Odgovoricu ti iako vjerovatno grijesim, posto diskusija sa tobom nema smisla. Mislim da je ovo jedan od tvojih duzih postova, inace kompletan repertoar ti se svodi na bezobrazne upadice koje veze nemaju sa mozgom i koje pokazuje da o fudbalu pojma nemas, a ko fol (according to bosansku tvrdoglavost) zelis vazda biti neki opozicinar. Ako malo preslistas ono sto se pisalo za vrijeme izbora ja sam bio za Barbareza sve dok se nije pojavio Safet jer je bio "najabolje" LOSHE rjesenje (ako mozes ovo skontati). Kad se VELIKAN (za kojima smo vjecito kukali) Safet, sa koliko toliko iskustva pojavio, vise nije bilo dvojbe. Ali da je izabran i Barbarez, ja bi ga danas podrzavao isto kao i Susica, sve dok ne zasere, odnostno dok ne pocnemo U KVALIFIKACIJAMA gubiti utakmice od losijih protivnika. Da je srece tako bi trebali postupiti svi Bosanci, a ne tvrditi kao ovaj Edin kako je Papac haver sa Barbarezom (pa bezbeli zato nece da igraBosanski_kralj wrote:Samo si čekao bilo kakav razlog: izjavu u novinama, nekoj emisiji ili "pogrešan" pogled Barbareza, da bi ovo izjavio.HarnagaHarnaga wrote:Ti si covjece opsjednut Barbarezom, ko da ti je na ledjima bio. Cuj brine ga sto Misimovic podrzava Susica???? Pa sta hoces, da svako vuce na svoju stranu da se stvore tabori za i protiv Susica...ma znas sta; nabijem i Barberaza ako je spao na to da stvara klanove u reprezentaciji, da nagovara igrace da ne igraju po cijenu plasmana...Jebote, kolko ljudi mogu biti sujetni...njega brine sto Misimovic podrzava SusicaEdin H. wrote:Zar stvarno jos niste skonatli da su Sergej i Sasa stari haveri![]()
Medjutim mene brine druga stvar, sto se sada izgleda Miske napalio protiv Sergeja, a podrzava Safeta![]()
Znaci izgubis na Drini, dobijes na cuprijiSvaki put kada mislim da si dotakao dno, ti pokazes da mozes jos i dublje.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
HarnagaHarnaga
#2576 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
HarnagaHarnaga
#2577 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jah, stari dobri ARGUMENTI.Edin H. wrote:Mani ba Munibovu agenturu
- jeza u ledja
#2578 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Stvarno si dosadan sa Sergejom.Edin H. wrote:Zar stvarno jos niste skonatli da su Sergej i Sasa stari haveri![]()
Medjutim mene brine druga stvar, sto se sada izgleda Miske napalio protiv Sergeja, a podrzava Safeta![]()
Znaci izgubis na Drini, dobijes na cupriji
- jeza u ledja
#2579 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Comrad wrote:...zaboravio si im jos jedan argument, da ne prica puno. Vidi kolipacnu je izjavu dao novinarima, nije ni pola stranice zazeo.hz__semir wrote:Evo sad iskliznu i onaj argument da se Pape liže sa ljudima iz Saveza i da ih ne kritikuje.
Šta ćemo sad dragi pljuvači? Ostade vam još samo ono da je nepismeni mulac iz Zavidovića.![]()
Pape legenda, ima da se prosetamo po grupi![]()
Vidi kako je stisnuo usne na onoj slici, vidi se da ne zna ni beknut.
- veljaca
#2580 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hz__semir wrote:Evo sad iskliznu i onaj argument da se Pape liže sa ljudima iz Saveza i da ih ne kritikuje.
Šta ćemo sad dragi pljuvači? Ostade vam još samo ono da je nepismeni mulac iz Zavidovića.
" Nije moje da zamjeram nikome pojedinacno, ali sam za ova tri mjeseca primjetio da mnogo toga ne štima na relaciji Izvršni odbor - Predsjedništvo - Igrači ..."
Imena, selektore, imena a ne kao kiša oko Kragujevca ...... Samo konkretnim prozivanjem se moze napraviti bolje stanje ....
Za ove Papetoljupce - ja u njega i dalje vjerujem i pozdravljam svaki dobar potez i kritikujem svaki los - jer je on selektor reprezentacije moje drzave .....kao i svaki drugi dok obnasa tu duznost ....
-
Great Cornholio
#2581 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo da kažem da Safet Sušić na početku svoje karijere nije prošao "probu" u Slobodi, tako da Sarajlije mogu biti zahvalne "sposobnim" Slobodinim procjenjivačima što su dobili takvog igrača
E sad, Pape se kao trener i nije nešto pokazao u utakmicama koje su naši odigrali. Šta ima više "isprobavati" Pandžu i Mravca, oni su do sada pokazali svoj "kvalitet",trebao je isprobati nekog koga još nije isprobao.
