Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2576 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Jon Spencer wrote:
un1ted wrote: Statističar zar se ti voziš sa nama? Da je tema neka privatna firma pa da ti čovjek pročita post. Al ovako napamet, ne ide. Komentariši Kaleta ima li fiskalne račune i da li su mu radnici prijavljeni. Popusti se nas.
Citajuci ovde temu koja je o SA Taxi se moze procitati koje voznje odbijaju i to su vecinom voznje izmedju 5 i 10KM.
Ne vozim se s kale vec Zuti i Crveni, SA je davno otpisan radi lose usluge.
Jon Spencer

#2577 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

ejs wrote:Spenceru koje sankcije moze taksista u BiH ocekivat ako odbije da vozi musteriju?
Znaci musterija nije drogirana pijana niti istaa taksista odbije da vozi.
Nisam ti siguran ali postoje neke sankcije u zakonu odnosno odluci koja je na snazi i po kojoj se radi. To ti je teorija a pretpostavi sam kako je u praksi. Kad je moguće da ovoliko divljih radi bez ikakvih sankcija možeš zamisliti kako se poštuju odredbe koje sankcionišu to što si naveo.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2578 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

@Jon Spencer
Da li bi ti odbio voznju kojoj taximetar na kraju otkuca 5-6KM !?
Jon Spencer

#2579 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

un1ted wrote:
Jon Spencer wrote:
un1ted wrote: Statističar zar se ti voziš sa nama? Da je tema neka privatna firma pa da ti čovjek pročita post. Al ovako napamet, ne ide. Komentariši Kaleta ima li fiskalne račune i da li su mu radnici prijavljeni. Popusti se nas.
Citajuci ovde temu koja je o SA Taxi se moze procitati koje voznje odbijaju i to su vecinom voznje izmedju 5 i 10KM.
Ne vozim se s kale vec Zuti i Crveni, SA je davno otpisan radi lose usluge.
Pa onda si fulio temu. Ovdje se razgovara o taxi prevozu a ne o rent a car-u!
ejs

#2580 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ejs »

Mene samo interesuje Sa taxi kao firma ili ti ga udruzenje ciji si i ti clan koliko sam skonto.
Vi kao udruzenje jel imate neki akt,ugovor ili bilo sta po kojem su regulisana vasa prava i obaveze.

Nesto kao Clan naseg udruzenja duzan je primiti putnika u vozilo i voziti ga na zeljenu lokaciju.
Clan naseg drustva smije odbiti voznju ukoliko je putnik u vidno pijanom stanju.

Ili je to vise kao mogu sta hocu a ne moram nista
Jon Spencer

#2581 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

un1ted wrote:@Jon Spencer
Da li bi ti odbio voznju kojoj taximetar na kraju otkuca 5-6KM !?
Ja ne odbijam ni jednu.
un1ted

#2582 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Svaka cast ;-)

sent via phone
Jon Spencer

#2583 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

ejs wrote:Mene samo interesuje Sa taxi kao firma ili ti ga udruzenje ciji si i ti clan koliko sam skonto.
Vi kao udruzenje jel imate neki akt,ugovor ili bilo sta po kojem su regulisana vasa prava i obaveze.

Nesto kao Clan naseg udruzenja duzan je primiti putnika u vozilo i voziti ga na zeljenu lokaciju.
Clan naseg drustva smije odbiti voznju ukoliko je putnik u vidno pijanom stanju.

Ili je to vise kao mogu sta hocu a ne moram nista
Postoji pravilnik po kojem se radi, to tipa ne moraš voziti explozivni materijal, pijane osobe, djecu, leševe, ako neko zove i želi taxi a udaljen je više od 1 km nisi dužan da prihvatiš vožnju i sl. Ali u tom pravilniku nema ništa o sankcijama.
un1ted

#2584 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Jon Spencer wrote: Pa onda si fulio temu. Ovdje se razgovara o taxi prevozu a ne o rent a car-u!
Kada se vozim zutim ili crvenim vodim racuna da ima TA table. To je regularan taksista.

sent via phone
Jon Spencer

#2585 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Moram da podržim taksiste. U suštini ne vidim gdje je problem ? Tvoj je izbor hoćeš li se voziti taksijem. Također je do tebe hoćeš li se pogoditi za cijenu kako treba ili nećeš. Hoćeš li se raspitati imaš li bolje opcije prevoza u datom trenutku, alternative. Bla, bla, bla, bla.

