Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Kolinda

#2576 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

512MB wrote:Shega, eto EP ce donijeti rezoluciju da hrvati smiju glasat za hrvate i muslimani samo za muslimane, u centru evrope u 21. stoljecu, jebote cim vas hrane? :?

Trazili treci a izgubice i konstitutivnost hej specijalaca majketi, Covke 4tw :bih:
Evo ovo su posljedice medijske blokade u Saraju . Ma neće EPdonositi odluku jer ju je već donio Ustavni sud BiH...
zavrzlama

#2577 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zavrzlama »

Kolinda wrote:
EP će donijeti rezoluciju u kojoj će temelj za održivost BIH naznačiti princip federalizma i decentralizacije.
Drugo ,Kolinda neki dan u razgovorima sa Thrumpovom administracijom je očito dobila zeleno svjetlo kad je u pitanju BiH i rješenje hrvatskog pitanja u istoj . Ta nisu ludi u HNS-u da prijete praznom "puškom" .
No problem....Samo mape tih federalnih jedinica na sunce...kako vidim dodik ne da milimitar hrvtaskih tisucljetnih hrvatskih prostora u rs-u...bosnjaci koje ne zele daljnje komadanje BIH,nece dati niti jednu vecinsku bosnjacku teritoriju/mjesto u taj hrvatski entitet...ako ce par vecinskih hrvatskih varosica na jugu hercegovine biti taj treci entitet ,bujrum i danas tu svakako funkcionise hzhb...neznam cemu ponovo kreciti..
512MB

#2578 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Kolinda wrote:
512MB wrote:Shega, eto EP ce donijeti rezoluciju da hrvati smiju glasat za hrvate i muslimani samo za muslimane, u centru evrope u 21. stoljecu, jebote cim vas hrane? :?

Trazili treci a izgubice i konstitutivnost hej specijalaca majketi, Covke 4tw :bih:
Evo ovo su posljedice medijske blokade u Saraju . Ma neće EPdonositi odluku jer ju je već donio Ustavni sud BiH...
Pojasni nam na koju odluku USa mislis :-)
Hafis

#2579 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Bolje vam je otvoriti novu temu od nazivom: Kako se naguziti kod provedbe izmjena neustavnih točaka u Izbornom zakonu vezanih za izbor zastupnika u Dom naroda, a da nam ga baš ne zakrhaju preduboko :) Da vidimo kako ste i tu domišljati.
zavrzlama

#2580 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zavrzlama »

Hafis wrote:Bolje vam je otvoriti novu temu od nazivom: Kako se naguziti kod provedbe izmjena neustavnih točaka u Izbornom zakonu vezanih za izbor zastupnika u Dom naroda, a da nam ga baš ne zakrhaju preduboko :) Da vidimo kako ste i tu domišljati.
Od zelje za trecim,sad izmjene izbornog zakona..sto se ljestvica brzo spusta :D
spreca

#2581 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

S obzirom da u tome imate tisuc ljetno iskustvo steta da prestajete :mrgreen: ...jer to vi radite najbolje :lol:
Kolinda

#2582 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

512MB wrote:
Kolinda wrote:

Pojasni nam na koju odluku USa mislis :-)
Konačno je došlo na red ono moje kmečanje vezano za skrivanje odluku US i upozorenje da kad jedan dan ne bude izbora a ljudi u Sarajevu neće znati što se događa ko će istima objasniti da je tamo neki US ima godinu dana donio odluku da nema izbora ako Hrvat ne bira Hrvata.. 8-)
512MB

#2583 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

:lol: :bih:
Kolinda

#2584 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

zavrzlama wrote:
Hafis wrote:Bolje vam je otvoriti novu temu od nazivom: Kako se naguziti kod provedbe izmjena neustavnih točaka u Izbornom zakonu vezanih za izbor zastupnika u Dom naroda, a da nam ga baš ne zakrhaju preduboko :) Da vidimo kako ste i tu domišljati.
Nije ljestvica spuštena nego ste se vi pogubili oko hodograma HNS-a...Izborni zakon, treći...
Hafis

#2585 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote: Konačno je došlo na red ono moje kmečanje vezano za skrivanje odluku US i upozorenje da kad jedan dan ne bude izbora a ljudi u Sarajevu neće znati što se događa ko će istima objasniti da je tamo neki US ima godinu dana donio odluku da nema izbora ako Hrvat ne bira Hrvata.. 8-)
Ta će škutori. Mi imamo fabrike. I namjensku proizvodnju :)
Last edited by Hafis on 31/01/2017 13:52, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#2586 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kolinda wrote: Konačno je došlo na red ono moje kmečanje vezano za skrivanje odluku US i upozorenje da kad jedan dan ne bude izbora a ljudi u Sarajevu neće znati što se događa ko će istima objasniti da je tamo neki US ima godinu dana donio odluku da nema izbora ako Hrvat ne bira Hrvata.. 8-)
Dakle po tebi će EU dopustiti da se pogazi princip anonimnosti parlamentarnih izbora na kojem se temelji cijeli demokratski proces u cijelom demokratskom svijetu samo da bi Hrvat mogao glasati za Hrvata. :shock: Kakve teške droge ti uzimaš?
Drvosjeca iz Dejcica

