NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Neelix

#2576 Re: NBA

Post by Neelix »

cuj nebuloza - najvise tehnickih - ponasaju se sampionski :?
LSD

#2577 Re: NBA

Post by LSD »

Furaju se na Lakerse opasno :mrgreen: ...šminka su im dresovi,retro furka folovi...fakat bi ovi Cavsi bili kanta za nabijanje da nema LBG :mrgreen: ...šta ovo nema Vilica :? ...vidim ja nešto se ne pominje Jarnett :razz:
LSD

#2578 Re: NBA

Post by LSD »

Orlando vodi na poluvremenu 71-33 protiv Atlante :shock: ...ovo bi moglo ici do 150 poena :-)
jasko_ba

#2579 Re: NBA

Post by jasko_ba »

opasan james totalno, nema šta
33: 23 prva čet.
odlična utakmica zasad
Neelix

#2580 Re: NBA

Post by Neelix »

joj debila

pa idiote ne seri bolan toliko kad ne znas

eto niko od bullsa nije jos naredao 18 pobjeda

a rocketsi prosle godine

a mavsi prije 3 godine

to je samo ono sto mi pada na pamet, bilo je jos garant :x :skoljka:
jasko_ba

#2581 Re: NBA

Post by jasko_ba »

samo nek nema vilića, i sve se može pratiti :D
sesalmir

#2582 Re: NBA

Post by sesalmir »

Ma bas bezze bez vilica, meni se spava, on kad je tu razbudi svojim glupostima, jos veceras igraju jarnett i games pa to bi haos komentari bili.
Neelix

#2583 Re: NBA

Post by Neelix »

sesalmir wrote: ...jarnett i games...
:lol: :lol: :lol: ovo vazda nasmije :D

slabi ovi mladi muslimani :D
tonto

#2584 Re: NBA

Post by tonto »

Neelix wrote:joj debila

pa idiote ne seri bolan toliko kad ne znas

eto niko od bullsa nije jos naredao 18 pobjeda

a rocketsi prosle godine

a mavsi prije 3 godine

to je samo ono sto mi pada na pamet, bilo je jos garant :x :skoljka:
joooj ovog pametnjakovića.

The Cavaliers are 18-0 at home this season after their 30-point victory over the Bobcats. Cleveland is the 12th team in NBA history to begin a season with 18 straight home wins and the first to do so since the Bulls started 1995-96 with a 37-game home winning streak (at United Center), a league record to begin a season.

joj idiot pojma o košarci nema ali joooj stalno nešto sere.
jasko_ba

#2585 Re: NBA

Post by jasko_ba »

vjerovatno je neelix mislio na ukupne pobjede /domaće + gosti/, bez uvreda tonto
tonto

#2586 Re: NBA

Post by tonto »

Kako će mislit na ukupan broj pobjeda kad je Cleveland prošle sedmice izgubio od Washingtona. Baš je sinoć Hadžić mislim tokom tekme pominjao ovo oko pobjeda na domaćem terenu zaredom i to uporedio sa Bullsima što je očigledno tačno. Ovaj lik odmah požurio da ispadne pametan. još nidje veze pominje neki houston, mavse i još koristi izraze debil, idiot.
Neelix

#2587 Re: NBA

Post by Neelix »

jooooooj ovog "pametnjakovica", :D

govorio je o bostonovom nizu od 19 pobjeda, i rekao da od bullsa nikad niko nije naredao toliko pobjeda za redom.

jooooooj sto vole srat likovi :D
Neelix

#2588 Re: NBA

Post by Neelix »

:shock: :shock: pa najavili su :roll: clipperse i sunse, pise i im u programu, a ne reprizu :x
jasko_ba

#2589 Re: NBA

Post by jasko_ba »

to sam i ja budala čekao...kad ovamo repriza
Josip

#2590 Re: NBA

Post by Josip »

Bostone, Bostone jojjjj...
ali nema boljeg vremena od ovoga za krizu. a vjerujem da će se uzdignuti i opet biti prvaci.

nisam inače 5-6 godina pratio NBA osim iz novina. tako sve opet do ove godine kada sam ponovno počeo pratiti. i čitavo vrijeme sam ja konto da je LBJ niski centar jer ima 120 kg.
kad on ne igra to nikako. kako je onako brz sa onolikom kilažom i visinom. da je malo manji čini mi se da bi i Chris Paul-a da čuva kako je brz. ne mogu reći da gajim neke simpatije prema LBJ-u ali moram priznati da je uz Bryant-a danas daleko najbolji igrač.
sesalmir

