Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Matzan

#2576 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Matzan »

Meni je drago jer je čovjek objasnio mnoge često pominjane pogrešne informacije i zablude u vezi homoseksualnosti pojedinih osoba. Najčešća (možda i glavna) zabluda ili namjerna dezinformacija koja se čuje, a i napisana je nekoliko puta na ovoj temi, je "da je to njihov izbor", "opredjeljenje", "hir" i sl., a ne nešto s čime su rođeni, odnosno da je to dio njihovog bića
Neki to vjerovatno potenciraju iz neznanja, dok drugi svjesno pokušavaju diskreditovati te ljude, jer se ne uklapaju u neku njihovu matricu i pogled na svijet.
Niko od nas nije birao ni kada će biti začet, iz kakve veze, od kakvih roditelja, kad, gdje i u kakvom socijalnom statusu će biti rođen i odgajan... itd, itd, do toga da nekog privlače osobe suptotnog, a nekog osobe istog spola.
Da ne ponavljam napisano, @DancingKing, svaka čast za odličan post i sve najbolje u životu. :thumbup:
Last edited by Matzan on 10/04/2019 07:04, edited 1 time in total.
mayab

#2577 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mayab »

Ovde i dalje likovi misle da bi na paradi u Sa vidjeli ovakve opskurne gologuze likove, qrčine, karanje u pakaš, lizanje , mislim stvarno su bolesni!
Jebiga, ja mogu shvatiti njihove skrivene želje da to zaista i vide u živo, i da onda glumataju veliku ogorčenost, da budu agresivni itd , da se pokazu pred ostalima da su oni ipak ful mačo alfa mužjaci!
Ja se kladim da puno opskurnijih likova možete vidjeti kad tzv.fudbalske navijačke grupe paradiraju gradom , njih pominjem, zato jer je očito jedino njima dozvoljeno paradiranje, vikanje, uznemiravanje osztalih "normalnih" građana, gdje sav grad, sav život u gradu treba da stane da bi se oni izparadirali, jeboimpasmater i ko im to dozvoli!
Javni gradski prevoz se zaustavlja zbog njih, heeeeejjj, nabijem ih.....

I da, ja sam potpuno siguran da će se ova parada desiti, uz podršku tih mnogih slobodarskih ambasada i država, uz velike mjere sigurnosti, džaba sw ovi hejteri upiru!Bolje da tu energiju usmjere u šta korisno za sebe!
Ja ne pripadam toj grupi, i nemam namjeru ni ucestvovati niti biti i blizu , ali neka ih!
Jako daleko budem i kad navijačke horde orgijaju!
Ja odoh negdje u prirodu sa familijom, provesti nedelju na , meni, bolji način , ili ću ostati u kući!
drag_gost

#2578 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by drag_gost »

medvjed23 wrote:
DancingKing wrote:
Stvar koja me najviše dotiče je što masa ovih pokliča za smrt pederima ili njihovu izolaciju dolazi od bošnjačkog korpusa. (Vjerovatno bi dolazilo i od ostala dva da se povorka održava drugdje). Dakle, ljudi koji su na svojoj koži iskusili kako je kad te neko proglašava greškom prirode, genetskim poremećajem, drži te u izolaciji i nastoji te istrijebiti, nemaju trunke osjećaja za probleme LGBT osoba. Mislim da bih sve mogao shvatiti prije nego to. Možda se nekima neće svidjeti poređenje, ali zanimljivo je da dosta zajedničkog imaju sa njima omraženim cionistima.

.
na ovo sam i ja, kao bošnjak, pokušao skrenuti pažnju.. ako je neko na svojoj koži osjetio koliko je zlo šovinizam, kako je užasno kad te neko, zbog svojstva koje si stekao rođenjem i koje nikom ne škodi, proglasi manje vrijednim i obespravi, onda je to moj, bošnjački narod.. šovinisti su nam se devedesetih napili krvi, uzevši nam mnogo zdravlja i života.. i šta je dio nas (klonimo se generalizacija) napravio nakon toga? priklonio se šovinizmu, eto šta.. malo smiješno, malo više tužno..

hvala na javljanju.. dobar, zanimljiv post :thumbup:
Obrazovanje. Toga nam fali najvise i na to se sve ostalo naslanja. Nazalost, shvatam i ovaj moj bosnjacki narod. Ne odobravam, niti cu ikada, ali shvaatm jer ne ulaze generacijski (da ne kazem tradicionalno) u obrazovanje.

