Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
-
zagrebačka_cura
#2576 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ja koristim shaumu u plavoj bocici sampon...super je..ne masti kosu i isto shauma spray za rascesljavanje...s tim da sprej nanesem samo na vrhove...
cure..sve koje imate masnu kosu...bilo da koristite regenerator ili sprejeve koji se ne ispiru...nanosite ih samo na vrhove..nikako nemojte utrljavati u tjeme...jer svaki takav preparat otezava i masti kosu(neki manje,neki vise)...a svi znamo da se kosa masti od tjemena...vrhovi mogu biti suhi i ispucali,ako je kosa tretirana pramenovima ili bojom...a tjeme masno...dakle...samo na vrhove...stagod koristite...
sto se tice naelektriziranosti...to vam se desava kada kosu presusite vrucim fenom...
cure..sve koje imate masnu kosu...bilo da koristite regenerator ili sprejeve koji se ne ispiru...nanosite ih samo na vrhove..nikako nemojte utrljavati u tjeme...jer svaki takav preparat otezava i masti kosu(neki manje,neki vise)...a svi znamo da se kosa masti od tjemena...vrhovi mogu biti suhi i ispucali,ako je kosa tretirana pramenovima ili bojom...a tjeme masno...dakle...samo na vrhove...stagod koristite...
sto se tice naelektriziranosti...to vam se desava kada kosu presusite vrucim fenom...
-
BJB
#2577 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Naljepila me mama kanom maloprije...Pomijesala sam 2 i po kockice Cacae brun i pola Caca noir.
Samo me jedna stvar brine, pred kraj je bila gotovo hladna, hoce li me se uopste primiti? Mislila sam je drzati cijeli dan, tamo do 11. Dodala sam samo kafu-prepunjenu veliku kasiku, cimet nisam htjela jer se bojim da mi ne iziritira kozu..
I nisam umotala glavu providnom folijom, vec 1 slojem gaze.
Alica, smijem li je drzati do 11?
Mijesala sam CAca noir u caca Brun zato sto sam vidjela slike ove djevojke.
.Ona je smiksala Brun i Noir u omjeru 3:1,
znaci ja sam trebala 2:1/3, ali posto sam je odsjekla malo sinoc da isprobam, stavila sam kako sam stavila.
Gdje je ona alica.k kad nam treba?
Sinoc sam probala samo Caca brun, drzala 4 sata i malo mi je potamnila kosu i dala joj sjaj.
Samo me jedna stvar brine, pred kraj je bila gotovo hladna, hoce li me se uopste primiti? Mislila sam je drzati cijeli dan, tamo do 11. Dodala sam samo kafu-prepunjenu veliku kasiku, cimet nisam htjela jer se bojim da mi ne iziritira kozu..
I nisam umotala glavu providnom folijom, vec 1 slojem gaze.
Alica, smijem li je drzati do 11?
Mijesala sam CAca noir u caca Brun zato sto sam vidjela slike ove djevojke.
.Ona je smiksala Brun i Noir u omjeru 3:1,
znaci ja sam trebala 2:1/3, ali posto sam je odsjekla malo sinoc da isprobam, stavila sam kako sam stavila.
Gdje je ona alica.k kad nam treba?
Sinoc sam probala samo Caca brun, drzala 4 sata i malo mi je potamnila kosu i dala joj sjaj.
- alica.k
#2578 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
smijes je drzat do prekosutra ako hoces 
umotaj glavu da se zagrije, osusice ti se to na kosi.
umotaj glavu da se zagrije, osusice ti se to na kosi.
-
BJB
#2579 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ma osusila se
Isto k'o kaka, fuj.. K'o kaciga na glavi. Imam gazu a strah me staviti providnu foliju da ne bi Caca Noir previse djelovala..
“Pure Persian henna mixed with Indian indigo for blue-black tints. It is an ancient Indian tradition to mix red henna with powder from the dried, fermented indigo root, to give dark hair deep blue glints. Indigo is not cheap, so there are some synthetic ‘black hennas’ around, but we want you to stay away from those! Lush Caca Noir is red henna with indigo powder, clove oil scent and Irish moss seaweed for softness. Cover it with Clingfilm and keep it damp for a redder colour, or let it air dry for a black/blue tint. Pick up any bits which fall on the floor or it’ll dye the rugs, too.”
