Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prpa.ba wrote:Ko god kuka kako nema ko da mu radi neki posao jednostavno taj posao ne placa, ili nije u stanju placati po trzisnoj cijeni.
Obim posla postaje prevelik za ovo dobrih majstora sto ima.Ja imam otprilike 12 ljudi koji mi rade odredjene stvari i kojim vjerujem ,razlicitih majstora.Ne stignu i moje i druge ljude.Evo sad sam zvao muhinog druga,po preporuci...Tek iza nove nekad moze doci i napraviti specifikaciju materijala a raditi ko zna.Sreca ne zuri mi se...Radije cu njega cekati nego budali nekoj dati da radi.Muha garantuje za kvalitet.Ako izradi, sisu cu mu otkinut
taj kad uradi nema fule on sa željezom radi ko neko sa plastelinom
po završetku posla vodiš me na pecenje--pojedem kilu od plecke i rebarca drugu kilu Raski ponesem
jedino tako mogu otic vani radit--desetak dana u vrh glave
Koliko je potrebno vremena da se nauči zavarivanje i bravarija, mislim na neke osnove koje mogu omogućiti da se može početi raditi? Ima li kod nas kakvih kurseva vezano za to? Meni je se to između drugih stvari vrtilo po glavi, no u šta god se usputim jebe me vrijeme kojeg nemam, jer sam manje više 4 dana sedmično po 11-12 sati, dva dana po 8 sati u svom poslu, samo nedjeljom odmaram.
Jebena je konkurencija. Ovdje se djeca vec u srednjim skolama pocnu vrtiti po fabrikama. Tako da je on vec u dvadesetima formiran, atestiran i spreman za rad
jedino tako mogu otic vani radit--desetak dana u vrh glave
Koliko je potrebno vremena da se nauči zavarivanje i bravarija, mislim na neke osnove koje mogu omogućiti da se može početi raditi? Ima li kod nas kakvih kurseva vezano za to? Meni je se to između drugih stvari vrtilo po glavi, no u šta god se usputim jebe me vrijeme kojeg nemam, jer sam manje više 4 dana sedmično po 11-12 sati, dva dana po 8 sati u svom poslu, samo nedjeljom odmaram.
bio je kurs u nekdašnjem TAT-u
al ništa bez prakse
rijec je o TIG postupku pošto je to najtraženije i najplacenije
insomnia78 wrote:Jebena je konkurencija. Ovdje se djeca vec u srednjim skolama pocnu vrtiti po fabrikama. Tako da je on vec u dvadesetima formiran, atestiran i spreman za rad
insomnia78 wrote:Pa neces otici ko učitelj il ekonomista to je sigurno
Eno traze i prodavace al to je il minimalac il mrvu iznad i i moras dobro znati jezik
Ma na stranu to sta se vani trazi, al glupa vam je ta prica tipa ima ovdje u bosni posla al nema majstora tam vam.
Stvar je u tome sto neko sa 25-30 godina bez nekih posebnih ambicija i kvalifikacija jednostavno ne moze nac normalan poso i komotno zivit i izdrzavat familiju nego je uvijek neko krpljenje i natezanje.
Jebo taj zivot ako cu se non stop krpit i gledat hocel me otpustit i te gluposti.
DzordzHodzic wrote:Ma na stranu to sta se vani trazi, al glupa vam je ta prica tipa ima ovdje u bosni posla al nema majstora tam vam.
Stvar je u tome sto neko sa 25-30 godina bez nekih posebnih ambicija i kvalifikacija jednostavno ne moze nac normalan poso i komotno zivit i izdrzavat familiju nego je uvijek neko krpljenje i natezanje.
Jebo taj zivot ako cu se non stop krpit i gledat hocel me otpustit i te gluposti.
DzordzHodzic wrote:Ma na stranu to sta se vani trazi, al glupa vam je ta prica tipa ima ovdje u bosni posla al nema majstora tam vam.
A mislis da je vani drugacije?
Zavisi i od osobe. Ko je snalazljiv, bez predrasuda i nekih 'principa' - moze se snaci gdje god da ga 'bacis'. Bosna je specificna - nakon rata nije krenulo kako je trebalo.... i neminovno je, a zasto i ne - pokrenuti se. Stanac u svojoj zemlji -stranac vani .
sadie_forever wrote:problem je sto ovdje u BIH ljudi bez diplome imaju neke standarde,to nebi cistilo i nebi radilo u prodavnici jer je iz ponizenja,a onda kuka
ovdje studentice ciste,a studenti voze dostavljaju itd ,i to je sasvim normalno.a onaj ko nema diplome boga moli da dobije jedan takav posao
Gori su s diplomom. Jel to završilo kakav faks, makar i onaj "tu kupujem tu me cijene" , nebi ništa radilo nego u struci, u državnoj firmi, naravno. A struku ima samo na papiru.
sadie_forever wrote:problem je sto ovdje u BIH ljudi bez diplome imaju neke standarde,to nebi cistilo i nebi radilo u prodavnici jer je iz ponizenja,a onda kuka
ovdje studentice ciste,a studenti voze dostavljaju itd ,i to je sasvim normalno.a onaj ko nema diplome boga moli da dobije jedan takav posao
Ljudi imaju Standarde da mogu živjeti od toga. Od 600km će živjeti klinac. Hoce ko Student i za djeparca dok je pod krovom roditelja. Šta će u tridesetoj sa platom od sest stoja i sa curom koju bi možda zenio? Plata prvog, treceg je nema. Ne zajebavaj bogati