Vidjećemo šta će biti s Mujdžom Iz Frajburga i Sudićem iz Malmea ( ako su ga šveđani zvali u u reprezentaciju onda valjda valja). Tu dvojicu igrača je Sušić trebao isprobati, samo ih je trebao pozvati prije, pa da se može srediti problem sa državljanstvom i pasošima. Nadam se samo da nešto drugo nije u pitanju, i da će i Sušić forsirati neke igrače koji žele da se prodaju u neki bolji klub.
E sad, Pape se kao trener i nije nešto pokazao u utakmicama koje su naši odigrali. Šta ima više "isprobavati" Pandžu i Mravca, oni su do sada pokazali svoj "kvalitet",trebao je isprobati nekog koga još nije isprobao.
Vidjećemo šta će biti s Mujdžom Iz Frajburga i Sudićem iz Malmea ( ako su ga šveđani zvali u u reprezentaciju onda valjda valja). Tu dvojicu igrača je Sušić trebao isprobati, samo ih je trebao pozvati prije, pa da se može srediti problem sa državljanstvom i pasošima. Nadam se samo da nešto drugo nije u pitanju, i da će i Sušić forsirati neke igrače koji žele da se prodaju u neki bolji klub.
- Obuca9
#2582 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pametnjaković, nije u Slobodi, nego u Čeliku.
-
Great Cornholio
#2583 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne vjeruj u sve što čuješ ( možda nije prošao ni u Slobodi a ni u Čelikuhz__semir wrote:Pametnjaković, nije u Slobodi, nego u Čeliku.
- Bosanski_kralj
#2584 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Intelektualci su uvijek opozicija.HarnagaHarnaga wrote:Odgovoricu ti iako vjerovatno grijesim, posto diskusija sa tobom nema smisla. Mislim da je ovo jedan od tvojih duzih postova, inace kompletan repertoar ti se svodi na bezobrazne upadice koje veze nemaju sa mozgom i koje pokazuje da o fudbalu pojma nemas, a ko fol (according to bosansku tvrdoglavost) zelis vazda biti neki opozicinar. Ako malo preslistas ono sto se pisalo za vrijeme izbora ja sam bio za Barbareza sve dok se nije pojavio Safet jer je bio "najabolje" LOSHE rjesenje (ako mozes ovo skontati). Kad se VELIKAN (za kojima smo vjecito kukali) Safet, sa koliko toliko iskustva pojavio, vise nije bilo dvojbe. Ali da je izabran i Barbarez, ja bi ga danas podrzavao isto kao i Susica, sve dok ne zasere, odnostno dok ne pocnemo U KVALIFIKACIJAMA gubiti utakmice od losijih protivnika. Da je srece tako bi trebali postupiti svi Bosanci, a ne tvrditi kao ovaj Edin kako je Papac haver sa Barbarezom (pa bezbeli zato nece da igra![]()
) a, Misimovic se nazalost okrenuo Susica. Sta to implicira, valjda je i tebi takvom kaki si jasno i ako ti Edin proda muda pod bubrega o kobajagi nekom drugom smislu toga, onda si i gori nego sto sam mislio. Izvini, nemam vremena koliko sam mislio da ti jos neke stvari detaljnije objasnim (nacrtam), pa se obrati na private...
Sve što je potrebno da se kaže, a i da te ljudi shvate, može se reći kroz 2- 3 rečenice. Nemam živaca za neke duge postove, dovoljno vremena provodim mimo foruma pišući.
Sušić daje izjavu vezano za mjesto igranja naših domaćih utakmica, ti opravdanje nalaziš u našim novinarima koji su pogrešno prenijeli izjavu, a dok tu opciju ne ostavljaš otvorenu kad je Barbarez u pitanju?
Uostalom, kad sam ja rekao da sam protiv Sušića? Uvijek sam govorio da od njega očekujem da nas odvede na SP, a sve ostalo je neuspjeh. Ja nigdje Sušića nisam popljuvao, niti ću to uraditi, za razliku od tebe koji je prvo udarao na Papca, Nadarevića, zatim na Misimovića pa evo sad i na Barbareza.
Ne znam od kud mene uvlačiš u ovu priči oko Papca i Barbareza, kad se po tom pitanju ja nisam ni izjašnjavao? Stao sam u odbranu Barbareza (ukoliko mu je takvo što potrebno kada ga napadaju osobe poput tebe), jer je on svojim postupcima to zaslužio. Dok su Barbarezovoj porodici prijetili zbog igranja u reprezentaciji BiH, Sušića ta ista reprezentacija nije interesovala, ali ostaviću sve to po strani pa ću i njega braniti ukoliko on postane prvi selktor koji nas je odveo na neko veliko takmičenje.