Imamo dvije varijante. Stranac i domaći.

Stranac kada dolazi u BiH mora ( trebao bi, to ja uvijek radim kada idem vani ) da se raspita o gradskom prevozu, cijenama, jel sigurno ili nije, kakve su ti alternative i tako dalje. Ako to nije učinio prije, to uvijek može učiniti na licu mjesta. Obično postoji Turist info pult na aerodromu, dođeš, pitaš, uputiš se. Ako nemaš gdje uvijek možeš pitati na šalteru informacija, šanku, negdje, ono što te zanima. Samo nemoj biti previše dosadan i opširan :D
Uvijek imaš opciju rent a cara koja je obično jeftnija ili je tu negdje a sam si svoj majstor. Ako ne znaš da voziš, jebiga, vraćamo se na raspitivanje, skupljanje podataka, traženje najbolje varijante.
Činjenice kažu da će te bilo gdje u svijetu, ako si turista ili stranac, neko pokušati zajebati. Od taksiste koji vozi dužim putem pa ti naplati duplo, kelnera koji pokušava da udupla tvoj račun, turističkog vodiča koji pokušava da uzme neralnu cifru ili portira u hostelu koji gleda da ti opljačka sobu u dosluhu sa nekim. Opštepoznate stvari. Njihovo je da pokušaju, tvoje je da im to dopustiš ili nedopustiš. Prosto :D

Ako si domaći, jebiga onda, o čemu pričamo. Ako te uzima taksista sa tvog govornog područja onda si tele. Realno. Smeta ti cigara, reci mu da je ugasi. Neće da je ugasi, zaustavi auto da izađem. Nije da su situacije taksista prebio čovjeka koji mu je rekao da ugasi cigaru. Imaš loša iskustva sa taksimetrom, taksistima, a hoćeš da se voziš. Vozdra, imam petaka ili za tu vožnju mogu dati toliko, hoćeš-nećeš, Bangladeš.

Taksi je luksuz, činjenica.
:thumbup:
ejs

#2586 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ejs »

Hvala.
Fakticki,ne mogu te kazniti jer nema stavke o kaznama.a ukoliko kazne mozes da tuzis udruzenje.
Jon Spencer

#2587 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

un1ted wrote:
Jon Spencer wrote: Pa onda si fulio temu. Ovdje se razgovara o taxi prevozu a ne o rent a car-u!
Kada se vozim zutim ili crvenim vodim racuna da ima TA table. To je regularan taksista.

sent via phone
Crveni ok, Žuti zaboravi. On do marta neće imati niti jedno regularno vozilo a već je 90% vozila na običnim tablama sa bijelim firmama na kojima je ispisano "žuti taxi rent a car". Eto obrati malo pažnju na cesti. Znači lik ima višemilionski dug koji mora isplatiti da bi produžio licence. To je nemoguće i preregistrovao se na rent a car. Toliko o liku koji se borio za nerealne niže cijene i u toj borbi propao.
Jon Spencer

#2588 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

ejs wrote:Hvala.
Fakticki,ne mogu te kazniti jer nema stavke o kaznama.a ukoliko kazne mozes da tuzis udruzenje.
Pa možeš biti kažnjen, i ljudi se vjerovali ili ne kažnjavaju. Samo što to ide drugim smjerom. Nakon pismene prijave bilo od mušterije ili drugog kolege na sjednici disciplinske komisije udruženja se razmatra slučaj i ustanovljava kazna koja može biti u vidu isključenja iz radio sistema pa čak i do odstranjivanja sa stajališta ili do totalnog ispisa iz udruženja. Možeš i trenutno biti kažnjen od strane nekog iz interne kontrole udruženja.
aduka11

