Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#2576 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

arzuhal wrote:
Zašto me niko nije ranije upozorio da o ovoj temi ne smijem razmišljati kao musliman?
Razmisljaj kako hoces. Ali nije mi jasno kako to da kao muslimani ne razmisljaju oni koji se nalaze u okruzenju ljudi zatocenih i masakriranih u Gazi, a deklarisu se kao muslimani ? Egipcani ne propustaju cak ni ranjenike i djecu. Molim te odgovori mi zbog cega je to ?

Image
Last edited by Latina on 15/01/2009 14:57, edited 1 time in total.
Latina

#2577 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

2407 wrote:
Ne bih rekao da nema veze sa religijom jer ovo se zasniva na religijskom mitu o Izraelskoj zemlji - Eretz Israel(Velikom Izraelu) na kojem se i temelji politicki cionizam. Prema njima Palestinci jos uvijek "okupiraju" teritorije koje pripadaju Izraelskoj zemlji i zbog toga ih treba istjerati/istrijebiti.
Zar judeizam ne propagira mirnu koegzistenciju sa drugim narodima ? Oops, opet sam pogrijesila.

Image
arzuhal

#2578 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Latina wrote:
arzuhal wrote:
Zašto me niko nije ranije upozorio da o ovoj temi ne smijem razmišljati kao musliman?
Razmisljaj kako hoces. Ali nije mi jasno kako to da kako to da kao muslimani ne razmisljaju oni koji se nalaze u okruzenju ljudi zatocenih i masakriranih u Gazi, a deklarisu se kao muslimani ? Egipcani ne propustaju cak ni ranjenike i djecu. Molim te odgovori mi zbog cega je to ?

Image
Uvijek sam razdvajao islam i muslimane, baš kao i kršćanstvo i kršćane, judeizam i Jevreje, pa i svjetonazore: ateizam i ateiste, demokratiju i demokrate, itd. jer se toliko puta u povijesti pokazalo da ljudi ne moraju biti najbolji reprezenti nekog učenja ili bilo čega na što se pozivaju. Tako me je više glava zaboljela od muslimana (koji bi trebalo da su mi bliski) nego od nakih ateista (koji bi mi tebali biti daleki, jel).
Tako je uvijek i bilo. Takva je sad i situacija u islamskom svijetu. To sam prvo morao da navedem.
Ono što ja znam (a ne znam šta je u glavi Husni Mubaraka i njegove svite) je slijedeće:
-partija kojoj pripada Mubarak je na vlasti u Egiptu haman od oslobođenja od engleskih kolonijalista.
-nekako u to vrijeme Hasan el-Benna stvara organizaciju "Ihvanul-muslimin" ili "Muslimanska braća", kao pokušaj ponovnog okupljanja muslimana oko zajedničkih stvari nakon sloma hilafeta i cijepanja arapskog svijeta na razne kraljevine i države;
-Gamal Naser (Titin jaran), kao socijalista i folklorni musliman, u početku svog dolaska na vlast biva podržan od "Muslimanske braće" ali uskoro se okreće protiv njih i, smatrajući ih islamističkom opasnošću po socijalizam, počinje progon, zatvaranja i mučenja, te egzekucije članova "Muslimanske braće". Oni su ekvivalent "Mladim muslimanima" kod nas, pa zaključi koliko su bili opasni po društvo. Samo u knjizi "Kada je sunce zalazilo" su stravični opisi mučenja po egipatskim zatvorima. Ti mene pitaš KAKO? Pa kako mogu neki muslimani u tim zatvorima silovat jednu lažno optuženu muslimanku a onda hladno uzet abdest i klanjat jaciju!?? S tim KAKO živim stoljećima, čini mi se;
-poslije Nasera je došao Enver Sadat koji je nastavio progon, zatvaranja čitavih porodica samo ako su imale ikakave veze sa "Muslimanskom braćom". Sadat je ubijen u atentatu;
-poslije dolazi ovaj fini drug Husni Mubarak na vlast. U isto vrijeme kad on dolazi na vlast, u Gazi dolazi do osnivanja političke organizacije "Hamas" koja NASTAJE UPRAVO IZ JEZGRA "MUSLIMANSKE BARAĆE!"
-i danas kad mnogi pozivaju Egipat, a pogotovo "Muslimanska braća", da pomogne Gazi, i kad se obični narod, moj narod, jad i čemer, muslimani-smrtnici, egipćani buni i traži da se pomogne Palestincima - to vlast, faraon, Husni Mubarak ne dozvoljava i neče da čuje jer mu je u interesu da Hamas totalno nestane i da ga IDF satare
-eto zašto! i Husni Mubarak neće ni da čuje za ajete koje ja postiram.
-a đubretu Mubaraku će se sve to obit o glavu, kad-tad :x
Lincoln-Burrows