Nema potrebe za pp, pošto ti u njima uglavnom "spominješ nečiju porodicu, nečije mrtve..." uz mali dodatak prijetnji: lomljenja kostiju, razvaljivanja usta...
-
HarnagaHarnaga
#2585 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tako, trgni se malo, promuhabeti koju sa ljudima, a ne "jedva si ceko da napednes Barbareza", "plecenik saveza", "ciroljubac"...i sve to gore pod navodnicima u tri posta. Selektora moramo podrzavati sve dok ne zaglavi, dok je na razini ocekivanog, da ne govorim kada je puno bolje kao sto je bio slucaj sa konacnim plasmanom u proslim kvalifikacijama, kao i cjelokupnom atmosferom tokom cijelih kvalifikacija. Nema to veze sa imenom i prezimenom, sa nacionalnoscu, sa patriotizmom (ako jeste patriota samo jedan plus - nikako odlucujuce) bojom koze i tome slicno. STRUCNOST je na prvoma mjestu, a rezultati su jedino mjerilo te strucnosti. Kada kazem rezultati, mislim na kvalifikacione utakmice, mada ni u ovim prijateljskim nije bas bilo sve tako crno. Uostalom pobjedili smo reprezentaciju koja se plasirali dalje iz grupe ostavivsi iza sebe jednu Srbiju. Za Susicevu izjavu sam rekao da je idiotska i naprosto nisam mogao povjerovati da moze biti toliko amater da tako nesto izjavi, kontao sam da su ga novinari pogresno citirali, sto je on donekle i potvrdio. Protiv Barbareza nemam ama bas nista, cak stavise, ponovicu da sam ga podrzavao za selektora sve dok nije dosao Susic. Onda sam se nadao da ce biti pomocnik, ali jok - on veli "Susic me ne interesuje", a sutradan kaze da ga interesuje da bude drugi pomocnik u Hamburgu. Jeli to treba crtati, ama da mi je to i rodjeni babo rekao, naruzio bi ga. A onda pravi smutnje sa nekakvim podcjenjivanjem naseg protivnika ,visestrukog evropskog i svjetskog prvaka, kao fol - trebali smo ih nakantati i bezbeli je selektor kriv sto nismo jer mi smo ko bolji. Jebo ga ti, kako mozes ostati hladan na to, znaci daj da se sve srusi - samo da ja dokazem da sam ja trebao biti selektor. I onda dodje neki saban i kaze kako je Papac haver sa Barbarezom i nece igrati (dok se nazalost Misimovic okrenuo Safetu). I jos te upucuje da kao fol citas cjelinu i onda skontasBosanski_kralj wrote:Intelektualci su uvijek opozicija.HarnagaHarnaga wrote:Odgovoricu ti iako vjerovatno grijesim, posto diskusija sa tobom nema smisla. Mislim da je ovo jedan od tvojih duzih postova, inace kompletan repertoar ti se svodi na bezobrazne upadice koje veze nemaju sa mozgom i koje pokazuje da o fudbalu pojma nemas, a ko fol (according to bosansku tvrdoglavost) zelis vazda biti neki opozicinar. Ako malo preslistas ono sto se pisalo za vrijeme izbora ja sam bio za Barbareza sve dok se nije pojavio Safet jer je bio "najabolje" LOSHE rjesenje (ako mozes ovo skontati). Kad se VELIKAN (za kojima smo vjecito kukali) Safet, sa koliko toliko iskustva pojavio, vise nije bilo dvojbe. Ali da je izabran i Barbarez, ja bi ga danas podrzavao isto kao i Susica, sve dok ne zasere, odnostno dok ne pocnemo U KVALIFIKACIJAMA gubiti utakmice od losijih protivnika. Da je srece tako bi trebali postupiti svi Bosanci, a ne tvrditi kao ovaj Edin kako je Papac haver sa Barbarezom (pa bezbeli zato nece da igra![]()
) a, Misimovic se nazalost okrenuo Susica. Sta to implicira, valjda je i tebi takvom kaki si jasno i ako ti Edin proda muda pod bubrega o kobajagi nekom drugom smislu toga, onda si i gori nego sto sam mislio. Izvini, nemam vremena koliko sam mislio da ti jos neke stvari detaljnije objasnim (nacrtam), pa se obrati na private...
