HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
AdrianMole

#2576 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Na HS-u je skoro četiri mjeseca HBO bio besplatan promotivno. Doduše samo na digitali.
AfromMann

#2577 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

ma nema veze vazno da ima radio bir,saudija i mtv igman!sta ce nama seljacima na analognoj hbo!
O'zone
Globalni moderator

#2578 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

AfromMann wrote:ma nema veze vazno da ima radio bir,saudija i mtv igman!sta ce nama seljacima na analognoj hbo!
Vjerovatno zato što kad bi nama seljacima rekao da nam povećava preplatu sa 11,50KM na 20,00 KM radi 2 HBO kanala ovdje bi išli pozivi na linč.
AfromMann

#2579 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

O'zone wrote:
AfromMann wrote:ma nema veze vazno da ima radio bir,saudija i mtv igman!sta ce nama seljacima na analognoj hbo!
Vjerovatno zato što kad bi nama seljacima rekao da nam povećava preplatu sa 11,50KM na 20,00 KM radi 2 HBO kanala ovdje bi išli pozivi na linč.
al zato imaju hbo X 2 s.kluba X2 mtv,vh1 a mi k1 i hema tv!
beco

#2580 Re: HS kablovska

Post by beco »

O'zone wrote:
Sto me nerviraju ovakvi komentari nije stvar koliko para dajem nego sta dobijam, odnosno kvalitet. Ja sad trebam beskrajno biti zadovoljan sto mi HS u tih 11.5 KM servira 80% programa koji su besplatni i onako, bez obzira da li se radi o zemaljskim ili satelitskim programima. :x

P.S. U petak je bila teska noc, nestalo kablovske na Ciglanama ma to je bila urgetna situacija niko nije mogao da gleda turske serije, neke teske rjeci su padale na help sluzbu HS. :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#2581 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

AfromMann wrote:
O'zone wrote:
al zato imaju hbo X 2 s.kluba X2 mtv,vh1 a mi k1 i hema tv!
Iskreno imam analogni priključak i nekih 60-ak kanala na njemu preko TV-a primam i digitalne kanale cca nekih 30-35 možda i više koji rade bez CI modula meni za taj novac od 11,50 KM dosta, da sam zadovoljan nisam ali neću ni da pjenim, MTV ima na digitalnoj iskreno njesra, VH1 nedostaje tamo ima dobre zike,SK- nisam ovisnik o sportu pa to neću da komentarišem ali jedno vrijeme je bio belaj što nema Arena sporta sad kad ima to a zašto nema SK. A što se tiče Igmana,Heme,K1,TV1,Saudije... svi kablovski operateri ih imaju u svojoj ponudi i ne znam zašto je toliki problem oko toga ja to uopšte i ne gledam.
Jer po svemu recimo ja bih rekao da je najbolja kablovska u Sarajevu ASK sa Ilidže jer sve ono što mi imamo u analognoj i digitalnoj (osim HBO) oni imaju u osnovnoj ponudi plus CMC i Boomerang (volim crtane :mrgreen: ) i to sve ide za nekih 14,00 KM

@beco jarane daješ RTV tax-u za njesra program i to nemožeš promjeniti i šutiš a kablovskog operatera uvjek možeš to je bar stvar izbora :wink:
exc0d14c

#2582 Re: HS kablovska

Post by exc0d14c »

O'zone wrote:
Iskreno imam analogni priključak i nekih 60-ak kanala na njemu preko TV-a primam i digitalne kanale cca nekih 30-35 možda i više koji rade bez CI modula meni za taj novac od 11,50 KM dosta, d
Koji je ovo fazon?
O'zone
Globalni moderator

#2583 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

exc0d14c wrote:
O'zone wrote:
Iskreno imam analogni priključak i nekih 60-ak kanala na njemu preko TV-a primam i digitalne kanale cca nekih 30-35 možda i više koji rade bez CI modula meni za taj novac od 11,50 KM dosta, d
Koji je ovo fazon?

Jednostavan TV LCD ima u sebi ugrađen DVB-T i DVB-C resiver koji prima sve digitalne kanale HS-a koji nisu zaključani
exc0d14c

#2584 Re: HS kablovska

Post by exc0d14c »

E vidiš imam LCD, ali nisam se tim zamarao. Koje ti programe tako gledaš?
O'zone
Globalni moderator

#2585 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

exc0d14c wrote:E vidiš imam LCD, ali nisam se tim zamarao. Koje ti programe tako gledaš?
Pa dosta toga imaš na prethodnim stranama teme se raspravljalo o tome i kako podesiti TV da može da prima signal preko integrisanog rasivera normalno ako ga ima fabrički ugrađenog ako nema onda ništa. Prelistaj ako ti nije mrsko.
shlauf

#2586 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Na strani 83 imaš spisak kanala na digitali koji je tada bio aktuelan.
emirsarajevo

#2587 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

shlauf wrote:Na strani 83 imaš spisak kanala na digitali koji je tada bio aktuelan.
Kod mene je sony kdl40ex402 i kod pretrage digitalnih kanala bez CI kartice zakuca na 69% i ne miče satima?
Odabrana regija je Njemačka u setupu, jezik eng. Gdje griješim?
johntra