#2579 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

2407 wrote:Venecuelanski parlament:

Gledajte arapske lidercine i CRKNITE daBogda!!!

p.s.
Ako neko zna spanski mogao bi prevesti ovaj govor Chaveza, _veleposlanik mozda?
Hvala
Chavez ovo radi jer mrzi Amerikance a
ne zato što voli Palestince, podržao je i Ruse
u slučaju Gruzije.
Njemu je bitno biti protiv SAD,
bolje i ne spominjati takve osobe.

Ima na ovome svijetu poštenih
koji će podržati zaustavljanje sukoba.
A Chavez je svoje pokazao i nije nikakav humanista.
vratnik

#2580 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vratnik »

Uzas, uzas. :(

Kao da Izrael koristi ovu svjetsku frku (financijska kriza, plin, smjena predsjednika u USA...) da pobije i rastjera ono malo Palestinaca koji su zivjeli u svojoj zemlji.. Iz dana u dan sve gore vijesti.. Sto neko vec gore spomenu, najgore mi je izvjestavanje tzv. demokratskih zapadnih medija (govorim o njemackim, nemam zivaca ni za sta drugo).. Spominju nake bitke, neki sukob.. Kakav jebeni sukob!? Kakve bitke?! Tu klaonicu neko ima obraza nazvati sukobom? Eh moji Palestinci, da ste bogdo kitovi, ili delfini.. Pa makar i psi, sigurno bi vam se dosad neko smilovao, ovako... Nek' vam je bog (a ovo pise ateista) na pomoci.. Njemacki Der Spiegel jucer pise o raketama koje "jos uvijek dolijecu iz pojasa Gaze, jedan Izraelac je ranjen (na slici mu zamotana ruka!) i porodica mu istraumirana? S druge strane fosforom pale djecu dok po padinama "navijaci" u dresu izraela plesu ples smrti.. Evo danas pisu kako izrael optuzuje hamas da koristi fosfor... Jucer slusam radio, SWR1, k'o fol normalan radio.. Telefonsko javljanje nekog njemackog Jevreja koji vec par godina zivi u izraelu.. Citat: zao mi je palestinske djece, ali vrijeme je da teror koji hamas sprovodi nad izraelom prestane i napadi ne treba da stanu dok se ciljevi ne ostvare. A ciljeva, kao sto znamo i dalje nema (ili su nekom poznati zvanicni ciljevi ovog "rata"?) tako da ja predpostavaljam da je cilj potpuno unistenje Palestine. Oni koji prezive ce biti protjerani i to je to.
PS: molim Vas forumasi, prestanite s prepucavanjem, tema je prevelika za tako nesto!
Bosanac sa dna kace

#2581 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

....u medjuvremenu u Gazi........
IslamBosna.ba - Ekskluzivno, iz sata u sat, donosimo vam najnovije informacije o odvijanju izraelskog zločina nad Palestincima u Gazi.

Dvadeseti dan

13:30 - - U krvavom piru Izraela nad Palestincima dosada ubijeno 1054 a ranjeno 4860.

- Izraelska vojska je danas najmanje tri puta pogodila i sjedište UNRWA-e, nakon čega je ona ponovo suspendovala sve svoje akcije u Gazi. Izraelski zločinci očito ne prezaju ni od čega na svome divljačkom putu genocida nad Palestincima. Izraelski predstavnici su izjavili da oni ne ciljaju zgrade UN-a nego će prije biti da to Hamas radi (sjetimo se srpske priče o Markalama).