Zbog ove Caca noir u smjesi a pise da je odrzavam vlaznom, da je malo skvasim vrucom vodom sad pa ipak umotam u foliju,...Vise volim da ide na crveno, nego na crno..
Joj kuku meni, pocinje me panika fatati..Sutra cu na poso sa salom na glavi..
“Pure Persian henna mixed with Indian indigo for blue-black tints. It is an ancient Indian tradition to mix red henna with powder from the dried, fermented indigo root, to give dark hair deep blue glints. Indigo is not cheap, so there are some synthetic ‘black hennas’ around, but we want you to stay away from those! Lush Caca Noir is red henna with indigo powder, clove oil scent and Irish moss seaweed for softness. Cover it with Clingfilm and keep it damp for a redder colour, or let it air dry for a black/blue tint. Pick up any bits which fall on the floor or it’ll dye the rugs, too.”
Zbog ove Caca noir u smjesi a pise da je odrzavam vlaznom, da je malo skvasim vrucom vodom sad pa ipak umotam u foliju,...Vise volim da ide na crveno, nego na crno..
Joj kuku meni, pocinje me panika fatati..Sutra cu na poso sa salom na glavi..
- alica.k
#2580 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
neces bona, a kna se ispira svakako tako da operi cesce kosu ako ti se ne svidja i eto....
zamotaj ti to da se grije
zamotaj ti to da se grije
- bez_ideje
#2581 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Joj ljudi moji sto panicite oko kane toliko,fakat vam ne moze nista bit 
-
BJB
#2582 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Izrastak od 1,5cm bio plav-vanilija, ostatak smedje crna..Frizer, hvala Bogu pa je dobar, mi tri puta nannosio nekakve preljeve ili farbe da izjednaci boju kose..Taj izrastak- moja kosa je svijetlija..mousy brown, dok je ostatak bio cok tamno smedja..
Onda me on farbao 2 put jos, i ja jedanput sama prije 2 mjeseca..
Javljam se veceras sa slikom..
Umotala sam se u foliju i malo grijala fenom, dok usisam i ocistim wc, zagrijace se unutra k'o pod frizerskom haubom.
Last edited by BJB on 25/03/2012 14:00, edited 1 time in total.
- Nisrin
#2583 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Imam ja iz CMa odlican sprej Schawrzkopf za rascesljavanje kose i za cickavu kosuMichun wrote:imaju i oni sprejevi za rascesljavanje...ne maste kosu.zagrebačka_cura wrote:ako ti se kosa jako masti..izbjegavaj regenerator...on jako masti..
ako bas nemres bez nega rascesljati...onda ga stavi samo na vrhove i jako dobro isperi...
ja dugo taj koristim. revlon.
- frfi.
#2584 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ja sutra skidam vrhove i knim se (aBd), inspirisale ste me cure
nekad prije sam se isto knila al sam drzala samo 3 sata i onda mi se i nije nesto specijalno primilo
tako da sutra ima da bude baar 5 sati
inace, koristim i ja onu samo smedju iz lusha, jel caca brun il kako se vec zove, uglavnom da nema crvenog pigmenta jer sam se nekad prije rjesavala crvene godinama
inace, koristim i ja onu samo smedju iz lusha, jel caca brun il kako se vec zove, uglavnom da nema crvenog pigmenta jer sam se nekad prije rjesavala crvene godinama
-
Zoya
#2585 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
.
Last edited by Zoya on 02/02/2013 08:32, edited 1 time in total.
- alica.k
#2586 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
haha reci to mojoj kratkoj kosi.
ja slovom i brojem trenutno mogu nositi jednu frizuru, a to je spusteno ovako kako jeste...
ja slovom i brojem trenutno mogu nositi jednu frizuru, a to je spusteno ovako kako jeste...
- žena
#2587 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
nisi luda da to uradisZoya wrote:Jucer gledam curu, napravila je prelijepo kosu, nesto ispleteno pa podignuto, pa opet je shnalama nesto izvela, a ja ili imam pustenu kosu, ili u repuImate li prijedloge sad za proljece/ljeto glede nekih frizura za svaki dan, mkoje nisu upadljive, a ipak lijepe? Sa kratkom kosom se puno vise moze izvesti, nego sa dugom, zato i razmisljam da otfikarim jedan dio na jednoj strani
, ono, da je obrijano s'jedne, a s'druge dugo
i plus pofarbati u neke lude boje

ovako ja to
-
Zoya
#2588 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
.
