NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Neelix
#2576 Re: NBA
cuj nebuloza - najvise tehnickih - ponasaju se sampionski 
-
LSD
#2577 Re: NBA
Furaju se na Lakerse opasno
...šminka su im dresovi,retro furka folovi...fakat bi ovi Cavsi bili kanta za nabijanje da nema LBG
...šta ovo nema Vilica
...vidim ja nešto se ne pominje Jarnett 
-
LSD
#2578 Re: NBA
Orlando vodi na poluvremenu 71-33 protiv Atlante
...ovo bi moglo ici do 150 poena 
- jasko_ba
#2579 Re: NBA
opasan james totalno, nema šta
33: 23 prva čet.
odlična utakmica zasad
33: 23 prva čet.
odlična utakmica zasad
- Neelix
#2580 Re: NBA
joj debila
pa idiote ne seri bolan toliko kad ne znas
eto niko od bullsa nije jos naredao 18 pobjeda
a rocketsi prosle godine
a mavsi prije 3 godine
to je samo ono sto mi pada na pamet, bilo je jos garant

a rocketsi prosle godine
a mavsi prije 3 godine
to je samo ono sto mi pada na pamet, bilo je jos garant
- jasko_ba
#2581 Re: NBA
samo nek nema vilića, i sve se može pratiti 
- sesalmir
#2582 Re: NBA
Ma bas bezze bez vilica, meni se spava, on kad je tu razbudi svojim glupostima, jos veceras igraju jarnett i games pa to bi haos komentari bili.
- Neelix
#2583 Re: NBA
sesalmir wrote: ...jarnett i games...
slabi ovi mladi muslimani
-
tonto
#2584 Re: NBA
joooj ovog pametnjakovića.Neelix wrote:joj debila
a rocketsi prosle godine
a mavsi prije 3 godine
to je samo ono sto mi pada na pamet, bilo je jos garant![]()
The Cavaliers are 18-0 at home this season after their 30-point victory over the Bobcats. Cleveland is the 12th team in NBA history to begin a season with 18 straight home wins and the first to do so since the Bulls started 1995-96 with a 37-game home winning streak (at United Center), a league record to begin a season.
joj idiot pojma o košarci nema ali joooj stalno nešto sere.
- jasko_ba
#2585 Re: NBA
vjerovatno je neelix mislio na ukupne pobjede /domaće + gosti/, bez uvreda tonto
-
tonto
#2586 Re: NBA
Kako će mislit na ukupan broj pobjeda kad je Cleveland prošle sedmice izgubio od Washingtona. Baš je sinoć Hadžić mislim tokom tekme pominjao ovo oko pobjeda na domaćem terenu zaredom i to uporedio sa Bullsima što je očigledno tačno. Ovaj lik odmah požurio da ispadne pametan. još nidje veze pominje neki houston, mavse i još koristi izraze debil, idiot.
- Neelix
#2587 Re: NBA
jooooooj ovog "pametnjakovica", 
govorio je o bostonovom nizu od 19 pobjeda, i rekao da od bullsa nikad niko nije naredao toliko pobjeda za redom.
jooooooj sto vole srat likovi
govorio je o bostonovom nizu od 19 pobjeda, i rekao da od bullsa nikad niko nije naredao toliko pobjeda za redom.
jooooooj sto vole srat likovi
- Neelix
#2588 Re: NBA
- jasko_ba
#2589 Re: NBA
to sam i ja budala čekao...kad ovamo repriza
- Josip
#2590 Re: NBA
Bostone, Bostone jojjjj...
ali nema boljeg vremena od ovoga za krizu. a vjerujem da će se uzdignuti i opet biti prvaci.
nisam inače 5-6 godina pratio NBA osim iz novina. tako sve opet do ove godine kada sam ponovno počeo pratiti. i čitavo vrijeme sam ja konto da je LBJ niski centar jer ima 120 kg.
kad on ne igra to nikako. kako je onako brz sa onolikom kilažom i visinom. da je malo manji čini mi se da bi i Chris Paul-a da čuva kako je brz. ne mogu reći da gajim neke simpatije prema LBJ-u ali moram priznati da je uz Bryant-a danas daleko najbolji igrač.
