Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
TinNBANFL

#2576 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by TinNBANFL »

njanda79 wrote:Ja opet zvala Paypal, kazu da je do Vise, koja ima vrsi sigurnosni update ili nesto slicno, da nije ni do kartica, vec do same vise, cim bude rijesen problem javice e-mailom. Ali ja trebam para :(, smrc. Dok oni to rijese pa dok pare legnu, ovako sam ih vec mogla imati. :evil: :twisted:
Ovo je stvarno neprofesionalno, ne znam sta da radim vise, prvi put kad mi bas trebaju novci da povucem, ne mogu...
TinNBANFL

#2577 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by TinNBANFL »

Dear ..............

I am contacting you regarding your withdrawal attempts.

I have reviewed your account and can see that you are being effected by an issue that is occurring for a significant number of our customers in Bosnia and Herzegovina.

PayPal has recently made a change to support Anti-Money Laundering requirements set by VISA. Since then a number of customers have experienced issues making withdrawals, the issue relates to the automatic transfer of information between PayPal and your card issuer (bank).

We are currently working with Visa and their member banks to ensure they know how to properly support Visa’s requirements for meeting the Anti-Money Laundering requirements.

Although I cannot provide a timeframe as to when this will be resolved, we are working with your bank to address the issue

Please let us know if you require any further assistance.

Sincerely,
Elmas
PayPal
free_too

#2578 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

TinNBANFL wrote:Dear ..............

I have reviewed your account and can see that you are being effected by an issue that is occurring for a significant number of our customers in Bosnia and Herzegovina.

PayPal has recently made a change to support Anti-Money Laundering requirements set by VISA. Since then a number of customers have experienced issues making withdrawals, the issue relates to the automatic transfer of information between PayPal and your card issuer (bank).

We are currently working with Visa and their member banks to ensure they know how to properly support Visa’s requirements for meeting the Anti-Money Laundering requirements.

Although I cannot provide a timeframe as to when this will be resolved, we are working with your bank to address the issue

Sincerely,
Elmas
PayPal
Sranje totalno. Jesi ih pitao bili rijesila promjena kartice problem? Tj kako sam skontao imas neku posebnu od BBI?

Ima li neko kakvih informacija za onu crnu listu? Nadam se da nam nece svima zabiberiti poslije 15.tog septembra kada istice rok od MONEYVAL za crnu listu, a kako vidim izgleda da jos nisu nista usvojili sto bi to sprijecilo (bar nisam nasao ni jednu vijest na netu da o tome prica). Jbt samo S.Korea i Irak su na toj listi, nece valjda i ova nasa tzv Drzava se tome pridruzit. Strasno :( :skoljka:
TinNBANFL

#2579 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by TinNBANFL »

free_too wrote:
TinNBANFL wrote:Dear ..............

Sincerely,
Elmas
PayPal
Sranje totalno. Jesi ih pitao bili rijesila promjena kartice problem? Tj kako sam skontao imas neku posebnu od BBI?

Ima li neko kakvih informacija za onu crnu listu? Nadam se da nam nece svima zabiberiti poslije 15.tog septembra kada istice rok od MONEYVAL za crnu listu, a kako vidim izgleda da jos nisu nista usvojili sto bi to sprijecilo (bar nisam nasao ni jednu vijest na netu da o tome prica). Jbt samo S.Korea i Irak su na toj listi, nece valjda i ova nasa tzv Drzava se tome pridruzit. Strasno :( :skoljka:
Vjerovatno kada bi se promjenilo na master/maestro... Ne znam ni kada ni kako ce ovo riješiti, pare stoje zakljucane na paypalu, nista sa njima ne mogu....
TinNBANFL

#2580 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by TinNBANFL »

Sad prijatelj povukao sebi novac na Visu, ali UniCredit banku... majko mila koje jebanje u zdrav mozak
rangoj

#2581 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

- Bas nas država jebe, da to nije normalno!
- Ko tačno i zašto zajebava oko usvajanja ovog zakona?!
Zna li neko, ja vise nemam živce da pratim politiku pa ne znam. Zbog čega i kome nije u cilju da se usvoji?!