![]()
Sve što je potrebno da se kaže, a i da te ljudi shvate, može se reći kroz 2- 3 rečenice. Nemam živaca za neke duge postove, dovoljno vremena provodim mimo foruma pišući.A svaki tvoj post se svodi na isto. Selektor ma ko on bio, ma koje poteze povlačio, i kakve izjave davao je u uvijek u pravu. On je Papa i ne može pogriješiti.
.Nikad ni jednu kritiku na račun selektora nisi iznio, a bilo je prilike za to. Tako je bilo sa Ćirom, a evo tako je sad i sa Sušićem. Ako neko iznosi svoje kritičko mišljenje, to po automatizmu ne znači da je protiv nekog, ali ti to ne možeš da shvatiš.
Sušić daje izjavu vezano za mjesto igranja naših domaćih utakmica, ti opravdanje nalaziš u našim novinarima koji su pogrešno prenijeli izjavu, a dok tu opciju ne ostavljaš otvorenu kad je Barbarez u pitanju?
Uostalom, kad sam ja rekao da sam protiv Sušića? Uvijek sam govorio da od njega očekujem da nas odvede na SP, a sve ostalo je neuspjeh. Ja nigdje Sušića nisam popljuvao, niti ću to uraditi, za razliku od tebe koji je prvo udarao na Papca, Nadarevića, zatim na Misimovića pa evo sad i na Barbareza.
Ne znam od kud mene uvlačiš u ovu priči oko Papca i Barbareza, kad se po tom pitanju ja nisam ni izjašnjavao? Stao sam u odbranu Barbareza (ukoliko mu je takvo što potrebno kada ga napadaju osobe poput tebe), jer je on svojim postupcima to zaslužio. Dok su Barbarezovoj porodici prijetili zbog igranja u reprezentaciji BiH, Sušića ta ista reprezentacija nije interesovala, ali ostaviću sve to po strani pa ću i njega braniti ukoliko on postane prvi selktor koji nas je odveo na neko veliko takmičenje.
Nema potrebe za pp, pošto ti u njima uglavnom "spominješ nečiju porodicu, nečije mrtve..." uz mali dodatak prijetnji: lomljenja kostiju, razvaljivanja usta...
-
HarnagaHarnaga
#2586 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da, samo da dodam da me Papac interesuje koliko i lanjski snijeg, ali bi volio da igra zbog toga sto nam bas naj vise fali ta pozicija. Radi se o prosjecnom igracu u evropskim okvirima (optimisticki gledano), koji i nije dao nesto ektra reprezentaciji (pravo da kazem ne sjecam se njegove dobre igre). "Junak" je postao zato sto, ko fol zbog saveza nije htio da igra, medjutim to kod mene ne pali - NEMA RAZLOGA ZBOG KOJEG IGRAC TREBA ODBITI DA IGRA ZA SVOJU ZEMLJU. Nisu mu smetali Pasalic i Pusiona, Usljanovic i Kurtesi i druge kurte i murte, dok se kao anonimus iz Sirokog Brijega probijao prema osrednjim ligama i ekipama, tada je bilo sve u redu. Kada se malo "navatao" funti, onda mu ko fol smetaju i dlake...Budale su bili Spahic, Bajramovic, Hasagic i drugi - treba ih razapeti, a eto Papak je junak, kojem se cak i transparenti posvecuju
Ja mila majko, koje obrnute vrijednosti, tako tipicno za nas Bosance...ovakve "prkosne od sna", sto reko dobri stari (i naivni) Mehmedalija.
Ja mila majko, koje obrnute vrijednosti, tako tipicno za nas Bosance...ovakve "prkosne od sna", sto reko dobri stari (i naivni) Mehmedalija.
- Edin H.
#2587 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Harnaga izgleda da tebi saban ipak mora da nacrta.
Smisao navedenog posta je da ova situacija nije dobra za reprezentaciju - izgubis na mostu dobijes na cupriji. Znaci ukoliko je selektor Pape, igramo po svoj prilici bez Sase. Ukoliko bi kojim cudom dosao Barbarez, sto ja prizeljkujem, ali se nece desiti zbog dragoga nam Saveza, cini mi se da ne bi igrao Misimovic.
Da si citao prethodne postove, jer ti zakljucke izvlacis iz jedne recenice, vidio bih da bih ja volio da moja pretpostavka nije tacna. Volio bih da Pape koji ipak ime ode i definitivno porazgovara sa Sasom i pokusa ga nagovoriti da odigra kvalifikacije, pa da u krajnjoj liniji zaista vidimo mozemo li se plasirati sa najjacim timom ili ne, a to ukljucuje i Sasu i Zvjezdana. Cini se da se to nece desiti.
