ja necu nista, jer sam u haosu
eto, ako ima koja dobra dusica da mi ostavi jednu baklavu...
Moderator: anex
kad se vec dolmis, onda napravi i sarenu dolmu, i onda su sve dolme na brojujaprak dolmu i sogan dolmu
sta je sarena dolma?b.boja wrote:kad se vec dolmis, onda napravi i sarenu dolmu, i onda su sve dolme na brojuako hoces jos tradicije, imas bamju i lonac
filovane paprike, paradajz i patlidjan...dacina_curica wrote:sta je sarena dolma?b.boja wrote:kad se vec dolmis, onda napravi i sarenu dolmu, i onda su sve dolme na brojuako hoces jos tradicije, imas bamju i lonac
nista ja ne znam b.boja moja draga......friska sam na kulinarkom polju
ahab.boja wrote:filovane paprike, paradajz i patlidjan...
jedne godine ja napravila pitu za Bajram i prvo pozvala Austrijance. Oni se odusevili pitom, traze recept itd, itd...dacina_curica wrote:ahab.boja wrote:filovane paprike, paradajz i patlidjan...tako sam nesto i mislila
![]()
![]()
![]()
javite ako jos sta na pamet padne................dolaze mi poguzije bjelosvjetske trebace mi tovar hrane

dacina_curica wrote:b.bojapredivno
![]()
![]()
![]()
pred vratima sam ti za 8-9 sati u vrh glave![]()
......a moji gosti nek se snalaze za veceru sutra
![]()
vidi ruka joj se vidi ispod jufke, kako je tankab.boja wrote:
evo je daco, kako rekoh, nisam tu jos zadnju jufku osusila, sve domace, i orasi iz moje bascea od ovih restlova, (jufke) pravim zeljanicu, polaganu i vadim zivce"bushidu" onako usput,
![]()
![]()
da, u Belgiji, ali ja mnjemu mogu i poslati, po mom avtarudacina_curica wrote:hvala hvalai kod mene vazda bujrum stoji
ijaooo sad vidjeh onu zeljanicu (odlicna, i ja bih komad)......bushidu negdje voda leti na usta
....prizor ko na Plitvicama
![]()
![]()
Zoya wrote:Shamkrem shnite
Malo ruzno isjeceno
ih, Dadi slati a da ti pojedes.dacina_curica wrote:chupkiodlicno
............salji Dadi parce
![]()
![]()