Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
Banksy

#2576 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

A_A_AKCIJA wrote:
Banksy wrote:Kontrausluga slijedi, ne gubi se ni minut,

Kiflin ''kapitalni projekat'' koji najavljuje godinama, s već spremnim ''svojim'' investitorima,

17.09.2019

Premijer Edin Forto: Zajedno za novi život Skenderije

Panel diskusija ''Novi život Skenderije'' biće održana u petak 20.09.2019. s početkom u 17:30 u amfiteatru Doma mladih, Skenderija.

feb 2018.

Konaković je kazao kako Skenderiju treba srušiti do temelja i na tom mjestu izgraditi novi kompleks.

"Skenderiju treba srušiti do do temelja i napraviti potpuno novi objekt. Treba napraviti novu dvoranu Mirza Delibašić kakva i treba ovome gradu i Dom mladih. Sve okolo će biti poslovni objekti i zgrade, jer investitor tako hoće. To su ozbiljni investitori koji su kupili Porto Montenegro, predstavnici Investment corporation Dubai sa zapadnim investitorima kao sufinansijerima", izjavio je Konaković.

I tako, da novac iz ruku SDA pređe u ruke nove, male SDA, s kozmetikom Povorke, spomen-parka Vraca, čišćenja grada, itd. za lijevo, građansko.
Aaa, jesi li se to vratila na stari SBB platni spisak :D
Zar ima neko pravo da ziđa u grad, osim Fahra? Jel to u pitanju?

A što se tiče Povorke, tako ti se uvijek vrati kada ujedaš koalicionog partnera. Svi ste vi ovdje uzjahali na valovima koje je digla SDA, pa je red da se to i naplati, sa strane NiP. Nelojalnost je uvijek bila skup sport. Niste dopustili da postoje ljudi koji su civilizirano protiv povorke, pa ste ih trashirali do besvijesti i povlačili po plaćenim člancima igrajući direktno za SDA. Imali ste nultu stopu tolerancije za drugo mišljenje, pa sad kusajte vrelu čorbu. Ove stvari se uvijek naplate sa kamatama.

Iako, zapravo mislim da iz pozadine igraš za najboljeg ponuđača, Fahra, u pripremi da se omekša koalicija i malo odigra u ime vertikale :D
Kao i obično kad se takne Kifla, prema drugim forumašima postaješ agresivan, histeričan i uvredljiv, a hronično si plitak i površan, bar u stvarima o kojima se priča na ovoj temi. Ne znam na kakvu si komunikaciju u životu navikao, i ne zanima me da li te drugi toleriraju, ali ovaj post ti je prijavljen, kao što ću ti prijaviti i sve druge slične.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2577 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

tutku wrote:
malakh wrote:
https://youtu.be/Lbx8wAQnIS8?t=548

za one kojima nije jasno koliko je preuranjeno. kifla već diže ljestvicu, zateže odnose i postavlja uslove na način da je "progutao povorku, sada će oni morati njemu da vrate"
Dobro zapazanje, pokusava Dino sebi sto bolju poziciju izgraditi, iako on eventualno moze imati neke sanse za nacelnika u NG i Ilidzi, sto nije primarni interes npr. NS ili SDP.
Stranke lijeve orijentacije trebaju biti svjesni svoje snage i pozicije u odnosu na NiP i cijeniti okolnost da u slucaju pada sestorke, a kasnije i poraza na lokalnim izborima, Dino daleko najvise gubi. U takvoj poziciji, ne treba mu dopustiti da previse ocekuje.
aposlutno pogrešno kolega. makar ja mislim da je pogrešno. dino se obračunao sa budnjom, a na posljednjem kongresu sda, nekim čudom budnje nema. kifla je indirektno prozivao čengića, uzurpaciju islamske zajednice, a nekim čudom na posljednjem kongresu sda, ni čengića nema. pored pomenutih, nema ni huse ćesira.

ne znam ja da postoji opcija da kifla najviše gubi. njemu bi opozicija odlično došla i ponovio bi dobar rezultat i na sljedećim izborima. ali, nešto nema više prozivki na konto sda, pa me ne bi čudilo da dino počne pričati i kako se sda pročistila.

da budem krajnje precizan. netko je namjerno ovu priču gurnuo godinu dana prije izbora, kako bi se ista i uništila u samom začetku. prvi pokretač ove priče je bio dnevni avaz, pa je za očigled da se krivac i nazire.
Banksy

#2578 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

drug_profi wrote:Neka, ne leti. Da prvo vidimo šta sad hoće.
Hoće novac, projekte, glavno jelo, a ljevici će prepustiti ideološku fasadu i garnirung.
Vidjećemo.
drug_profi

#2579 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Nije problem ni u novcu ni u projektima ako bude zakonito i transparentno.
Nek se gradi. Nemajmo zablude da vlast nije i slast i mast, samo je bitno da se ne svodi sve na to.

