eno, napisala sam na drugoj temi, do 04.08.A_R wrote:izvni, znas li do kada je na godisnjem? hvalawewa wrote:privatno ili preko socijalnog? ako preko socijalnog, u kojem domu zdravlja?
ja mogu preporuciti dr Divanovica. trenutno je na godisnjem odmoru, ali obzirom da je trudnoca jako mala, tamam ce biti vrijeme za prvi pregled pocetkom augusta kad pocinje raditi ponovo.
Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- wewa
#2576 Re: Ginekologija i vagine....
-
Emancipirana
#2577 Re: Ginekologija i vagine....
Imala sam jako rizicnu trudnocu,hvala Bogu sve se dobro zavrsiloPurpleSky wrote:Može li mi neko preporučiti ginekologa za vođenje trudnoće?
Trebala bih sutra prvi put otići, s obzirom da sam prekučer saznala![]()
Nekog stručnog, te dobrog psihički.(da me ne uspaniči još više)
Hvala
-
Nevenka77
#2578 Re: Ginekologija i vagine....
Postovani,
vec duze vreme imam problem sa krvarenjem koje je izazvano policisticnim jajnicima. Ginekolozi mi savetuju operaciju, a ja bih htela da to izbegnem i da resim problem na prirodan nacin, ako uopste postoji. Da li neko zna neki prirodni recept, melem, ili caj koji bi odgovarao ovom mom problemu?
Koristila sam Femisan kapi ali rezultati su izostali, tako da sam pomalo razocarana farmaceutskom praksom preporucivanja isplativih lekova.
Hvala vam unapred...
vec duze vreme imam problem sa krvarenjem koje je izazvano policisticnim jajnicima. Ginekolozi mi savetuju operaciju, a ja bih htela da to izbegnem i da resim problem na prirodan nacin, ako uopste postoji. Da li neko zna neki prirodni recept, melem, ili caj koji bi odgovarao ovom mom problemu?
Koristila sam Femisan kapi ali rezultati su izostali, tako da sam pomalo razocarana farmaceutskom praksom preporucivanja isplativih lekova.
Hvala vam unapred...
- ja nisam ja
#2579 Re: Ginekologija i vagine....
Dosao je red da i ja odem.Planiram ovih dana.Do sada sam isla u Sanasu,sada bi htjela da promjenim malo.Zanima je koji je doktor ili doktorica za papa test,kolposkopiju i citav ginekoloski da uradim sve skupa jer nisam dugo.A da je povoljan cijenom.
-
FrozenCastle
#2580 Re: Ginekologija i vagine....
Pozdrav,
Treba mi preporuka za ginekologa u općoj bolnici Abdulah Nakaš i u Skerlićevoj isto. Hvala
Treba mi preporuka za ginekologa u općoj bolnici Abdulah Nakaš i u Skerlićevoj isto. Hvala
-
switty
#2581 Re: Ginekologija i vagine....
Molim vas za vaša iskustva, htjela bih početi sa tabletama za kontracepciju. Koja je procedura da ih dobijem? Koji su nalazi potrebni prije nego odem ginekologu privatno- i ako može preporuka za ginekologa koji je dobar u ovom području?
Naravno napišite sve što smatrate da je važno
Malo sam čitala o ovome, i najviše me brine spotting- koliko je trajao kod vas kada ste počele sa kontracepcijom- znam da je sve individualno, ali da se malo pripremim user posted image Još me zanima, ako neko zna- koja je cijena konsultatacija kod Mehmedbašića tj. kod doktorice Maje- dobila sam preporuku za nju. I... ako znate drugog ginekologa koji je odlican za ovo, pisite
kao i cijene takvih konsultacija. HVALA puno 
Naravno napišite sve što smatrate da je važno
-
2wildroses
#2582 Re: Ginekologija i vagine....
mishkina wrote:Pozdrav djevojke, da li iko ima slican problem ili se nekada mucio s preosjetljivoscu vagine? Bila sam kod ginekologa i nakon svih testova i terapija za neke sitnice, na papiru je sve potpuno OK, ali jos uvijek na svaki dodir osjecam neugodu, bol i pecenje. U pitanju je samo koza okolo i na ulazu u samu vaginu, a reaguje na dodir, pogotovo se iritira pri spolnim odnosima. Nema nikakvih infekcija, sve je naoko u redu. Nemam vise ideja, a ni ginekolog mi nije imao nikakvu preporuku.
