Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#2576 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

sarajevsko_pivo wrote:Ovo nije zbog BHA, vec zbog Mostara koji je konacno povezan sa Italijom!

Ova linija je pun pogodak za BHA :bih:
Mala digresija, mada mi jeste drago da nakon pustanja ILS-a u pogon na OMO pocinju cesce slijetati avioni... Do sada je sluzio mahom za slijetanje vrana, cavki, svraka, gavrana, a ponekad i galebova...

ALI... To nije "linija", koliko sam upratio, radi se o charteru, doduse na redovnoj osnovi, tipa 1x sedmicno...
Zrakoplov BH Airlinesa jučer je prvi put sletio u Mostar iz talijanske Pescare, čime je otvorena zračna linija između ova dva grada. Let je organizirao talijanski turoperator Ceranno tours i putnička agencija Fortuna travel iz Mostara, uz veliku potporu mostarskih vlasti te talijanske regije Abruzzo.
To samo po sebi nije nista lose, agencije placaju let firmi, a njihovo je da ga napune, dakle po definiciji bi to trebao biti + u kasi BH Airlinesa... Pored + za OMO... Ali, to nije linija... Za putovanje...

Sad kad na OMO izbace statistiku za Sep. 2011 u odnosu na Sep. 2010, i prikazu povecanje broja prevezenih putnika za 478%... :evil:

Za VIE se slazem, a dodajem tome i PRG, koji sam u ranijim osvrtima na JA politiku vec spominjao kao "svijetal" primjer...

@ljubav

Kad citiras nekoga, a u tekstu se vidi da je copy/paste odnekud, jer neko govori sta je rekao Velican, bilo bi fino da ga zbog preglednosti stavis u "quote", a da navedes i odakle je prekopirana izjava... Ovako ispada da ti je on to u razgovoru licno rekao...
Erzsebet

#2577 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Erzsebet »

Od novembra nema više leta za Amsterdam. Divno, sad ću se opet jebavati s Malevom i Jatom...
drndalo

#2578 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Pa mozes se *piiip* i sa Croatiom, Adriom, Austrianom... 8-) A ni Keln ti nije predaleko za opcenje sa Germanwings-om...

Sta da ti kazem, Strateski smo se rasporedili, pa ne letimo nidje... :x
Erzsebet

#2579 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Erzsebet »

drndalo wrote:Pa mozes se *piiip* i sa Croatiom, Adriom, Austrianom... 8-) A ni Keln ti nije predaleko za opcenje sa Germanwings-om...

Sve je to vrlo loša kombinacija, Keln pogotovo. Voz Amsterdam - Keln košta oko 60€ i to 2-3 mjeseca ranije, inače je oko 100€. Ostale kompanije koje lete na ovoj relaciji su preskupe, pogotovo Adria i Croatia.
drndalo

#2580 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Ma znam da bude problema, ali i na ostalim kompanijama uz bolje planiranje mozes pristojne cijene "ubit", ali ne uvijek... Znam da sam se za Croatia-in Newsletter pretplatio, i da zadnju godinu cesto imaju neke akcije, i to cesce iz inostranstva -> HR, BiH, MKD nego obratno... E sad, dal' AMS tu upadne, ne znam...

BH Airlines nije imao lose cijene za AMS, to im se mora priznati, ali sa ovakvim uvodjenjem/ukidanjem linija, nikakvu maltene sigurnost putovanja nemas... Sta imas od toga ako ti je karta npr. 180 EUR, ali je polijetanje = Maybe ? Slicnu su situaciju imali u PRG, odlicne cijene, konkurencija = 0, ali ukinuse liniju taman kad je raja cula za nju, jer je reklamirali nisu ni Nailovoj materi...

Provjeri ti ipak i Austrian, u zadnjih godinu dana su im cijene dosta povoljnije nego ih ja pamtim od prije...
macan prvi

#2581 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

drndalo wrote:Pa mozes se *piiip* i sa Croatiom, Adriom, Austrianom... 8-) A ni Keln ti nije predaleko za opcenje sa Germanwings-om...

