Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
MJAU - da

#2576 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by MJAU - da »

eluna wrote:a pivo??? :D

nešto nam je snoć palo na pamet da je pivo puno B vitamina, pa smo kontali, pošto mačkica vazda viri nama na stol jer tamo naravno ne smije, da nije krenula na pivu :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: zavisi u kojem duhu je želiš odgajati? Moje su do sada sve bile strogi muslimani, ni primirisati alkoholu nisu htjele. :D

Nego fino u "piletarnicu", pa jetrice i malo samo skuhati, to im je najslađe.
ViaCombusta

#2577 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by ViaCombusta »

Zna li neko nekog veterinara koji bi dosao na kucnu adresu da pregleda dva maceta sa upaljenim ocima :sad:
Mali su suvise da ih nosam po klinikama, tek progledali...

Hvala
mefistofilis

#2578 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by mefistofilis »

063262865, dolazi kuci, ekstra covjek
mefistofilis

#2579 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by mefistofilis »

Izet se zove :D
ViaCombusta

#2580 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by ViaCombusta »

hvala

:sax:
eluna

#2581 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by eluna »

MJAU - da wrote:
eluna wrote:a pivo??? :D

nešto nam je snoć palo na pamet da je pivo puno B vitamina, pa smo kontali, pošto mačkica vazda viri nama na stol jer tamo naravno ne smije, da nije krenula na pivu :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: zavisi u kojem duhu je želiš odgajati? Moje su do sada sve bile strogi muslimani, ni primirisati alkoholu nisu htjele. :D

Nego fino u "piletarnicu", pa jetrice i malo samo skuhati, to im je najslađe.
ma ova moja ždera sve voli :-D ...... jedino nanin burek nije prijao stomaćiću, sve ostalo je ok - havlja sve u 16, čak i kromširušu :D
eluna

#2582 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by eluna »

nego, gdje je u sarajevu najjeftiniji pijesak za mace? :roll:
ami8

#2583 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by ami8 »

eluna wrote:nego, gdje je u sarajevu najjeftiniji pijesak za mace? :roll:
Ja mislim u DM-u. Ustvari tu je negdje kao i na drugim mjestima ali je dobar, ja kupim vreću sitnijeg i vreću krupnijeg pijeska pa miješam jer ako stavim samo sitni koji bolje upija i pravi sitnije grudve onda se puno rasipa po kući. Ako pomiješam ništa ne ispada iz mačijeg toaleta. Čini mi se da je taj sitniji 5 kg 5-6 KM a krupniji 8 kg 4 KM, meni za dvije mačke može biti mjesec te dvije vreće.
pakica_

#2584 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pakica_ »

mefistofilis wrote:063262865, dolazi kuci, ekstra covjek
Ne siri dezinformacije, 063262866 mu je br. ne 865 :lol:
pakica_

#2585 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pakica_ »

Ja kupujem u agricomu za pansion.. Ima raznih, a cijene su prihvatljive :)
eluna

#2586 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by eluna »

ami8 wrote:
Ja mislim u DM-u. Ustvari tu je negdje kao i na drugim mjestima ali je dobar, ja kupim vreću sitnijeg i vreću krupnijeg pijeska pa miješam jer ako stavim samo sitni koji bolje upija i pravi sitnije grudve onda se puno rasipa po kući. Ako pomiješam ništa ne ispada iz mačijeg toaleta. Čini mi se da je taj sitniji 5 kg 5-6 KM a krupniji 8 kg 4 KM, meni za dvije mačke može biti mjesec te dvije vreće.
znači za 1 malu macu, dok ne poraste može i 2 2 i pol mjeseca da bude :-D

pa to nije mnogo, mislila sam da je mnogo sukplje

a macin wc?? ....običan lavor sa pijeskom ili nešto ONO?
pakica_

#2587 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pakica_ »

U DMu ima i onaj neki fazon kao pelet za mjaumjau.. I ono je super stvar, ne dismr toliko kao obicni pijesak

Ja gledam da uvijek uzmem neki mirisljavi pijesak, zato sto smo znali imati i po 10 maca u pansionu pa kad pisaju sve u isto vrijeme :shock: :run:
eluna

#2588 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by eluna »

pakica_ wrote:U DMu ima i onaj neki fazon kao pelet za mjaumjau.. I ono je super stvar, ne dismr toliko kao obicni pijesak

Ja gledam da uvijek uzmem neki mirisljavi pijesak, zato sto smo znali imati i po 10 maca u pansionu pa kad pisaju sve u isto vrijeme :shock: :run:
pa mi imamo samo jednu koja je još mala

ali će zdera dobije OVAKVU kuću :) :) :) :) :) :)

http://www.pinterest.com/pin/5488830769630808/
Kal El

#2589 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kal El »

Moji u DM-u uzeli onaj ogroman od 10L za 7KM, i predobar je, bijeli je ;)
eluna

#2590 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by eluna »

Kal El wrote:
Moji u DM-u uzeli onaj ogroman od 10L za 7KM, i predobar je, bijeli je ;)
:thumbup: hvala
eluna

#2591 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by eluna »

:sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

zašto mislim da ni mace ni cuke OVO ne vole http://www.ebay.com/itm/New-20pcs-Cute- ... 233afad034

jeli iko probao ovo narode .....ja što se zeznuh pa krenuh gledati šta za mace ima na ebaju :lol: :lol: :lol: :lol:
cccccc

