MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#2576 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Kako je ovaj tip što ga je Elvis prebio dobio atraktivnu borbu...
I to u glavnom programu...
http://www.fightvideomma.com/2013/08/ce ... fight.html
bingov buraz

#2577 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Kako je ovaj tip što ga je Elvis prebio dobio atraktivnu borbu...
I to u glavnom programu...
http://www.fightvideomma.com/2013/08/ce ... fight.html
Učestvovao na TUF Brazil , mislim da je i pobijedio tamo.Elvis bi itekako imao šta da pokaže u UFC.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2578 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Citao sma neki inter3vju sa njim ... on kaze da je pozive imao ali da ih je odbio jer su uslovi za sve koji dolaze sa strane losi...kako sam shvatio on hoce da jos neko vrijeme napravi ime van UFC-a da bi mogao ispregovarati bolje uskove kada dodje u UFC...Cezar Mutante uopste nije bezazlen lik.
amra67

#2579 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

evo kako je hico reagovao na poraz andesona silvije :lol:
amra67

#2580 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Champ Cain Velasquez vs. Junior dos Santos - for heavyweight title
Daniel Cormier vs. Roy Nelson
Gilbert Melendez vs. Diego Sanchez
Gabriel Gonzaga vs. Shawn Jordan
Tim Boetsch vs. Luke Rockhold
Hector Lombard vs. Nate Marquardt
K.J. Noons vs. George Sotiropoulos
Tony Ferguson vs. Mike Rio
Adlan Amagov vs. T.J. Waldburger
George Roop vs. Francisco Rivera
Matt Grice vs. Jeremy Larsen
Charles Oliveira vs. Estevan Payan

ovaj ufc 166 jedan od najboljih u ovoj godini :-)
UnscarD

#2581 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

amra67 wrote:Champ Cain Velasquez vs. Junior dos Santos - for heavyweight title
Daniel Cormier vs. Roy Nelson
Gilbert Melendez vs. Diego Sanchez
Gabriel Gonzaga vs. Shawn Jordan
Tim Boetsch vs. Luke Rockhold
Hector Lombard vs. Nate Marquardt
K.J. Noons vs. George Sotiropoulos
Tony Ferguson vs. Mike Rio
Adlan Amagov vs. T.J. Waldburger
George Roop vs. Francisco Rivera
Matt Grice vs. Jeremy Larsen
Charles Oliveira vs. Estevan Payan

ovaj ufc 166 jedan od najboljih u ovoj godini :-)
Jasta je ali ima do Oktobra iha-ha .... a i bit ce sigurno izmjena do tada usljed povreda ...
Hectora Lombarda cekam na tom eventu jer bi mu ovo moglo biti ili ne biti za ostanak u UFC-u a mislim da nije pokazao ni dijelic onoga sto moze...a i drago mi sto je Kubanac :)
Cracked

#2582 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

UUu mogu ga komotno nazvati UFC 166: StrikeForce

Navijam uglavnom za bivse Strikeforce borce
MaD_ProfessoR

#2583 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Odličan card nas očekuje sutra, iskreno se najviše radujem borbi Connor MCGregora, potom borbi Lauzona, prvom zbog stila a potonjem zbog srca lavovskog, svaki put odradi odličnu borbu, da sve od sebe do posljednje sekunde.
Od nadanja mogu spomenuti ličnu nadu da će Brown pokazati da Overeem nema mjesta u UFCu.
Glavna borba me najmanje interesuje :D

Gledate li Bellator Fight Master? U osam odgledanih epizoda kupili su me, definitivno bolji reality od TUF-a, koji često umije biti p.č.oplačljivog koncepta.

WSOF 4 ? Neko gledao? Impresije? :)
The BEN10

#2584 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Rua me razočarao, Reem ponovo ispuhao...
bingov buraz

#2585 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Overeem postao kanta za nabijanje,gori od Filipovica vaktile.
Cracked

#2586 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Sad se Brok Lesner grize sto je odustao. Da je pustio jos par udaraca Overdose bi ispuhao i ovaj bi ga onda nabio. Vec dvije borbe zaredom dominira kompletno u startu i onda samo ispuse. Ma
lo sam vise ocekivao od Browne izgledao je nikakav protiv Steroida sreca za njega pa ovaj ispuse ko balon.