Hocel' skoro kljuc u bravu, sta mislis? :roll:
Erzsebet wrote:

Sve je to vrlo loša kombinacija, Keln pogotovo. Voz Amsterdam - Keln košta oko 60€ i to 2-3 mjeseca ranije, inače je oko 100€. Ostale kompanije koje lete na ovoj relaciji su preskupe, pogotovo Adria i Croatia.
Germanwings nudi Rail&Fly karte koje, mislim, vaze samo unutar Njemacke... Ako ti to nije opcija (recimo kupis kartu od CGN do zadnje stanice u Njemackoj pa onda dalje za Holandiju), gledaj ponude na bahn.de jer se moze ubosti karta i za 29€ do Amsterdama, samo onda moras uzeti bas taj voz i nadati se da avion nece kasniti (Germanwings je obicno tacan).
drndalo

#2582 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Ma stavili smo mi davno kljuc u bravu, samo nam jos niko to nije rekao... :roll:
Erzsebet

#2583 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Erzsebet »

Germanwings nudi Rail&Fly karte koje, mislim, vaze samo unutar Njemacke... Ako ti to nije opcija (recimo kupis kartu od CGN do zadnje stanice u Njemackoj pa onda dalje za Holandiju), gledaj ponude na bahn.de jer se moze ubosti karta i za 29€ do Amsterdama, samo onda moras uzeti bas taj voz i nadati se da avion nece kasniti (Germanwings je obicno tacan).
Pa o tome i pričam, 29 ili 30 € u jednom smjeru, a ako zakasniš, karta ti propada. Dakle, to je 60€, a možda i više :).
SHOCK

#2584 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by SHOCK »

Pa sudeći prema engleskoj verziji websitea BH airlinesa (na bosanskoj stoji kao i prije specijalna ponuda :)), biće linija za Amsterdam, eno reklamiraju u specijalnoj ponudi Amsterdam kao od 16. decembra, a Cirih od 31. oktobra. Sve je ovo malo konfuzno i ako žele malo ozbiljnije raditi ne bi se smjelo dešavati.
ins

#2585 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ins »

Erzsebet wrote:Od novembra nema više leta za Amsterdam. Divno, sad ću se opet jebavati s Malevom i Jatom...
odakle ti to? :-)
manki

#2586 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by manki »

Kako nema vise Amsterdama? :shock:
bellinna

#2587 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by bellinna »

Bilo bi dobro da ima neka low cost kompanija poput wizz air, easyJet ili tako nesto liniju sarajevo-london :D :D :D
ljubav_aha

#2588 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

bellinna wrote:Bilo bi dobro da ima neka low cost kompanija poput wizz air, easyJet ili tako nesto liniju sarajevo-london :D :D :D
super,postavi sebe u polozaj osobe koja pise ugovor sa doticnim kompanijama,sto je tvoj dio ponude :D
bellinna

#2589 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by bellinna »

ljubav_aha wrote:
bellinna wrote:Bilo bi dobro da ima neka low cost kompanija poput wizz air, easyJet ili tako nesto liniju sarajevo-london :D :D :D
super,postavi sebe u polozaj osobe koja pise ugovor sa doticnim kompanijama,sto je tvoj dio ponude :D

:run: ipak cu ja busom do zagreba :D :D :D
sarajevsko_pivo

#2590 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by sarajevsko_pivo »

Erzsebet wrote:Od novembra nema više leta za Amsterdam. Divno, sad ću se opet jebavati s Malevom i Jatom...
Ko kaze? Koliko ja znam letova ce biti!
Erzsebet

#2591 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Erzsebet »

sarajevsko_pivo wrote:
Ko kaze? Koliko ja znam letova ce biti!
Probaj kupiti kartu, pa ćeš se uvjeriti.
Master.DKP

#2592 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Master.DKP »

BH Airlines O poena ! U novom pocetku su davali neku nadu imajuci u vidu da su pokrenuli vazne linije, 2-3 nova aviona, ipak partner jedna jaka avio kompanija kao TA itd. medutim 0 ! NULA !

I sada je tragedija ovi iz BH Airlinesa i ovi koji rade na aerodromu imaju puno usta kako oni rade dobro, pregresivno, znaju znanje, znaju pravi put, dobri su ali eto sve ostalo ne valja, zli putnici, kurva Europa, kurva Amerika, sve same kurve oko nas !

Bolna cinjenica je, koja ostaje, je ta DA LETIMO skupo za ovo malo linija koje imamo ! I Cinjenica je da zaostajemo za svim susjedima jako,jako puno ! Sarajevski aerodorm je najgori sa svojom ponudom letova i cijena u sirem regionu jugo-istocne Europe. Nema niko gori !

Sarajevo - Bec je sigurno najvaznija linija za BiH. Mnogo je razloga za to i oni tako hladno to ukinu. Ne postoji grad u Europi sa koji smo vise PRIVREDNO, politicki, kao HUB, kao dijasporski HUB, kao studentska tacka u Europi kao Bec povezani. I cijene karata su bile normalne, u projeksu su bile 150 EUR za povratni let sto je relativno dobro.I letovi su bili solidno popunjeni, nekada i full ! Ali, opet nula.