Ne znam je li jos imas problema 'mishikina', probaj 'kantarion vaginalete', ili kantarion ulje, mozda je do sluznice, preosjetljiva ili malo ostecena prilikom infekcije. Nisam strucnjak ali znam da nekad mogu pomoci. I pozitiva iznad svega.
- ja nisam ja
#2583 Re: Ginekologija i vagine....
Sta znaci nalaz uredan nema nista od abnormalnoh imam upalu i hiperkeratozu. Trsze da odmah ponovim nakaz. Zasto odmah
-
Bellica
#2584 Re: Ginekologija i vagine....
Ovako, prije svega, ako ti nisu baš potrebne, nemoj ni slučajno da počinješ. Mene su liječili ovim tabletama koje spominješ, ali kod nas ne možeš naći ljekara koji će znati da te prati i na vrijeme reaguje ako nešto nije uredu. Ja sam nakon korištenja te terapije (na zadnjoj kontroli mi je dr. Drljević rekao da pijem do novembra 2014.), sada u stanju predinfarkta, ima migrenu, jako (toliko da plačem od bolova) me bole kosti, umorna sam i nesposobna za bilo šta. Radim pretrage da vidim šta mi je sve oštećeno. Uz sve to, imam proširene vene koje pucaju, otoke po cijelom tijelu. Tako da, ako ti baš za kontracepciju trebaju, imaš i drugih metoda, manje opasnih od ovih. Ako se i odlučiš i ako ti daju da piješ Diane 35 radije nemoj, bolje su Yasmin ili Cikloprogynova (mislim da se ovako zovu), manje su opasne, ali hormoni su hormoni. Dobro razmisli prije nego što počneš, jer nije lahko ni prestati, meni se dešavalo da krvarim sve dok ne počnem piti novu kutiju lijekova. Prestala sam prošle sedmice zbog gore navedenih simptoma pa ću vijdeti šta će biti.switty wrote:Molim vas za vaša iskustva, htjela bih početi sa tabletama za kontracepciju. Koja je procedura da ih dobijem? Koji su nalazi potrebni prije nego odem ginekologu privatno- i ako može preporuka za ginekologa koji je dobar u ovom području?
Naravno napišite sve što smatrate da je važnoMalo sam čitala o ovome, i najviše me brine spotting- koliko je trajao kod vas kada ste počele sa kontracepcijom- znam da je sve individualno, ali da se malo pripremim user posted image Još me zanima, ako neko zna- koja je cijena konsultatacija kod Mehmedbašića tj. kod doktorice Maje- dobila sam preporuku za nju. I... ako znate drugog ginekologa koji je odlican za ovo, pisite
kao i cijene takvih konsultacija. HVALA puno
Što se doktora tiče, slabo da mogu vjerovati bilo kojem ginekologu. Ginekolog odličan za ovo ne postoji, ja sam u petak bila kod dr. Emine Pavlović u Importaneu, ona mi je sve lijepo objasnila oko ovih lijekova, došla je iz Londona i tamo se drugačije tretiraju pacijenti s ovom terapijom nego kod nas, pa možda da kod nje odeš ako ti je toliko stalo da ih počneš uzimati. Ordinacija joj se zove Saraj Vita na drugom su spratu. Ako budeš htjela, naći ću negdje imam i broj telefona pa ću ti poslati. Uglavnom, još jednom dobro razmisli jer ovo što ja trenutno proživljavam ne bih nikome poželjela, bolovi su prejaki, a ništa ne možeš uraditi da prestanu osim da čekaš da izlučiš sve unesene hormone iz organizma pa da prestanu bolovi. Ja pijem neke jake protiv bolova jer Cafetin ili brufen ne mogu pomoći. Dobro razmisli!