#2587 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote:
Ta će škutori. Mi imamo fabrike. I namjensku proizvodnju :)
Koje fabrike, misliš kladionice? :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#2588 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Kolinda wrote:
zavrzlama wrote:
Nije ljestvica spuštena nego ste se vi pogubili oko hodograma HNS-a...Izborni zakon, treći...
Hodograma? :lol: Presmješan izraz, isto k'o iz Nadrealista. :mrgreen: Dakle izborni, treći pa pripajanje Hrvatskoj...ja bih porvo rekao hop da planiram skočiti. :mrgreen:
zavrzlama

#2589 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zavrzlama »

Kolinda wrote:
zavrzlama wrote:
Izvini nisam skontao strategiju...okolo okolo pa na mala vrata :D
zavrzlama

#2590 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zavrzlama »

No problem....Samo mape tih federalnih jedinica na sunce...kako vidim dodik ne da milimitar hrvtaskih tisucljetnih hrvatskih prostora u rs-u...bosnjaci koje ne zele daljnje komadanje BIH,nece dati niti jednu vecinsku bosnjacku teritoriju/mjesto u taj hrvatski entitet...ako ce par vecinskih hrvatskih varosica na jugu hercegovine biti taj treci entitet ,bujrum i danas tu svakako funkcionise hzhb...neznam cemu ponovo kreciti..
cekam odgovor....najomrazenije pitanje velikohrvatima i velikosrbima je kad im postavis pitanje "Sta su granice treceg entiteta" i "Kako mislite izvrsiti secesiju od BIH"..obicnio ne daju odgovore....zasto? zato sto i sami znaju da od toga nema nista.. :D
Kolinda

#2591 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Dakle po tebi će EU dopustiti da se pogazi princip anonimnosti parlamentarnih izbora na kojem se temelji cijeli demokratski proces u cijelom demokratskom svijetu samo da bi Hrvat mogao glasati za Hrvata. :shock: Kakve teške droge ti uzimaš?
Teško je to nekome objasniti ko ne želi slušati. Od droga sam na duhanu ,po mogućnosti hercegovačkom .
Drvosjeca iz Dejcica

#2592 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

zavrzlama wrote:
cekam odgovor....najomrazenije pitanje velikohrvatima i velikosrbima je kad im postavis pitanje "Sta su granice treceg entiteta" i "Kako mislite izvrsiti secesiju od BIH"..obicnio ne daju odgovore....zasto? zato sto i sami znaju da od toga nema nista.. :D
Reći ću ti ja. Oni smatraju i nadaju se da će pobjedom Trumpa te eventualnom pobjedama desnice u Francuskoj, Austriji, Njemačkoj moći krenuti u svoj krvavi pir. Račune im je pomrsilo približavanje Turske sa Rusijom ali se i dalje nadaju da će od desnice dobiti zeleno svjetlo da krenu na Bošnjake. Znamo da je kod desne bagre znak jednakosti između teroriste i muslimana a pošto su Bošnjaci muslimani tako žele povući i paralelu sa Bošnjacima i teoristima. U tom svjetlu treba gledati i nedavno pismo malog fašiste Ljubića koje je uputio Izetbegoviću. Još uvijek osluškuju Trumpa i nadali su se da će i Bošnjaci (BiH) biti na listi zemalja čijim stanovnicima je zabranjen ulazak u SAD. Ne bi me čudilo da HDZ Hrvati u EU otvoreno lobiraju za to jer bi onda lakše prikazali Bošnjake kao prijetnjom i mogli krenuti u otvoreni sukob zajedno sa Dodikom. Jedino tada bi se zapadni svijet otvoreno okrenuo protiv Bošnjaka i oni bi mogli ostvariti svoje ciljeve.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 31/01/2017 14:17, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#2593 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Kolinda wrote:
Teško je to nekome objasniti ko ne želi slušati. Od droga sam na duhanu ,po mogućnosti hercegovačkom .
Pa evo slušam, živ sam se pretvorio u uho, kako mislite nagovoriti EU da princip anonimnosti u BiH ne važi?