Ja nisam imao problema sa Paypal ovaj mjesec, ali me brine jesen, kad istekne rok za usvajanje zakona...
free_too

#2582 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

rangoj wrote:- Bas nas država jebe, da to nije normalno!
- Ko tačno i zašto zajebava oko usvajanja ovog zakona?!
Zna li neko, ja vise nemam živce da pratim politiku pa ne znam. Zbog čega i kome nije u cilju da se usvoji?!

Ja nisam imao problema sa Paypal ovaj mjesec, ali me brine jesen, kad istekne rok za usvajanje zakona...
Znam kako ti je stari, drzava nas jebe u zdrav mozak, ne moze da ti obezbjedi normalne uslove za rad i zivot, i na kraju se izboris za sebe, nadjes sebi zanimanje van granica ove drzave, i onda na kraju ce te poklopit zato sto ne mogu da se dogovore oko nekog sugavog zakona koji je najnormalniji u svim zemljama. Pa zamisli, samo SJ.Koreja i Irak su na crnoj listi :sad: katastrofa

EDIT: Legle su i meni juce pare.
psiholog

#2583 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by psiholog »

Ja jos uvijek ne mogu prebaciti pare i dalje izbacuje gresku ne znam sta da radim vise :(
TinNBANFL

#2584 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by TinNBANFL »

psiholog wrote:Ja jos uvijek ne mogu prebaciti pare i dalje izbacuje gresku ne znam sta da radim vise :(

Golemo je ovo, kartica sa BBI ne radi Visa, moj kolega preko unicredit digao bez problema... sramota
njanda79

#2585 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by njanda79 »

Izgleda da je samo do BBI kartica problem. Ja imam prepaid karticu kod njih, mozda je do toga. Jel iko sa BBI-a dobio uplatu na obicnu kreditnu karticu? Meni u banci govore da nije do njih, paypal kaze da je do vise, a visu ne mozemo kontakltirati. Uzas :(
psiholog

#2586 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by psiholog »

Meni je u Sberbanci i meni govore da visa odbija ne znam vise sta da radim, sta mislite da li ce kada bude auto. prebacivanje prihvatii ?
njanda79

#2587 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by njanda79 »

Ovo je fakat za pozititi. Jesu kod sviju prepaid kartice ili i obicne kreditne u pitanju? I prosli put je bilo belaja, ali sad je stvarno prevrsilo svaku mjeru. Ne znam ni kome da se obratim vise.
njanda79

#2588 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by njanda79 »

Kaze mi lik iz BBI banke da bi se do kraja sedmice moglo rijesiti i da je to globalni problem i nema veze sa nasom drzavom. E sad, ko bi ga znao vise.
Saka

#2589 Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Sto uzimate kartice po tim egzoticnim bankama umjesto u ove dvije najvece gdje provjereno radi? Kakva BBI, kakva Sberbank? Jos samo fali da se javi neko iz Vakufske i Zirat pa da cirkus bude potpun.
rangoj

#2590 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Saka wrote:Sto uzimate kartice po tim egzoticnim bankama umjesto u ove dvije najvece gdje provjereno radi? Kakva BBI, kakva Sberbank? Jos samo fali da se javi neko iz Vakufske i Zirat pa da cirkus bude potpun.
Ima Saka pravo, izvadite kartice kod poznatih/vecih banaka - one će i ako dodje do problema, brze riješiti stvar, jer imaju veći broj korisnika koji će vršiti pritisak oko istog problema.
TinNBANFL

#2591 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by TinNBANFL »

rangoj wrote:
Saka wrote:Sto uzimate kartice po tim egzoticnim bankama umjesto u ove dvije najvece gdje provjereno radi? Kakva BBI, kakva Sberbank? Jos samo fali da se javi neko iz Vakufske i Zirat pa da cirkus bude potpun.
Ima Saka pravo, izvadite kartice kod poznatih/vecih banaka - one će i ako dodje do problema, brze riješiti stvar, jer imaju veći broj korisnika koji će vršiti pritisak oko istog problema.
Ma evo podnio sam zahtjev u UC, da sto prije dođe da leti ova BBI kartica preko Neretve...
njanda79