ali nema boljeg vremena od ovoga za krizu. a vjerujem da će se uzdignuti i opet biti prvaci.
nisam inače 5-6 godina pratio NBA osim iz novina. tako sve opet do ove godine kada sam ponovno počeo pratiti. i čitavo vrijeme sam ja konto da je LBJ niski centar jer ima 120 kg.
kad on ne igra to nikako. kako je onako brz sa onolikom kilažom i visinom. da je malo manji čini mi se da bi i Chris Paul-a da čuva kako je brz. ne mogu reći da gajim neke simpatije prema LBJ-u ali moram priznati da je uz Bryant-a danas daleko najbolji igrač.
- sesalmir
#2591 Re: NBA
wade i paul su definitivno u rangu sa ovom dvojicom, evo npr. sinocnjeg duela dva najbolja SG lige:
-----------------fg------------asist/izgubljene------ ukradene---------banane
wade 10/22 (45,5%) + -----------9/3 + --------------- 2 + ------------ 2 +
kobe 5/14 (35,7%) ---------------7/4 ------------------ 0 ---------------0
doduse wade je igrao nekih 5min. vise, ali bez obzira strasan igrac, i prava steta sto je u situaciji kao kobe prije 2 godne, kada nema s kim da igra, tako da nema nikakvih sansi u borbi za naslov. A i igrajuci za reprezentaciju ljetos vidjeli smo ko je nosio ekipu: kobe i wade.
Danas je definitivno najveci nedostatak lige sto nema dominantnih centara kao sredinom 90'-ih kada su igrali hakeem, robinson, ewing, shaq (svi preko 25p u prosjeku) i danas se ni jedan centar ne moze porediti sa ovom cetvoricom + mourning i mutombo. A danas je najjaci centar howard, koji je trenutno u rangu sa mourningom koji je tada bio tek 5. centar lige ili ming koji se defanzivno ne moze porediti ni sa jednim od nabrojanih igraca.
I to je definitvno stvar koja me najvise smeta u danasnjem nba, gdje se oden, bynum i kojekakvi drugi mladi centri pokusavaju predstaviti kao neka strasna sila u reketu, a u poredjenju sa ovim igracima mogu izazvati samo podsmjeh kod svih koji su ove legende imali prilike gledati.
-----------------fg------------asist/izgubljene------ ukradene---------banane
wade 10/22 (45,5%) + -----------9/3 + --------------- 2 + ------------ 2 +
kobe 5/14 (35,7%) ---------------7/4 ------------------ 0 ---------------0
doduse wade je igrao nekih 5min. vise, ali bez obzira strasan igrac, i prava steta sto je u situaciji kao kobe prije 2 godne, kada nema s kim da igra, tako da nema nikakvih sansi u borbi za naslov. A i igrajuci za reprezentaciju ljetos vidjeli smo ko je nosio ekipu: kobe i wade.
Danas je definitivno najveci nedostatak lige sto nema dominantnih centara kao sredinom 90'-ih kada su igrali hakeem, robinson, ewing, shaq (svi preko 25p u prosjeku) i danas se ni jedan centar ne moze porediti sa ovom cetvoricom + mourning i mutombo. A danas je najjaci centar howard, koji je trenutno u rangu sa mourningom koji je tada bio tek 5. centar lige ili ming koji se defanzivno ne moze porediti ni sa jednim od nabrojanih igraca.
I to je definitvno stvar koja me najvise smeta u danasnjem nba, gdje se oden, bynum i kojekakvi drugi mladi centri pokusavaju predstaviti kao neka strasna sila u reketu, a u poredjenju sa ovim igracima mogu izazvati samo podsmjeh kod svih koji su ove legende imali prilike gledati.
- madner
#2592 Re: NBA
Pa Shaq ih jos sve moze strpat u dzep i pronosat. A daleko je od monstruma koji je nekad bio.
- sesalmir
#2593 Re: NBA
Bas tako, samim tim tuga na pozicij centra u nba je jos veca.madner wrote:Pa Shaq ih jos sve moze strpat u dzep i pronosat. A daleko je od monstruma koji je nekad bio.