Bravo za post @DancingKing i hvala na hrabrosti.
King Theoden

#2579 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by King Theoden »

insomnia78 wrote:Pa kod gospode liberala je uvijek tako. Sve dok glasas za onog za koga oni misle da bi trebalo, pricas ono sto oni misle da bi trebalo ti si dobar cojk
pročitah tri posta i dođe mi neka muka u zelucu :twisted:
Haman da u svakoj državi imaš tu grupicu koja uvijek gusla jednu te istu priču i nameće je kao opsteprihvaćenu iako nije ni blizu toga.
Poput papagaja vrte tu neku svoju mantru i svoje nakaradne poglede pokušavaju da nametnu većini.
Biži, hajmo na temu o kuhanju da odmorim živce.
Rolat mi je sam taki ispo :lol:
uglavnomja

#2580 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by uglavnomja »

drag_gost wrote:
Dino34 wrote:A šta očekuje ovaj što je napiso kilometarski post koji je kod zdrave većine izazvao mučninu u želucu?
Bojim se da si ti upravo suprotno, daleko od nekog zdravlja.

:thumbup:

i jos dalje od osnovnog obrazovanja i poznavanja cinjenica o kojim pise sa apsoutnom sigurnoscu :roll:

a i antonim vecine je ocit
King Theoden

#2581 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by King Theoden »

To je taj gay lobi. Ako se ne slažeš tj ukazujes na njihove zablude, onda počnu sa uvredama :lol:
drag_gost

#2582 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by drag_gost »

uglavnomja wrote:
drag_gost wrote:
Dino34 wrote:A šta očekuje ovaj što je napiso kilometarski post koji je kod zdrave većine izazvao mučninu u želucu?
Bojim se da si ti upravo suprotno, daleko od nekog zdravlja.

i jos dalje od osnovnog obrazovanja i poznavanja cinjenica o kojim pise sa apsoutnom sigurnoscu :roll:

a i antonim vecine je ocit
Nije to vecina, vec ona glasna manjina.

Znanje prica, neznanje urlice. Eto, otprilike tako.
broj dva

#2583 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

Odlican rad, ne bi ga se Goebbels postidio. To sto je ruski mu samo daje ekstra kredibilitet.
Pogotovo mi se svidaju komentari, od onih svakodnevnih tipa "ZA DOM SPREMNI" do spiritualnih "UPRAVO SHVATIH DA PEDERI NISU VREDNI MOJE MRZNJE DA ZBOG NJIH PRLJAM DUSU" ili cak i zdravstenih "Majku vam jebem bolesnu!"
HAVANA

#2584 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by HAVANA »

Ja kad vidim koliko ih napadaju citave grupe zaludjenih budala sto ujutro mrze sebe a poslije i sve oko sebe,s pjenom na ustima,zeljni da nekog opale necim po glavi,poganog jezika a na usnama redovno bog,vjera,domovina...Eno i onog retarda s bruneja stavili na platno :-) Kad to vidim, dodje mi da i ja idem s njima setat u povorci.Samo nemojte ove sandalice i haljinice oblacit,malo me to nervira :lol: Zene se smiju ljubit. :D I ja cu s muhom pod ruku.Kad smo mi sa suzijem kafe pili,ih... :lol:
pustopoljina

