Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Piramidaska cenzura.

Bas zabavno ...

http://piramidazablude.blogger.ba/arhiva/2006/05/11
CiCiban

Post by CiCiban »

!!!!!!!! :-) :? :shock: i josSS niko nije UMOran !!!!!!!1 :D
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

CiCiban wrote:!!!!!!!! :-) :? :shock: i josSS niko nije UMOran !!!!!!!1 :D
Kako umoran. Pa tek smo počeli. Treba sad prekopat i onu u Maglaju.
:faraon:
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Gospon Macola wrote:Piramidaska cenzura.

Bas zabavno ...

Samo jedan pozdrav Gospon Macoli.... :)

Nick vam je genijalan.... :)
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

FortunaBela wrote:
Gospon Macola wrote:Piramidaska cenzura.

Bas zabavno ...

Samo jedan pozdrav Gospon Macoli.... :)

Nick vam je genijalan.... :)
Hvala.

"Bolji Zivot" mi je bila omiljena serija u ex-Jugi. :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

Prenj wrote:(...)
Jesi li cuo za piramidalno prokletstvo?
:D
Jesam, cuo sam.

Ne pise "im" se dobro ako je istina ono sto sam procitao...

Image
. .Image
Allhambra

Post by Allhambra »

Ne dolazim cesto, malkice navratih, vidim neke stare nickove..stare/nove teme, o piramidi ne zatvaraju usta ovi koji najmanje znaju o arheologiji ili piramidama...

Ali to ih ni dosad nije sprijecilo da postiraju na razne teme i pljuju tek pljuvanja radi...pa zasto bi sad. Nisam iznenadjena uopce.

Razmisljam nesto naglas, za to valjda forumi i sluze, o psiholoskom momentu ovog fenomena...zasto su neki ljudi pozitivni i afirmativni, kako laici tako i strucnjaci, a neki apriori negativni, a da nisu ni pokusali da se upoznaju s temom, ili su to ucinili vrlo povrsno...

Zasto neki ljudi kazu "what if?" i ostavljaju prostor za naucno razmatranje i sve korake naucno-istrazivackog rada, sto i je jedini normalan nacin da se utvrdi istina, a neki se sumanuto s druge strane cerekaju u nevjerici, skepsi, pesimizmu...sto je potpuno suvisno ustvari.

Vremena se mjenjaju, ali ljudi su nekako uvijek isti, uvijek gro njih mozes animirati da budu ubojice i ludjaci koji ce skociti na nekog samo zato sto je drugaciji ili se usudio da misli drugacije....

Iako danasnja stvarnost modernim krizarima ili inkvizitorima ostavlja tek njihovo pravo govora na nekim tamo forumima, a nekim uvazenijim inkvizitorima i u medijima, ipak njihovo pero od lomace razlikuje tek to da pero ipak nije ubojito...Svrha je ista, unistiti onog ko misli drugacije ili donosi promjene, prije nego ih donese.

Jer, promjene su nesto s cim se ljudi tesko nose, cak i kad su pozitivne.

Zasto ? Zato sto su plitki, u velikom broju slucajeva, i zato sto ih je neko nekad tako naucio, da je svijet i zivot samo ono ocito i vidljivo, i sto su nekad davno naucili u osnovnoj skoli.

Buducnost svijeta i ljudi je, ipak, sirenje horizonata, vidika i uma u svakom moguem smislu. I barem u tom smjeru da se dopusti da se dokazuju naucne istine, i da se ide propisanim slijedom dokazivanja, ako za hipotezu ima dovoljno argumenata, a u ovom slucaju ima i previse, i ma koliko one zvucale nevjerovatne, one jesu.

Uzalud se trosi energija i rasipa ona negativna da se to sprijeci.
Sasvim je drugi nacin i instrumentarij dokazivanja naucnih istina, pa i ove.

Vrijedjanje ljudi koji su se usudili da misle drugacije i budu drugaciji bila je sudbina svih velikih bitaka covjecanstva, i - sve smo te bitke, ipak, dobili.

Pa cemo i ovu, piramidalnu.