- Danas je bombardovana bolnica u Tel el-Hevi, sa 500 pacijenata i osoblja

- Izraelski junaci su takodjer danas granatirali neboder Shuruk, gdje su smještene brojne novinske agencije.
Lincoln-Burrows

#2582 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

vratnik wrote: A ciljeva, kao sto znamo i dalje nema (ili su nekom poznati zvanicni ciljevi ovog "rata"?) tako da ja predpostavaljam da je cilj potpuno unistenje Palestine. Oni koji prezive ce biti protjerani i to je to.
PS: molim Vas forumasi, prestanite s prepucavanjem, tema je prevelika za tako nesto!
Za pretpostaviti je da je cilj uništenje Hamasa, ali opet
s druge strane Izraelu odgovara Hamas kao politička partija
samo da nije militantna. Tako da navodni cilj i nije baš očit.
Hamas sa druge strane ima cilj uništiti Izrael koji je također
teško ostvariv. Na nesreću stradaju upravo civili koji su za to
najmanje krivi (za ove što nisu civili me nije briga ako su to izabrali sami).

Pomoć Palestincima je izostala od strane susjeda,
Egipta??? Zašto?
Jordana??? Zašto?
Očito i oni imaje nekakve svoje interese što je u ovom slučaju žalosno.
Latina

#2583 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

-partija kojoj pripada Mubarak je na vlasti u Egiptu haman od oslobođenja od engleskih kolonijalista.
Znaci na vlasti je uredjenje "politika iznad vjere" ? :wink: Cak i iznad obicne ljudskosti ?

A sta je sa mubarec S. Arabijom ? Zbog cega ona ne ucestvuje u sastanku Arapske Lige barem ?

U medjuvremenu - 1067 mrtvih u Gazi, Francuska poslala 70 tona medicinske pomoci, bijelim fosforom pogodjena zgrada UN u kojoj su se skrivali civili.

Image
Last edited by Latina on 15/01/2009 15:25, edited 1 time in total.
vratnik

#2584 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vratnik »

@ Lincoln -B.

To je cilj za malu djecu, i da nestane hamas (koji je po sebi teroristicka organizacija od koje prosjecan palestinac ima vise stete no koristi) u roku od par mjeseci bi mosad stvorio novog neprijatelja.
Ja mislim da je primarni cilj sto vise pobiti i osakatiti. Sto potvrdjuje ovo sto je BSDK postavio iznad. Ovu bolnicu su po pisanju Spiegela (da ne bude da je samo islambosna i aljazira) zasuli fosforom.. 500 pacijenata i osoblje.
arbosan

#2585 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arbosan »

Latina wrote:
Znaci na vlasti je uredjenje "politika iznad vjere" ? :wink: Cak i iznad obicne ljudskosti ?

A sta je sa mubarec S. Arabijom ? Zbog cega ona ne ucestvuje u sastanku Arapske Lige barem ?

U medjuvremenu - 1067 mrtvih u Gazi, Francuska poslala 70 tona medicinske pomoci, bijelim fosforom pogodjena zgrada UN u kojoj su se skrivali civili.

Image

Brojka je do sada 1070 ubijenih (335 djece i 90 zena), a ranjenih 5000. od koje je 46% djece.
arbosan

#2586 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arbosan »

arbosan wrote:
Latina wrote:

Image

Brojka je do sada 1070 ubijenih (335 djece i 90 zena), a ranjenih 5000. od kojih su 46% djece.
madner

#2587 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

arzuhal wrote:
Latina wrote:
arzuhal wrote:
Razmisljaj kako hoces. Ali nije mi jasno kako to da kako to da kao muslimani ne razmisljaju oni koji se nalaze u okruzenju ljudi zatocenih i masakriranih u Gazi, a deklarisu se kao muslimani ? Egipcani ne propustaju cak ni ranjenike i djecu. Molim te odgovori mi zbog cega je to ?

