cccccc wrote:Pozdrav svima
Tek sam nabavio malog macica.. Star je otprilike 2 mj. Nisam do sad imao nikakvog kucnog ljubimca. Pa me interesuje da li ga trebam voditi veterinaru i gdje ? U pitanju je muzjak. Cime ga sad hraniti? Ako moze mala pomoc posto sam novi u ovome..
Hvala..
Za početak ga trebaš očistiti od parazita i ostalih crijevnih nametnika, tabletu (2 KM) ćeš kupiti u nekoj vet. stanici ili u privatnoj ambulanti i dati mu tek komadić, oni će ti reći mjeru za njegovu dob i je li rano da to dobije s 2 mjeseca, nešto se ne sjećam,
mačići tog uzrasta taman završavaju s dojenjem, 8 - 12 nedjelja, pa mu mlijeko više neće biti potrebno (ako mu je zaista 2 mjeseca), najbolje je da mu kupuješ polutečnu hranu u DM - konzervice za mačiće, obrati pažnju ne za odrasle mace već za mačiće, pa da mu daješ 5-6 puta dnevno pomalo, nek jede koliko može,
nekad kasnije ćeš ga morati očistiti od buha, ako si ga uzeo negdje s ulice, imaš odgovarajući prašak za to, pričekaj s kupanjem, nije neophodno, mali je još za to,
najbolje bi ipak bilo da ga odneseš nekom veterinaru da ga pregleda cijelog da ti detaljno preporuči šta i kako dalje, on će ti reći i koliko je otprilike star ako to ne znaš sam,
sretno
spisak veterinarskih stanica:
http://www.bhtelecom.ba/index.php?id=5056&
Preporuka za sve vrste vet. usluga: Haris Čustović
"City Vet" d.o.o. Sarajevo
Hasiba Brankovića bb
+387(0)61 191 131
Fax: +387(0)33
Čustović Haris, dr.vet.med.
Mešanović Nermina, dr.vet.med.
Didić Lejla, vet.tehničar
ili
VETERINARSKA STANICA DOO SARAJEVO KJP
(033) 216-848
SLATINA bb
Sarajevo
Haris. Č. je kod Jetimskoj naselja na Mojmilu, odličan je i sigurno ti neće ni naplatiti taj prvi pregled,
Sretno