terapija wrote: (velicine jednog kata stambene zgrade)
cernica wrote: Uzgred receno, u Bosni se ne kaze kat, nego sprat. Kate I katovi su od onih …ta trane (ko sto si I ti, zar ne?!)
Bosanci u Bosni su za tebe “oni drugi”!? Tako bona, tako nam reci, da znamo s kim to imamo posla.A wrote: Kat je mozda kod onih... ali je zato sprat kod .... onih drugih .....
Za tebe jesam. Inace, Ja sam od nasih – domacih.A wrote: (a da nisi ti onda od tih drugih?...
A sto ne rece cija je onda? Ili ti je tesko preko jezika prevaliti “bosanska”, aA wrote: samo ti fali rijec za sprat/kat koja nije ni hrvatska, ni srpska)
Da, vrijedi, posebno otkad je Bosna podijeljena I Federacija formirana. A Federacija (koju nazalost cine I hrvatski separatisti) prenjese sve (uzrecja I narjecja…) iz “svoje lijepe domovine – Hrvatske). A “ravnopravnost” mora biti zastupljena jer u protivnom te nema” rekose I amerikanci I svabe I englezi I peti - deseti.ludost wrote:p.s. i, da, lijepo ti A kaze, u bosni - jos uvijek - vrijedi i kat i sprat
Uskoro u Bosni mozete ocikivati I pozdrave tipa “bok decki” kao sto ovaj kaze “lijepo ti A kaze, u bosni - jos uvijek - vrijedi i kat i sprat”.
Evo, samo jedan primjer tvoje gramaticke greske. Ne pise se bosna, nego Bosna.prolupani wrote: (ali se zato ce te pise zajedno cete),
Uh, uh, uh. Smiri ganglije mali, napravit ces sebi cir na zelucu. Ovako mi je nekoc I mali blentoprolupani wrote: nepismena ubleho![]()
U mojim komentarima nema ni jedne greske u interpretaciji, ni kontradikcije. Ako kritikujem skolstvo to je iz razlog sto kritikujem “fosile” (bez obzira na starosnu dob) primjer “mali blento”,prolupani wrote: cernice,
poceo si gubiti zivce, pravis gadne greske. ne tako davno ziv si se slomio da popljujes zvanicno znanje i skolu - cijelu si temu tome posvetio, a sad od drugih trazis isto takvo znanje i skolu… upao si samom sebi u usta, na vrlo jadan i ofiran nacin.
Uzgred receno, znas li ti za "veliko slovo" u gramatici?
Koliko je tvoje pitanje bilo meni interesantno za odgovoriti pokazuje I to da ga uopste nisam ni primjetio. Nemam pojma o kakvom pitanju govoris?! De ga ponovi, matere ti.prolupani wrote: cernice,
moje pitanje je vrlo jednostavno, strucno i argumentirano, i ti to jako dobro znas,
Evo jos jedan biser.prolupani wrote:
i zato i strepis od tog pitanja i neces da na njega odgovoris. a ja za to pitanje imam skole vise od tebe i osmanagica skupa:
mali blento wrote: Einstein nije imao lopatu, pa je ipak sve što je uradio uradio s papirom i olovkom. Čak i bez kompjutera. Logika ti je i opet - piramidaš.
Mali blento navodi Einstein – a, a ja bi Einstein citirao: “Vjerovati da smo mi jedina ziva bica u univerzimu – je cisti egoizam.”hrasno38 wrote:
(…) Oni sto istrazuju svemir 99% predpostavljaju da gore nema zivota ali ipak radi onog 1% i dalje istrazuju i pisu knjige….
Macuser wrote:
Niko da se zaista upita, kako se moze vjerovati covjeku koji pise o civilizacijama sa Marsa i drustvenom uredjenju Atlantide.
Glupo receno.prolupani wrote: genijalno receno.![]()
Medjutim, postoji ona advokatska: “Ako izgubis ili nemas argumente Predmeta, okreni se da diskvalifikujes I ocrnis covjeka (protivnika)”. Jeli tako, a?
Pise se Osmanagic, a ne osmanagic (ako ces I dalje kod drugih traziti gramaticke greske I nazivat ih “nepismene ublehe”).prolupani wrote: de ohladi malo. da te podsjetim, i osmanagic je prvo knjigu napisao o 'piramidi', pa ju je tek onda poceo 'otkrivati'.
Ti si stvarno ili zlonamjernik ili glup covjek, posto non – stop ponavljas jedno te isto. Toliko ti je puta dosad receno da je covjek napravio pred istrazivanja (u trajanju od nekoliko... barem 4 mjeseca ) prije nego je napisao knjigu u kojoj spominje Piramidu.
[quote="mali blento"
Ja jesam u pravu. I za to ne trebam čekati nikakvo proljeće nikoje godine. Ja znam da je Visočica - brdo. [/quote]
On nije u pravu. I svakako ce cekati proljece 2006. On “zna” da je Visocica brdo, I to je logika brdjana.
E, s ovim se slazem. Osim toga, ne mozes ti poci od predpostavke da nesto nije I praviti dokazivanje...(za sta?). Pravi naucnik (u zavisnosti od teme) nema utvrdjen odgovor unaprijed. On se upusta u istrazivacki rad, a sta ce otkriti – to niko ne zna, pa cak ni on.mali blento :-) wrote:
(…) teret dokazivanja leži isključivo na onom ko želi promijeniti postojeće opće mišljenje o nečemu.
U slucaju piramida, Osmanagic je imao indicije I zapoceo je istrazivacke radove da potvrdi svoje sumnje. Kada je ustvrdio da je stvarno u pitanju piramida, napisao je knjigu I vijest objavio u javnosti. Formirao je Fondaciju kako bi se piramide otkopale (izmedju ostalog) I zastitile… I sta tu ima ikog vrijedjati?
Kojekakve pljacke naroda nece biti. O tome sam vec iznio razumne argumente ali da ponovim. Na proljece krecu iskopavanja piramide (na sest lokacija) kako bi se I najvecem skeptiku sto prije dokazalo da je rijec o piramdi, a ne o brdu!