Image
Uvijek sam razdvajao islam i muslimane, baš kao i kršćanstvo i kršćane, judeizam i Jevreje, pa i svjetonazore: ateizam i ateiste, demokratiju i demokrate, itd. jer se toliko puta u povijesti pokazalo da ljudi ne moraju biti najbolji reprezenti nekog učenja ili bilo čega na što se pozivaju. Tako me je više glava zaboljela od muslimana (koji bi trebalo da su mi bliski) nego od nakih ateista (koji bi mi tebali biti daleki, jel).
Tako je uvijek i bilo. Takva je sad i situacija u islamskom svijetu. To sam prvo morao da navedem.
Ono što ja znam (a ne znam šta je u glavi Husni Mubaraka i njegove svite) je slijedeće:
-nekako u to vrijeme Hasan el-Benna stvara organizaciju "Ihvanul-muslimin" ili "Muslimanska braća", kao pokušaj ponovnog okupljanja muslimana oko zajedničkih stvari nakon sloma hilafeta i cijepanja arapskog svijeta na razne kraljevine i države;
-Gamal Naser (Titin jaran), kao socijalista i folklorni musliman, u početku svog dolaska na vlast biva podržan od "Muslimanske braće" ali uskoro se okreće protiv njih i, smatrajući ih islamističkom opasnošću po socijalizam, počinje progon, zatvaranja i mučenja, te egzekucije članova "Muslimanske braće". Oni su ekvivalent "Mladim muslimanima" kod nas, pa zaključi koliko su bili opasni po društvo. Samo u knjizi "Kada je sunce zalazilo" su stravični opisi mučenja po egipatskim zatvorima. Ti mene pitaš KAKO? Pa kako mogu neki muslimani u tim zatvorima silovat jednu lažno optuženu muslimanku a onda hladno uzet abdest i klanjat jaciju!?? S tim KAKO živim stoljećima, čini mi se;
-poslije Nasera je došao Enver Sadat koji je nastavio progon, zatvaranja čitavih porodica samo ako su imale ikakave veze sa "Muslimanskom braćom". Sadat je ubijen u atentatu;
-poslije dolazi ovaj fini drug Husni Mubarak na vlast. U isto vrijeme kad on dolazi na vlast, u Gazi dolazi do osnivanja političke organizacije "Hamas" koja NASTAJE UPRAVO IZ JEZGRA "MUSLIMANSKE BARAĆE!"
-i danas kad mnogi pozivaju Egipat, a pogotovo "Muslimanska braća", da pomogne Gazi, i kad se obični narod, moj narod, jad i čemer, muslimani-smrtnici, egipćani buni i traži da se pomogne Palestincima - to vlast, faraon, Husni Mubarak ne dozvoljava i neče da čuje jer mu je u interesu da Hamas totalno nestane i da ga IDF satare
-eto zašto! i Husni Mubarak neće ni da čuje za ajete koje ja postiram.
-a đubretu Mubaraku će se sve to obit o glavu, kad-tad :x
Da bude bidne prica malo kompletnija, muslimanska braca su jedna radikalna struja cije vizija uredjenja drzave i socijalnog zivota nije nimalo demokratska, tolerantna ili vrijedna podrzavanja. Propagiraju nesto nalik na Iran poslje Islamske revolucije, i da sam Egipcanin podrzavao bi suzbijanje istih. Ovo mi je uvijek najdraze, kad se ljudi koji bi ukinuli demokratiju zale na suzbijanje njihove zele da tlace druge.
Stravicni opisi mucenja u knjizi koja je svasta, osim stravicno objektivna.

Naser je bio okruzen nesposobnim ljudima i njegov izbor vojnog vrha je direktno kriv za katastrofu 1967, ali je od Egipta napravio prvu medju arapskim drzavama. Politicki je ujedinio vecinu zemalja, doveo bi pod tu pan Arapsku zastavu, suruvao sa USSR, digao vojsku i onda dozivio krah.
Sadat je covjek koji je od Izreala vratio Sinaj, koji je tom istom Izrealu koji sada zari i pali zadao udarac poslje kojeg su prihvatili pregovore.

Mubarak je 1973 bio zapovjednik avijacije, koja je po prvi put parirala Izrealskoj.

Razlog zasto Egipat ne pomaze Hamasu je sto je Hamas Iranska podruznica.
Last edited by madner on 15/01/2009 15:35, edited 1 time in total.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2588 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by UnscarD »

Lincoln-Burrows wrote:

p.s.
Hvala
Chavez ovo radi jer mrzi Amerikance a
ne zato što voli Palestince, podržao je i Ruse
u slučaju Gruzije.
Njemu je bitno biti protiv SAD,
bolje i ne spominjati takve osobe.