Prekorumpirano je ovo drustvo da se sad najednom pocne cisto i zakonito raditi. preko noci. Mora cijela generacija bioloski nestati da se to desi i to pod uslovom da se sad pocne pomalo korigovati mentalitet.
A_A_AKCIJA

#2580 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

Ma sve OK, ja tvoj neću prijaviti. Ipak si ti stara forumašica :thumbup:

Jeste da je malo jadno da u nedostatku argumenata posegneš za ad hominem uvredama, ali šta da se radi. Svi mi nekada ispadamo jadni, neko manje a neko više dramatično... :D
Banksy

#2581 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

drug_profi wrote:
Nije problem ni u novcu ni u projektima ako bude zakonito i transparentno.
Nek se gradi. Nemajmo zablude da vlast nije i slast i mast, samo je bitno da se ne svodi sve na to.

Prekorumpirano je ovo drustvo da se sad najednom pocne cisto i zakonito raditi. preko noci. Mora cijela generacija bioloski nestati da se to desi i to pod uslovom da se sad pocne pomalo korigovati mentalitet.
Da, to.
A_A_AKCIJA

#2582 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

drug_profi wrote:Nije problem ni u novcu ni u projektima ako bude zakonito i transparentno.

Nema ovo piskaranje, a zapravo pljuvanje, nikakve veze sa tim o čemu pričaš.

Ovo što je napisala je samo najobičnija kleveta koja može biti jedna od dvije stvari:

Pseudoljevičare je malo ponio momenat poslije Parade, kada su svog koalicionog partnera ostavili na ledini, da ga SDA šuta sdesna, a oni sllijeva. NiP je s pravom postavio pitanje, ček malo, jel ono mi dogovorismo da se ne otvaraju ideološka pitanja? A vi otvoriste najteže, još stadoste uz bok SDA u tom napadu i pucaste iz svih oružja. Nećemo tako, dragi moji. Forto se ponašao kao da Katica nije njegov ministar i čovjeka je ostavio na apsolutnoj vjetrometini. Totalni političarski amaterizam. Nadam se da je vrijedilo koalicije, mahati duginim bojicama, makar to značilo igrati za SDA 100%.

Druga opcija je priprema za razvaljivanje koalicije i najobičnija pljuvačina u korist SDA a prije svih SBB.

Kako će se odvijati situacija, imate konture u izjavi Mašića i odgovoru Konakovića. Čekaj malo, da se dogovorimo za načelnike, pa da nas opet izložite na tacni SDA kada vam bude ideološki odgovaralo? Da ide koalicija, dok ne prevrnete očima u ideološkom zanosu i od nas počnete praviti neadertalce i divljake? Nećemo tako, radije ćemo podržati SDA načelnike, ako će se priča tako završiti, u ideološkom ratu koji ste započeli. Pažljivo pogledate izjavu Konakovića kod Emele Burdžović, pa vidite koji SDA načelnici rade posao kako treba.
drug_profi

#2583 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Ne znam što mene citiraš sa ovakvim odgovorom, ali hajd...
tutku

#2584 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tutku »

malakh wrote:
tutku wrote:
malakh wrote:
https://youtu.be/Lbx8wAQnIS8?t=548

za one kojima nije jasno koliko je preuranjeno. kifla već diže ljestvicu, zateže odnose i postavlja uslove na način da je "progutao povorku, sada će oni morati njemu da vrate"
Dobro zapazanje, pokusava Dino sebi sto bolju poziciju izgraditi, iako on eventualno moze imati neke sanse za nacelnika u NG i Ilidzi, sto nije primarni interes npr. NS ili SDP.
Stranke lijeve orijentacije trebaju biti svjesni svoje snage i pozicije u odnosu na NiP i cijeniti okolnost da u slucaju pada sestorke, a kasnije i poraza na lokalnim izborima, Dino daleko najvise gubi. U takvoj poziciji, ne treba mu dopustiti da previse ocekuje.
aposlutno pogrešno kolega. makar ja mislim da je pogrešno. dino se obračunao sa budnjom, a na posljednjem kongresu sda, nekim čudom budnje nema. kifla je indirektno prozivao čengića, uzurpaciju islamske zajednice, a nekim čudom na posljednjem kongresu sda, ni čengića nema. pored pomenutih, nema ni huse ćesira.