#2585 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

Dino34 wrote:
pustopoljina wrote:Drz' se ti
A ti si neko ko određuje ko će gdje da piše tj čega da se drži :lol:
Ne sviđa ti se gore napisano? Izvoli preći među one koji su dali podršku i koji su zanemariva manjina.
Ako ti nekada sin dovede zeta ili kćerka snahu, nemoj molim te govoriti da je prirodno, nego gledaj da razloge tražiš u svom ponašanju koje će se reflektirati na djecu.
Ma daj, vise vas je nego previse. Ostavi meni moje probleme. Ko ce koga dovesti. Ne svidja mi se da ti nekome objasnjavas da je to njegov izbor, iako je covjek prije toga sasvim dostatno objasnio stvari. Jok, ti kazes da je izbor.
Izbor je hoces li povaliti kolegicu pored zene i djece.
Ko bi birao biti homoseksualan, ako za taj izbor rizikujes i batine? I sprdnju? De ti izaberi pola godine biti homo.
Ako ti nekad dijete zavrsi sa losom osobom, koja je kinji i ponizava, a ono i dalje misli da mora ostati u tom odnosu, nemoj molim te govoriti da je pritodno, nego gledaj da razloge teazis u svom ponasanju koje ce se reflektirati na djecu.
uglavnomja

#2586 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by uglavnomja »

pustopoljina wrote: Ko bi birao biti homoseksualan, ako za taj izbor rizikujes i batine? I sprdnju? De ti izaberi pola godine biti homo.
.
i jos te porodica izbaci iz kuce, odrekne te se, i raja i komsiluk ...
mozes i posao izgubiti, ono u rukavicama, visak odjednom

najglasnije se prica o onome o cemu se najmanje zna :-)
HAVANA

#2587 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by HAVANA »

Al sega je da vecini ovih zapjenusanih bosna ne valja,katastrofa,vani je sve bolje,tolerantnije drustvo sa vise mogucnosti blablabla...a svi bi zdusili u to drustvo i nije mu onda problem ni komsija s prvog kinez,s drugog homoseksualac,s treceg srbin,u potkrovlju je vijetnamac a na poslu mu sef hrvat,nije mu problem ni sortirati smece,svezati se u autu,platiti poreze,ni jelka mu nije problem,ni deda mraz,noc vjestica,izlog s prostitutkom,trava na izvolte,svinjetina sto vreba na svakom cosku,milioni razlicitih ljudi,vjerovanja i furki.Nista nije problem,daj da samo ode.A neka bosne vako.Ovde bi stanglom udaro i sporet frljakno u bosnu,serbez...Propuh,propuh nam je dohako.A parada ce biti.Rezali oni ne rezali.Rezali su i po srbiji,hrvatskoj...pa se seta.To sto se i ja sam ne slazem sa mnogim stvarima tipa usvajanje djece itd...Koga briga? To nije razlog da ja nekoga sikaniram,tucem i ponizavam.Zivi svoj zivot,ne diraj me.A djete mi sigurno nece skrenuti sto njih vidi.Gleda vece debile godinama.
MarlboroGold

#2588 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

DancingKing wrote:Ovom društvu generalno nedostaje jako mnogo obrazovanja, ali još više od toga nedostaje empatije.

Hvala Bloo, piupiu, wewa, hAZNADAR, MarlboroGold, mO k3, jelena, Sara03, Ommadawn, uglavnomja, Bodkin na konstruktvnim postovima i zauzimanju za druge. Ima vas još mnogo i izvinjavam se svakome koga nisam spomenuo poimenice.
Boldirano je zapravo najveći problem. Dodao bih još da nedostaje i dobrog odgoja. Sve zapravo i počinje sa time.

Ovo bi trebao biti post godine bez ikakve sumnje. Svaka čast i hvala tebi :thumbup:
pustopoljina

#2589 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

insomnia78 wrote:Pa kod gospode liberala je uvijek tako. Sve dok glasas za onog za koga oni misle da bi trebalo, pricas ono sto oni misle da bi trebalo ti si dobar cojk
Kad malo bolje razmislim, liberali kako ih zoves su prilicno tradicionalne osobe...ne u za kralja i otadzbinu smislu, nego u onim osnovnim crtama postupanja prema sebi i drugima.
Dobar dio "konzervativnih" cim im se smaknu ti teski lanci drustva skacu po stolovima, prave djecu s nepoznatim po budzacima i prave se da se niceg ne sjecaju i da imaju strasan mahmurluk.
Za takve konzervativne su morali izmisliti karnevale i poklade u sklopu religije da bi otpustili ventile.
Umjesto da prihvatite kompletnog covjeka vi zivite nagiba i ragiba.
insomnia78

#2590 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Samo the dark side of the moon
mO k3

#2591 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

MarlboroGold wrote:
DancingKing wrote:Ovom društvu generalno nedostaje jako mnogo obrazovanja, ali još više od toga nedostaje empatije.