Shogun moze okoncati karijeru komotno, steta nekad bio odlican borac.
UnscarD

#2587 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Cracked wrote:Sad se Brok Lesner grize sto je odustao. Da je pustio jos par udaraca Overdose bi ispuhao i ovaj bi ga onda nabio. Vec dvije borbe zaredom dominira kompletno u startu i onda samo ispuse. Ma
lo sam vise ocekivao od Browne izgledao je nikakav protiv Steroida sreca za njega pa ovaj ispuse ko balon.

Vrlo nezgodan protivnik je Soonen ... cini mi se da nismo vidjeli dovoljno da bi bas tek tako otpisali Shoguna ...on meni i dalje ima najbolju borbu u istoriji MMA-a ...protiv Hendersona i sa uzivanjem cu da ga gledm svaki put kada se bude borio...

Da sam ovaj event gadj'o, sve bih fulio...sve Amerikanci dobili ... meni je event legao pravo ...nekako mi gorak okus ostao jedino u mecu Reema...da li je moguce da borac te klas, onoliko ispuse da ne moze da drzi gard u prvoj rundi i da kao vreca prima udarce ...i to K1 sampion ...pa i Brown je jedva stajao na nogama...mislim stvarno razocarenje ...ipak svaka cast Brownu na prvoj minuti koju je prezivio ...ja sam mislio da ce sudija ono prekinuti...
Nisam skontaosta je Sonnen ispreskako Rogana ....samo sam skontao da je Silvu nazvao vrecom govana visokom 1,8 :D nesto se bas namjerio na Chute Boxe...
amra67

#2588 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Jos jedna se riba upecala !

I feel like this is one of those stories that makes everyone scratch their heads in unison; Badr Hari was on performance enhancing drugs (PEDs). It feels like one of those, "well, duh" situations, as most of us have noted that Badr Hari has been huge at times, but reports of him in prison were of him at under 80kgs. Badr was at one time a skinny guy, small and wiry, before he became the beast that he is today.

According to Crimesite.nl, the Dutch police went into his home to look for evidence against him in his upcoming court case about the mistreatment of Everink Koen, when they discovered a few performance enhancing drugs. What exactly were these drugs? The steroid Anapolon, estrogen blocker Tamoxifen and lastly Gentropin, or injectable Human Growth Hormone (HGH). While sure, this is not really illegal, it is proof that Badr Hari has used performance enhancing drugs and that he most likely is on them again.
UnscarD

#2589 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Religious Fantastic wrote:
UnscarD wrote:
Cracked wrote:Sad se Brok Lesner grize sto je odustao. Da je pustio jos par udaraca Overdose bi ispuhao i ovaj bi ga onda nabio. Vec dvije borbe zaredom dominira kompletno u startu i onda samo ispuse. Ma

Vrlo nezgodan protivnik je Soonen ... cini mi se da nismo vidjeli dovoljno da bi bas tek tako otpisali Shoguna ...on meni i dalje ima najbolju borbu u istoriji MMA-a ...protiv Hendersona i sa uzivanjem cu da ga gledm svaki put kada se bude borio...

Da sam ovaj event gadj'o, sve bih fulio...sve Amerikanci dobili ... meni je event legao pravo ...nekako mi gorak okus ostao jedino u mecu Reema...da li je moguce da borac te klas, onoliko ispuse da ne moze da drzi gard u prvoj rundi i da kao vreca prima udarce ...i to K1 sampion ...pa i Brown je jedva stajao na nogama...mislim stvarno razocarenje ...ipak svaka cast Brownu na prvoj minuti koju je prezivio ...ja sam mislio da ce sudija ono prekinuti...
Nisam skontaosta je Sonnen ispreskako Rogana ....samo sam skontao da je Silvu nazvao vrecom govana visokom 1,8 :D nesto se bas namjerio na Chute Boxe...
Kada ga je Rogan pokusao prekinuti jer je ovaj poceo previse lajati, Sonnen mu je rekao, ali ono hladno, bez da ga pogleda, da nije dosao tu da ga prekida neki sredovjecni komedijas dok govori :lol: :lol: :lol: :run:
Kakakav je ludak Sonnen...hahahahaha ... cuo sam tu recenicu ali sam mislio da za sebe govori da nije dosao da pravi komediju ...bas je lud ...dobro je onda iskulirao Rogan ...
UnscarD

#2590 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Religious Fantastic wrote:Pitanje je u biti ima li IKO na vrhu da nije na njima?! (uopsteno, za sve sportove)
Pa UFC je striktan tu ali je to uvijek igra macke i misa ...mislim da u Pride danima nije bilo gotovo nikakve kontrole i tamo se stvarno moglo svega nagledati ...
Alistair je drugi covjek ... em manja misicna masa em losiji kardio ... ovo bi ujedno mogao biti i najveci pojedinacni razlog losih preformansi boraca koji dodju u UFC ...