ne znam ja da postoji opcija da kifla najviše gubi. njemu bi opozicija odlično došla i ponovio bi dobar rezultat i na sljedećim izborima. ali, nešto nema više prozivki na konto sda, pa me ne bi čudilo da dino počne pričati i kako se sda pročistila.

da budem krajnje precizan. netko je namjerno ovu priču gurnuo godinu dana prije izbora, kako bi se ista i uništila u samom začetku. prvi pokretač ove priče je bio dnevni avaz, pa je za očigled da se krivac i nazire.
Budnjo nije prošao na Kongresu SDA zbog nekih tehničkih okolnosti, tako reče barem Dino na N1. Huse Ćesira nikada nije ni bilo na ovom nivou stranačkog angažmana, ne vjerujem da je on ignorisan zbog Dininog prozivanja, njegov rad se reflektira kroz Semira Efendića.

Kad/ako padne Šestorka, Dino će se naglavu prevrnuti jer je u zavadi sa svim SDA poltronima koji drže sve važnije funkcije, nemoj misliti da neće biti neke odmazde. Ne znam koliko će on ponoviti dobar rezultat, praksa ovakvih kratkoročnih političkih stranaka pokazuje da takve partije nemaju budućnost, naprosto jer nemaju ozbiljnu politiku.

U konačnici, vjerujem i ja da je moguće da se Dino malo zarotira u pravcu minimaliziranja prozivki ka SDA, što bi tek bilo interesantno.
drug_profi

#2585 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Ja ne mogu da vjerujem da nije moguće formirati bošnjačku desnicu na bazi konkretne ideologije i programa, a da to nije SDA.
PA nema SDA monopol na vjeri, naciji, drzavnotvornosti... ali ima monopol nad svim kriminalom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2586 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

ideološki rat...

dif protiv travničkog univerziteta. jel to?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#2587 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

Chmoljo wrote:ideološki rat...

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
Banksy

#2588 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

tutku wrote:
Apsolutno.

Izuzmemo li privjeske SBBa i DFa na koje se svakako niko ne može osloniti, ostaju stari, organizirani, etablirani SDP i NS s jedne, i Kiflina stranka jednog lica s druge strane.
Sigurno je da u slučaju raspada, SDP i NS rastu, koliko-toliko, prije svega zbog principijelnosti kod pritisaka od strane SDA, ali i zbog dobrih stvari koje su zakotrljali zadnjih mjeseci. U toj situaciji, Kifla bi sigurno bio taj koji gubi jer za ovo vrijeme kako postoji nije (ili bar ja to ne vidim) uspio podići stranku na novi nivo, izvući van neka nova, mlada, inteligentna lica, ojačati stranačku infrastrukturu i predstaviti nove ideje. Umjeste ozbiljnog rada i jačanja stranke, visi se na Facebooku koji je postao i glasilo i pr i korektiv i sve. Ostao bi sam, a SDA odmazda bi išla isključivo u njegovom pravcu.
Maške je rekao što je rekao, možda je poletio, ali sigurno je da je tako, da razgovori oko zajedničkih kandidata idu, što je dobra vijest. Zašto je Konaković reterirao i ohladio tu priču, pravo je pitanje. Kao što je i pitanje zašto je saplitao noge svojoj vladi kod odluke oko Povorke, i to odluke stare pola godine, koju je i sam podržao i koja je svih tih mjeseci stajala tu, zašto glasno protiv, zar se umjesto zakucavanja političkih poena nije moglo ostati suzdržano.
Treba slušati njegove glasnogovornike i pratiti FB, moglo bi tu biti iznenađenja...

edit,
tutku wrote:
U konačnici, vjerujem i ja da je moguće da se Dino malo zarotira u pravcu minimaliziranja prozivki ka SDA, što bi tek bilo interesantno.
_Reds_

#2589 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Reds_ »

Chmoljo wrote:ideološki rat...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
malakh

#2590 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

tutku wrote:Budnjo nije prošao na Kongresu SDA zbog nekih tehničkih okolnosti, tako reče barem Dino na N1. Huse Ćesira nikada nije ni bilo na ovom nivou stranačkog angažmana, ne vjerujem da je on ignorisan zbog Dininog prozivanja, njegov rad se reflektira kroz Semira Efendića.

