gdje pratite hoce li biti od toga nesto, link?Potočna pastrmka wrote:I mene ovo zanima.kenzo wrote:Da li je neko zna hoće li sad u decembru biti konkursa za sufinansiranje od strane Federalnog Zavoda?![]()
Al sam nešto načuo da pošten svijet se neće obradovati ovome. No, vidjećemo.
KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
lolol
#2576 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
-
Stole45
#2577 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
U Opcinskom sudu u Travniku izasao konkurs na volntere-pripravnike.
Ne znam kakav bude status ovih volontera, dobija ju li ikakvu platu. Prima se na 2 godine.
Ne znam kakav bude status ovih volontera, dobija ju li ikakvu platu. Prima se na 2 godine.
-
Leptirich
#2579 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Može li mi netko otprilike reći koje zakone bih trebala pripremati za stručni ispit radno mjesto Stručni suradnik za pravne poslove u Uredu predsjednika FBiH? IOZ sam položila ljetos. Ne nadam se nečemu posebno jer vjerujem da tu već netko radi. Ali opet ne mogu biti ni da se ne prijavljujem na konkurse. 
-
Potočna pastrmka
#2580 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Šta ti je motiv da se prijavljuješ ako već neko radi ? Ovo pitam realno.
Nije lahko, ili jedino da se nešto vrti, tj. dešava.
-
Leptirich
#2581 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pa da upravo to da se nešto dešava, da ne ispadnem iz nekog tzv.kolosijeka, jer ovako se ubi od dosade bez obaveza.Potočna pastrmka wrote:Šta ti je motiv da se prijavljuješ ako već neko radi ? Ovo pitam realno.
-
lolol
#2582 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da li neko zna sta se desi ako bi se ja sad zaposlila kao trgovac npr i bila osigurana par mjeseci i sad da li nakon toga mogu da radim pripravnicki jer inace imam zavrsen ekonomski fakultet? Ili pripravnicki mora striktno ici bez ikakovog radnog stala?
-
Potočna pastrmka
#2583 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Dobro pitanje lolol. 
-
Stole45
#2584 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Mislim da ne smijes imati nikakvog radnog iskustva.lolol wrote:Da li neko zna sta se desi ako bi se ja sad zaposlila kao trgovac npr i bila osigurana par mjeseci i sad da li nakon toga mogu da radim pripravnicki jer inace imam zavrsen ekonomski fakultet? Ili pripravnicki mora striktno ici bez ikakovog radnog stala?
-
lolol
#2585 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
To bi stvarno trebalo negdje provjeriti jer pripravnicki se smatra usavrsavanjem u struci, a rad u trgovini mi nije struka tako da ...Stole45 wrote:Mislim da ne smijes imati nikakvog radnog iskustva.lolol wrote:Da li neko zna sta se desi ako bi se ja sad zaposlila kao trgovac npr i bila osigurana par mjeseci i sad da li nakon toga mogu da radim pripravnicki jer inace imam zavrsen ekonomski fakultet? Ili pripravnicki mora striktno ici bez ikakovog radnog stala?
-
mumy
#2586 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Smijes imati radnog iskustva sa SSS...Stole45 wrote:Mislim da ne smijes imati nikakvog radnog iskustva.lolol wrote:Da li neko zna sta se desi ako bi se ja sad zaposlila kao trgovac npr i bila osigurana par mjeseci i sad da li nakon toga mogu da radim pripravnicki jer inace imam zavrsen ekonomski fakultet? Ili pripravnicki mora striktno ici bez ikakovog radnog stala?
- Melanholik
#2587 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
molim vas, da li neko ima informaciju hoće li u skorije vrijeme biti konkurs FZZZ, tj. onaj program za poslodavce, gdje pronađeš poslodavca, a njemu se refundira određeni iznos...?
mislim da je to bilo prošle godine, baš na današnji dan...
-
walk_M-A-N
#2588 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Evo gledam Pravilnik o pripravnicima za institucije BiH, kaže:
1) Institucija je dužna u svom pravilniku o unutrašnjoj organizaciji predvidjeti broj ili procenat pripravnika koje je dužna primiti u instituciju.
(3) Broj ili procenat iz stavova (1) i (2) ovog člana ne može biti manji od 4% od ukupnog broja radnih mjesta državnih službenika i drugih zaposlenih visoke stručne spreme, predviđenog pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizacijom radnih mjesta institucije(u daljem tekstu: pravilnik o unutrašnjoj organizaciji), s tim da svaka institucija mora primiti najmanje jednog pripravnika.