Mozda je najbolje da BH Airlines propadne skroz, zvanicno skroz. Mozda Turkish da preuzme 100 % i neko drugi da preuzme sarajevski aerodrom !

U BH AIrlines mozak je kao u GRASU, to sve treba da propadne, totalni bankrot i sve iz pocetka. Ne mozes na ovakvim okolnostima i ljudima u tim firmama nista graditi ! :skoljka:

Pogledajte aerodrom Skoplje sta se desilo kada je dosao strani partner i investitor koji je u potpunosti preuzeo aerodrom Skoplje. ..
ljubav_aha

#2593 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Master.DKP wrote: Pogledajte aerodrom Skoplje sta se desilo kada je dosao strani partner i investitor koji je u potpunosti preuzeo aerodrom Skoplje. ..
20 godina dug ugovor

http://www.tavhavalimanlari.com.tr/en-E ... /Main.aspx

turska kompanija
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2594 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Entropio »

Naš aerodrom nije loš per se, ali nema dovoljno linija jer nije privlačan za ove jeftinije prevoznike (zbog visokih taksi, pretpostavljam). SJJ je fin mali aerodrom, ali uz bolji menadžment bi bio odličan.
sarajevsko_pivo

#2595 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

ljubav_aha wrote:
Master.DKP wrote: Pogledajte aerodrom Skoplje sta se desilo kada je dosao strani partner i investitor koji je u potpunosti preuzeo aerodrom Skoplje. ..
20 godina dug ugovor

turska kompanija
Ovo mi trebamo uraditi! Inace nista od SJJ, nasi jednostavno neznaju voditi biznis, ovaj novi direktor ce forstirati CA, i to je to...
ljubav_aha

#2596 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

sarajevsko_pivo wrote:
ljubav_aha wrote:
20 godina dug ugovor

turska kompanija
Ovo mi trebamo uraditi! Inace nista od SJJ, nasi jednostavno neznaju voditi biznis, ovaj novi direktor ce forstirati CA, i to je to...
Goran Janderoski

Technical Manager at TAV Macedonia at Skopje Airport
Demographic info
Macedonia | Airlines/Aviation
Current:Technical Manager - TAV Macedonia at TAV, Technical Manager at JSC Airports of Macedonia, IT engineer at Makpetrol Past:Member of Technical and Operational Safety Committe at ACI EUROPE, IT engineer - hardware division at Makpetrol Education:Donau-Universität Krems, Univerzitet 'Sv. Kiril i Metódij' vo Skopje, Univerzitet 'Sv. Kiril i Metódij' vo Skopje Summary:Construction process supervision on Skopje Airport. New Terminal building 40.000 m2 including all equipment , Cargo, ARFF building and extension

http://www.linkedin.com/pub/goran-jandreoski/8/3a1/2bb

postavila sma primjer makednoca koji radi,ali ovaj ima zvanje i znanje :D ;-) i treninig naravno u TAV<to je mandatory,razumljivo

samo sto TAV komapnija konotrolira SVE :thumbup: nema muljanja :-D :lol:
ljubav_aha

#2597 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Entropio wrote:Naš aerodrom nije loš per se, ali nema dovoljno linija jer nije privlačan za ove jeftinije prevoznike (zbog visokih taksi, pretpostavljam). SJJ je fin mali aerodrom, ali uz bolji menadžment bi bio odličan.
nista te nisam skontala :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2598 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Entropio »

ljubav_aha wrote:
Entropio wrote:Naš aerodrom nije loš per se, ali nema dovoljno linija jer nije privlačan za ove jeftinije prevoznike (zbog visokih taksi, pretpostavljam). SJJ je fin mali aerodrom, ali uz bolji menadžment bi bio odličan.
Sad je vrlo dobar, a mogao bi biti odličan. Možda loš odabir riječi iznad... :)
ljubav_aha

#2599 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

:thumbup:
Entropio wrote:
ljubav_aha wrote:
Sad je vrlo dobar, a mogao bi biti odličan. Možda loš odabir riječi iznad... :)
pises o kvalitetama aerodorma kao objekta ,nisi napsiao koje su doticne kvalitete

a avio uslugama i ugovorima,menadzerima je prica jasna,treba ih neko kontorlirati poput TAV ;-)

forumash Master.DKP je to lijepo uporedio :thumbup:
sarajevsko_pivo

#2600 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Pod hitno uvesti liniju ka Düsseldorfu, jeli to sada BHA ili neko drugi, 100% bi se isplatila!
Post Reply