Izgleda da se samo u jednoj stvari slazemo, a to je da nam Sasa treba u reprezentaciji kao i Misimovic, premda da sam ja na Sasinom ili uostalom Sergejevom mjestu zbog ljudi koji razmisljaju kao ti i nipodostavaju zasluge, nisam siguran da bih zelio da imam bilo sta sa reprezentacijom.
Istina je da je Sasa imao kikseva dok je igrao, ali uostalom imao je i Spahic, pa je jos uvijek najbolji odbrambeni igrac kojeg imamo.
Pogledaj malo rezultate utakmice, osobito protiv jacih reprezentacija koje smo igrali bez Sase, pa mi reci koliko golova primismo protiv Spanije, Portugla, Svedske, Njemacke...
I onda poredi to sa utakmicama u kojima je Sasa igrao.
Dobro, polagali smo tada vise na odbranu, ali sto je previse, previse je...
Koliko god ja cijenim i postujem Barbareza i smatram da je svim sto je ucinio zasluzuje mjesto selektora, pa i uostalom da kaze ono sto misli, sto mu ti spocitavas, ideja o jos jednim neuspjesnim kvalifikacijama, pa da eventualno poslije dodje Kralj mi se ne cini previse primamljivom. Generacije fudbalera dodjose i prodjose, a mi nikako da ostvarimo zeljeni plasman na jedno od velikih takmicenja, a mi se izgleda jedino ovdje mozemo raspravljati da li moje razmisljanje ima uporiste ili ne.
Hajde da vidimo hocemo li ovu godinu zavrsiti sa 9 bodova
, pa ce neke stvari biti jasnije.
Smisao navedenog posta je da ova situacija nije dobra za reprezentaciju - izgubis na mostu dobijes na cupriji. Znaci ukoliko je selektor Pape, igramo po svoj prilici bez Sase. Ukoliko bi kojim cudom dosao Barbarez, sto ja prizeljkujem, ali se nece desiti zbog dragoga nam Saveza, cini mi se da ne bi igrao Misimovic.
Da si citao prethodne postove, jer ti zakljucke izvlacis iz jedne recenice, vidio bih da bih ja volio da moja pretpostavka nije tacna. Volio bih da Pape koji ipak ime ode i definitivno porazgovara sa Sasom i pokusa ga nagovoriti da odigra kvalifikacije, pa da u krajnjoj liniji zaista vidimo mozemo li se plasirati sa najjacim timom ili ne, a to ukljucuje i Sasu i Zvjezdana. Cini se da se to nece desiti.
Izgleda da se samo u jednoj stvari slazemo, a to je da nam Sasa treba u reprezentaciji kao i Misimovic, premda da sam ja na Sasinom ili uostalom Sergejevom mjestu zbog ljudi koji razmisljaju kao ti i nipodostavaju zasluge, nisam siguran da bih zelio da imam bilo sta sa reprezentacijom.
Istina je da je Sasa imao kikseva dok je igrao, ali uostalom imao je i Spahic, pa je jos uvijek najbolji odbrambeni igrac kojeg imamo.
Pogledaj malo rezultate utakmice, osobito protiv jacih reprezentacija koje smo igrali bez Sase, pa mi reci koliko golova primismo protiv Spanije, Portugla, Svedske, Njemacke...
Koliko god ja cijenim i postujem Barbareza i smatram da je svim sto je ucinio zasluzuje mjesto selektora, pa i uostalom da kaze ono sto misli, sto mu ti spocitavas, ideja o jos jednim neuspjesnim kvalifikacijama, pa da eventualno poslije dodje Kralj mi se ne cini previse primamljivom. Generacije fudbalera dodjose i prodjose, a mi nikako da ostvarimo zeljeni plasman na jedno od velikih takmicenja, a mi se izgleda jedino ovdje mozemo raspravljati da li moje razmisljanje ima uporiste ili ne.
Hajde da vidimo hocemo li ovu godinu zavrsiti sa 9 bodova
- Obuca9
#2588 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A što ne bi Barbarez nagovorio Papca da igra za repku, iako nije selektor? Ako je već navijač, onda bi mu to trebalo biti pod obavezno.
Evo ti si navijač, postavi se u situaciju da poznaješ Sašu, da li bi ga kao navijač i prijatelj nagovarao da igra za repku ili bi pak i ti samo to radio ako postanes selektor, a ako ti ne daju da budeš selektor, e onda nećeš u inat?
Evo ti si navijač, postavi se u situaciju da poznaješ Sašu, da li bi ga kao navijač i prijatelj nagovarao da igra za repku ili bi pak i ti samo to radio ako postanes selektor, a ako ti ne daju da budeš selektor, e onda nećeš u inat?
- and
#2589 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
papac se u reprezentaciju trebao vratiti kada je bio najpotrebniji,kada je cijela država čekala prolaz protiv portugala.