Kad/ako padne Šestorka, Dino će se naglavu prevrnuti jer je u zavadi sa svim SDA poltronima koji drže sve važnije funkcije, nemoj misliti da neće biti neke odmazde. Ne znam koliko će on ponoviti dobar rezultat, praksa ovakvih kratkoročnih političkih stranaka pokazuje da takve partije nemaju budućnost, naprosto jer nemaju ozbiljnu politiku.

budnje nema, zašto, nije ni bitno. njegovo zvanično nepostojanje u stranačkim organima može biti vrlo dobar argument. nadalje, njegova popularnost ne pada i ne znam kako i na koji način bi on mogao biti predmet odmazde.

u konačnici. kiflu, koliko god mrzili ili voljeli, ne možemo mu osporiti da je nadaren za politiku i za spasit svoju guzicu i izvući korist za sebe. što bi se reklo, u stanju je, a i u mogućnosti je preveslati sve iz šestorke i iz svega izvući korist za sebe.

dakle, već ih je prije par dana isprozivao za povorku, pa onda ih nazvao i botovima, pa im povorku ponovo pomenuo sinoć kada se pričalo o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima (što je, uzgred rečeno, mnogo bitna tema) i da se zaključiti kakva su očekivanja kifle povodom budućih odnosa unutar šestorke.
strucnjakdemagog

#2591 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by strucnjakdemagog »

Banksy wrote:
strucnjakdemagog wrote:

Izvini, sa kojeg se ti kontinenta javljaš pošto očito ne živiš u SA?

Ili nemaš struje u kući?
Izvini, jesi li ti na neki način dio traljavog pr-a kantonalne vlade pošto očito skačeš na zadnje na bezazelen i sasvim dobronamjeran post?

Ili si tek kognitivno potkapacitiran?

Ubuduće pažljivije čitaj postove na koje ''odgovaraš''.
Ko iole koristi internet, može upratiti sve što radi Vlada. Ovi ostali su ionako SDA glasači. Tako da, tvoje primjedbe oko pr-a su bezveze.
tutku

#2592 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tutku »

Banksy wrote:
tutku wrote:
Apsolutno.

Izuzmemo li privjeske SBBa i DFa na koje se svakako niko ne može osloniti, ostaju stari, organizirani, etablirani SDP i NS s jedne, i Kiflina stranka jednog lica s druge strane.
Sigurno je da u slučaju raspada, SDP i NS rastu, koliko-toliko, prije svega zbog principijelnosti kod pritisaka od strane SDA, ali i zbog dobrih stvari koje su zakotrljali zadnjih mjeseci. U toj situaciji, Kifla bi sigurno bio taj koji gubi jer za ovo vrijeme kako postoji nije (ili bar ja to ne vidim) uspio podići stranku na novi nivo, izvući van neka nova, mlada, inteligentna lica, ojačati stranačku infrastrukturu i predstaviti nove ideje. Umjeste ozbiljnog rada i jačanja stranke, visi se na Facebooku koji je postao i glasilo i pr i korektiv i sve. Ostao bi sam, a SDA odmazda bi išla isključivo u njegovom pravcu.
Maške je rekao što je rekao, možda je poletio, ali sigurno je da je tako, da razgovori oko zajedničkih kandidata idu, što je dobra vijest. Zašto je Konaković reterirao i ohladio tu priču, pravo je pitanje. Kao što je i pitanje zašto je saplitao noge svojoj vladi kod odluke oko Povorke, i to odluke stare pola godine, koju je i sam podržao i koja je svih tih mjeseci stajala tu, zašto glasno protiv, zar se umjesto zakucavanja političkih poena nije moglo ostati suzdržano.
Treba slušati njegove glasnogovornike i pratiti FB, moglo bi tu biti iznenađenja...

edit,
tutku wrote:
Vjerujem da je u pitanju tek jeftino politikanstvo i podizanje cijene pred ozbiljnije razgovore sa ostatkom sestorke. Sa svim recenim se slazem, dodao bih samo da ne treba zaboraviti da je Dino, iako se zaista bori protiv SDA masinerije, veliki politikant i populista.
tutku

