Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

nKrkan

#2576 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by nKrkan »

Herr Flick wrote:
TheMule wrote: Evo nije lose uopste.
Pa nije uopste,sad se postavlja pitanje zasto nam Legea nije isporucila ovakve dresove,a isporucuju nam neki otpad od dresova
Možda ovaj dres sad izgleda lijepo al kad ga Misimović natakne na sebe to je druga priča :lol:
Herr Flick

#2577 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

nKrkan wrote:
Herr Flick wrote:
Pa nije uopste,sad se postavlja pitanje zasto nam Legea nije isporucila ovakve dresove,a isporucuju nam neki otpad od dresova
Možda ovaj dres sad izgleda lijepo al kad ga Misimović natakne na sebe to je druga priča :lol:
Ovaj dres bi najvise pasao Pjanicu,Dzeki itd..A Miske nebi mogao obuci ovaj dres od stomacine :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2578 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

Herr Flick wrote:
zato što neko u savezu ne radi svoj posao ili su im lošim ugovorom ruke vezane....koliko smo samo igrali bez hebenih imena na dresovima :sad:

bojim se da se slično ne desi i kad promjenimo firmu....da ćeš svejedno dobijati otpad jer NS nije agilan da artikulira šta hoće i traži to od isporučioca dresova.

obićno sve firme imaju 2-3 standard dizajna na kojima mijenjaju boje i grbove, a opet imaš primjer kad je savez agilan pa proizvođaču promjeni urnek dresa (tipa HNS)
MOSALJOZE

#2579 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by MOSALJOZE »

Jose i Begić je to komentarisao u vezi sa Legeom.On je rekao da je ugovor sa njima postignut kad je savez bio u jako lošem finansijskom stanj(munja i co da ne objašnjavam znaš sve)i da će do početkom godine BIH dobiti novog proizvodjača dresova,a koji će biti svjetski brand,baš kao i repka :bih:
luckylaka

#2580 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Herr Flick wrote:Image :D :D
Pravo dobri jos samo jedan mali detalj ubaciti na ovaj plavi sa kragnom recimo mala kravata ili masnica ko u konobara.Ima li ko da to uradi.Stvarno smo od luzera postali gospoda u fudbalu pa red je da se tako i oblacimo. :-D
MyTao

#2581 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by MyTao »

nKrkan wrote:a koji je nas domaci dres bijeli ili plavi :-)

Hajd jednom za sva vremena... Nas domaca garnitura je bijeli dres, plavi sorc... u gostima je obrnuto.

Nikakvi trokutovi, zvijezdice ili neka druga boja ne dolazi u obzir... ovo sto je neko postavio sa umbrom je sve osim dres BiH, nista ruznije nisam vidio dugo dugo vremena.
Nejjah

#2582 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Nejjah »

MyTao wrote:

Hajd jednom za sva vremena... Nas domaca garnitura je bijeli dres, plavi sorc... u gostima je obrnuto.

Nikakvi trokutovi, zvijezdice ili neka druga boja ne dolazi u obzir... ovo sto je neko postavio sa umbrom je sve osim dres BiH, nista ruznije nisam vidio dugo dugo vremena.
potpis
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2583 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

MyTao wrote:

Potpisujem,uz dodatak da i u gostima igramo sa domacom garniturom ako to uslovi dozvoljavaju :thumbup:
Herr Flick

#2584 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

Od Legee i čaršaf dresova gore ne moze :D :D .Eh sad da su nam dresovi kao ovi gore na slici ne bih nista lose rekao :D
Kinaski

#2585 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kinaski »

MyTao wrote:

.
Nije obrnuto u gostima je i plavi dres i plavi sorc , po tom tvom ispade da nam je sorc bijel a dres plav
eluna

#2586 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by eluna »

Bandierra Rossa wrote:Ja sam za to da nam dresove uradi "Alma Ras" ili "Sarajevotekstil" ili tako nešto.Znam da se te firme ne bave izradom dresova,ali poseban kuriozitet bi bio da bosanska repka nosi dres napravljen u BiH.Što se dizajna tiče,ja sam i sa ovim zadovoljan.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:thumbup:

ne moram temu dalje ni čitati
eluna

#2587 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by eluna »

eluna wrote:
Bandierra Rossa wrote:Ja sam za to da nam dresove uradi "Alma Ras" ili "Sarajevotekstil" ili tako nešto.Znam da se te firme ne bave izradom dresova,ali poseban kuriozitet bi bio da bosanska repka nosi dres napravljen u BiH.Što se dizajna tiče,ja sam i sa ovim zadovoljan.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:thumbup:

ne moram temu dalje ni čitati
citirani post je sa stranice broj 1. ....... a postoje i druge firme u bih koje mogu raditi dresove - mi smo u firmi kupovali dresove rađene po mjeri za naše dečke koji igraju mali fudbal rekreativno

prema tome - dajte neke studente dizajna da to nacrtaju i dajte tender za domaće firme

to se tako treba uraditi i tačka.
JEDRILICA

#2588 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JEDRILICA »