Hvala Bloo, piupiu, wewa, hAZNADAR, MarlboroGold, mO k3, jelena, Sara03, Ommadawn, uglavnomja, Bodkin na konstruktvnim postovima i zauzimanju za druge. Ima vas još mnogo i izvinjavam se svakome koga nisam spomenuo poimenice.
Boldirano je zapravo najveći problem. Dodao bih još da nedostaje i dobrog odgoja. Sve zapravo i počinje sa time.

Ovo bi trebao biti post godine bez ikakve sumnje. Svaka čast i hvala tebi :thumbup:
pustopoljina

#2592 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

insomnia78 wrote:Samo the dark side of the moon
Nda
Srecom nemam toliko vremena, al' bice prilike.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2593 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

HAVANA wrote:A djete mi sigurno nece skrenuti sto njih vidi.Gleda vece debile godinama.
Dobro si, nit će biti sutra Bakir ni Sebija, Mile ili oni farmaši, pinkaši i ostala bagra :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#2594 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

a kod gospode i gospodja desnicara to nije tako?
kakavdanakneiskustvu

#2595 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

HAVANA wrote:Al sega je da vecini ovih zapjenusanih bosna ne valja,katastrofa,vani je sve bolje,tolerantnije drustvo sa vise mogucnosti blablabla...a svi bi zdusili u to drustvo i nije mu onda problem ni komsija s prvog kinez,s drugog homoseksualac,s treceg srbin,u potkrovlju je vijetnamac a na poslu mu sef hrvat,nije mu problem ni sortirati smece,svezati se u autu,platiti poreze,ni jelka mu nije problem,ni deda mraz,noc vjestica,izlog s prostitutkom,trava na izvolte,svinjetina sto vreba na svakom cosku,milioni razlicitih ljudi,vjerovanja i furki.Nista nije problem,daj da samo ode.A neka bosne vako.Ovde bi stanglom udaro i sporet frljakno u bosnu,serbez...Propuh,propuh nam je dohako.A parada ce biti.Rezali oni ne rezali.Rezali su i po srbiji,hrvatskoj...pa se seta.To sto se i ja sam ne slazem sa mnogim stvarima tipa usvajanje djece itd...Koga briga? To nije razlog da ja nekoga sikaniram,tucem i ponizavam.Zivi svoj zivot,ne diraj me.A djete mi sigurno nece skrenuti sto njih vidi.Gleda vece debile godinama.

:thumbup: ko da si mene pita šta ćeš napisati
MarlboroGold

#2596 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

kakavdanakneiskustvu wrote:

a kod gospode i gospodja desnicara to nije tako?
Neka, nek misli da je to samo kod ljevičara :lol:
Fazon je što je to još izraženije kod desničara. Čim se ne uklapaš u njihov svjetonazor odmah si jedan od onih "anamo", a u najgorem slučaju izdajnik vlastitog naroda, a sebi su utuvili u glave da samo oni predstavljaju narod i prave vrijednosti istog... tako i sa ostalim eksluzivitetima u predstavljanju :D
hadzinicasa

#2597 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hadzinicasa »

DancingKing wrote:
...
hvala ti. i izvini sto ne cinim vise. sto nisam bolja.
Ramzess Veliki