#2593 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tutku »

malakh wrote:
tutku wrote:Budnjo nije prošao na Kongresu SDA zbog nekih tehničkih okolnosti, tako reče barem Dino na N1. Huse Ćesira nikada nije ni bilo na ovom nivou stranačkog angažmana, ne vjerujem da je on ignorisan zbog Dininog prozivanja, njegov rad se reflektira kroz Semira Efendića.

budnje nema, zašto, nije ni bitno. njegovo zvanično nepostojanje u stranačkim organima može biti vrlo dobar argument. nadalje, njegova popularnost ne pada i ne znam kako i na koji način bi on mogao biti predmet odmazde.

u konačnici. kiflu, koliko god mrzili ili voljeli, ne možemo mu osporiti da je nadaren za politiku i za spasit svoju guzicu i izvući korist za sebe. što bi se reklo, u stanju je, a i u mogućnosti je preveslati sve iz šestorke i iz svega izvući korist za sebe.

dakle, već ih je prije par dana isprozivao za povorku, pa onda ih nazvao i botovima, pa im povorku ponovo pomenuo sinoć kada se pričalo o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima (što je, uzgred rečeno, mnogo bitna tema) i da se zaključiti kakva su očekivanja kifle povodom budućih odnosa unutar šestorke.
Poenta je da se takvim pristupom Dino precjenjuje, i da bi lako on mogao biti taj koji zavrsava na glavi. Njegove karte u rukama mu nikako ne daju za prava da bude bahat i uslovno receno nezahvalan ka sestorci u pogledu nadolazecih lokalnih izbora. Treba konstantno podcrtavati i cinjenicu da on zaista ne raspolaze doslovno nikakvim kadrom i da tu nema ozbiljnog covjeka. Dokaz tome je i da je pod krinkom nestranackih ministara zapravo pokusao prikriti ociglednu cinjenicu - a to je da niko iole kvalitetan ne zeli ulaziti u NiP.
elSaik

#2594 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by elSaik »

Najava zajedničkih kandidata je protuudar na SDA čiji kadrovi mjesecima trube kako do 14.9. pada Vlada KS. Ne samo da ne pada već se planira za naredne izbore zajedničko učešće. Ujedno, ovo je pritisak na DF-SBB, jer valja poslije objasniti zašto neće da podrže zajedničke kandidate i nastup. Samo naprijed! Premalo su se zubi pokazivali prema SDA, sve nešto na finjaka, dokad. :izet:
drug_profi

#2595 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

strucnjakdemagog wrote:
Banksy wrote:
strucnjakdemagog wrote:

Izvini, sa kojeg se ti kontinenta javljaš pošto očito ne živiš u SA?

Ili nemaš struje u kući?
Izvini, jesi li ti na neki način dio traljavog pr-a kantonalne vlade pošto očito skačeš na zadnje na bezazelen i sasvim dobronamjeran post?

Ili si tek kognitivno potkapacitiran?

Ubuduće pažljivije čitaj postove na koje ''odgovaraš''.
Ko iole koristi internet, može upratiti sve što radi Vlada. Ovi ostali su ionako SDA glasači. Tako da, tvoje primjedbe oko pr-a su bezveze.
Ja recimo znam koristiti google ali ne pada mi na pamet da svaki dan trazim sta je uradila vlada.
I ne samo je nego na svakog ovakvog dodje jos 10 koji imaju drugih vecih briga od toga sta je uradila vlada KS.
Pa kad dodje dan da se zaokruzuje neki akronim pitas se jbt. sta su ovi radili...

Tako kako SDA baca spinove sa šupljacima koji se prime tamo gdje nema druge informacije, tako i vlada treba sedmicno da pravi infograf, prezentacije, pite i stubice da pokaze sta se radi, sta se planira i sta se zavrsilo.... plus malo pljucnuti na SDA - jer treba.