Ja znam da se govorkalo o uvođenju sistema elektora po kantonima ali u liberalnim demokratijama nikada se neće pogaziti princip anonimnosti jer kako drugačije mislite utvrditi da su samo Hrvati glasali za Hrvate? :oops:
Kolinda

#2594 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Evo sad ga jeb...Pa nemogu vam baš sve ono što vam skrivaju po medijima ja sam prenijeti. Pa imaš na internetu prijedlog HNS-a za izbor predsjednika i dom naroda . Sve već objavljeno,pročitajte i neki medij koji nije iz sarajevskog zračnog prostora .
Hafis

#2595 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote:Evo sad ga jeb...Pa nemogu vam baš sve ono što vam skrivaju po medijima ja sam prenijeti. Pa imaš na internetu prijedlog HNS-a za izbor predsjednika i dom naroda . Sve već objavljeno,pročitajte i neki medij koji nije iz sarajevskog zračnog prostora .
To je od prekomjernog unošenja tjestenine. Jednostavno ljudi vide i čuju samo ono što oni žele.
O svemu će divaniti. o namjenskoj industriji, perspektivama stočnog fonda u tešanjskoj regiji, o utjecaju Turske na razvoj tvornice vodokotlića u Uzbekistanu, o fašizmu (tu su eksperti :) ), o svemu živom, samo nikako da kažu kako će se ovo riješiti...normalno ''povoljno'' po njih.
prog321

#2596 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by prog321 »

rijesit cemo lako.
uzeti vam konstitutivnost., izbaciti iz vlasti, i nabiti nogom u guzicu nazad u kamenjar. :-D
Last edited by prog321 on 31/01/2017 14:40, edited 1 time in total.
statixx

#2597 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by statixx »

Ja ovdje ne vidim trecu izbornu jedinicu...

http://vijesti.ba/clanak/345748/tv1-eks ... nistva-bih
seln

#2598 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:
Kolinda wrote:Evo sad ga jeb...Pa nemogu vam baš sve ono što vam skrivaju po medijima ja sam prenijeti. Pa imaš na internetu prijedlog HNS-a za izbor predsjednika i dom naroda . Sve već objavljeno,pročitajte i neki medij koji nije iz sarajevskog zračnog prostora .
To je od prekomjernog unošenja tjestenine. Jednostavno ljudi vide i čuju samo ono što oni žele.
O svemu će divaniti. o namjenskoj industriji, perspektivama stočnog fonda u tešanjskoj regiji, o utjecaju Turske na razvoj tvornice vodokotlića u Uzbekistanu, o fašizmu (tu su eksperti :) ), o svemu živom, samo nikako da kažu kako će se ovo riješiti...normalno ''povoljno'' po njih.
Za nas kako bude... ali za vas vidim crno.
seln

#2599 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Kolinda wrote:. Pa imaš na internetu prijedlog HNS-a za izbor predsjednika i dom naroda
Ima i Violeta. I jedno i drugo je za obrisati dupe.
zavrzlama

#2600 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zavrzlama »

zavrzlama wrote:
Reći ću ti ja. Oni smatraju i nadaju se da će pobjedom Trumpa te eventualnom pobjedama desnice u Francuskoj, Austriji, Njemačkoj moći krenuti u svoj krvavi pir. Račune im je pomrsilo približavanje Turske sa Rusijom ali se i dalje nadaju da će od desnice dobiti zeleno svjetlo da krenu na Bošnjake. Znamo da je kod desne bagre znak jednakosti između teroriste i muslimana a pošto su Bošnjaci muslimani tako žele povući i paralelu sa Bošnjacima i teoristima. U tom svjetlu treba gledati i nedavno pismo malog fašiste Ljubića koje je uputio Izetbegoviću. Još uvijek osluškuju Trumpa i nadali su se da će i Bošnjaci (BiH) biti na listi zemalja čijim stanovnicima je zabranjen ulazak u SAD. Ne bi me čudilo da HDZ Hrvati u EU otvoreno lobiraju za to jer bi onda lakše prikazali Bošnjake kao prijetnjom i mogli krenuti u otvoreni sukob zajedno sa Dodikom. Jedino tada bi se zapadni svijet otvoreno okrenuo protiv Bošnjaka i oni bi mogli ostvariti svoje ciljeve.
I opet,nece francuski,njemacki i ini desnicari uzet puske pa ganjat bosnjake po bosanskim sumama,gradovima i selima i stvarat teritoriju treceg entiteta....Velikohrvati isto kao i velikosrbi ide kalkulacijom da nametnuta rahat patnja,kojom ce gusiti bosnjake i ekonomski i politicki ce na kraju natjerati bosnjake da sami zatraze podjelu BIH...oni kontaju da je kao i njima i bosnjacima zelja da imaju neku svoju drzavu u kojoj ce samo oni biti vecina i glavni..oni ne kontaju da bosnjacima nije stran zivot sa drugim i drugacijim,da im ne smetaju tudje bogomolje,tudja imena, i neznaju da je BIH bosnjacima =bioloski opstanak...bosnjaci i bosanci vise vole BIH,nego sto je njeni neprijatelji mrze...lakse je nesto voljeti i isto braniti,nego nesto mrziti i napadati i unistavati,a jos to nemoras da radis,i jos oznacen kao pogresna strana od cijelog civiliziranog svijeta..nego gledat ih kako krepavaju nazor i meziti na tenane..
Post Reply