Ima na ovome svijetu poštenih
koji će podržati zaustavljanje sukoba.
A Chavez je svoje pokazao i nije nikakav humanista.
Iako ce neki pomisliti da je ovo off-topic, nije. Chavez je vrlo svjestan veze izmedu WorldBank-a i MMF-a i Americkih velikih bankara koji su vecinom cionisti. Uspjesno se izvukao iz CIA-inog puca (tako sto je narod izasao na ulicu da ga brani) jer nije dao da mu zemlju cionisti ekonomski porobe.
To nije off topic zato sto je jedan od izvora moci cionistickog rezima upravo raspolaganje sa ogromnim financijskim sredstvima zbog kojih dobar dio zemalja cuti ukljucujuci i Egipat koji od Amerike (cionista iz sjene) dobija pare da ostane neutralan.
Chavez nije svetac ali je za svoj narod ucinio mnogo. Palestini je sada svaka podrska bitna, pogotovo ona koja dolazi van arapskog svijeta.
Vidim da mainstream mediji vrijedno rade svoj posao kada treba satanizovati nekoga pa tako zakljucujem da oni koji misle da je Chavez neki diktatorski zlikovac, svoje infromacije vjerovatno crpe iz CNN-a.
arzuhal

#2589 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Latina wrote:

U medjuvremenu - 1033 mrtvih u Gazi, Francuska poslala 70 tona medicinske pomoci, bijelim fosforom pogodjena zgrada UN u kojoj su se skrivali civili.

Image
Slušaj, prvu knjigu o stvaranju Izreala sam pročitao sa 16 godina. Zvala se "Palestinski dosije" i napisao ju je neki beogradski novinar, dugogodišnji izvještač sa Bliskog istoka, u izdanju "Politike". Od tada sam pročitao biblioteku knjiga i članaka na istu temu da bih razumio logiku Izraela i cionizma, palestinskog otpora, pomaganju/odmaganju arapskih susjeda (Jordana, Egipta..) Palestincima.
I zato nemam snage da ti objašnjavam odnose sekularizam/islamizam, kralja Fejsala (jedinog pravog insana na Saudi dvoru) koji je jedini zavrno naftu zbog Izraelskog divljanja i potom smaknut (ubijen) a doveden na njegovo mjesto član obitelji blizak američkoj politici te dugogodišnjoj vezi kraljevske familije i američkih naftaša, itd. I ta ista kraljevska porodica nije vehabijska al pomažu iseljavanje vehabija iz svoje kraljevine da bi sebi olakšali probleme a nabacili ih drugimna - recimo Bosni.
I ne znam kako će me ko razumjeti - ali već dvije godine, dok je Gaza pod opsadom, a ne samo u zadnje dvije sedmice, ja iza svakog namaza, u dovi, tražim olakšanje za taj narod. Nema dana, u zadnje dvije godine, a da mi nisu u mislima. Kao musliman znam vrijednost dove - a nek se izigrava sa tim sad ko hoće. Ejvala.
Bosanac sa dna kace

#2590 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

vratnik wrote:@ Lincoln -B.

To je cilj za malu djecu, i da nestane hamas (koji je po sebi teroristicka organizacija od koje prosjecan palestinac ima vise stete no koristi) u roku od par mjeseci bi mosad stvorio novog neprijatelja.
Ja mislim da je primarni cilj sto vise pobiti i osakatiti. Sto potvrdjuje ovo sto je BSDK postavio iznad. Ovu bolnicu su po pisanju Spiegela (da ne bude da je samo islambosna i aljazira) zasuli fosforom.. 500 pacijenata i osoblje.
[size=150]kopirajuci postove sa islambosne nije mi cilj da ih reklamiram, [/size]jedino sto mi je cilj jeste istina, oni te tekstove prevode i postiraju iz raznih izvora spiegel, guardian, aljazeera.....
ja na sve ovo vec odavno nemam komentara.....
Latina