#2589 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Jon Spencer wrote:
Pa možeš biti kažnjen, i ljudi se vjerovali ili ne kažnjavaju. Samo što to ide drugim smjerom. Nakon pismene prijave bilo od mušterije ili drugog kolege na sjednici disciplinske komisije udruženja se razmatra slučaj i ustanovljava kazna koja može biti u vidu isključenja iz radio sistema pa čak i do odstranjivanja sa stajališta ili do totalnog ispisa iz udruženja. Možeš i trenutno biti kažnjen od strane nekog iz interne kontrole udruženja.
Nego kolega, kad ćemo mi na dežuru u udruženje? :lol:
azdralovic

#2590 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by azdralovic »

Jon Spencer wrote:
ejs wrote:Sto aduka podeblja ono da kradu u ceskoj na aerodromu. konta krade evropa krademo i mi.
i jos pametno dosta? Sta nam je dosta da su taxisti lopovi bilo gdje na svijetu?
Pa šta hoćeš vidiš da imaš bolju uslugu nego u Evropi. Pametnom je naravno dosta, tebi očigledno nije.
Nemoj zivota ti porediti se sa Ceskom, u Pragu su taksisti auta stara maksimalno 2-3 godine mahom e klase mercedes, passat, superb, a6 , a8... mi sebi challenge napravili ko ce prvi uslikati golfa 2ku :D

i ne kradu, nego svi znaju da je taksi skup, ali zato isto tako imas metro do aerodroma pa ko voli neka izvoli sa taksijem
Alfa159

#2591 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

OooooooooUuuuuuuu opet se tema rasplamsala hahahahah.
Neko je pisao za Cesku tj Prag ziva istina, ali oni ce te u svmu prevariti i u kafani.
No kao sto sam ranije govorio ovdje na ovoj temi ljudima fali sexa :lol:
I ruku u vatru stavim da vecina negativnih sjedne jednom ili ni jednom u taksi u toku sedmice no prvi su tu da kritikuju.
A ja koji se dnevno vozam min 3x se ne pitam hahaahahahaha.
Dakle da bi covjek znao kakva je situacija u Njemackoj, Ceskoj, Austriji, Svedskoj mora tamo i otici paporediti sa nama.
Dakle udarite po sexu on je besplatan :D
Edin H.

#2592 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

dresdener78 wrote:haha nema problema, opet moram malo da vježbam gramatiku :)
vikati: vičem, vičeš, viče, vičemo, vičete, viču :bih: jesam li to dobro napravio? :)

A šta se tiče pitanja kolege/kolegice aduka11: u češkom gradu odakle jesam košta taxi otprilike dvaput više nego u SA.
U Pragu je oko 3 KM polazna cijena plus cca. 2-2,5 KM za svaki kilometar... ali u Pragu to je vama taxi džungla paklena... posebno aerodrom, to je priča sama za sebe, divlji istok, do danas nisu uspjeli da to potpuno normalizuju - tamo ima tih divljih taxi prevoznika bez taximetra koji uzimaju od šokiranih turista 50-100 USD za put do centra grada (14 kilometara)... Ali iz praškog aerodroma vozi autobus praškog GRAS-a linije 119 svakih mislim 10-20 minuta do terminala metro-a, karta košta cca. 2,6 KM za nekih 90 minuta putovanja sa presjedanjima, i postoji još posebna autobuska linija Airport Express za glavnu željezničku stanicu bez presjedanja (tamo košta karta malo više, 4 KM u jednom pravcu).

U Njemačkoj jesu cijene taxi usluga veće, mogu navesti primjer da u Dresdenu je polazna cijena oko 5 KM, pa od 2,80 do 3,40 KM za kilometar (skuplje je u noćnim satima i tokom vikenda). Ali šansa da naletite na nekog lopova bez taximetra je tamo mikroskopski mala.

Svakako ja radije vozim zadnjicu u vozu ili autobusu jer je jeftinje, ali ako nema izbora, moram uzeti taxi.