- Josip
#2594 Re: NBA
u potpunosti se slažem. samo da mu nisu naka koljena .... eeemadner wrote:Pa Shaq ih jos sve moze strpat u dzep i pronosat. A daleko je od monstruma koji je nekad bio.
- Dupli_skalp
#2595 Re: NBA
kakve su ovo debilane ove sezone na OBN-u??????? 5 puta najave jednu utakmicu, a puste neku desetu... i još sinoć repriza prošlonedeljne???????!!!!!! utakmice clevelenda i bostona... pa dokle više ovaj kretenizam vilića, avdića i hadžića i pravljenja budala od nas gledalaca??????
- -danTe-
#2596 Re: NBA
nije bas,ova je utakmica igrana u petak tako da oni vjerovatno jednu utakmicu po sedmici prenose...zato je ja mislim i u nedjelju bio snimak...eyesburn wrote:kakve su ovo debilane ove sezone na OBN-u??????? 5 puta najave jednu utakmicu, a puste neku desetu... i još sinoć repriza prošlonedeljne???????!!!!!! utakmice clevelenda i bostona... pa dokle više ovaj kretenizam vilića, avdića i hadžića i pravljenja budala od nas gledalaca??????
- Josip
#2597 Re: NBA
kako to da se na FTV-u, OBN-u I nisam siguran za BHTV često potrefi da na txt piše da ide recimo nekakaa film a ne ide već ide nešto deseto. i to se često događa. Onda ove reprize NBA-a aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i da plaćam pretplatu?!
i da plaćam pretplatu?!
- Jazz_Junkie
#2598 Re: NBA
Idi placaj HRT-u jebiga...Josip wrote:kako to da se na FTV-u, OBN-u I nisam siguran za BHTV često potrefi da na txt piše da ide recimo nekakaa film a ne ide već ide nešto deseto. i to se često događa. Onda ove reprize NBA-a aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i da plaćam pretplatu?!
- Dupli_skalp
#2599 Re: NBA
bez obzira, to što se desilo je krajnji bezobrazluk... sistem nba europe prenosa se nije promijenio i ovo što se dešava je potpuno krivica obn televizije... ovo se nikad nije desilo npr. prošle sezone dok su radili prenose... jedna utakmica stoji u tv programu u novinama, druga na teletekstu, treću najave u dnevniku obn-a (u sportskom dodatku), navečer 4 utakmica bude... zgadili su mi se više... toliku neprofesionalnost nisam odavno vidio.and1medjed wrote:nije bas,ova je utakmica igrana u petak tako da oni vjerovatno jednu utakmicu po sedmici prenose...zato je ja mislim i u nedjelju bio snimak...eyesburn wrote:kakve su ovo debilane ove sezone na OBN-u??????? 5 puta najave jednu utakmicu, a puste neku desetu... i još sinoć repriza prošlonedeljne???????!!!!!! utakmice clevelenda i bostona... pa dokle više ovaj kretenizam vilića, avdića i hadžića i pravljenja budala od nas gledalaca??????
- janje_
#2600 Re: NBA
nba, kao i svaki drugi sport, konstantno napreduje i mijenja se.. james, anthony, wade, i ostala druzina su reprezentativni primjeri..sesalmir wrote:Bas tako, samim tim tuga na pozicij centra u nba je jos veca.madner wrote:Pa Shaq ih jos sve moze strpat u dzep i pronosat. A daleko je od monstruma koji je nekad bio.
tip ima 120kg, krece se nevjerovatnom brzinom, nezaustavljiv je kad krene prema kosu, gadja trice i lijepi blokade od tablu s vrha reketa (ko je gledo tekmu protiv bostona, zna o cemu govorim).
pored takvog tipa, teski centar kalibra admiral robinson nema puno ucinka jer ga jednostavno ne moze stici..
center forward je sve tanji i tanji (pau gasol, varejao, kevin garnet) i sve pokretljiviji. uglavnom, mijenja se igra, pa su tako i profili igraca koji rasturaju sasvim drugaciji od profila prije 15 godina..