Jer u Visockoj dolini ima 5 piramida, svidjelo se to nekom ili ne. :)

Naviknite se na to, jer to je istina.

Znam jer znam citati i tumaciti jednom mi predocene dokaze, a i bila sam i vidjela sve o cemu se prica, sto mnogi ocito u svojoj nevjerici nisu u stanju.
I sto dokazuje njihovu ogranicenost, i apsolutno nista drugo osim toga.

Nama ostalima biti ce satisfakcija sto osim sto cemo uzivati u jos jednom arheoloskom cudu planete i novoj turistickoj destinaciji - KOJA CE SE NALAZITI U NASOJ ZEMLJI, i necemo se morati skrivati u misje rupe kao neki nasi muzejski strucnjaci bez dana na terenu, debeli bezkarakterni novinari, ili tek anonimni forumashi i blogeri sa bezbroj nickova, po potrebi, koji ce najlakse da prikriju svoje tragove :)..
Last edited by Allhambra on 12/05/2006 10:06, edited 2 times in total.
Prenj

Post by Prenj »

Allhambra wrote:
Zasto neki ljudi kazu "what if?" i ostavljaju prostor za naucno razmatranje i sve korake naucno-istrazivackog rada, sto i je jedini normalan nacin da se utvrdi istina, a neki se sumanuto s druge strane cerekaju u nevjerici, skepsi, pesimizmu...sto je potpuno suvisno ustvari.

...
:shock:
"Koraci naucno-istrazivackog rada"?
Semir Osmanagic wrote: http://www.piramidasunca.ba/indexbh.htm

U aprilu 2005. posjetio sam visočki Zavičajni muzej, sa prijateljima Jovom i Bojanom. Nakon toplog prijema u Muzeju, direktor prof. Senad Hodović nas je odveo na vrh obližnjeg brda Visočice. Tu su ostaci kamenih zidina srednjevojekovnog grada Visoki po kome je današnji grad dobio ime. Prof. Hodović je zaljubljenik historije srednjevojekovne Bosne. Zaneseno nam je govorio o tri kraljevska stolna mjesta koja su u videokrugu Visočice. Usput je pomenuo da je Visočica interesantan prirodni fenomen piramidalnog oblika.

Ta usputna primjedba je privukla moju pažnju. Priroda rijetko oblikuje brda u pravilne geometrijske oblike. Bez obzira što je Visočica 700 metara visoka, ja nisam odbacio mogućnost da je riječ o radu ljudskih ruku. Naprotiv. Brzo sam pronalazio argumente u prilog ideji da je ovdje riječ o fenomenu koji zaslužuje da bude ispitan.

Pogled mi se zaustavio preko puta na brdu Plješevica. Znatno niže brdo od Visočice, potpuno obraslo šumom, ima tri strane kao pravilne plohe podjednake površine. Slika mi je prepoznatljiva iz mojih posjeta nizu arheoloških lokacija Srednje i Južne Amerike. Piramide dolaze u parovima, jedna veća, jedna manja. Piramida Sunca i piramida Mjeseca. Huaca del Sol i Huaca de la Luna ...

Ove dvije piramide formiraju ulaznu kapiju u plodnu Visočku dolinu. Svaki bi dolazak sa sjevera ili juga u ove krajeve prolazio između ove dvije piramide.

Razmišljam na glas “… ovdje je piramida Mjeseca ispod nas, a mi smo trenutno na vrhu piramide Sunca …”. Bojan afirmativno klima glavom. Na tren sam prekinuo prof. Hodovića. On nastavlja sa događajima iz doba nastanka bosanske države. Međutim, mene interesuje znatno raniji period. Ovaj otprije 700 godina mi je isuviše mlad i blizu…

Pokazuju nam planine koje se vide odavde. “Tamo je planina Perun…

Perun, mislim, Bog groma kod starih Slovena. Dakle, ovaj kraj je nekada bio područje čestih grmljavina i munja. Još jedna sličica mozaika. Kamene kugle Bosne… energetsko pražnjenje sa neba… asocijacija sa Kostarikom. Zbilja, Bosna je nekad bila energetskim čvoristem ovog dijela svijeta.
Fair Life

Post by Fair Life »

Allhambra wrote:(...)
Razmisljam nesto naglas, za to valjda forumi i sluze, o psiholoskom momentu ovog fenomena...zasto su neki ljudi pozitivni i afirmativni, kako laici tako i strucnjaci, a neki apriori negativni, a da nisu ni pokusali da se upoznaju s temom, ili su to ucinili vrlo povrsno...
(...)
Neko je vec napisao uspjesan odgovor na svom blogu...