Cisto info ... Pretorian vrsi upis novih clanova za MMA trening ...rekreativci i pocetnici ....mogu nabaviti broj telefona ako je neko zainteresovan ..ja razmisljam da pocnem samo moram da se malo dovedem u formu da me bas ne udari srcani na prvom treningu :)
muhafuca

#2591 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

Religious Fantastic wrote:
UnscarD wrote:

Kada ga je Rogan pokusao prekinuti jer je ovaj poceo previse lajati, Sonnen mu je rekao, ali ono hladno, bez da ga pogleda, da nije dosao tu da ga prekida neki sredovjecni komedijas dok govori :lol: :lol: :lol: :run:
Ma nigdje veze - Rogan jednostavno skontao da je ovaj zavrsio sa pricom (jer je Sonnen okrenuo glavu prema publici) i krenuo da ga upita jos nesto , a Sonnen onda nastavio tj rekao "stani stani stani nisam jos zavrsio ..... "

imas ovdje snimak borbe i intervju na kraju

Code: Select all

http://fightnext.com/video/UXWGBGA993UG/Mauricio-Rua-vs-Chael-Sonnen--UFC-on-Fox-Sports-1
A ako iko gotivi Sonnen-a osim mene :) onda je to Rogan i vise puta i u toku ovog event-a je spominjao da
ljudi izmedju ostalog zaboravljaju na Sonnen-ov "underrated submision game" (podcijenjeni)

ima ovdje izlaze Roganovi podcasti koje pratim - gdje govori o svemu i svacemu , a budu mu cesto gosti MMA borci (uglavnom iz UFC-a) i Rogan cesto prica o Sonnen-u kao o jenom od najjacih od MMA boraca

Code: Select all

https://vimeo.com/joeroganexperience
(btw posljenji podcast mu je bio sa Uncle Creepy-em - preporucujem toplo za pogledati - šega je pravo bio)
enisss

#2592 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

nije valjda da jedini pratim vecerasnji UFC :D
UnscarD

#2593 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

enisss wrote:nije valjda da jedini pratim vecerasnji UFC :D
Radni dan kasno jbg :) torrent je zadat pa polako :) ne dolazim vise na ovaj topic dok ne pogledam radi spoilera ...
EmiRem

#2594 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by EmiRem »

Condit kralj, bas volim gledati njegove borbe i njegov stil. Event ko event, nista posebno, ali to se i ocekivalo s obzirom na imena (uglavnom bivsi TUF borci), mladi Kevin (sto je pobijedio Uriah-a u finalu TUF 17) odlican, veliki potencijal...
UnscarD

#2595 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Vala ovaj event sam premotavao vise puta unaprijed... ono ako upratim nesto atraktivno zaustavim i pogledam...dobra finalna borba a drago mi i sto je Anjos dobio Cerone-a ..Anjos sada ima ozbiljan niz pobjeda... 5 pobjeda ...vrijeme je da ide na neko jace ime ...
Cracked

#2596 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Dobre borbe. Najvise mi je drago za Kondita i Kevina. Posto mi je mali drag i veliki potencijal a tek 21 godina. Podsjeca me malo stavom na Valesqueza. Od Condita nisam ocekivao nista manje nego odlicnu borbu. Covjek koji je uvijek aktivan, uvijek pokusava nekako da savlada pa i kad je donji. Nadam se da ce uskoro opet na JSP-a.
The BEN10

#2597 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Bit će pravo interesantno sad za vikend - Pettis protiv Henda. Navijam za ovog prvog jer je nevjerovatno atraktivan i ima herciku.

madFlava

#2598 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by madFlava »

Ispratice se ovaj vikend. Da vidimo ovaj revans.
The BEN10

#2599 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

The BEN10 wrote:Bit će pravo interesantno sad za vikend - Pettis protiv Henda. Navijam za ovog prvog jer je nevjerovatno atraktivan i ima herciku.
Kako nahlupa Henda po guzi... :) :bije:
Cracked

#2600 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Ocekivao sam malo duzu borbu i za main i co-main. Arm bar je zadnje na sta bi se kladio :). Drago mi je da je Pettis dobio, zasluzeno
Post Reply