu, svecanu lozu, svlacionice, mokre cvorove? Ima li igdje neki podatak, dokument - bilo sta - gdje se moze vidjeti sta se na stadionu mora promjeniti kako bi imali makar prosjecan stadion (a ne ono "zadovoljavanje minimuma uslova" jer ce se kriteriji poostravati iz godine u godinu).

I opet kazem: daj Boze da grijesim ali mislim da radi zakonske procedure stolice ne mozemo ocekivati prije iduce godine.
Last edited by Opetja033 on 27/07/2012 13:00, edited 1 time in total.
bordo_boy

#2583 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by bordo_boy »

Image :mrgreen:
Logovan

#2584 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

-LIBERO- wrote:Ma mi kao navijaci cak i klub Sarejevo, smo nemocni po pitanju tih stolica.

Ako je ovo zadnje tačno što si napisao, onda se MORA nešto učiniti po pitanju stolica. Ovo je 5 do 12 i ako se sada ne počne nešto ozbiljno raditi popušićemo licencu samo tako. Kada bi mi navijači mogli nekako pomoći, ja bih rado pomogao.

E jebem ti ovakvu državu, kada se peglamo oko jebenih stolica. Fuj. :( :(
poznanik

#2585 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by poznanik »

Erased wrote:Mozda pokrenuti akciju "jedan navijac - jedna stolica" kao sto je slicno svojeveremeno, cini mi se, Opcina Centar vodila. Naravno, ko može da odvoji, a ima nas sigurno. A zauzvrat dati tim ljudima recimo nekoliko besplatnih gledanja ili neke druge popuste.
poznanik wrote:Kolika je cijena jedne stolice?
kokuz_sa wrote:da je narucis iz kine sa dostavom 8 dolara... a + stare se mogu reciklirat pa cijena bi dosla i manje
@Valter je prije postavio tekst iz kojeg se uočava "nesposobnost" CRS - firme koja gazduje stadionom, koja već godinama "nabavlja" stolice, i nikako da ih nabavi. Sada ih FK Sarajevo može nabaviti i predati pod određenim ugovorom CRS-u na korištenje, i na obostranu korist.

FK Sarajevo nema zakonsku obavezu na nabavku opreme raspisivanjem tendera, jer nije javno preduzeće, udruženje je, i ako Uprava odluči, može se izvršiti i kupovina neposrednom pogodbom. Sredstva kojim raspoleže FK Sarajevo nisu javna.

Osim toga, FK Sarajevo je registrirano kao udruženje, koje, između ostalih načina, sredstva za svoje aktivnosti stiče i iz donacija. Dakle, stolice se mogu donirati, bilo da svaki navijač, simpatizer ili prijatelj kluba donira ili kupljenu stolicu, ili novac za nabavku te stolice, što takođe može učiniti i organizacija lokalne zajednice - Općina Centar, Grad Sarajevo, pa i Kanton. Ili bilo ko treći.

I ne mora se forsirati nabavka stolica za prvu predstojeću utakmicu sa Zetom, najbitnije je da se upravo sada iskoristi "trenutak" i da se stolice nabave i ugrade, a prilika za njihovo korištenje će biti još mnogo.
Pitarrr82

#2586 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

strong69 wrote:
Pitarrr82 wrote:Jbt ne smijes vise ni sanjati ili reci da si sanjao :-) , eto bas cu nam ja s tim snom pehirati daj ba :dance:
Samo ti sanjaj, pusti njih :D Ako ti se ostvari pola od ovog sna imas gajbu Cockte od mene :D

Sto se mene tice moze i paket kisele :skoljka:
kokuz_sa

#2587 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by kokuz_sa »

Opetja033 wrote:

Sta je konkretno problem? Znam za stolice, novinarsku lozu, svecanu lozu, svlacionice, mokre cvorove? Ima li igdje neki podatak, dokument - bilo sta - gdje se moze vidjeti sta se na stadionu mora promjeniti kako bi imali makar prosjecan stadion (a ne ono "zadovoljavanje minimuma uslova" jer ce se kriteriji poostravati iz godine u godinu).