#2598 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Ramzess Veliki »

piupiu wrote:
Ramzess Veliki wrote:Ja bih Bozu za njihovog promotora, svaka mu cast vise je uradio za homoseksualce nego svi ovi LGBT aktivisti i sigurno moze ozbiljnije pricati o ovoj temi nego ovi suporteri koji nisu gay ali se ubise samopromocijama kako bi nas ubijedili da su bas oni uzor koji moramo slijediti da bismo izasli iz mentaliteta kasabe i srednjeg vijeka, onog sa turcima janjicarima u prvom planu.
E sad, je li ovo što mi k'o kakav upravni odbor 'biramo' Božu kao najboljeg i najkvalifikovanijeg predstavnika dokaz o ugrozbi (majorizacija, biranje bošnjačkog čl parade :oops: :mrgreen:), ili je dokaz da zapravo nema potrebe za Prajdom - jer mi ovdje iz najbolje namjere tražimo najboljeg promotera LGBT prava? :mrgreen: :lol:

Šalu na stranu, mislim da je Prajd dio globalnog identiteta LGBT zajednice i, kao takav, zapravo ne predstavlja samo formu protesta, nego i potvrdu pripadnosti toj globalnoj zajednici. I to je jedan od odgovora na ptanje 'zašto parada'.
Vidis, trebao bi se Bozo na sljedecim izborima kandidirat za predsjednika RS-a, svi ce bosnjaci i ostali glasat za njega. :thumbup:
hadzinicasa

#2599 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hadzinicasa »

Tomahawk11 wrote:
Opet, ono što ja vidim nije ni blizu priče vezanih za to kad te neki gay startuje, pa oblijeće oko tebe, pa te pipka. To je baš napadno.
hoce to, kad mecka zaigra pred tvojim vratima. ti ocito nikad nisi bio zensko pa te niko nije gledao kao objekat. kad te pocne salijetati ljigavac pa ti se unosi u lice, pa ti hoces da odes, a on ti se prijeci i ubjedjuje te da ti hoces s njim samo to jos ne znas, a kad jasnije povuces crtu, onda si kurva, nedo***ana, ruzna, 'vak'a-'nak'a, pa te ispljuje, izvrijedja i sta vec sve ne.

mislim, kakva je ovo generalizacija? citam dalje, da sad sve ne kvotam - kao promoviraju vece seksualne slobode?

sta hocu reci - niti su svi heteroseksualci napadni, niti su svi homoseksualci napadni - kao sto je DancingKing lijepo objasnio - niti bi heteroseksualci svaku osobu suprotnog spola koja prodje pored njih, niti bi gay osobe svaku osobu istog spola koja prodje pored njih. a nepristojnih, napadnih, ljudi ima svugdje.
Last edited by hadzinicasa on 10/04/2019 09:57, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2600 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

hadzinicasa wrote:
Tomahawk11 wrote:
Opet, ono što ja vidim nije ni blizu priče vezanih za to kad te neki gay startuje, pa oblijeće oko tebe, pa te pipka. To je baš napadno.
hoce to, kad mecka zaigra pred tvojim vratima. ti ocito nikad nisi bio zensko pa te niko nije gledao kao objekat. kad te pocne salijetati ljigavac pa ti se unosi u lice, pa ti hoces da odes, a on ti se prijeci i ubjedjuje te da ti hoces s njim samo to jos ne znas, a kad jasnije povuces crtu, onda si kurva, nedo***ana, ruzna, 'vak'a-'nak'a, pa te ispljuje, izvrijedja i sta vec sve ne.

mislim, kakva je ovo generalizacija? citam dalje, da sad sve ne kvotam - kao promoviraju vece seksualne slobode?

sta hocu reci - niti su svi heteroseksualci napadni, niti su svi homoseksualci napadni - kao sto je DancingKing lijepo objasnio - niti bi heteroseksualci svaku osobu suprotnog spola koja prodje pored njih, niti bi gey osobe svaku osobu istog spola koja prodje pored njih. a nepristojnih, napadnih, ljudi ima svugdje.
Mene jedna tako salijetala u srednjoj, mjesec dana igrala oko mene, puhala u uho, šaptala, ja još nisam bio od tog posla, mene lopta zanimala :mrgreen:
Onda se ona naljutila, ''ima ko hoće'', a meni dogodine bilo krivo :oops:
Doduše, nije me vrijeđala.

Ovo za homo populaciju, više sam pitao da li je to tako, a svakako si u pravu. Generalizacija ne vodi nikud.
Locked