#2592 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by cccccc »

Pozdrav svima
Tek sam nabavio malog macica.. Star je otprilike 2 mj. Nisam do sad imao nikakvog kucnog ljubimca. Pa me interesuje da li ga trebam voditi veterinaru i gdje ? U pitanju je muzjak. Cime ga sad hraniti? Ako moze mala pomoc posto sam novi u ovome..
Hvala..
eluna

#2593 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by eluna »

cccccc wrote:Pozdrav svima
Tek sam nabavio malog macica.. Star je otprilike 2 mj. Nisam do sad imao nikakvog kucnog ljubimca. Pa me interesuje da li ga trebam voditi veterinaru i gdje ? U pitanju je muzjak. Cime ga sad hraniti? Ako moze mala pomoc posto sam novi u ovome..
Hvala..
veterinaru obavezno, a za savjete istraži ovu temu, ima dosta korisnih informacija, a i po netu se svašta može naći :)

jesi li to i ti spasio mače od cuka??? :thumbup:
cccccc

#2594 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by cccccc »

eluna wrote:
veterinaru obavezno, a za savjete istraži ovu temu, ima dosta korisnih informacija, a i po netu se svašta može naći :)

Pokupio ga sa ulice.. Presladak je.,. Planiram ga zadrzati.. A gdje ima veterinar u Sarajevu? I kako cu ga kupati?
eluna

#2595 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by eluna »

cccccc wrote:
eluna wrote:

Pokupio ga sa ulice.. Presladak je.,. Planiram ga zadrzati.. A gdje ima veterinar u Sarajevu? I kako cu ga kupati?
prelistaj par stranica ranije ovdje ....imaju savjeti za sve, i ja sam nova pa ti ne znam tačno reći ...... ja sam macu spasila sa drveta, pobjegla od ovih podivljalih pasa jadnica, a isto je mala i preslatka ...... već je 7 dana kod nas :)
Chuckie

#2596 Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Chuckie »

Kupanje odgodite neko vrijeme. Macka je jedna od najciscih zivotinja. Inace, kad se odlucite na prvo kupanje, puno strpljenja, lagano u posudu sa mlakom vodom i samponom, budite spremni na cudne reakcije mace. :)
Banksy

#2597 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Banksy »

cccccc wrote:Pozdrav svima
Hvala..
Za početak ga trebaš očistiti od parazita i ostalih crijevnih nametnika, tabletu (2 KM) ćeš kupiti u nekoj vet. stanici ili u privatnoj ambulanti i dati mu tek komadić, oni će ti reći mjeru za njegovu dob i je li rano da to dobije s 2 mjeseca, nešto se ne sjećam,
mačići tog uzrasta taman završavaju s dojenjem, 8 - 12 nedjelja, pa mu mlijeko više neće biti potrebno (ako mu je zaista 2 mjeseca), najbolje je da mu kupuješ polutečnu hranu u DM - konzervice za mačiće, obrati pažnju ne za odrasle mace već za mačiće, pa da mu daješ 5-6 puta dnevno pomalo, nek jede koliko može,
nekad kasnije ćeš ga morati očistiti od buha, ako si ga uzeo negdje s ulice, imaš odgovarajući prašak za to, pričekaj s kupanjem, nije neophodno, mali je još za to,
najbolje bi ipak bilo da ga odneseš nekom veterinaru da ga pregleda cijelog da ti detaljno preporuči šta i kako dalje, on će ti reći i koliko je otprilike star ako to ne znaš sam,
sretno

spisak veterinarskih stanica:
http://www.bhtelecom.ba/index.php?id=5056&

Preporuka za sve vrste vet. usluga: Haris Čustović
"City Vet" d.o.o. Sarajevo
Hasiba Brankovića bb
+387(0)61 191 131
Fax: +387(0)33
Čustović Haris, dr.vet.med.
Mešanović Nermina, dr.vet.med.
Didić Lejla, vet.tehničar

ili

VETERINARSKA STANICA DOO SARAJEVO KJP
(033) 216-848
SLATINA bb
Sarajevo

Haris. Č. je kod Jetimskoj naselja na Mojmilu, odličan je i sigurno ti neće ni naplatiti taj prvi pregled,
Sretno
mefistofilis

#2598 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by mefistofilis »

pakica_ wrote:
mefistofilis wrote:063262865, dolazi kuci, ekstra covjek
Ne siri dezinformacije, 063262866 mu je br. ne 865 :lol:
jao, fakat. izvinjavam se, nije bilo namjerno
eluna

#2599 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by eluna »

:roll: :roll: :roll:

ne merem da najdem onaj post kako poznati simptome crijevnih parazita :!:

maci je imala "enterokolitis" jučer ujutro, ali jeste jela salamu i masniju hranu dan ranije - ždera je spucala CIJELO PAKOVANJE mesnog obroka, ono kao paštete što su, pa se brinem je li do masne hrane ili moramo po tabletice ...... inače je ka-ka malo bolje jučer popodne, ali ipak :?
Amazonka27

#2600 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Amazonka27 »

Zasto joj dajes ljudotinsku hranu? ucini i macki i svom novcaniku uslugu. Krekeri su dovoljni (royal canin poskup ali odlican) i ponekad je pocasti vlaznom hranom. Voda joj uvijek mora biti dostupna.
Post Reply