Citiram:

Mass Hystöria

Živjeti beznačajnim životom okružen vlastitim materijalnim izobiljem za velik broj ljudi predstavlja sasvim dobru utješnu, ili čak, glavnu nagradu. Živjeti oskudno i tegobno, ali ipak dati svoj doprinos u vremenu u kojem se 'pravi povijest' ili, pak, biti duhovno ispunjen bez osvrtanja na materijalno okruženje je također dobra pogodba, za mnoge ona daleko važnija.

Živjeti, s druge strane, u vremenu u kom ne postoji ni materijalno, ni duhovno ispunjenje, biti okružen posvemašnjim fukarlukom, bez izgledne nade u skori boljitak, znači doista se zagledati u strahotno ogledalo trajanja, koje će nas prikazati onakvima kakvi jesmo - ogoljele, sive kosti, beživotne nakupine kalcijeva fosfata koje će prvi dašak vjetra sasuti u prašinu, a prva kiša saprati u zemlju, bez i jednog jedinog, izdajničkog traga.

Razumljivo je da čovjek, stoga, očajnički želi vjerovati, ne samo u nešto više, nego i u jedno značajnije sada, u nešto što će mu dati mjesto i korisnu ulogu u ukupnom poretku stvari za njegova trajanja. Što je beznađe veće, to je jača i ova želja, pa se ljudi za nju hvataju kao utopljenik za ispruženu ruku. U situaciji u kojoj je stvarnost nepoželjna i istina je nebitna, a mašta se iz razonode pretvara u najizdašniji izvor obilja za dušu.

U mašti izgubljen duh naivan je i zavodljiv, baš poput dječijeg, i prelak je plijen za one pomračene duhom, razumom ili poštenjem. Stoga šugava vremena, ona sumorna i beznadežna, kao po narudžbi nepogrešivo, isporuče svoje horde vizionara, vidilica, vračara, vođa i iscjelitelja. Tek puka igra sudbine odlučuje koji će od njih zavesti i zaluditi stotine, a koji hiljade i milione; koji će od njih ljudima izmusti pare, a koji će im popiti krv, dok nasmrt ne iskrvare.

Svakom se narodu zalomi da očajava u beznadnim vremenima, i svakome se može zalomiti da, prožet strahom za vlastito postojanje i njegovu svrhu, svoju vjeru i nadu, bez pitanja, položi u nečije ludilo ili vješto skovan plan. To se dešava jer se ljudima, barem nakratko, nudi smisao, nudi vizija i neki cilj. To što je ta vizija neostvarljiva ili nemoguća, ili što put do nje vodi preko hiljada i hiljada mrtvih tijela... to sve nije bitno. Sve dok postoji smisao, dok postoji svrha.

Tek mnogo, mnogo kasnije, slijede otriježnjenja. I pitanja, sebi i drugima - kako se to moglo desiti?

Da je od Bosanaca lako napraviti budale nije nikakva mudrost. Štoviše, ova je postavka u prošlosti dokazana nebrojeno puta da nas je ponavljanje tog eksperimenta jako zamorilo, a uvijek daje iste rezultate. Još jednom od Bosanaca napraviti bekane nema nikakvu, niti historijsku, niti znanstvenu vrijednost. Može samo služiti nekome na korist, nasladu ili za zabavu.
Allhambra

Post by Allhambra »

Prenj i FairLife, inace ste poznati po svojoj dubokoumnosti, pa ni ovaj put niste ponudili onaj inteligentan reply koji bi mene eventualno zadovoljio, pa sorry djecaci, samo cu kratko:

Prenj:

Da, koraci naucno-istrazivackog rada. Koji cesto pocne slucajnim otkricem. Treba li da ti citiram sve izume do kojih se doslo SASVIM SLUCAJNO ? Ili planiras blatiti gotovo sva poznata naucna imena planete, kao i njihova otkrica, bez kojih nam danas zivot ne bi bio moguc ?
A mozda i planiras, to ti moze biti nova tema na forumu, to bi bas bilo u tvom stilu...
Ti i tebi slicni zadivljeni su muzejskim vostanim figurama od strucnjaka koji mantraju o necemu bez sustine i sadrzaja, i sto je najbitnijije NIKAD NISU DOSLI DA VIDE ONO O CEMU PRICAJU.
21 potpisnik one peticije potpisali su se tako sto im je, sirom Bosne, FAXom proslijedjena lista imena, sa njihovim imenom takodje, i veliki naucnici su se potpisali na nevidjeno. Iz kolegijalnosti valjda ?
Aplauz za njih i njihove diplome, i karakter i individualnost.

Mene niko ne bi mogao natjerati da potpisem nesto cime cu popljuvati nekog ili nesto, a da nemam pojma o cemu se tu uopce radi.

Fair Life,

kad vec u niku tvrdis da si Fair, sto vrlo cesto na forumu nisi, tvoje je pravo da citiras "nekog ko je na svom blogu vec napisao nesto", ali napisali su mnogi suprotne stavove njegovom. Pa i ja evo na ovom forumu svoj stav, potpuno u opozitu od njegovog.
Piramide Bosanske nisu nasa utopijska, fatamorganska slamka spasa, jer i ljudi u pustinji kad traze vodu znaju razlikovati fatamorganu od oaze zato sto kad - zagaze u nju - nema vode.

Ono o cemu ja govorim je da ako imamo naznake da voda postoji, a imamo, treba kopati bunar. Simple as that.
Last edited by Allhambra on 12/05/2006 10:31, edited 3 times in total.
Goran_35

Post by Goran_35 »

"To što je ta vizija neostvarljiva ili nemoguća, ili što put do nje vodi preko hiljada i hiljada mrtvih tijela... to sve nije bitno. Sve dok postoji smisao, dok postoji svrha.

Tek mnogo, mnogo kasnije, slijede otriježnjenja. I pitanja, sebi i drugima - kako se to moglo desiti?"

:D :lol:

Mozda se anti-piramidashi nadaju gradjanskom ratu,poput onoga u Albaniji sto je izbio radi "piramida igre" ? :D
semm

Post by semm »

Prenj , ranijoj listi mojih prijedloga od cetiri naziva monodrama dodajem i peti :KIJAMET
Za ovaj navedeni citat imaš od mene pet žutijeh trokutova uperenih prema majci nam zajedničkoj.
Fair Life

Post by Fair Life »

Allhambra wrote:Fair Life,
(...)
Piramide Bosanske nisu nasa utopijska, fatamorganska slamka spasa, jer i ljudi u pustinji kad traze vodu znaju razlikovati fatamorganu od oaze zato sto kad - zagaze u nju - nema vode.

Ono o cemu ja govorim je da ako imamo naznake da voda postoji, a imamo, treba kopati bunar. Simple as that.
Jesi li siguran da znaju razlikovati?? Petnaest dugih godina ne razlikuju "do podne i poslije podne".

Image
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Prenj wrote:
Goran_35 wrote:
Medjutim sve jos nije gotovo,polako smirite se.Ostaje da vidimo sta ce reci strucnjaci za piramide iz Egipta.