-
Bellica
#2585 Re: Ginekologija i vagine....
Nisam ni ja rekla da mi se svidjela nego sam kroz razgovor shvatila da zna dosta više o hormonskim pilulama u odnosu na ove druge ljekare. A pošto je tražila nekoga upravo za ovo, preporučila sam joj. Ja nisam njena pacijentica i neću ni biti, trenutno tražim nekoga kome ću u potpusnosti vjerovati, jer do sada su me ovi upropastili.Milloni wrote:Meni se npr ta doktorica Pavlovic nije nikako svidjela, cak mi je djelovala jako neprofesionalno.
- lavorpunvode
#2586 Re: Ginekologija i vagine....
Ima li ko iskustva sa dr. Radom Rakic iz Skerliceve?
-
Bellica
#2587 Re: Ginekologija i vagine....
Onaje bila mojaprof. i kao osoba divna je. Dovoljno pažnje posveti svim pacijenticama. Ona je specijalista za akušerstvo i vođenje trudnoće (bar će meni voditi ako Bog da) jer znam koliko voli svoj posao i koliko joj je stalo da imajka i dijete budu dobro, da trudnoća bude u najboljem redu iznesena do kraja. Na mene je prenijela jako puno svog znanja i svaka joj čast. U Skerlićevoj ima jedan ili dva "ginekološka" dana, dakle dane kad ne radi s trudnicama i trebaš se najaviti. Otiđi i nećeš se pokajati, niko do sada nije. Ako je do sada nisi vidjela, možda te iznenadi njen izgled (i mene je kad sam je prvi put vidjela), ali je jedna divna osoba, otvorena, možeš sve da pitaš i bez obzira što vani čeka 100 žena, ona će ti posvetiti dovoljno pažnje dok ne budeš potpuno mirna i obaviještena neće te pustiti da izađeš iz ordinacijelavorpunvode wrote:Ima li ko iskustva sa dr. Radom Rakic iz Skerliceve?
-
switty
#2588 Re: Ginekologija i vagine....
Draga Bellice, ispredala si me ovim postom
Ja sam otišla kod Prim.dr Amire Frljak, uradila ginekološki pregled i pregled grudi, te počela piti Yamin... danas 3. dan. Koristim ih isključivo kao sredtvo kontracepcije. Vjerovatno je rano ali još nisam osjetila neke neželjene efekte
Koliko si ih ti dugo koristila?
Ima li još ovakvih loših iskustava sa hormonalnom kontracepcijom, a posebno sa Yasminom?

Ima li još ovakvih loših iskustava sa hormonalnom kontracepcijom, a posebno sa Yasminom?
-
MrsJ
#2589 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam sa Yasminom imala grozne mucnine koje su pocele nakon 7 dana, prestala ih piti i vise nikad nisam ni koristila tu vrstu kotracepcije upravo iz straha od nuspojava. Sve sto narusava prirodni tok i ciklus u organizmu ne moze biti dobro.
-
Bellica
#2590 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam isto tada uradila sve te pregleda i bila sam zdrava. Pila sam ih šest godina-tu su majmuni pogriješili jer mi niko nije rekao "sada prestani, pravimo pauzu", ne, nego su me doveli do ovakvog stanja. Cijelim srcem ti želim da ništa od ovoga ne osjetiš, ma ni djelić mojih tegoba. Ja sam u početku samo povraćala, ali je to prestalo nakon nekoliko mjeseci korištenja. Na zadnjoj kontroli su mi rekli da mogu ostati trudna kad god hoću, jer sam ozdravila, kažem mu "pa evo, hoću sada" na to sam dobila odgovor "neka, još godinu dana za svaki slučaj", da sam tada prestala sada ne bih bila ovakva kakva sam. Sada mi je ta trudnoća zadnja na pameti, samo da se oporavim, da počnem raditi, da vratim snagu, da bolovi prođu, da ne idem kod doktora... Ako ti se javi bilo kakav simptom, bilo kakva nuspojava, odmah joj se javi i prestani s tim. A danas bar imaš toliko drugih, bezazlenih načina da se čuvaš od trudnoće. Vidi kako ćeš se osjećati i konačno odluči. Nemoj ništa samostalno, bez nadzora ljekara koji ti je preporučio lijekove i sretno.switty wrote:Draga Bellice, ispredala si me ovim postomJa sam otišla kod Prim.dr Amire Frljak, uradila ginekološki pregled i pregled grudi, te počela piti Yamin... danas 3. dan. Koristim ih isključivo kao sredtvo kontracepcije. Vjerovatno je rano ali još nisam osjetila neke neželjene efekte
![]()
Koliko si ih ti dugo koristila?