Last edited by Zoya on 02/02/2013 08:32, edited 1 time in total.
- alica.k
#2589 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ako mene pitas, meni je kosa odmah iznad vrata...pustam je da raste sad, vec godinu i po se sisam na kratko.
- rinna0304
#2590 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ja da imam kratku kosu nikad nista ne bi znala uraditi s nje xDZoya wrote:Jucer gledam curu, napravila je prelijepo kosu, nesto ispleteno pa podignuto, pa opet je shnalama nesto izvela, a ja ili imam pustenu kosu, ili u repuImate li prijedloge sad za proljece/ljeto glede nekih frizura za svaki dan, mkoje nisu upadljive, a ipak lijepe? Sa kratkom kosom se puno vise moze izvesti, nego sa dugom, zato i razmisljam da otfikarim jedan dio na jednoj strani
, ono, da je obrijano s'jedne, a s'druge dugo
i plus pofarbati u neke lude boje
a dugu kosu mozes, svezati u rep, riblju kost na milion nacina, onda onaj raif od pletenice na vrhu sto mi je precute, uviti je , ispeglati, izviti samo vrhove, pundju mad to nikad ne radim , natapirati gornji dio gose
- žena
#2591 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ja da imam kratku kosu nikad nista ne bi znala uraditi s nje xD
a dugu kosu mozes, svezati u rep, riblju kost na milion nacina, onda onaj raif od pletenice na vrhu sto mi je precute, uviti je , ispeglati, izviti samo vrhove, pundju mad to nikad ne radim , natapirati gornji dio gose a kratka kosa mi nekako samo je za 2-3 vrste frizura
- žena
-
Zoya
#2593 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
.
Last edited by Zoya on 02/02/2013 08:33, edited 1 time in total.
- žena
#2594 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
i ja isto,ali bude fino za promjenu od stalno spustene...izvuci koji pramen kose uz lice,naglasi jagodice rumenilom...vidjet cesZoya wrote:Super to, samo ja imam okruglo lice i ne stoji meni bas kad podignem kosu
- Partizzanka
#2595 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Zoya nemoj se brijati i sisati ludacki ziva bila, ma kako dosadna sebi bila ovako sako se izbrijes onda ce ti garant dosaditi za par dana i sta onda ko ce cekati da izraste ...
znas sta ja radim onako simpa je pravo i interesanta frizura a lako za napraviti
zavezes rep ali maaalo labaviji ne ono skroz da mu dusu istisnes
i onda u korijenu repa (ODmah iza gumice) malo napravis rupu i malo je prstima rasiris i uzmes ovu kosu koja dole visi u repu ... i skupis je malo i progurias kroz tu rupu ... i povuces dole lagano
znas kako lijepo izgleda ljudima je interesantno a i lagano tebi za napraviti
i ono opustis malo sa strane
ovo super stoji i na cickavoj kosi
a mozes pokupiti samo malo kose jedan dio, a vecinu pustis dole pa onda imas taj uvitak gore a dole pustena kosa
eto sad sam vam otkrila moju tajnu hehehehe
znas sta ja radim onako simpa je pravo i interesanta frizura a lako za napraviti
zavezes rep ali maaalo labaviji ne ono skroz da mu dusu istisnes
i onda u korijenu repa (ODmah iza gumice) malo napravis rupu i malo je prstima rasiris i uzmes ovu kosu koja dole visi u repu ... i skupis je malo i progurias kroz tu rupu ... i povuces dole lagano
znas kako lijepo izgleda ljudima je interesantno a i lagano tebi za napraviti
i ono opustis malo sa strane
ovo super stoji i na cickavoj kosi
a mozes pokupiti samo malo kose jedan dio, a vecinu pustis dole pa onda imas taj uvitak gore a dole pustena kosa
eto sad sam vam otkrila moju tajnu hehehehe
- Partizzanka
#2596 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
oh da btw (kao da je ovo nevazno....)