Da li postoji nešto slično u FBiH i kantonima? Ili recimo RS? Dakle, obaveza državnih organa da primaju pripravnike?
1) Institucija je dužna u svom pravilniku o unutrašnjoj organizaciji predvidjeti broj ili procenat pripravnika koje je dužna primiti u instituciju.
(3) Broj ili procenat iz stavova (1) i (2) ovog člana ne može biti manji od 4% od ukupnog broja radnih mjesta državnih službenika i drugih zaposlenih visoke stručne spreme, predviđenog pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizacijom radnih mjesta institucije(u daljem tekstu: pravilnik o unutrašnjoj organizaciji), s tim da svaka institucija mora primiti najmanje jednog pripravnika.
Da li postoji nešto slično u FBiH i kantonima? Ili recimo RS? Dakle, obaveza državnih organa da primaju pripravnike?
- Dejzi ZZZ
#2589 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Na Posao.ba pod kategorijom "Državna služba i uprava" imaju otvorena 2 konkursa za prijem pripravnika (Ekonomija i Informatika), pa eto... ako koga zanima. Rokovi za prijavu 14.12. i 17.12. Sretno!
- perfect_guy
#2590 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
i to strogo odsjek menadžment, fujDejzi ZZZ wrote:Na Posao.ba pod kategorijom "Državna služba i uprava" imaju otvorena 2 konkursa za prijem pripravnika (Ekonomija i Informatika), pa eto... ako koga zanima. Rokovi za prijavu 14.12. i 17.12. Sretno!
- insaneinthebrain
#2591 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
a sto fuj. jesi to ti zavrsio smjer ekonomija pa ne mozes
- perfect_guy
#2592 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
fuj jer radi ovakvih stvari mogu konkurisati na 1 od 500 konkursainsaneinthebrain wrote:a sto fuj. jesi to ti zavrsio smjer ekonomija pa ne mozes
- insaneinthebrain
#2593 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
koliko sam konkursa susreo i prijavio se da traze sa zavrsenim ekonomskim fakuletetom ovo je prvi put da neko eksplicitno trazi da je zavrsen smjer menadzment. prije da je od 500 konkursa 1 da ne traze radno iskustvo a ne odredjeni smjerperfect_guy wrote:fuj jer radi ovakvih stvari mogu konkurisati na 1 od 500 konkursainsaneinthebrain wrote:a sto fuj. jesi to ti zavrsio smjer ekonomija pa ne mozes
-
Potočna pastrmka
#2594 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Gledam javni oglas, ali me zanima šta se može poslati kao dokaz o poznavanju engleskog jezika, imam s faxa diplomu, imam nekoliko stepeni s kurseva, raznih.
Šta je validno ?
A ovo za radnu knjižicu , dakle treba prva i druga strana jel ?
Šta je validno ?
Last edited by Potočna pastrmka on 11/12/2013 00:59, edited 1 time in total.
-
Potočna pastrmka
#2595 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Sreća kratak im je prijavni obrazac, samo 4 stranice. 
- Dejzi ZZZ
#2596 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Mislim da se moze poslati bilo sta... trebalo bi da vrijedi i sa faxa to, ali u svakom slucaju iskopiraj i ovjeri te diplome koje imas sa kurseva. Ako si kojim slučajem završila ekonomiju na UNSA trebalo bi da imas onu diplomu sa onih kurseva koje smo zavrsavali..Potočna pastrmka wrote:Gledam javni oglas, ali me zanima šta se može poslati kao dokaz o poznavanju engleskog jezika, imam s faxa diplomu, imam nekoliko stepeni s kurseva, raznih.
Šta je validno ?
-
Potočna pastrmka
#2597 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima objašnjenje na stranici.
Vidio sam.
Vidio sam.
-
dezurni_ucenik
#2598 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Rece mi drug da bi to trebalo krenuti iduce sedmice.Ako je dobro cuo.Melanholik wrote:molim vas, da li neko ima informaciju hoće li u skorije vrijeme biti konkurs FZZZ, tj. onaj program za poslodavce, gdje pronađeš poslodavca, a njemu se refundira određeni iznos...?
-
Potočna pastrmka
#2599 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
A šta ako smo na birou manje od godinu dana ? tipa, 4 mjeseca.
-
matkko