:)
S obzirom da sve sto dolazi iz Egipta ne mora biti i strucno, da bi sprijecili svaku buducu kontraverzu vezanu za njihov dolazak i strucnost, da li bi mogao postaviti i njihova imena, imena institucija ispred kojih dolaze, reference ...
Predlažem da napravite listu imena koja vi priznajete kao autoritete pa da ih onda dovedemo da oni kažu IMA PIRAMIDE.
Allhambra

Post by Allhambra »

Fair Life citirao ovog dole momka tj njegov blog, a ja cu sad da se pozabavim s blogom kao takvim:

Citiram:

Mass Hystöria

Živjeti beznačajnim životom okružen vlastitim materijalnim izobiljem za velik broj ljudi predstavlja sasvim dobru utješnu, ili čak, glavnu nagradu. Živjeti oskudno i tegobno, ali ipak dati svoj doprinos u vremenu u kojem se 'pravi povijest' ili, pak, biti duhovno ispunjen bez osvrtanja na materijalno okruženje je također dobra pogodba, za mnoge ona daleko važnija.

GDJE NEMA MATERIJALNE SATISFAKCIJE, LJUDI TRAZE DUHOVNU, STO NE ZNACI NUZNO DA JE ZATO MORAJU IZMISLJATI, ONA JE SVUGDJE OKO NAS. NI ONI KOJI UZIVAJU MATERIJALNO BLAGOSTANJE, NE MORAJU BITI "OPERISANI" OD UZIVANJA U DUHOVNOM.

Živjeti, s druge strane, u vremenu u kom ne postoji ni materijalno, ni duhovno ispunjenje, biti okružen posvemašnjim fukarlukom, bez izgledne nade u skori boljitak, znači doista se zagledati u strahotno ogledalo trajanja, koje će nas prikazati onakvima kakvi jesmo - ogoljele, sive kosti, beživotne nakupine kalcijeva fosfata koje će prvi dašak vjetra sasuti u prašinu, a prva kiša saprati u zemlju, bez i jednog jedinog, izdajničkog traga.

VRLO POETICNO, POSEBNO DIO O KALCIJEVOM FOSFATU :roll: , SAMO STO DECKO KOJI JE OVO PISAO ZANEMARUJE FAKT - DA COVJEKA NE CINI NI DEBLJINA NOVCANIKA NI ODIJELO NI KUCA. VEC CINJENICA DA NE HODA MALEN POD ZVIJEZDAMA U BILO KOM TRENUTKU SVOG ZIVOTA. JER SE KOLO SRECE OKRECE, I NIKO NIJE VJECNO GORE ILI VJECNO DOLE, I SVE PORAZE KAO I POBJEDE TREBA ZNATI PRIMATI KAO COVJEK.

Razumljivo je da čovjek, stoga, očajnički želi vjerovati, ne samo u nešto više, nego i u jedno značajnije sada, u nešto što će mu dati mjesto i korisnu ulogu u ukupnom poretku stvari za njegova trajanja. Što je beznađe veće, to je jača i ova želja, pa se ljudi za nju hvataju kao utopljenik za ispruženu ruku. U situaciji u kojoj je stvarnost nepoželjna i istina je nebitna, a mašta se iz razonode pretvara u najizdašniji izvor obilja za dušu.

DECKO IZJEDNACAVA BEZNADJE SA ANGAZMANOM DRUSTVENIM STO JE STVARNO GLUPO, COVJEK NE MORA BITI "UTOPLJENIK" DA BI SE ANGAZIRAO OKO NECEGA, ILI SAMOG SEBE, STO ZDUSNO PREPORUCUJEM PISCU OVIH REDOVA, KOJE ANALIZIRAM UPRAVO.

U mašti izgubljen duh naivan je i zavodljiv, baš poput dječijeg, i prelak je plijen za one pomračene duhom, razumom ili poštenjem. Stoga šugava vremena, ona sumorna i beznadežna, kao po narudžbi nepogrešivo, isporuče svoje horde vizionara, vidilica, vračara, vođa i iscjelitelja. Tek puka igra sudbine odlučuje koji će od njih zavesti i zaluditi stotine, a koji hiljade i milione; koji će od njih ljudima izmusti pare, a koji će im popiti krv, dok nasmrt ne iskrvare.

MASTA JE JEDNO, VIZIJA DRUGO, IDEJA TRECE. DECKO KOJI JE OVO PISAO NEMA SKLONOSTI OCITO NI ZA JEDNO NI ZA DRUGO NI ZA TRECA, ZATO JE SIROMASAN DUHOM I ZATO JESTE HRPA KALCIJA I ONAJ UTOPLJENIK O KOJEM STALNO MANTRA PISUCI OVO...

