Mala digresija, mada mi jeste drago da nakon pustanja ILS-a u pogon na OMO pocinju cesce slijetati avioni... Do sada je sluzio mahom za slijetanje vrana, cavki, svraka, gavrana, a ponekad i galebova...sarajevsko_pivo wrote:Ovo nije zbog BHA, vec zbog Mostara koji je konacno povezan sa Italijom!
Ova linija je pun pogodak za BHA
ALI... To nije "linija", koliko sam upratio, radi se o charteru, doduse na redovnoj osnovi, tipa 1x sedmicno...
To samo po sebi nije nista lose, agencije placaju let firmi, a njihovo je da ga napune, dakle po definiciji bi to trebao biti + u kasi BH Airlinesa... Pored + za OMO... Ali, to nije linija... Za putovanje...Zrakoplov BH Airlinesa jučer je prvi put sletio u Mostar iz talijanske Pescare, čime je otvorena zračna linija između ova dva grada. Let je organizirao talijanski turoperator Ceranno tours i putnička agencija Fortuna travel iz Mostara, uz veliku potporu mostarskih vlasti te talijanske regije Abruzzo.
Sad kad na OMO izbace statistiku za Sep. 2011 u odnosu na Sep. 2010, i prikazu povecanje broja prevezenih putnika za 478%...
Za VIE se slazem, a dodajem tome i PRG, koji sam u ranijim osvrtima na JA politiku vec spominjao kao "svijetal" primjer...
@ljubav
Kad citiras nekoga, a u tekstu se vidi da je copy/paste odnekud, jer neko govori sta je rekao Velican, bilo bi fino da ga zbog preglednosti stavis u "quote", a da navedes i odakle je prekopirana izjava... Ovako ispada da ti je on to u razgovoru licno rekao...