Ima li još ovakvih loših iskustava sa hormonalnom kontracepcijom, a posebno sa Yasminom?![]()
![]()
- Cholina_Lokica
#2591 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sa Yasminom nisam imala nikakve probleme, savrsenstvo, u sat znala kad cu "dobiti", nisam imala pms-a, nije bilo migrene kad dobijem, ja sam bila prezadovoljna
- Narkoman
#2592 Re: Ginekologija i vagine....
Mojoj djevojci inače mens traje 6-7 dana a ova posljednja joj je trajala samo 4 dana. Bila je na moru 7 dana a dobila je 2-3 dana nakon što se vratila sa mora.
Jel ovaj raniji prestanak mens razlog za paniku? Ne pokušavamo dobiti dijete pa zato Vas pitam.

Jel ovaj raniji prestanak mens razlog za paniku? Ne pokušavamo dobiti dijete pa zato Vas pitam.
-
duboka_misao
#2593 Re: Ginekologija i vagine....
krivo je moreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeMilloni wrote:More je razlog.
- Narkoman
#2594 Re: Ginekologija i vagine....
Što znači .. Ako ti nije problem obrazložiti?Milloni wrote:More je razlog.
-
Bellica
#2595 Re: Ginekologija i vagine....
Promjena klime može da utiče na trajanje ciklusa. Nije trudna samim tim što je dobila menstruaciju bez obzira što je trajala dva dana manje.Narkoman wrote:Mojoj djevojci inače mens traje 6-7 dana a ova posljednja joj je trajala samo 4 dana. Bila je na moru 7 dana a dobila je 2-3 dana nakon što se vratila sa mora.
Jel ovaj raniji prestanak mens razlog za paniku? Ne pokušavamo dobiti dijete pa zato Vas pitam.![]()
- Cholina_Lokica
#2596 Re: Ginekologija i vagine....
Il' promjena klime, il' je ostala trudna na moruNarkoman wrote:Što znači .. Ako ti nije problem obrazložiti?Milloni wrote:More je razlog.
- wewa
#2597 Re: Ginekologija i vagine....
ne skodi uraditi test, i onaj od 3,5 KM je jednako pouzdan kao i onaj od 20 KM ako se zaista desila trudnoca pa krvarenje preko.
-
julisiz es grant
#2598 Re: Ginekologija i vagine....
Kada Bellica dođe na temu "trudnjače i porodilje", ja neću imati više šta da radim na njoj 
- VenomousV
#2599 Re: Ginekologija i vagine....
joj sto prepadate co'jeka
ako nije bila kakva skakljiva situacija na moru nemate se sta brinut'
klima i more cuda cine kad je u pitanju zenski ciklus
ako nije bila kakva skakljiva situacija na moru nemate se sta brinut'
- Narkoman
#2600 Re: Ginekologija i vagine....
Nije me varala, pošto vidim da ste na to ciljali.
I danas tokom odnosa, malo je kapala krv .. Jel joj se to vraća ili vi žene baš niste normalne?
Hvala na svestranim komentarima.
I danas tokom odnosa, malo je kapala krv .. Jel joj se to vraća ili vi žene baš niste normalne?
Hvala na svestranim komentarima.