madner wrote:stochar wrote:KatarinaKosaca wrote:Ja baš kontam ko je ova duhovita raja, kad ono raja iz Alipašine. Sad im sve šega

ni jednog odgovora na konkretna pitanja, ali kad je tjerati shegu, onda su prvi... meni dosadasnjih 15 godina sto se vblasti tiche nije bilo nista smijeshno, a nije ni sada. kad je politicka situacija u stanju, onda zaista nista nije smijeshno, koliko god se vi poput brankovica na pitanje o stanu kleberili...
Konkretna pitanja tipa kako to da neko ode na godisnji odmor u svom trosku?
da se duhovito izrazim: seresh! nekoliko postova prije ovoga postavio sam mnogo konkretnih pitanja i teza, kao i u desetine postova ranije, i nigdje nisam dobio konkretne odgovore vec infantilno smijuljenje, nekakve pokusaje okretanja na shalu, i kojekakva skretanja s teme po vise osnova. za odlazak na godisnji odmor 'o svom trosku' sam takodjer dao masu argumenata zbog chega sve to nije dobro, od samog imidza, pa do konkretne situacije u drzavi koja zahtijeva 20-satne radne dane na rjesavanju nagomilanih problema, a ne landaranje po Francuskoj. i, ponavljam po milijarditi put: vlast nije bogom data, vlast biraju gradjani da im bude servis, da se za njihove pare brine o brojnim pitanjima, i nije nista drugo do firma sa jasno postavljenim zadacima! oni nisu neka sveta bica koja se ne smije kritikovati!
p.s. kad cujem ovo 'sdp-fobija', odma' se masim za spolovilo! koja ba fobija? koja je razlika od takvog odgovora na svaku kritiku, od prozivanja islamofobima svakoga ko se usudi kritikovati reisa?! i sutra ce mi neko reci 'nisu svi isti'. nisu, ovi su, nazalost, po mnogo toga gori! vlast se, cak i ako je dobra, treba i mora kritikovati da uvijek bude bolja, nikada se ne smije biti zadovoljan! ovom vasom logikom, HDZ Hrvatske recenicom 'mi smo Hrvatsku doveli do EU' moze zacepiti svaku daljnju kritiku? e pa ne moze! ima masa stvari koje nisu uradili! i vi bi sad da zbog neke banalne sitnice koju su eventualno slucajno uradili, mi svi klicemo i zaboravimo milion drugih losih poteza?
ta teza o tome 'treba im dati vremena' jedna je od najgorih! koliko vidim, mi najvise vremena dajemo Špirićima i ostalim reliktima prosle vlasti, koji su usli u 6. godinu vladavine i dobro im - ni minimalne odgovornosti nemaju! da im oprostim koaliciju sa SDA koja nas je dovela u ovakvo stanje i cija je kriminogenost dala plodno tlo za proizvodnju najvecih kriminalaca koji su im bili kucni prijatelji? da ocekujem da Kaplan koji ne zna recenicu sastaviti spasi kulturu?! od masica da ocekujem pomake u obrazovanju? de ba, oni pokusaji humora sa barazhom nisu bili smijeshni, ali brojne tvrdnje i nespretne odbrane jos nespretnije vlasti iz usta/tastatura nekoga ko je do jucer kritikovao jednako nseposobnu vlast zaista me nasmijavaju do suza!
@viva_castro - cestitam, sve si promasio! to za Bolonjce nije nikakva pamet, to je provodjenje dogovorenog, Krivaja je kap u moru slicnih problema i jos ne znamo kako ce eksperiment zavrsiti-za pohvalui jeste, ali ne vidim da spada u ispunjenje nekog od hrpe obecanja, i tih 500.000 za sportsku salu koja se godinama gradi je isto tekuci grant za privatluk Koldze i komp.! u medjuvremenu, sedam institucija od drzavnog znacaja propada...