#2592 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by njanda79 »

Za koju si karticu podnio zahtjev u UC?
TinNBANFL

#2593 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by TinNBANFL »

njanda79 wrote:Za koju si karticu podnio zahtjev u UC?
Otvorio tekuci za visu electron
psiholog

#2594 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by psiholog »

Sta mislite da uzmem master card, jel bi to bilo rjesenje ?
njanda79

#2595 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by njanda79 »

Zar se moze dobijati isplata na electron karticu? Ja sam mislila da mogu samo prepaid ili kreditne. I to iskljucivo visa.
boshniak

#2596 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by boshniak »

njanda79 wrote:Zar se moze dobijati isplata na electron karticu? Ja sam mislila da mogu samo prepaid ili kreditne. I to iskljucivo visa.
Moguce je dobijati isplate na VISA ELECTRON ja koristim istu od Sberbanke, i uredno sam primio povradt PDV i Carine preko paypala prije 4-5 dana.
miisterija+

#2597 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by miisterija+ »

pozz imam pitanje vezano za paypal..ovako ja sam prodao jednom covjeku neke iteme u jednoj igrici i on mi je to platio.u vise navrata smo to radili i bilo je raznih iznosa.ali juce je uradio dispute i meni su sa paypal poslali email o tome itd.ja sam im poslao nase skype razgovore i sve sto sam imao kod sebe..takodje mi je taj lik slao sa svoga emaila poruke u kojima je pisalo kad je sta primio.paypal to nije uvazio i ja sam otisao u negative balance od 367 eura pa me zanimasta paypal sad moze da uradi sa time i koje opcije ja imam da se odbranim od toga.dali mogu da mi urade neke tuzbe ili zapljene.dali se neko susreo sa necim ovakvim..svaka pomoc je dobrodosla.hvala.
rangoj

#2598 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

miisterija+ wrote:pozz imam pitanje vezano za paypal..ovako ja sam prodao jednom covjeku neke iteme u jednoj igrici i on mi je to platio.u vise navrata smo to radili i bilo je raznih iznosa.ali juce je uradio dispute i meni su sa paypal poslali email o tome itd.ja sam im poslao nase skype razgovore i sve sto sam imao kod sebe..takodje mi je taj lik slao sa svoga emaila poruke u kojima je pisalo kad je sta primio.paypal to nije uvazio i ja sam otisao u negative balance od 367 eura pa me zanimasta paypal sad moze da uradi sa time i koje opcije ja imam da se odbranim od toga.dali mogu da mi urade neke tuzbe ili zapljene.dali se neko susreo sa necim ovakvim..svaka pomoc je dobrodosla.hvala.
Mislim da tu više ništa ne možeš uraditi. Taj šupak je iskoristio Dispute i paypal je odlučio u njegovu korist, i to je to. Ako te tješi, paypal će tom papku vjerovatno blokirati nalog i novac, ako opet ponovi neopravdan Dispute.

Ovakvi slučajevi su rijetki jer paypal ubrzo blokira lopove. Ali ako se bojiš sljedeći put prvo traži da ti osoba sa druge strane oslobodi novac, pa kada lova pređe u avaliable, pa onda trguj.
burekodsira

#2599 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by burekodsira »

cudi me da je paypal tu odlucio za njega, pogotovo jer u njihovim uslovima koristenja se kaze da ne nude osiguranje za prodaju virtualnih dobara tipa kredita u igricama i sl...
Nuken

#2600 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Nuken »

Radi li vama PayPal uvezan preko Sberbank?Da nisu i njih "ukinuli" zbog sankcija?
Ne mogu provjeriti jer nemam pristup kompjuteru.

Sent from my YUSUN W91 using Tapatalk
Post Reply