Evo jedan info za baštovane
http://www.realseeds.co.uk/aubergines.html
i lijepo ljudi kažu da sačuvate sjeme. Čiste sorte, nema hibrida.
Moderator: anex
hrastov žižak wrote:Sije li kod od vas ove krastavice za kiseljenja?
Da hoće potrojati ovakvo vrijeme barem do kraja mjeseca, bilo bi špinata kojeg sam posijao prije 20 dana
ma neću ga pokrivat, on će se svakako obnovit na proljećevrtlar wrote:hrastov žižak wrote:Sije li kod od vas ove krastavice za kiseljenja?
Da hoće potrojati ovakvo vrijeme barem do kraja mjeseca, bilo bi špinata kojeg sam posijao prije 20 dana
Spinat pokri najlonom a kad mislis sijati krastavice
hrastov žižak wrote:ma neću ga pokrivat, on će se svakako obnovit na proljećevrtlar wrote:hrastov žižak wrote:Sije li kod od vas ove krastavice za kiseljenja?
Spinat pokri najlonom a kad mislis sijati krastavice
krastavice, u čašice u martu, a u plastenik presadit u aprilu.
jao, ja napisao za ove obične krastavice koje se konzumiraju svježe. u pravu si, juni je najbolji za sadnju ovih za kiseljenje. ma sadim i ja svake godine špinat, a ovaj jesenji ako ostane, pustim da se na proljeće obnovi to sto ga je ostalo.vrtlar wrote:
Krastavice za kiseliti ja stavljam u junu kornison i nadodju za kiseliti.Mislio sam da pokrijes spinat da rodi brze da ga mraz ne uhvati.A znam da ce se obnoviti samo ja svake godine ponovo sadim.
sada imas virtualnu KerimuKerima1 (nekad davno sam imala cimerku Kerimu),
e, hvala ti puno. nisam ni pomislio da bi se ovdje neko mogao baviti time. vidim još nekih zanimljivih vrsta. valja mi do mostaraflag wrote:Žižak, vidi ovdje!
Nije problem za to. Pošalji mi adresu na pp i poslat ću ti sjeme. Imam mladih biljaka, ali kad idem u Bosnu pretrpana sam svim i svačim, pa ih ne mogu ponijeti.hrastov žižak wrote:lijep ti je blog. zanima me ono kinesko voće. da je nama u bosni doći do onog
A jesu li slatki plodovi? Meni nije bitno ako se ne može efektivno pretvoriti u džem ili takvo što, nego da se može jesti svježeCvjetnaOaza wrote:Nije problem za to. Pošalji mi adresu na pp i poslat ću ti sjeme. Imam mladih biljaka, ali kad idem u Bosnu pretrpana sam svim i svačim, pa ih ne mogu ponijeti.hrastov žižak wrote:lijep ti je blog. zanima me ono kinesko voće. da je nama u bosni doći do onog
Jako ga hvale, ali ja još nisam našla neki recept kako da ga pripremim (doduše nisam ni tražila![]()
Drago mi je da ti se sviđa blog.