čovjek ima svoje kao principe i u odsudnim momentima za reprezentaciju te svoje principe je stavio iznad svega.
svaka čast,njegov izbor,ali čovjeka više ne treba ni zvati ni moljakati da igra.
čovjek ima svoje kao principe i u odsudnim momentima za reprezentaciju te svoje principe je stavio iznad svega.
svaka čast,njegov izbor,ali čovjeka više ne treba ni zvati ni moljakati da igra.
- burek_in_space
#2590 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@HarnagaHarnaga, povedi rachuna o svom rjechniku!
-
HarnagaHarnaga
#2591 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
O cemu pricas?burek_in_space wrote:@HarnagaHarnaga, povedi rachuna o svom rjechniku!
-
HarnagaHarnaga
#2592 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa ne mozemo znati sta je neko mislio u glavi dok pise neki tekst, vec citamo kako pise. Ono sto si ti napisao i kako je zvucalo je da je Barbarez dobio na mostu jer ima Papca, a izgubio jer se Misimovici okrenuo Safetu i eto nece igrati kad Barbarez dodje za selekora. Prvo, Barbarez NIJE selektor i ne treba na taj nacin postavljati svari, niti on treba vrbovati igrace da bude za njega. Sta ima koji kurac Misimovic da bude za Barbareza, kada ovaj nema nista sa reprezentacijom...a ako dodje, i ako je Misimovic pravi profesionalac sigurno ce igrati. Za sada mu je dobro, cak odlicno odgovorio, sve u stilu "pusti nas na miru da igramo, idi brini se za sebe". Nego reci ti meni par stvari: Sta mislis i kako ti se uklapa Barbarezova ogorcenost sto nije selektor sa jedjne te izjava da ne ocekuje da bude prvi trener Hamburga vec drugi ili treci sa druge strane? Dalje, mislis li da je za reprezentaciju, ukupnu otamosferu pred kvalifikacije dobro da jedan tako ogorcen bivsi kadidat za selektora uvijeno tvrdi da smo trebali pobjediti nikog drugog do visestruke evropske i svjetske prvake? Mislim, i ti i ja znamo zasto je to receno...nemojmo o nekom drugom smisli... I jos nesto, vjeruj mi da imam dobre informacije i obavjestenja, tako da znam za sve Barbarezove igre i igrice (a narocito za onu neuspjelu posle Belgije) i mislim da mu to ne koristi i da ce sam sebi jamu iskopati. Sa druge strane ne vjerujem da se on moze promjeniti, jednostavno je takav covjek, zeli biti u centru paznje, na kojekakvime izborima i dernecima, u zizi javnosti. Safet je druga fela, covjek je miran, stalozen...ali zna sta hoce i kuda je kreno, sta moze i kako to ostvariti... Po meni licno, preveliki je optimista sto se ovih kvalifikacija tice, ali sa druge strane sam svjestan da on zna bolje od mene, ima bolji uvid, tu je - na licu mjesta, a uostalom sam ce sebi u stomak skociti ako dodje do razocarenja. Tada cu i ja zahtjevati da se smjeni, isto kao sto ga sada podrzavam - sasvim jednostavno (i normalno valjda).Edin H. wrote:Harnaga izgleda da tebi saban ipak mora da nacrta.
Hajde da vidimo hocemo li ovu godinu zavrsiti sa 9 bodova, pa ce neke stvari biti jasnije.
-
HarnagaHarnaga
#2593 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hajde sada ti meni nadji gdje sam ja to npodostavao bilo cije zasluge...posebno SergejeveEdin H.
Zasto si tu stavio Portugal? Protiv njih smo primili samo jedan, ove druge dvije su bile prijateljski a ako bas hoces i protiv Nijemaca smo primili samo jedan iz igre. Protiv Spanije je bilo sve gotovo i igalo se na ho-ruk, mogli smo i mi dati 5 komada da je prvenstveno Vedo bio malo koncetriraniji...A sa Sasom smo primili protiv Grka cetvorku i to na Bilinom Polju, primili smo nekoliko trojki...licno Papac je direktno kriv za nekoliko golova, pogresne procjene i lose postavljanje. Nevezano za to, necu da kazem da nam on ne bi dobro dosao, stavise sa njim bi rjesili najveci problem, ali lik jednostavno nece da igra covjece. Kakav savez i kurac - palac, on ti ne voli BiH dovoljno i to je to. Iako mislim da nema veze sa istinom - taj mali iz Sirokog Brijega bi mi jos vise pao u ocima kada bi bilo tacno da bi igrao kada bi Barbarez bio selekor, a nece dok je Susic???? Sta ima on sa Safetom, vjerovatno ga nikada nije upoznao?Istina je da je Sasa imao kikseva dok je igrao, ali uostalom imao je i Spahic, pa je jos uvijek najbolji odbrambeni igrac kojeg imamo.