#2591 Re: NBA

Post by sesalmir »

wade i paul su definitivno u rangu sa ovom dvojicom, evo npr. sinocnjeg duela dva najbolja SG lige:
-----------------fg------------asist/izgubljene------ ukradene---------banane
wade 10/22 (45,5%) + -----------9/3 + --------------- 2 + ------------ 2 +
kobe 5/14 (35,7%) ---------------7/4 ------------------ 0 ---------------0

doduse wade je igrao nekih 5min. vise, ali bez obzira strasan igrac, i prava steta sto je u situaciji kao kobe prije 2 godne, kada nema s kim da igra, tako da nema nikakvih sansi u borbi za naslov. A i igrajuci za reprezentaciju ljetos vidjeli smo ko je nosio ekipu: kobe i wade.
Danas je definitivno najveci nedostatak lige sto nema dominantnih centara kao sredinom 90'-ih kada su igrali hakeem, robinson, ewing, shaq (svi preko 25p u prosjeku) i danas se ni jedan centar ne moze porediti sa ovom cetvoricom + mourning i mutombo. A danas je najjaci centar howard, koji je trenutno u rangu sa mourningom koji je tada bio tek 5. centar lige ili ming koji se defanzivno ne moze porediti ni sa jednim od nabrojanih igraca.
I to je definitvno stvar koja me najvise smeta u danasnjem nba, gdje se oden, bynum i kojekakvi drugi mladi centri pokusavaju predstaviti kao neka strasna sila u reketu, a u poredjenju sa ovim igracima mogu izazvati samo podsmjeh kod svih koji su ove legende imali prilike gledati.
madner

#2592 Re: NBA

Post by madner »

Pa Shaq ih jos sve moze strpat u dzep i pronosat. A daleko je od monstruma koji je nekad bio.
sesalmir

#2593 Re: NBA

Post by sesalmir »

madner wrote:Pa Shaq ih jos sve moze strpat u dzep i pronosat. A daleko je od monstruma koji je nekad bio.
Bas tako, samim tim tuga na pozicij centra u nba je jos veca.
Josip

#2594 Re: NBA

Post by Josip »

madner wrote:Pa Shaq ih jos sve moze strpat u dzep i pronosat. A daleko je od monstruma koji je nekad bio.
u potpunosti se slažem. samo da mu nisu naka koljena .... eee
Dupli_skalp

#2595 Re: NBA

Post by Dupli_skalp »

kakve su ovo debilane ove sezone na OBN-u??????? 5 puta najave jednu utakmicu, a puste neku desetu... i još sinoć repriza prošlonedeljne???????!!!!!! utakmice clevelenda i bostona... pa dokle više ovaj kretenizam vilića, avdića i hadžića i pravljenja budala od nas gledalaca??????
-danTe-

#2596 Re: NBA

Post by -danTe- »

eyesburn wrote:kakve su ovo debilane ove sezone na OBN-u??????? 5 puta najave jednu utakmicu, a puste neku desetu... i još sinoć repriza prošlonedeljne???????!!!!!! utakmice clevelenda i bostona... pa dokle više ovaj kretenizam vilića, avdića i hadžića i pravljenja budala od nas gledalaca??????
nije bas,ova je utakmica igrana u petak tako da oni vjerovatno jednu utakmicu po sedmici prenose...zato je ja mislim i u nedjelju bio snimak...
Josip

#2597 Re: NBA

Post by Josip »

kako to da se na FTV-u, OBN-u I nisam siguran za BHTV često potrefi da na txt piše da ide recimo nekakaa film a ne ide već ide nešto deseto. i to se često događa. Onda ove reprize NBA-a aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i da plaćam pretplatu?!
Jazz_Junkie

#2598 Re: NBA

Post by Jazz_Junkie »

Josip wrote:kako to da se na FTV-u, OBN-u I nisam siguran za BHTV često potrefi da na txt piše da ide recimo nekakaa film a ne ide već ide nešto deseto. i to se često događa. Onda ove reprize NBA-a aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i da plaćam pretplatu?!
Idi placaj HRT-u jebiga...
Dupli_skalp

#2599 Re: NBA

Post by Dupli_skalp »

and1medjed wrote:
eyesburn wrote:kakve su ovo debilane ove sezone na OBN-u??????? 5 puta najave jednu utakmicu, a puste neku desetu... i još sinoć repriza prošlonedeljne???????!!!!!! utakmice clevelenda i bostona... pa dokle više ovaj kretenizam vilića, avdića i hadžića i pravljenja budala od nas gledalaca??????
nije bas,ova je utakmica igrana u petak tako da oni vjerovatno jednu utakmicu po sedmici prenose...zato je ja mislim i u nedjelju bio snimak...
bez obzira, to što se desilo je krajnji bezobrazluk... sistem nba europe prenosa se nije promijenio i ovo što se dešava je potpuno krivica obn televizije... ovo se nikad nije desilo npr. prošle sezone dok su radili prenose... jedna utakmica stoji u tv programu u novinama, druga na teletekstu, treću najave u dnevniku obn-a (u sportskom dodatku), navečer 4 utakmica bude... zgadili su mi se više... toliku neprofesionalnost nisam odavno vidio.
janje_

#2600 Re: NBA

Post by janje_ »

sesalmir wrote:
Bas tako, samim tim tuga na pozicij centra u nba je jos veca.
nba, kao i svaki drugi sport, konstantno napreduje i mijenja se.. james, anthony, wade, i ostala druzina su reprezentativni primjeri..
tip ima 120kg, krece se nevjerovatnom brzinom, nezaustavljiv je kad krene prema kosu, gadja trice i lijepi blokade od tablu s vrha reketa (ko je gledo tekmu protiv bostona, zna o cemu govorim).

pored takvog tipa, teski centar kalibra admiral robinson nema puno ucinka jer ga jednostavno ne moze stici..

center forward je sve tanji i tanji (pau gasol, varejao, kevin garnet) i sve pokretljiviji. uglavnom, mijenja se igra, pa su tako i profili igraca koji rasturaju sasvim drugaciji od profila prije 15 godina..
Post Reply