I opet kazem: daj Boze da grijesim ali mislim da radi zakonske procedure stolice ne mozemo ocekivati prije iduce godine.
pa svasta nesto nevalja, imas na bugarskoj stranici snimak koseva prije tekme kad prikazuju stadion kao neuslovan da je i radi cega..a kad bi usli u grupe ne bi mogli igrat na kosevu..
nego bi morali u zenici
izgleda da su stolice najmanji problem
leo karan

#2588 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by leo karan »

Smail Aga wrote:
cunga lunga wrote:Sad zelim da provjerim je li mi racunica dobra.
Ucesce u jednom pretkolu Lige Europe UEFA placa sa 90 000 eura.

Da izracunam ugrubo sinocnju zaradu:

90 000 eura UEFA...............................180 000 KM
9 000 karata za Istok * 12 KM.................108 000 KM
4000 karata sjever * 7 KM......................28 000 KM
Total:.............................................316 000 KM

Ovaj isti iznos mozemo ocekivati protiv Zete, dakle jos 316 000 KM.
Dodamo i 180 000 od UEFA-e za Hibernians + karte cca 60 000 KM = 240 000

Da sad saberemo:

Zarada protiv Levskog................................316 000 KM
Zarada protiv Zete.....................................316 000 KM
Zarada protiv Maltezana...............................240 000 KM
Total zarada od Evrope zakljucno sa Zetom.........872 000 KM

Dakle, otprilike 870 000 KM.
Je li mi racunica tacna i jesam li nesto propustio?
Ne zamaraj se bezze racunanjem,igrali smo mi vec play-off Euro lige i to pred punim zapadom,pa je bilans,milionski minusi.
Da.
Mi smo ono ljeto protiv trnave, helsinborga i kluza imali prihod od preko milion za mjesec dana, samo da se zna!
dje su pare?
para nemaaa
isparile u havu
:-D
north

#2589 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by north »

Grk sudi slijedeći četvrtak, pa možemo li mi ikako dobiti suca iz neke normalne zemlje..sve neke "prijateljske" zemlje: Grčka, Rumunija, Rusija, čini mi se jednom bi i Kipar..ma ovako je i prijašnjih sezona često bilo...doduše rumun nam sretan bi sinoć, ali bogami da je imao bilo kakvu priliku za crveni ili drugi penal ne vjerujem da bi oklijevao...
hepekcina

#2590 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by hepekcina »

leo karan wrote:
Smail Aga wrote:
cunga lunga wrote:Sad zelim da provjerim je li mi racunica dobra.
Ucesce u jednom pretkolu Lige Europe UEFA placa sa 90 000 eura.

Da izracunam ugrubo sinocnju zaradu:

Ovaj isti iznos mozemo ocekivati protiv Zete, dakle jos 316 000 KM.
Dodamo i 180 000 od UEFA-e za Hibernians + karte cca 60 000 KM = 240 000

Da sad saberemo:

Zarada protiv Levskog................................316 000 KM
Zarada protiv Zete.....................................316 000 KM
Zarada protiv Maltezana...............................240 000 KM
Total zarada od Evrope zakljucno sa Zetom.........872 000 KM

Dakle, otprilike 870 000 KM.
Je li mi racunica tacna i jesam li nesto propustio?
Ne zamaraj se bezze racunanjem,igrali smo mi vec play-off Euro lige i to pred punim zapadom,pa je bilans,milionski minusi.
Da.
Mi smo ono ljeto protiv trnave, helsinborga i kluza imali prihod od preko milion za mjesec dana, samo da se zna!
dje su pare?
para nemaaa
isparile u havu
:-D
najgore upravo nakon toga samo što se klub ne raspade...najveće prokletstvo našim bijednicima je dat pare u ruke
burek_in_space

#2591 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by burek_in_space »

Opetja033 wrote:Znaci ipak je istina ono za momka.. Ne mogu da vjerujem. :( Nek' mu je vjecni rahmet, a njegovoj porodici sabur. Kakva tuga.