Pogledaj malo rezultate utakmice, osobito protiv jacih reprezentacija koje smo igrali bez Sase, pa mi reci koliko golova primismo protiv Spanije, Portugla, Svedske, Njemacke]...
Koliko god ja cijenim i postujem Barbareza i smatram da je svim sto je ucinio zasluzuje mjesto selektora, pa i uostalom da kaze ono sto misli, sto mu ti spocitavas...
Da, spocitavam svakome onome ko javno kaze sta misli, a to njegovo misljenje nema zdrave pameti i direktno je upereno na rusenje reprezentacije i stvaranje pritiska, lose atmosfere...
Da, spocitavam svakomo onome ko misli da je zreo za selektora jedne drzave koja se zeli plasirati na SP, a istovremeno misli da ZBOG NEISKUSTVA nije zrio da vodi jedan obican bundesligaski tim vec bi bio zadovoljan da bude prvi ili drugi POMOCNIK dok ne stekne iskustvo. Ne da samo spocitavam takvo misljenje nego smatram da cojek koji tako misli ili je budala ili zlonamjeran.
- Dammme
#2594 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
pa još jednom:
E svašta se može desiti na ovom forumu.
Čuj @Harnaga brani Misketa. Ovo je za one rubrike "Vjerovali ili ne". Evo 3-4 dana čitam postove i sve pokušavam naći neki cinizam. Ako ništa, kontam, možda je u zemlji iz koje piše @Harnaga upravo neka sedmica zajebancije(kao što je kod nas 1. april)
@Edine znaš ti onaj vic koji završava rečenicom "Nemoj me više ti boga ti braniti!"?
E mislim da bi ti, kralj, šah, Tito=Barbarez, upravo TO rekao nakon ovih tvojih postova.
Pitanje za ostatak foruma. Gdje se može naći taj članak u kojem Miske direktno proziva Barbareza. Na onim portalima koje sam ja uspio upratiti nigdje Miske ne spominje Barbareza u tom kontekstu.
- Edin H.
#2595 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne vidim zasto bih ja trebao biti neciji advokat, iznosim svoje misljenje koje se nekome moze svidjati, a i ne mora.Dammme wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa još jednom:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
E svašta se može desiti na ovom forumu.
Čuj @Harnaga brani Misketa. Ovo je za one rubrike "Vjerovali ili ne". Evo 3-4 dana čitam postove i sve pokušavam naći neki cinizam. Ako ništa, kontam, možda je u zemlji iz koje piše @Harnaga upravo neka sedmica zajebancije(kao što je kod nas 1. april)
@Edine znaš ti onaj vic koji završava rečenicom "Nemoj me više ti boga ti braniti!"?
E mislim da bi ti, kralj, šah, Tito=Barbarez, upravo TO rekao nakon ovih tvojih postova.
Pitanje za ostatak foruma. Gdje se može naći taj članak u kojem Miske direktno proziva Barbareza. Na onim portalima koje sam ja uspio upratiti nigdje Miske ne spominje Barbareza u tom kontekstu.
Ovdje se radi o iskljucivosti, cini se da se u ovoj nasoj zemlji uvijek moraju biti podjele, na jednoj strani je sve idealno, a na drugoj nista ne valja. Nije mi ni Sergej, ni Safet niti jaran, niti familija, ovdje se radi o interesu reprezentacije i u krajnjoj liniji sebicnog interesa mene kao navijaca te reprezentacije koji zeli da ta reprezentacija bude sto je moguce bolja.
Oko ove reprezentacije ima puno sujete, ljudske osobine koju je tesko prevazici, a nama trebaju svi kvalitetni igraci, jer smo realno reprezentacija puna rupa.
Naravno da mi je drag Barbarez, zbog svog karaktera i odnosa prema reprezentaciji, sto nisam vidio kod Safeta osobito prije nego sto je preuzeo reprezentaciju, ali to zasigurno ne znaci da i on nije podlozan kritici, kao npr. u vezi one izjave da bi pristao da bude pomocni trener u Hamburgu.
Interesantno je da nije bio ni na utakmici u Frankfurtu.
Izjava Misimovica je postavljena vec dva-tri puta na ovoj temi i ocigledno je da se odnosi na Barbareza.
