Dozer wrote:A joj...
Plavi neboderi ispod bolnice, kraj marta ili sami pocetak aprila (ne idu mi datumi najbolje, jebi ga), liku se u roku 2-3 dana 2 puta ulazi u pretres radi prijave komsija, cini mi se u drugom neboderu gledano s pijace (slika) i na 13 spratu. Ne znam ime i prezime, niti me kad zanimalo. Iskreno.
Ulaze rahmetli Dzilda i ekipa 2 puta i ne nalaze nista. Na treci poziv se sve ponavlja i opet ne nalaze nista sve do izlaska iz stana, kada otvoreni kundak AP, koja je bila na ramenu Dzildinog mladjeg rahmetli brata, kaci stok sobnih vrata koji se otvorio. Ispod njega je u zidu bio PASP sa skinutom optikom i okvirom. Prijave komsija su bile radi pucnjeva koje su odatle culi, a mislim da je na pijaci tada dvoje bilo ranjeno u tih par dana. Taj je odletio.
E sad, to sto ste vi cijeli zivot bili u tim neboderima, a tada imali 10-12-13 godina i starci vas sklanjali od svega toga pa dosta niste ni culi ni vidjeli, ipak ne znaci da se nesto nije desilo.
@Dozer previše gledaš akcione filmove, vrati se u realnost i ne pričaj o ratnim dešavanjima, ukoliko ih nisi lično doživio.
Rodio sam se gore u tom okruženju i proveo skoro cijeli život do rata, koji sam tu i dočekao. Bio sam u TO baš tu u to vrijeme, znam mnogo ljudi lično iz tih nebodera i neposrednog okruženja, tako nešto se nikada nije dogodilo i da, da napomenem, meni nije bilo ni 10, 12 ili 13 godina i nisu me roditelji krili od užasa rata, kako rekoh bile su mi 23 i bio sam u TO, kasnije ARBiH. Znam za mnogo poslijeratnih srpskih priča o ubijanjima po Sarajevu, nagaznim minama i sličnim glupostima, ono što ti mogu reći da se danas pitam jeli ono Sarajevo u ratu bilo opasnije od ovog današnjeg!?
i da ne bi bilo zabune, ja nosim itekako nebošnjačko ime i prezime, što je za ovu priču jako važno i u ratu me niko nije ni pogledao krivo zbog toga.