oknila sam se ima jedno pola sata i namjeravam drzati do 6h necu dalje zivota mi
proslo je sasvim ok, nisam pokapala nista po kupatilu, bilo je samo one kao prasine
zamjesila sam kanu sa jednom jacom kafom koju sam napravila od obicne turske kafe i caja od kamilice (tri kesice na jedno pola litra vode) i crnog caja sa okusom sumskog voca hahaha da manje shatro smrdi, iako meni ne smrdi majke mi
stavila sam i kasicicu maslinogov ulja i malo jogurta
i kecala i kecala
uspjela sam sve ukecati i nadam se da sam to dobro uradila ... da nece ostati rupe
stavila sam kapicu za tusiranje a onda i foliju (izgledam kao cunjoglavac hahaha) a onda i peskir
pa valjda ce biti dobro ne znam jesam li bas sve sve uspjela da ukecam i tjemena i kose i svega ali se nadam da jesam
vidim ovdje odmah uz rub lica da imam smjese po tjemenu ali dlake naravno nisu skroz ukecane u to pa se bojim da nije i tamo negdje ostalo nesto
joooj ko kad prvi put se farbam ja fakat nemam pojma
recite mi (slazite ako treba ali bolje nemojte) da ce biti ok
oknila sam se ima jedno pola sata i namjeravam drzati do 6h necu dalje zivota mi
proslo je sasvim ok, nisam pokapala nista po kupatilu, bilo je samo one kao prasine
zamjesila sam kanu sa jednom jacom kafom koju sam napravila od obicne turske kafe i caja od kamilice (tri kesice na jedno pola litra vode) i crnog caja sa okusom sumskog voca hahaha da manje shatro smrdi, iako meni ne smrdi majke mi
stavila sam i kasicicu maslinogov ulja i malo jogurta
i kecala i kecala
uspjela sam sve ukecati i nadam se da sam to dobro uradila ... da nece ostati rupe
stavila sam kapicu za tusiranje a onda i foliju (izgledam kao cunjoglavac hahaha) a onda i peskir
pa valjda ce biti dobro ne znam jesam li bas sve sve uspjela da ukecam i tjemena i kose i svega ali se nadam da jesam
vidim ovdje odmah uz rub lica da imam smjese po tjemenu ali dlake naravno nisu skroz ukecane u to pa se bojim da nije i tamo negdje ostalo nesto
joooj ko kad prvi put se farbam ja fakat nemam pojma
- rinna0304
#2597 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ovako trake u kosi i kad je malo rascupano precute djeluje

- žena
#2598 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ma jasta ce neg' bit ok,samo da si u knu ubacila jedno zumanjce za sjaj,ali nema veze drugi put...sad masiraj tjeme,svuda gdje je kna,masiraj da rastjeras knu svuda
- Partizzanka
#2599 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
nema masiranja sada ... sada je sve upakovano u foliju ima vec sahatak vremena ...
tako sam i radila ... stavim na jedan dio i onda prstima ono kao da perem kosu kao da se ludjacki samo polako cesem da utrljam unutra do tjemena
i onda sam svlacila niz dlaku ono sto ostane valjda ... i na kraju sam i krajeve dole stiskala i vidim da je gnjecavo ...
i onda sam pokupila snalama od kojih me jedna sad UBI U MOZAK koliko me bode ... i stavila kapicu pa foliju
pa peskir i osjetim da mi je vruce po glavi hahaha nevjerovatno
mah meni se i inace kosa sjaji tako da to valjda nece biti problem
kazu da se od kne i sama sjaji
valjda ce biti ok
moze to maslinovo ulje sto sam stavila valjda pomoci
tako sam i radila ... stavim na jedan dio i onda prstima ono kao da perem kosu kao da se ludjacki samo polako cesem da utrljam unutra do tjemena
i onda sam svlacila niz dlaku ono sto ostane valjda ... i na kraju sam i krajeve dole stiskala i vidim da je gnjecavo ...
i onda sam pokupila snalama od kojih me jedna sad UBI U MOZAK koliko me bode ... i stavila kapicu pa foliju
pa peskir i osjetim da mi je vruce po glavi hahaha nevjerovatno
mah meni se i inace kosa sjaji tako da to valjda nece biti problem
kazu da se od kne i sama sjaji
valjda ce biti ok
moze to maslinovo ulje sto sam stavila valjda pomoci
- žena
#2600 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ma bice to sve ok