#2591 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

vratnik wrote:Uzas, uzas. :(

Kao da Izrael koristi ovu svjetsku frku (financijska kriza, plin, smjena predsjednika u USA...) da pobije i rastjera ono malo Palestinaca koji su zivjeli u svojoj zemlji.. Iz dana u dan sve gore vijesti.. Sto neko vec gore spomenu, najgore mi je izvjestavanje tzv. demokratskih zapadnih medija (govorim o njemackim, nemam zivaca ni za sta drugo).. Spominju nake bitke, neki sukob.. Kakav jebeni sukob!? Kakve bitke?! Tu klaonicu neko ima obraza nazvati sukobom? Eh moji Palestinci, da ste bogdo kitovi, ili delfini.. Pa makar i psi, sigurno bi vam se dosad neko smilovao, ovako... Nek' vam je bog (a ovo pise ateista) na pomoci.. Njemacki Der Spiegel jucer pise o raketama koje "jos uvijek dolijecu iz pojasa Gaze, jedan Izraelac je ranjen (na slici mu zamotana ruka!) i porodica mu istraumirana? S druge strane fosforom pale djecu dok po padinama "navijaci" u dresu izraela plesu ples smrti.. Evo danas pisu kako izrael optuzuje hamas da koristi fosfor... Jucer slusam radio, SWR1, k'o fol normalan radio.. Telefonsko javljanje nekog njemackog Jevreja koji vec par godina zivi u izraelu.. Citat: zao mi je palestinske djece, ali vrijeme je da teror koji hamas sprovodi nad izraelom prestane i napadi ne treba da stanu dok se ciljevi ne ostvare. A ciljeva, kao sto znamo i dalje nema (ili su nekom poznati zvanicni ciljevi ovog "rata"?) tako da ja predpostavaljam da je cilj potpuno unistenje Palestine. Oni koji prezive ce biti protjerani i to je to.
Ti si zaduzen da me rasplaces na ovoj temi, a mislila sam da sam zavrsila sa suzama.

U pravu si, da su psi neko bi im se sigurno smilovao.

Image
Bosanac sa dna kace

#2592 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

madner wrote:Da bude bidne prica malo kompletnija, muslimanska braca su jedna radikalna struja cije vizija uredjenja drzave i socijalnog zivota nije nimalo demokratska, tolerantna ili vrijedna podrzavanja. Propagiraju nesto nalik na Iran poslje Islamske revolucije, i da sam Egipcanin podrzavao bi suzbijanje istih. Ovo mi je uvijek najdraze, kad se ljudi koji bi ukinuli demokratiju zale na suzbijanje njihove zele da tlace druge.
Radikalni ili ne, oni hoce to svoje **beno demokratsko pravo da biraju i da budu birani, hoce da im se vise skine s vrata govno koje tlaci 70 i kusur miliona u Egiptu...
Da i Muslimansko bratstvo sine nije samo politicka organizacija to je jedna institucija, sistem, drzava u drzavi, to nije grupa ljudi koji imaju vec napisane plakate i idu s motkama na protesete da pokazu ko je ko.....kolko znam zajedno djeluju sa Koptima i ostalim egipatskim krscanima da pomognu Palestince kako znaju i umiju.
Pored toga zajedno su u koaliciji sa komunistima i ostalim ljevicarima. Dakle tolko o njihovom radikalizmu
madner wrote:Razlog zasto Egipat ne pomaze Hamasu je sto je Hamas Iranska podruznica.
Ja bi zamolio forumase i forumasice da se malo bolje informisu, da provjere informacije jer ovo je jedna preozbiljan tema, jedan od najbolnijih trenutaka u ljudskoj hisotoriji, suvise istinito da bi se postirale poluinformacije.
Molio bih te da nam postiras neki dokaz s kojim ces nas uvjerit da je Hamas iranska podruznica, molio bih te da to ne budu izvori BBC, CNN, Haaretz... ili si mozda pomijesao Hezbollah i Hamas izmedju kojih je velika razlika.
Tolko od mene, za sad nemam vise snage da pisem na ovoj temi...izvinte na smetnji....
Bosanac sa dna kace

#2593 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Latina wrote:
vratnik wrote:Uzas, uzas. :(
Eh moji Palestinci, da ste bogdo kitovi, ili delfini.. Pa makar i psi, sigurno bi vam se dosad neko smilovao, ovako... Nek' vam je bog (a ovo pise ateista) na pomoci..
Ti si zaduzen da me rasplaces na ovoj temi, a mislila sam da sam zavrsila sa suzama.