Svakom se narodu zalomi da očajava u beznadnim vremenima, i svakome se može zalomiti da, prožet strahom za vlastito postojanje i njegovu svrhu, svoju vjeru i nadu, bez pitanja, položi u nečije ludilo ili vješto skovan plan. To se dešava jer se ljudima, barem nakratko, nudi smisao, nudi vizija i neki cilj. To što je ta vizija neostvarljiva ili nemoguća, ili što put do nje vodi preko hiljada i hiljada mrtvih tijela... to sve nije bitno. Sve dok postoji smisao, dok postoji svrha.

NAROD BOSANSKI TO NIJE RADIO U NAJTEZA VREMENA, U NAJTEZA VREMENA ZNALI SMO BITI LJUDI, ZRTVE DA ALI KRVNICI NIKAD.
A OVO JE VRIJEME MIRA, LOSE POLITIKE, ALI MIRA, I AKO BI ISLI RADITI OCAJNE POTEZE U OVO VRIJEME, NE BI ISKOPAVALI PIRAMIDE, BILI BI TERORISTI. STO NISMO, JER OPET - NISMO TAKVI LJUDI.
HILJADE MRTVIH NAPRAVILI SU ONI KOJI NISU VIDJELI DALJE OD SVOG NOSA - I TERITORIJA.
I POREDJENJE SA OVOM TEMOM JE POTPUNO BESMISLENO.

Tek mnogo, mnogo kasnije, slijede otriježnjenja. I pitanja, sebi i drugima - kako se to moglo desiti?

GENOCID SE MOGAO DESITI NARAVNO, KAD IMAS CETNIKE KAO PRVE KOMSIJE. ONDA JE SVE MOGUCE. SIGURNO NISU MNOGO MASTALI O DOJUCERASNJEM BRATSTVU I JEDNISTVU.

Da je od Bosanaca lako napraviti budale nije nikakva mudrost. Štoviše, ova je postavka u prošlosti dokazana nebrojeno puta da nas je ponavljanje tog eksperimenta jako zamorilo, a uvijek daje iste rezultate. Još jednom od Bosanaca napraviti bekane nema nikakvu, niti historijsku, niti znanstvenu vrijednost. Može samo služiti nekome na korist, nasladu ili za zabavu.

NE TREBA NIKO PRAVITI BEKANE OD NAS, MI TO JAKO DOBRO RADIMO SAMI, NIKAD NE VJERUJUCI U ONO STA JESMO I STA MOZEMO. SAMI SEBE UKOPAVAMO VLASTITIM KOMPLEKSIMA KAO I NEBROJENO PUTA DOSAD.
SAMO STO JE OVAJ PUT IPAK VISE ONIH KOJI VJERUJU U OVO OTKRICE, I TO DA BOSNA NIJE STALA NA HUSI I HASI I VICEVIMA, VEC SU MOZDA NEKI NASI PRECI BILI DALEKO INTELIGENTNIJI OD ONOG STO MI DANAS DEMONSTRIRAMO..

A ZA VIZUALIZIRATI TO, STVARNO NE TREBA PREVISE MASTE...
senada

Post by senada »

seljak_cojek wrote:Predlažem da napravite listu imena koja vi priznajete kao autoritete pa da ih onda dovedemo da oni kažu IMA PIRAMIDE.
Ja jedino mogu vjerovati Hasanu.
idic

Post by idic »

Evo slika sa lica mjesta i tekst............ :)

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=316283
Fair Life

Post by Fair Life »

Allhambra

Post by Allhambra »

Fair Life, da sigurna sam da znaju razlikovati fatamorganu od oaze, isto kao sto sam sigurna da znaju razlikovati dijelove dana, sto te takodje interesuje...