#2588 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Mislim da bi trebao odabrati neku zemlju koja je bliže nama...kod mene je isti TV, samo je 37-ica, mislim da sam izabrao Hravtsku...i pusti ga nek odradi full scan...
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#2589 Re: HS kablovska

Post by Miro Spiro »

Imam 55" CRT LG iz 2002 godine spojen je sa Novatronom i preko njega gledam sve sa interneta sto skinem kablovsku nisam upalio ima bar 4-5 godina.Da se ja pitam ukinuo bi u kuci kablovsku ali stari gleda pa dobro.
Adriatic

#2590 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Ima li se na ovom HS-u igdje gledati NBA liga?
japo

#2591 Re: HS kablovska

Post by japo »

emirsarajevo wrote:
shlauf wrote:Na strani 83 imaš spisak kanala na digitali koji je tada bio aktuelan.
Kod mene je sony kdl40ex402 i kod pretrage digitalnih kanala bez CI kartice zakuca na 69% i ne miče satima?
probaj; finska , norveška, fercera al i je kod mene LG ne znam za sony, uglavnom fora je drzava u postavka, pitaj davorf_a on zna kod njega je sony,

davoreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee oOOOOOOOOooooooooooooooo :twisted:

:D
zonbirile

#2592 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

Adriatic wrote:Ima li se na ovom HS-u igdje gledati NBA liga?
------------------------
ima na veš mašini
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#2593 Re: HS kablovska

Post by davorf »

japo wrote:
emirsarajevo wrote:
probaj; finska , norveška, fercera al i je kod mene LG ne znam za sony, uglavnom fora je drzava u postavka, pitaj davorf_a on zna kod njega je sony,

davoreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee oOOOOOOOOooooooooooooooo :twisted:

:D
Jest' kod davorfa Sony, ali nema veze drzava...ne znam sta sam tacno izabrao kod prvog paljenja TV-a...uglavnom, menu mi je na engleskom. Bitno je da u Range stavis Full scan umjesto Quick scan, i dole da odaberes All services. Kakav je menu na EX402? Jel' XMB ili...? I da...moras odabrati Cable kad odes na Automatic scan...ako odaberes Antenna, nece ti nista naci :mrgreen:
japo

#2594 Re: HS kablovska

Post by japo »

:twisted: kod mene ima veze drzava :D :lol: :skoljka: al sony je sony :lol: sad imaš CI modul boli tebe :cry:

a dal moze za CI modul npr HBO ili arene ili moraš osnovni digitalni :D po nekoj logici bi trebalo :D
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#2595 Re: HS kablovska

Post by davorf »

japo wrote::twisted: kod mene ima veze drzava :D :lol: :skoljka: al sony je sony :lol: sad imaš CI modul boli tebe :cry:

a dal moze za CI modul npr HBO ili arene ili moraš osnovni digitalni :D po nekoj logici bi trebalo :D
Pa...po nekoj logici...ali posto je HS sve, ali nije logican...onda sumnjam da moze...ali uvijek mozes nazvati i pitati :mrgreen:
japo

#2596 Re: HS kablovska

Post by japo »

lako je reć nazvati i pitati dok ih dobiješ :x al sto ne zaposle čovjeka fino i registruje se ovdje , otvori temu i mi pitamo on odgovara :D iz prve ruke bez telefona i peglanja :D :lol: :lol: :lol:
davorf

#2597 Re: HS kablovska

Post by davorf »

japo wrote:lako je reć nazvati i pitati dok ih dobiješ :x al sto ne zaposle čovjeka fino i registruje se ovdje , otvori temu i mi pitamo on odgovara :D iz prve ruke bez telefona i peglanja :D :lol: :lol: :lol:
Bit ce to na HS-u...za jedno 500 godina...dok prvo iz srednjeg vijeka izadju. Vjerovatno jos golubove pismonose cekaju da im prenesu poruke :twisted: :twisted:
shlauf

#2598 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

emirsarajevo wrote:
Da nisi slučajno radio update preko USB-a ????
johntra

#2599 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Nema veze update sa tim, ja sam ga uradio i opet sve fercera...mada je update totalno bespotreban, jer se u TV-u već nalazi posljednja verzija softwarea...treba ganjati verziju za ovu godinu...ja sam nešto kontao, mogu li ja sam nabaviti CI modul i ubaciti ga u TV? vjerovatno nije samo ovo meni palo na pamet... :D
davorf

#2600 Re: HS kablovska

Post by davorf »

johntra wrote:Nema veze update sa tim, ja sam ga uradio i opet sve fercera...mada je update totalno bespotreban, jer se u TV-u već nalazi posljednja verzija softwarea...treba ganjati verziju za ovu godinu...ja sam nešto kontao, mogu li ja sam nabaviti CI modul i ubaciti ga u TV? vjerovatno nije samo ovo meni palo na pamet... :D
Pa mozes ti vjerovatno nabaviti ovaj isti modul...samo je pitanje...sta ces od samog modula? Koja svrha modula, ako nemas sta u njega da ubacis? :? :?
Locked