U pravu si, da su psi neko bi im se sigurno smilovao.
Image
kolko se ja sjecam francuska glumica Bridgit Bordo ( valjda joj se tako pise prezime) organizovala je da se spase macke i psi u opkoljenom Sarajevu dok su ljude ubijali...izvinite na smetnji...
arzuhal

#2594 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Bosanac sa dna kace wrote:
madner wrote:Razlog zasto Egipat ne pomaze Hamasu je sto je Hamas Iranska podruznica.
Ja bi zamolio forumase i forumasice da se malo bolje informisu, da provjere informacije jer ovo je jedna preozbiljan tema, jedan od najbolnijih trenutaka u ljudskoj hisotoriji, suvise istinito da bi se postirale poluinformacije.
Molio bih te da nam postiras neki dokaz s kojim ces nas uvjerit da je Hamas iranska podruznica, molio bih te da to ne budu izvori BBC, CNN, Haaretz... ili si mozda pomijesao Hezbollah i Hamas izmedju kojih je velika razlika.
Slažem se.
Latina

#2595 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

p.s.
Hvala
Image
Last edited by Latina on 15/01/2009 16:49, edited 2 times in total.
Bosanac sa dna kace

#2596 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Vijeće ministara BiH: 100.000 KM pomoći za civile u Gazi

Na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici usvojilo odluku o dodjeli 100.000 KM humanitarne pomoći ugroženim civilima u Gazi.
Ova pomoć bit će realizirana putem Međunarodnog komiteta Crvenog križa, saopćeno je iz kabineta ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Safeta Halilovića.
Izvor: *** SPAM ***. ba
Last edited by Bosanac sa dna kace on 15/01/2009 16:17, edited 1 time in total.
arzuhal

#2597 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Bosanac sa dna kace wrote:
Vijeće ministara BiH: 100.000 KM pomoći za civile u Gazi

Na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici usvojilo odluku o dodjeli 100.000 KM humanitarne pomoći ugroženim civilima u Gazi.
Ova pomoć bit će realizirana putem Međunarodnog komiteta Crvenog križa, saopćeno je iz kabineta ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Safeta Halilovića.
Izvor: --- SPAM ---
A koliko je ono košt'o Q7, predsjedavajućeg nam Vijeća/Savjeta ministara? Preko 200.000 KM? :x
fukara_tz

#2598 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fukara_tz »

Dakle da rezimiramo danasnji dan borbe protiv "terorizma" u Gazi

- Pogodjena bolnica u Gazi izbio pozar
- Izraelska mornarica otjerala grčki brod s pomoći Gazi
- Izraelska vojska počela granatirati sjedišta UN-a i na kraju zapalila zgradu
- Izraelski tenkovi gađali nebodere u Gazi
- Izraelci granatirali zgradu gdje su smjesteni novinari Reutersa i jos nekoliko svjetskih agencija
- Broj ubijenih u Gazi dostigao "nepodnošljivu tačku" 1055
- Pogadjanje jos jednog humanitranog komplexa
- Izraelska vojska protjeruje civile iz Gaze
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2599 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Truba »

:| ovo prevazilazi sve moguće :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Bosanac sa dna kace

#2600 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

fukara_tz wrote:Dakle da rezimiramo danasnji dan borbe protiv "terorizma" u Gazi

- Pogodjena bolnica u Gazi izbio pozar
- Izraelska mornarica otjerala grčki brod s pomoći Gazi
- Izraelska vojska počela granatirati sjedišta UN-a i na kraju zapalila zgradu
- Izraelski tenkovi gađali nebodere u Gazi
- Izraelci granatirali zgradu gdje su smjesteni novinari Reutersa i jos nekoliko svjetskih agencija
- Broj ubijenih u Gazi dostigao "nepodnošljivu tačku" 1055
- Pogadjanje jos jednog humanitranog komplexa
- Izraelska vojska protjeruje civile iz Gaze
to je sad, za sad, evo vec javljaju da je broj ubijenih veci....stanje se mijenja iz sekunde u sekundu...
Locked