Vrlo lako rješivo postoji HAAD SPORT koji pravi dresove FK Sarajevo, FK Velež i par manjih klubova. Tek su počeli sa izradom sportske robe!
To bi bilo najbolje rješenje za reprezentaciju
Warashii

#2589 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Warashii »

Ma niste vi u dure nikako. :-)
mali_milojica

#2590 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

Ako ce te domace firme dati za 5 godisnji ugovor 10 mil KM i ja sam za da one rade.
Sad kada se trebaju uzeti ozbiljne pare od sponzorstva dresova mi trebamo uzeti domacu firmu koja ce platiti sa 10m bukovih drva (doduse iscjepanih) i 150 kg kafe :-)
eluna

#2591 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by eluna »

Warashii wrote:Ma niste vi u dure nikako. :-)
zašto? ... zato što volimo BiH ...... hajde bogati
eluna

#2592 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by eluna »

mali_milojica wrote:Ako ce te domace firme dati za 5 godisnji ugovor 10 mil KM i ja sam za da one rade.
Sad kada se trebaju uzeti ozbiljne pare od sponzorstva dresova mi trebamo uzeti domacu firmu koja ce platiti sa 10m bukovih drva (doduse iscjepanih) i 150 kg kafe :-)
a kako znaš da ne bi dali??? ..... je li ih neko pitao???

nego apriori idemo na strano - to ne valja
eluna

#2593 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by eluna »

KvaziExpert wrote:
eluna wrote:
Warashii wrote:Ma niste vi u dure nikako. :-)
zašto? ... zato što volimo BiH ...... hajde bogati
eto sad 90% ljudi na svijetu ne voli svoju državu, pa koristi adidas/nike
pa i rekla bih da je tako
mali_milojica

#2594 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

Ima tender,neka posalju ponudu. Sta ih se ima pitati. Svi znamo adresu NFSBiH.
Prosla su vremena kad je savez isao i molio ko ce mu biti sponzor i kada je Munja trazio "najpovoljnijeg" ponuđaca.
hape

#2595 Re: AW: Dres reprezentacije BiH

Post by hape »

Eto inace niko ne voli BiH osim vas. Od patrotizma se nazalost ne zivi. Vi biste znaci odustali od 5 miliona radi neke nase firme? A tih pet miliona moze biti ulozeno u stadione ili mlade selekcije. I vama bolje imati bh. dres nego podrzati razvoj mladih selekcija? Ma dajte, niste ozbiljni.
anonimnaosoba

#2596 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by anonimnaosoba »

Nije stvar u tome je li firma domaća ili ne, nego baš i ne znam da oni imaju kapacitete da prave dresove jer se oni prave od posebnog materijala...
eluna

#2597 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by eluna »

anonimnaosoba wrote:Nije stvar u tome je li firma domaća ili ne, nego baš i ne znam da oni imaju kapacitete da prave dresove jer se oni prave od posebnog materijala...
a ti misliš da nike i adidas proizvode mateijal??? ............ koliko znam oni proizvode sportsku opremu :D
Herr Flick

#2598 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

Opet ste poceli budalasat s tim domacim firmama :lol: :lol: :lol: Koja to jos repka nosi dres od domaceg proizvodjaca osim Njemacke i SAD-a :D :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2599 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

eluna wrote:
mali_milojica wrote:Ako ce te domace firme dati za 5 godisnji ugovor 10 mil KM i ja sam za da one rade.

eto sad znaju da ističe ugovor pa nek pošalju NS-u ponudu
eluna

#2600 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by eluna »

JoseMujica wrote:
eluna wrote:

eto sad znaju da ističe ugovor pa nek pošalju NS-u ponudu
ne može tako ..... postoji zakon o javnim nabavkama, i neka se NS drži toga ......... znaju valjda šta i kako trebaju
Post Reply