Da ne bude poslije - narod glup. Nije glup, vec je preopterecen raznim vecim brigama. Ne vjeruje nikom. Mrzi politicare i smatra ih sve generalno lopovima i lazovima. Rado ce se uhvatiti argumenta koji ce to potvrditi a nece vjerovati ili ce biti skeptican prema suprotnom. Zato Vlada mora, mora mora da stalno udara PR kampanju.
strucnjakdemagog

#2596 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by strucnjakdemagog »

Dovoljno je da pratiš Vladu KS na recimo Facebooku i imaćeš svaki dan sve detaljne informacije. Dakle, ti misliš da je bolje napraviti trotoar, presjeći vrpcu i o tome vaziti 3 dana... Još pride pljuvati po SDA. Pa onda nisi ništa bolji od njih.
Onaj ko iole razmišlja svojom glavom, a ne guta šta mu se servira, primijetiće razliku.
Roccohljup

#2597 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Roccohljup »

strucnjakdemagog wrote:Dovoljno je da pratiš Vladu KS na recimo Facebooku i imaćeš svaki dan sve detaljne informacije. Dakle, ti misliš da je bolje napraviti trotoar, presjeći vrpcu i o tome vaziti 3 dana... Još pride pljuvati po SDA. Pa onda nisi ništa bolji od njih.
Onaj ko iole razmišlja svojom glavom, a ne guta šta mu se servira, primijetiće razliku.
Pa nije FB rješenje za sve :-) Nek pogledaju malo vani koje sve komunikacijske kanale lokalne vlasti koriste da informišu svoje građanje ne samo o rezultatima, nego i aktuelnostima, projektima, odgovaraju na pitanja građanja, primaju sugestije, itd.
malakh

#2598 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

tutku wrote:
Poenta je da se takvim pristupom Dino precjenjuje, i da bi lako on mogao biti taj koji zavrsava na glavi. Njegove karte u rukama mu nikako ne daju za prava da bude bahat i uslovno receno nezahvalan ka sestorci u pogledu nadolazecih lokalnih izbora. Treba konstantno podcrtavati i cinjenicu da on zaista ne raspolaze doslovno nikakvim kadrom i da tu nema ozbiljnog covjeka. Dokaz tome je i da je pod krinkom nestranackih ministara zapravo pokusao prikriti ociglednu cinjenicu - a to je da niko iole kvalitetan ne zeli ulaziti u NiP.
očito da se u ovim stvarima baš i ne slažemo.

očito da ne razumijemo kako funkcionira politika i da se vrlo lako, jednog dana, može dogoditi da dino odigra u korist sda, a na štetu svih ostlaih. evo npr. da već na lokalnim izborima njegova stranka izađe samostalno na izbore i kandidira u svim općinama kandidata za načelnika. to je automatski poklon sdau.

trenutno raspolaže sa šest mandata u kantonu sarajevu i u tom pogledu je mnogo jak, a pored toga mnogo namazan i za par nijansi namazaniji i od forte i od ublehaša damira mašića i samo ukoliko kifla bude želio, može ih zahebati u svakom pogledu.
malakh

#2599 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

strucnjakdemagog wrote:Dovoljno je da pratiš Vladu KS na recimo Facebooku i imaćeš svaki dan sve detaljne informacije. Dakle, ti misliš da je bolje napraviti trotoar, presjeći vrpcu i o tome vaziti 3 dana... Još pride pljuvati po SDA. Pa onda nisi ništa bolji od njih.
jedini čovjek za koga se može reći da stvarno radi i da se istinski i trudi da nešto uradi je ministar šteta. njegov rad se bome i vidi. iako dolazi iz stranke koja je vrhunac podvala i laži, on je pun pogodak.

pored njega tu je ministrica lejla brčić koja je uvijek prisutna i uvijek čuva leđa svima, kao vrsna pravnica.

ostalo je u par nijansi kao i ranije vlade. ruku na srce, za bogunićku kažu da je počela da pokreće neke ozbiljne procese i da je krenula pravim putem, ali stranačkom šefu je to, kako sada stvari stoje, smetalo.

primjer ovoga što navodim je ovo:

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... sto-480292

mandić iz naše stranke povećava plaću radnicima u firmi koju kontrolira naša stranka. ministar komunalne privrede, a u komunalnu privredu spadaju i druge firme poput vika i parka, povećava plaću samo u firmi u kojoj je direktorica istovremeno i njegova stranačka kolegica. i nije sporno što se povećala plaća, ali što svi mi to moramo znati i što se to prikazuje kao nečiji uspjeh, a sa druge strane, cca 2000 radnika, koji isto to zaslužuju, ostadoše bez toga. izvini druže, mala je razlika između onih koji utovaraju smeće, raspušuju kanalizaciju i čiste parkove.
madner

#2600 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

NiP, NS i SDP su vezanim najboljim mogucim ljepilom: zajednickim interesom.

Sto prije to shvate, to bolje za nas i za njih.

Niko od njih nema adute ako budu neuspjesni.
Locked