P. S. off topic, koliko se sjećam pričali su meni neki ljudi koji su radili u GRAS-u još prije rata, da je postojala ideja povezanja aerodroma trolejbuskom linijom koja je trebala biti povezana sa mrežom na Dobrinji... ma problem je bio i dalje jeste da lobbi taxi vozača manipuliše političarima.. tako sam to čuo.
Evo sad ce biti novi direktor Grasa, pa ce tuo regulisati :oops:
SARAJKA75

#2593 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by SARAJKA75 »

krompir i riza wrote:Da pohvalim malo.
Crveni taxi, vozilo 21 :thumbup: . Izuzetno pristojan, ljubazan i kulturan mladić, fino pozdravio pri ulasku i izlasku iz vozila. Ne gnjavi, uljudno pitao da li mi odgovara da idemo tom i tom rutom. Račun bio 3.20, naplatio 3! Obzirom da sam razgovarala na telefon, ovo sam skontala tek kad sam izašla iz vozila. Žao mi je što sam bila u frci s telefonom i nisam ostavila bakšiš, ali ako opet naletim na isto vozilo revanširaću se :) .
Prije 1 sat na poziv mi je dosao br.21
Potpisujem gore napisano :thumbup:
Ispricala sam mu za ovaj post i bio je bas sretan

Bravo momak
Alfa159

#2594 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

Ja sam se danas vozio sa: Sa taxi 69, 189, 998,457 Crveni taxi 25, 12, Kale taxi 88
Sto reci ja sam odusevljen taxi sluzbom u gradu, joj kako sam ja sretan sto sam se vozio taxijem i pohvalio sam sve taxiste i ostavio im i baksisa i bilo im je puno drago i ja sam dobar covjek sto se vozam taxijem :lol: :lol: :lol:
popić

#2595 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by popić »

SARAJKA75 wrote:
krompir i riza wrote:Da pohvalim malo.
Crveni taxi, vozilo 21 :thumbup: . Izuzetno pristojan, ljubazan i kulturan mladić, fino pozdravio pri ulasku i izlasku iz vozila. Ne gnjavi, uljudno pitao da li mi odgovara da idemo tom i tom rutom. Račun bio 3.20, naplatio 3! Obzirom da sam razgovarala na telefon, ovo sam skontala tek kad sam izašla iz vozila. Žao mi je što sam bila u frci s telefonom i nisam ostavila bakšiš, ali ako opet naletim na isto vozilo revanširaću se :) .
Prije 1 sat na poziv mi je dosao br.21
Potpisujem gore napisano :thumbup:
Ispricala sam mu za ovaj post i bio je bas sretan

Bravo momak
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Jon Spencer

#2596 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Alfa159 wrote:Ja sam se danas vozio sa: Sa taxi 69, 189, 998,457 Crveni taxi 25, 12, Kale taxi 88
Sto reci ja sam odusevljen taxi sluzbom u gradu, joj kako sam ja sretan sto sam se vozio taxijem i pohvalio sam sve taxiste i ostavio im i baksisa i bilo im je puno drago i ja sam dobar covjek sto se vozam taxijem :lol: :lol: :lol:
Bravo momak, samo tako nastavi. Hahahahahaha.
I ja sam po cjeli dan u taxiju. Pohvalio bih svoj taxi. Jako je fin i bilo bi mi drago da me neko pofali jer ja od aplauza živim a ne od love. :lol: Odsad vozim za marku manje da vidim hoce li me ko pohvaliti na forumu.
Jon Spencer

#2597 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

aduka11 wrote:
Jon Spencer wrote:
Nego kolega, kad ćemo mi na dežuru u udruženje? :lol:
Bio neki dan. ;-)
mahalas505

#2598 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

Jon Spencer wrote:
Alfa159 wrote:Ja sam se danas vozio sa: Sa taxi 69, 189, 998,457 Crveni taxi 25, 12, Kale taxi 88
I ja sam po cjeli dan u taxiju. Pohvalio bih svoj taxi. Jako je fin i bilo bi mi drago da me neko pofali jer ja od aplauza živim a ne od love. :lol: Odsad vozim za marku manje da vidim hoce li me ko pohvaliti na forumu.
Trolas temu od kako si se registrovao, nista pametno jos nisi rekao, osim kad mozda ispravis kakvu gramaticku gresku :cry: .
aduka11

#2599 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Aman jarabi i mene pohvališe. :lol:
Jon Spencer

#2600 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

mahalas505 wrote:
Jon Spencer wrote:
Trolas temu od kako si se registrovao, nista pametno jos nisi rekao, osim kad mozda ispravis kakvu gramaticku gresku :cry: .
Ko o čemu mahalas o trolanju. Hajd smisli nešto mudrije pa se javi.
Post Reply