Ljudi oko mene koji vjeruju u autenticnost otkrica bosanskih piramida, i kojima i sama pripadam, vec su se dokazali kroz svoja polja djelovanja, u smislu trezvenosti, inteligencije, analiticnosti...takodje, dokazali su i da dovoljno vjeruju u sebe i vlastitu procjenu da mogu stati na stranu necega cak i u trenutku kad to nesto jos nije do kraja potvrdjeno i kad ideju nisu svi aminovali kao tacnu.

Da li je to riskiranje odlika hrabrosti ili ne, ne znam, meni je to dio covjecnosti i onoga da covjek uvijek treba stajati iza svojih uvjerenja makar stajao sam na vjetrometini, jer ako je u pravu, to je jedino vazno. Biti vjeran sebi i svojim uvjerenjima.

Naravno da je lakse pridruziti se pobjednickom timu u zaru pobjede, ali to - ipak nije to. Treba imati svoj stav i prije same pobjede. Ili poraza.

Oni koji navijaju iskljucivo za ono u sta je lakse povjerovati, cesto su samo plitki i povrsni.

Ko se posljednji smije, najsladje se smije, ipak. :)
Last edited by Allhambra on 12/05/2006 11:05, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Allhambra wrote:Prenj i FairLife, inace ste poznati po svojoj dubokoumnosti, pa ni ovaj put niste ponudili onaj inteligentan reply koji bi mene eventualno zadovoljio, pa sorry djecaci, samo cu kratko:

Prenj:

Da, koraci naucno-istrazivackog rada. Koji cesto pocne slucajnim otkricem. Treba li da ti citiram sve izume do kojih se doslo SASVIM SLUCAJNO ? Ili planiras blatiti gotovo sva poznata naucna imena planete, kao i njihova otkrica, bez kojih nam danas zivot ne bi bio moguc ?
A mozda i planiras, to ti moze biti nova tema na forumu, to bi bas bilo u tvom stilu...
Ti i tebi slicni zadivljeni su muzejskim vostanim figurama od strucnjaka koji mantraju o necemu bez sustine i sadrzaja, i sto je najbitnijije NIKAD NISU DOSLI DA VIDE ONO O CEMU PRICAJU.
21 potpisnik one peticije potpisali su se tako sto im je, sirom Bosne, FAXom proslijedjena lista imena, sa njihovim imenom takodje, i veliki naucnici su se potpisali na nevidjeno. Iz kolegijalnosti valjda ?
Aplauz za njih i njihove diplome, i karakter i individualnost.

Mene niko ne bi mogao natjerati da potpisem nesto cime cu popljuvati nekog ili nesto, a da nemam pojma o cemu se tu uopce radi.

Fair Life,

kad vec u niku tvrdis da si Fair, sto vrlo cesto na forumu nisi, tvoje je pravo da citiras "nekog ko je na svom blogu vec napisao nesto", ali napisali su mnogi suprotne stavove njegovom. Pa i ja evo na ovom forumu svoj stav, potpuno u opozitu od njegovog.

Oprosti sto se petljam u vase diskusije, ali nisam mogao odoliti citajuci tvoj post, odgovore ove dvojice a onda i tvoj utuk na utuk... :-)

Posebno me zanima nesto sto se upitah nakon ovog dijela tvog posta:
Allhambra wrote:
Jer u Visockoj dolini ima 5 piramida, svidjelo se to nekom ili ne. :)

Naviknite se na to, jer to je istina.

Znam jer znam citati i tumaciti jednom mi predocene dokaze, a i bila sam i vidjela sve o cemu se prica, sto mnogi ocito u svojoj nevjerici nisu u stanju.
I sto dokazuje njihovu ogranicenost, i apsolutno nista drugo osim toga.