-
elSaik
#2596 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja ti garantujem da bi, da je došao Papac, a mi ispali, bila priča "sjooo papka, nije igrao kad je bilo najteže nego sad došao kad smo korak od prvenstva." Valjda nas dovoljno dobro poznaješ kao narod da znaš kakvi smo. Evo, ni Sergej nam ne valja. Jer se Miske (što NIGDJE nije ni objavljeno niti je on čovjeka prozvao) naljutio na njega, a sjećamo se svi vrlo dobro kako se po Misketu pljuvalo, od strane mnogih, zbog one priče o prodaji utakmice protiv Portugala. Kao, nek ide Ćiro i nek vodi Misketa sa sobom, ne treba nam nijedan.and wrote:papac se u reprezentaciju trebao vratiti kada je bio najpotrebniji,kada je cijela država čekala prolaz protiv portugala.
- burek_in_space
#2597 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
elSaik wrote:
Ja ti garantujem da bi, da je došao Papac, a mi ispali, bila priča "sjooo papka, nije igrao kad je bilo najteže nego sad došao kad smo korak od prvenstva." Valjda nas dovoljno dobro poznaješ kao narod da znaš kakvi smo. Evo, ni Sergej nam ne valja. Jer se Miske (što NIGDJE nije ni objavljeno niti je on čovjeka prozvao) naljutio na njega, a sjećamo se svi vrlo dobro kako se po Misketu pljuvalo, od strane mnogih, zbog one priče o prodaji utakmice protiv Portugala. Kao, nek ide Ćiro i nek vodi Misketa sa sobom, ne treba nam nijedan.I onda neko pita što mi nismo Europa.
Zashto opet generalizujesh?!
Niko nije rekao da nam Sergej kao osoba i patriota ne valja.
Sergej kao selektor nam u ovom trenutku ne odgovara, jer chovjek jednostavno nema iskustva. Sve ono shto se Papetu zamjera, mozhe se naci kontraargumentacija i za Sergeja u vidu dolaska na noge troglavoj azhdaji u FS BiH, kako bi mu se bar pruzhila shansa kakva takva. A kad vec to spominjem, ako je Sergej mogao svoj ponos i obraz zalozhiti tako, ne vidim po chemu je to Papac ishta bolji?!
Shto duzhe traje ova trakavica oko osrednjeg igracha (nama prijeko potrebnog), sve sam ubjedjeniji da je zapravo on zavrshio svoj posao sa reprezentacijom kada se uhljebio u Rangersima, a mi dozhivjeli debakl protiv Grchke.
-
BaileyS
#2598 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja ne vjerujem @burek in space da ta tvoja teorija ima veze..
Da je bio tu iz interesa ne bi potpisivao pismo i odsustvovao iz reprezentacije dok su drugi karijeristi igrali. Previse pravih ljudi i patriota cijeni Sasu Papca da bi on bio neko ko je tu samo iz licnog interesa. Jednostavno sve ovo je nespojivo.
Da je bio tu iz interesa ne bi potpisivao pismo i odsustvovao iz reprezentacije dok su drugi karijeristi igrali. Previse pravih ljudi i patriota cijeni Sasu Papca da bi on bio neko ko je tu samo iz licnog interesa. Jednostavno sve ovo je nespojivo.
- burek_in_space
#2599 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne zhelim ni ja da vjerujem u to, ali kada vidim kako su i ostali "pljunuli pa polizali", ne vidim razlog da i on to nije isto mogao da uradi.BaileyS wrote:Ja ne vjerujem @burek in space da ta tvoja teorija ima veze..
- and
#2600 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nije bitno šta ko priča,misli.....elSaik wrote:Ja ti garantujem da bi, da je došao Papac, a mi ispali, bila priča "sjooo papka, nije igrao kad je bilo najteže nego sad došao kad smo korak od prvenstva." Valjda nas dovoljno dobro poznaješ kao narod da znaš kakvi smo. Evo, ni Sergej nam ne valja. Jer se Miske (što NIGDJE nije ni objavljeno niti je on čovjeka prozvao) naljutio na njega, a sjećamo se svi vrlo dobro kako se po Misketu pljuvalo, od strane mnogih, zbog one priče o prodaji utakmice protiv Portugala. Kao, nek ide Ćiro i nek vodi Misketa sa sobom, ne treba nam nijedan.and wrote:papac se u reprezentaciju trebao vratiti kada je bio najpotrebniji,kada je cijela država čekala prolaz protiv portugala.
svaka čast,njegov izbor,ali čovjeka više ne treba ni zvati ni moljakati da igra.I onda neko pita što mi nismo Europa.
jedino je bitno šta je u tom momentu najbolje za reprezentaciju,a to je tada bio papac u timu.
sergej je legenda i teško će ga neko zamijeniti u srcima navijača i građana bih.
@Edin H,
jesi li siguran da sergej nije bio u frankfurtu?