Sto se stolica tice, mislim da nema nista od toga iz jednog prostog razloga: jebeni tenderi. Koliko sam upucen za stolice se mora raspisati tender, dok se tender raspise, dok se pripremi dokumentacija, dok se izabere izvodjac, dok radovi krenu - stolice mozemo imati samo ako prezimimo u Europi. Tender se mora raspisati jer stadion nije u nasem vlasnistvu. Volio bih da neko ko je bolje informisan potvrdi ili demantuje ovo sto sam napisao.
NE zanm ko se ukljuchio u prichu oko stolica izmedju PItarrr82 i mene, koju smo vodili oko stolica, ali obistinjuje se ono shto sma Pitaru i rekao - ide se namjerno na obaranje tendera, kako bi se moglo ici na nposrednu pogodbu sa izvodjachem koji odgovara Ugovornom organu, tj. Centru za sport i rekreaciju.
Najdobronamjerniji savjet - nemoguce je da se izvedu svi ti radovi chak i do play-offa, tako da se ne treba zanositi prichom kako ce Koshevo biti popunjeno u svom punom stvarnom kapacitetu, nazhalost.
Pitarrr82

#2592 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Burek gdje si ti sinoc ccc? :mrgreen:

Da, u pravu si nema smisla pricati o stolicama do Zete a Boga mi ni poslije ako Bog da, da prodjemo
The 51st State

#2593 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by The 51st State »

north wrote:Grk sudi slijedeći četvrtak, pa možemo li mi ikako dobiti suca iz neke normalne zemlje..sve neke "prijateljske" zemlje: Grčka, Rumunija, Rusija, čini mi se jednom bi i Kipar..ma ovako je i prijašnjih sezona često bilo...doduše rumun nam sretan bi sinoć, ali bogami da je imao bilo kakvu priliku za crveni ili drugi penal ne vjerujem da bi oklijevao...
na to se ne treba osvrtati, te gluposti ostavimo onima koje to interesuje, ne bih da ih imenujem, da parafraziram Obucu9.
Obuca9

#2594 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Obuca9 »

AlenKurt wrote:Jok eto nije penal.
Imal' kakvog "UEFA mafia" članka na index.hr, hajde nisi odavno...
necko_hz

#2595 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by necko_hz »

Last edited by necko_hz on 27/07/2012 13:54, edited 1 time in total.
Nekako s proljeća

#2596 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Nekako s proljeća »

Ako pogledamo klip u posti iznad, a zatim ovaj:
http://www.youtube.com/watch?v=CeuPw07LwXk

:)
Razlika, jel' da?
racionalista

#2597 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by racionalista »

Ma ništa od stolica za sada. zakonski se mora ispoštovati i vrijeme dato u tenderu, a mislim da je to min. 15 dana
Obuca9

#2598 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Obuca9 »

cunga lunga wrote:Da izracunam ugrubo sinocnju zaradu:

11.000 je karata bilo u prodaji, dakle nije moglo nikako 9 + 13. Vjerovatni omjer je bio 6 + 5, dakle
6*12=72.000
5*7 = 35.000

To ti je otprilike zarada od karata. Kad se odbije porez, procenat koji ide prodavačima, ostane tu oko 90.000 KM, vjerovatno.
vozač

#2599 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by vozač »

tek sad vidjeh da su zaključane obje teme BH Klubovi u evropi, a ja taman mislio predložiti administraciji da to uradi jer su od sinoć postale neprimjerene, da piše recimo BH Klub u Evropi, to bi imalo nekog smisla, ovako ... :D
Last edited by vozač on 27/07/2012 14:13, edited 1 time in total.
vozač

#2600 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by vozač »

The 51st State wrote:
north wrote:Grk sudi slijedeći četvrtak, pa možemo li mi ikako dobiti suca iz neke normalne zemlje..sve neke "prijateljske" zemlje: Grčka, Rumunija, Rusija, čini mi se jednom bi i Kipar..ma ovako je i prijašnjih sezona često bilo...doduše rumun nam sretan bi sinoć, ali bogami da je imao bilo kakvu priliku za crveni ili drugi penal ne vjerujem da bi oklijevao...
na to se ne treba osvrtati, te gluposti ostavimo onima koje to interesuje, ne bih da ih imenujem, da parafraziram Obucu9.
isto mislim, ako je suđeno da nas neko zavrće mi ne možemo ništa učiniti po tom pitanju, treba se prilagoditi i otrpiti najmanju štetu, najlakše je dobiti crvene kartone

inače, što se sudije tiče, moje je mišljenje da je bio maksimalno regularan, da ne argumentujem, zaista nema potrebe, okrenimo se narednom susretu,
šta mislite hoće li biti neke frke, provokacija i slično, ja bih baš volio otići u podgoricu, ali osjetim li imalo negativne atmosfere ... nema šanse
Post Reply