Nama ostalima biti ce satisfakcija sto osim sto cemo uzivati u jos jednom arheoloskom cudu planete i novoj turistickoj destinaciji - KOJA CE SE NALAZITI U NASOJ ZEMLJI, i necemo se morati skrivati u misje rupe kao neki nasi muzejski strucnjaci bez dana na terenu, debeli bezkarakterni novinari, ili tek anonimni forumashi i blogeri sa bezbroj nickova, po potrebi, koji ce najlakse da prikriju svoje tragove :)..
Kako ces reagovati ako se dokaze da nije piramida? Volio bih da mi odgovoris u istom tonu kao sto si napisala zadnji odlomak tvog posta...
Mislim, sta bi u tom slucaju mislila o "muzejskim strucnjacima bez dana na terenu, debelim bezkarakternim novinarima, ili tek anonimnim forumashima i blogerima sa bezbroj nickova"? :)
Fair Life

Post by Fair Life »

Allhambra wrote:(...)
Ljudi oko mene koji vjeruju u autenticnost otkrica bosanskih piramida, i kojima i sama pripadam, vec su se dokazali kroz svoja polja djelovanja, u smislu trezvenosti, inteligencije, analiticnosti...takodje, dokazali su i da dovoljno vjeruju u sebe i vlastitu procjenu da mogu stati na stranu necega cak i u trenutku kad to nesto jos nije do kraja potvrdjeno i kad ideju nisu svi aminovali kao tacnu.
(...)
Ne sumnjam ni najmanje da si u pravu...

Image
Last edited by Fair Life on 12/05/2006 11:10, edited 1 time in total.
Allhambra

Post by Allhambra »

Vodenjak, mislis da bi "utuk" bio tako temeljan da nisam apsolutno sigurna u to sto pricam ? :)

Pitaj njih dvojicu koliko su sigurni.

Nekom je ova istina nevjerovatna za prihvatiti, ali meni su DOKAZI previse NEVJEROVATNI za ne prihvatiti, i posto sam se udostojila informirati - za razliku od vas trojice "laprdala u prazno" - ja ZNAM sta pricam.

Jos nije kasno da promijenite stranu, mislim "amonimni" ste svakako...:)
Last edited by Allhambra on 12/05/2006 11:37, edited 2 times in total.
Allhambra

Post by Allhambra »

Suveniri koje ljudi prave su dio ovakve pojave, ne znam zasto bi neko uopce sumnjao u to...Osim ako nije inteligentan poput tebe, Fairy :)

A sto se tice Dubravka, kad bi sproveli anketu nakon njegovog duela sa Semirom u 60 minuta, garantiram ti da bi 95 % ljudi ga popljuvalo, jos nikog nisam cula da je rekao sta pozitivno o Dubravku nakon emisije.
Narod je bio sokiran i razocaran. I nacinom komuniciranja i neznanjem Dubravkovim.

Historicar nekakav da, arheolog i strucnjak za piramide - ne.

Cak ni svaki arheolog nije strucnjak za piramide.

Dubravko cak u emisiji u prvoj recenici kaze da je laik za oblast piramida, sto ga naravno nije sprijecilo da pljuje po Semiru do kraja emisije, potpuno bez ikakvih objasnjenja ili argumenata, samo prozivajuci covjeka da je mesetar ili sto vec sve ne.

O strucnoj strani nije znao ni mogao reci ni slova, naravno.

Kao ni ti.

Ali jednako kenjas :).

Ni jedan ni drugi niste relevantni kriticari. Samo zlobnici. Sto se ne broji.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Allhambra wrote:Vodenjak, mislis da bi "utuk" bio tako temeljan da nisam apsolutno sigurna u to sto pricam ? :)

Putaj njih dvojicu koliko su sigurni.

Nekom je ova istina nevjerovatna za prihvatiti, ali meni su DOKAZI previse NEVJEROVATNI za ne prihvatiti, i posto sam se udostojila informirati - za razliku od vas trojice "laprdala u prazno" - ja ZNAM sta pricam.

Jos nije kasno da se promijenite stranu, mislim "amonimni" ste svakako...:)
Sad si odgovorila ko i ujko Sem...

Ali, posto covjek nikad ne moze biti siguran ni u sta, sta ako IPAK nije piramida?
Kakav bi stav imala prema onima koje boldirah? :-) :)
Allhambra

Post by Allhambra »

Odoh na kafu, vi se zabavljajte bez mene, dala sam vam materijala za razmisljanje dovoljno...

Proucite dokaze do kojih se vec doslo, naprimjer....

Onda mozemo raspravljati, ovako je suplja..

:-D
Locked